Menu
 

Topic:

ligt het aan mij?

Crissy  schreef op: 23-01-2013 10:13:44
Ik moet even van me af klagen.
Het gaat eigenlijk nergens over.
Mijn dochtertje is bijna 5.
Er komen altijd kindjes mee naar huis, ze gaat ook bij andere kindjes spelen.
ligt erg goed bij de kinderen in de klas
Nu worden natuurlijk kinderfeestjes gegeven.
Ikzelf ben op school nooit zo van het blijven hangen, kom meestal gelijk uit mijn werk haar ophalen en wil dan zo snel mogelijk naar huis ook om de hond uit te laten.
Maar nu komt het.
Mijn dochter wordt dus niet op feestjes gevraagd.
ZIjzelf merkt het volgens mij nog niet maar ik wel.
En ik voel me er rot onder...ligt het aan mij omdat ik geen zin heb om met iedereen te gaan staan kletsen na school.
voordat school uitgaat praat ik uiteraard wel met andere ouders.
Of ligt het aan mijn dochter...pff nooit gedacht om zoiets te gaan lopen malen.
sorry voor mijn geklaag ..wilde het even van me af schrijven
 
Quote
Navigatie
RE: ligt het aan mij?
Mamajenti  schreef op: 23-01-2013 10:16:21
Ik denk dat dat ook ligt aan de hoeveelheid kindjes die op een feestje komen. Mijn oudste zijn feestje mocht hij vier kindjes uitnodigen, dus dan vallen er achttien buiten de boot.

Ik denk niet dat het aan jou ligt, want ik praatte ook niet veel met andere ouders toen ik nog werkte, maar hij werd aan het eidn van groep 1 toch gewoon op een feestje gevraagd hoor
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Debby1977  schreef op: 23-01-2013 10:17:49
Maar kinderen zijn toch diegene die uitnodigen en die aangeven wie op hun feestje komt? Zo'n kind zal echt niet denken " oh die praat nooit met mijn moeder na school dus dat kind nodig ik niet uit" . Heel sneu voor je meisje, maar ik denk dat je er meer achterzoekt dan er is.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Chantal31  schreef op: 23-01-2013 10:20:33
Ik ben ook niet zon groepjes mens en praat ook niet veel met de moeders.En toch heeft mn meisje al kinderfeestjes gehad. Ik denk dat het idd mer ligt aan de hoeveelheid kindjes die op een feestje kunnen komen.Mijn dochter heeft zaterdag haar feestje gegeven en heeft er 4 uitgenodigd dus vallen er veel af natuurlijk.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Blauwtje  schreef op: 23-01-2013 10:21:16
nee, ik denk niet dat het aan jou ligt.
Denk eerder wat mamajenti ook zegt..

Als ze veel vriendjes/vriendinnetjes heeft en ze mogen er 4 oid kiezen dan vallen er altijd een aantal buiten de boor, helaas.
Erg sneu voor jouw meisje in dit geval.
En zeker op 4jarige leeftijd wisselen ze nog vaak van vriendje/ vriendinnetje..
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Blauwtje  schreef op: 23-01-2013 10:21:43
buiten de booT dus..boor??
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Myself  schreef op: 23-01-2013 10:22:59
Nee joh, ligt niet aan jou.
Je kan nou eenmaal niet iedereen op je feestje vragen, meer moet je er niet achter zoeken.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Caithy  schreef op: 23-01-2013 10:27:16
Nee hoor ligt niet aan jou of jouw kind! Even een voorbeeld; dochterlief wordt 6 jaar, wil graag naar de film, prima maar dat kan je maar 3 kinderen uitnodigen en geen 6, zoals ze wilde. Dat vindt ze prima! Hier dus andersom.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Bepje  schreef op: 23-01-2013 10:54:01
Nee hoor, dat ligt niet aan jou. Je dochter speelt met veel kindjes schrijf jij, over een poosje krijgt zij waarschijnlijk wat vastere vriendinnetjes/vriendjes en komt dat vanzelf goed.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Melissa  schreef op: 23-01-2013 10:58:58
Ja en toch ...

Ik ben express wel gaan socialiseren op school, goed contact met de andere moeders, dan maak je sneller een speelafspraak. Dominiek had op zijn vorige school minstens twee speelafspraakjes per week, en in groep 1 ga je toch vaak wel mee als moeder zijnde, en zo leer je elkaar kennen. Moeders onderling hebben elkaars telefoonnummers, we hebben elkaar op whatsapp en vormen een 'hecht' moedergroepje. Dat maakt de vraag naar speelafspraakjes erg laagdrempelig. En kinderen waar je veel mee speelt worden betere vriendjes, en die vragen elkaar sneller voor feestjes.

En inderdaad de moeders die snel weer weg zijn, of pas na de bel komen kind pakken en weglopen zonder even een praatje te maken zijn moeilijker te bereiken en die kinderen hadden minder speelafspraakjes.

En ik denk wel dat in die eerste groepen de sociale verbindingen onder de kinderen word gelegd.

Dat heeft ook meegespeeld in de beslissing om op de nieuwe school klassemoeder te worden, dan heb je een lagere drempel door veelvuldig contact met de ouders, regelmatig hebben we hier theekransjes met de moeders terwijl de kinderen buiten spelen. Erg goed voor hun sociale contacten.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Chloe  schreef op: 23-01-2013 11:13:50
Die kleintje worden hier althans nog niet op feestjes gevraagd. Het begint een beetje in groep 2, maar de uitnodiging stromen pas echt binnen vanaf groep 3. En mijn ervaring is dat het echt alleen om het kind gaat en helemaal niets te maken heeft met al of niet sociializen door de ouders. Ben ik te verlegen voor, haha. Maar mijn dochter heeft ontzettend veel feestjes. Word er af en toe niet goed van eerlijk gezegd.. Komt echt wel als ze ouder is!
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Crissy  schreef op: 23-01-2013 11:58:02
Heerlijk jullie reacties te lezen.
ergens weet ik het ook wel maar toch.
dan hoorde ik gisteren van een buurjongetje dat nu voor de 3ex al gevraagd wordt
Ik gun het het ventje uiteraard van harte.
Maar ben eerlijk dat ik het mijn meisje ook gun.
 
Quote
RE: ligt het aan mij?
Trotsemama  schreef op: 23-01-2013 16:05:52
Kan me voorstellen dat je je er rot onder voelt. Zou ik ook hebben. Je wil graag dat je kind vriendjes heeft en gevraagd wordt. Ik denk eerlijk gezegd, dat het ook een beetje met socializen te maken heeft. Maar natuurlijk voornamelijk met je kind. Mijn dochter is nu op 2 kinderfeestjes geweest van kinderen uit haar klas. Ze zit in een groep 1 met instromers. De kids uit groep 1 zijn nu allemaal ongeveer jarig, dus nu beginnen de feestjes pas. Ik moet ook wel zeggen, dat mijn dochter een 'vast' groepje heeft, waar ze mee speelt. Die meiden zijn de komende tijd jarig, dus ik verwacht dat ze nog wel een paar feestjes zal hebben. Met de moeders van dat groepje heb ik leuk contact, we maken een praatje bij het hek. Echt een theekransje heb ik nog niet gehad, hoor.
Ik hoop dat jouw meisje gauw een feestje heeft en dat ze er zelf vooral geen last van heeft. Zo te horen ligt ze goed in de groep en heeft ze vriendjes, dat is het belangrijkste. Het is idd zo, dat er vaak bij verjaardagen maar enkele kinderen worden uitgenodigd, dan vallen er veel 'af '. Komt vast helemaal goed met jouw lieve meid!
 
Quote
Navigatie


Reageren op ligt het aan mij?
Naam
Bericht