Menu
 

Topic:

muziekles kind. hoe werkt dat?

Debbel79  schreef op: 20-01-2013 20:45:30
Nora is nu 7 en heeft het constant over dat ze zo graag keyboard wil kunnen spelen.
Ik zelf ben redelijk muziekaal, heb nooit les of zo gehad, maar geef me een instrument, laat een liedje horen en ik speel het na. Ik kan geen noot lesen hoor.

Nora heeft dat ook. Op haar kinderkeyboard speelt ze alle kinderliedjes feilloos, kerstliedjes en zelf megamindy deuntjes speelt ze zonder blikken of blozen.

Ik denk dat ze muziekles (keyboard) geweldig gaat vinden maar ik heb geen idee hoe het wrrkt. Vroeger kreeg je eerst blokfluit en noten lezen. Is dat nog steeds? En heeft ze wrl de juiste leeftijd ervoor?

Wie kan me wat info geven?
 
Quote
Navigatie
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Juulmvjens  schreef op: 20-01-2013 20:49:36
Ik zou even contact onemen met een muziekschool bij je in de buurt. Die kunnen vaak wel info geven.

Mijn man is op zijn 32e begonnen met trompetspelen en kreeg les op de muziekschool čn speelde in het leerlingorkest van de harmonie. Leuk hoor, doen ze meteen mee. Nu speelt ie in het groot orkest.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Nelia  schreef op: 20-01-2013 21:22:46
Mijn ex geeft keyboardles. Blokfluit is niet nodig eerst en noten kan ze gewoon tijdens de les leren. Motivatie en discipline is belangrijker dan leeftijd.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Mv E.l.s  schreef op: 20-01-2013 21:23:20
Mijn dochter is op die leeftijd ongeveer begonnen op de muziekschool met AMV, algemene muzikale vorming. Duurt een jaar en in dat jaar leren ze ook noten lezen. Na dat jaar kunnen ze een instrument uitkiezen waarmee ze verder willen.  Mijn dochter speelt inmiddels al 2 jaar met heel veel plezier dwarsfluit en heeft wekelijks dwarsfluitles op de muziekschool. 
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
K  schreef op: 20-01-2013 22:16:21
Mijn zoon heeft ook een jaar AMV gehad. Daarbij waren ook probeerlessen mogelijk van 2 verschillende instrumenten en op basis daarvan kon hij dan een keuzen maken. Hij wist al dat hij gitaar zou willen gaan spelen, maar toch werkte het heel goed dit jaar. Want hij heeft er heel veel geleerd over noten lezen en samen muziek spelen, zingen etc.
Docent is ook wel erg leuk met die kids trouwens!

Nu is ie afgelopen sept gestart met gitaarlessen en dit gaat heel goed. Ten opzichte van de kinderen in zijn lesgroep die geen AMV jaar hebben gedaan heeft hij het makkelijker, omdat hij basis beginselen spelenderwijs heeft geleerd.

Mijn advies: ga naar een muziekschool en laat je informeren over de mogelijkheden!
Als het overigens keyboard blijft, dan is een kinderkeyboard niet voldoende, dan moet het wel een professionele zijn, vanwege het aantal toetsen en mogelijkheden.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Jen9  schreef op: 21-01-2013 01:02:01
Onze oudste is gewoon begonnen met gitaarles, bij een gitaarschool, en de jongste gaat op drumles (briefje bij de super..., en navraag in de buurt)
Noten lezen leren ze daar wel...
Laat je goed voorlichten over een instrument, goedkoop is helaas vaak duurloop bij zoiets... Check mp.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Rian82  schreef op: 21-01-2013 03:59:23
Mijn dochter zit sinds oktober op dwarsfluitles en leert daar nu de noten. ze kan inmiddels al wat liedjes spelen. Erg leuk ! Zij is bijna 8. Je kunt eerst een proefles doen en dan wordt er van alles uitgelegd. We hebben haar dwarsfluit nu eerst voor een jaar gehuurd voor het geval dat ze het niet leuk zou vinden.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Mv2  schreef op: 21-01-2013 09:39:03
Je kunt ook eens informeren bij de harmonie/fanfare in jullie dorp of stad. Ik zit bij een harmonie en wij geven zelf amv lessen in kleine groepen in dan stroom je zo mee naar het leerlingenorkerst je haalt je diploma's en daarna naar het groot orkest. Echt heel leuk, alle leeftijden bij elkaar. Je betaald contributie en dat is vaak goedkoper dan een muziekschool en snel qua een instrument leren.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Mv2  schreef op: 21-01-2013 09:40:13
Alleen keyboard gaat em niet worden in een harmonie natuurlijk, misschien heeft ze ook interesse voor een ander instrument?
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Karien  schreef op: 21-01-2013 09:58:38
Mijn zoon zit sinds kort op drumles, daar leert hij ook de noten.
En 1 x per week komt de muziekjuf bij hun op school dus daar leren ze ook best veel van.
 
Quote
RE: muziekles kind. hoe werkt dat?
Jarofe  schreef op: 21-01-2013 13:15:32
gelukkig hoef je niet meer te beginnen met blokfluit.
Mijn oudste wilde heel graag viool maar heb haar eerst op een oriëntatie jaar gedaan ze kreeg per instrument 5 lessen, hier bleek dat ze gitaar heel leuk vond ze heeft nu voor haar 2de jaar les en ze zit erover na te denken om er klarinet bij te doen.
Mijn middelste dame wilde heel graag dwarslfuit en die zit nu bij een harmonievereniging echt heel leuk ze krijgt 1 les in de week en op vrijdag middag oefent ze met heet leerlingenorkest.
De jongste van 4 wil heel graag viool nu gaat de jongste altijd mee naar de harmonie en ze geven daar ook blokfluit en ja zegt de juf stuur ze maar gewoon eens ze is wel jong maar sommige hebben echt aanleg ervoor. Ze gaat nu ook binnenkort starten op koor.
Ik vind het zelf super leuk dat ze een instrument doen ik heb van huis ook ook meegekregen dat ze op muziekles ging wij waren vroeger een soort soud of music family mijn vader schreef liedjes en wij traden op in kerken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op muziekles kind. hoe werkt dat?
Naam
Bericht