Menu
 

Topic:

wat kost een

Miranda0909  schreef op: 19-12-2011 17:06:07
kinderbril? Vandaag te horen gekregen dat Maud een brilletje moet, voel me er aardig schuldig onder, ze heeft een behoorlijke afwijking plus 7/8, we hebben nooit wat gemerkt
Ik ging heen omdat ze nog steeds loenst met 1 oogje, vooral als ze moe is of focust, en nu kwam dit eruit.
Was er wel even verdrietig om, ik weet het er zijn ergere dingen maar moest het wel even laten zinken.

Maar goed nu ga ik morgen met haar naar de brillenzaak, we krijgen vergoed tot 150 euro bij onze verzekering, maar ik heb geen idee wat een complete bril kost, weet iemand dit?
En misschien nog een stomme vraag, heeft iemand foto's van haar meisje met bril? Van Maud haar leeftijd ongeveer? Gewoon om even te kijken hoe dat lijkt, of is dit nu heel stom?

Nou ja iig alvast bedankt
 
Quote
Navigatie
RE: wat kost een
Anoniem  schreef op: 19-12-2011 17:09:06
mijn din was laatst voor haar dochter 165 kwijt en 4 maand later had kind weer andere sterkte dus weer nieuwe bril. Tis vooral bij kinders best even big business
 
Quote
RE: wat kost een
Nina1  schreef op: 19-12-2011 17:15:00
hier moest ik 85,00 zelf betalen. kreeg ook 150,00 vergoed.
heb niet speciaal ontspiegelde glazen gekocht. gewoon normale kunststof glazen.
ben naar een aantal brillen zaken geweest en heb er een paar apart laten leggen en smiddags met manlief uitgezocht.
hier moest ook nog in 1 glas een cilinder ingeslepen worden. dan worden de glazen duurder. gewone glazen zijn niet zo heel duur.
zou niet naar pearl, specsevers oid gaan met kinderen maar naar een erkend bedrijf.
kinderen kunnen namelijk nog niet goed aangeven of ze nu beter zien ja of nee. (mijn moeder had daar namelijk al een sverkeerde glazen in de bril gekregen! en een andere moeder hoorde ik er ook al over, slecht advies ed)

en kinderen leren er vanzelf mee omgaan. als je vanaf het begin zegt dat wanneer de bril afgaat, hoe ze hem moeten neerleggen, of meteen in de koker doen blijft de bril er mooi uitzien hoor!
hier een jongen van bijna 4 en die heeft nu 3 maand een bril. ik hield mijn hart vast want zo voorzichtig is ie niet!!
niet gepused als hij hem af wilde in het begin. prima dan niet. wel elke morgen opgezet. en binnen no-time had ie door dat ie met beter ziet dan zonder.
hij zei meteen al: mama ik kan heel ver kijken!!
over 3 maand weer terug komen controle bij de oogarts. en ben tot nu toe 2x terug geweest bij de opticien. in het begin. oren deden pijn en neus...
 
Quote
RE: wat kost een
Nina1  schreef op: 19-12-2011 17:15:44
maar andere sterkte wil niet zeggen dat je meteen een ander montuur hoeft. als het alleen de glazen zijn is het nog enigzins te doen.....
 
Quote
RE: wat kost een
Miranda0909  schreef op: 19-12-2011 17:20:33
ze had het bij Maud ook over een cillinder? Ben vergeten te vragen wat dat precies inhoud, bedankt voor de uitgebreide info, ze had het er wel over om de glazen dunner te laten slijpen zodat het brilletje niet zo zwaar is, omdat je bij plus 7/8 wat dikkere glazen hebt?
Pffff komt dan nog best wel wat op je af, en ik weet er zijn ergere dingen, maar moet toch wel even slikken dat mijn mooie meiske voor de rest van haar leven hieraan vast zit.

We hebben hier in het dorp een hans anders, groeneveld en nog 1 maar die naam weet ik zo niet
 
Quote
RE: wat kost een
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-12-2011 17:23:29
Levi heeft ook zoŽn flinke plus afwijking. Wij hebben ook nooit wat gemerkt. Wel dat hij bang op de schommel of glijbaan was )waarschijnlijk door geen diepte zien ??).

Ik heb gekozen voor dunnere en ontspiegelde glazen. Ik vind dikke glazen niet mooi maar dat is smaak.

Wij hebben tussen de 325 - 350 betaald. Levi heeft een kunststof bril ... prachtig. Maar kan weinig aan aangepast worden en het is altijd oppassen met zijn kleine broertje in de buurt (zijn wat kwetsbaar).

Hans Anders heeft standaard monturen voor 75 euro incl glazen. Maar ook zij rekenen behoorlijk wat voor extra werk.

Wij schrokken ook enorm. En het leek mij helemaal niks! Maar het staat zo gaaf. Vanaf dag 1 geen problemen. Levi moet zijn oog ook afblijven dat vind hij helemaal niks! Alleen zijn kleine broertje heeft meerdere keren zijn bril door midden gebroken grrr
 
Quote
RE: wat kost een
Baby2  schreef op: 19-12-2011 17:25:06
Ik heb geen kinderen met bril en heb dus ook geen flauw idee hoe het eruit ziet, maar ik wil je toch even een hart onder de riem steken, ik vind dat ze tegenwoordig zulke leuke kinderbrillen hebben. Ik kom geregeld in een brillenzaak omdat manlief lenzen heeft en ze regelmatig moet controleren. Ik ga dan vaak even in de winkel struinen en sta dus ook wel eens bij de kinderbrillen. Ze hoeft zich echt niet te schamen voor een bril (zoals vroeger) echt leuke hippe modelletjes in allerlei kleuren, vormen en maten. Zit vast een leuke voor haar bij. En als je het echt helemaal niets vind dan kan ze op oudere leeftijd altijd nog over op lenzen.
Ik hoop uiteraard dat de kosten mee vallen.
 
Quote
RE: wat kost een
Nina1  schreef op: 19-12-2011 17:29:19
ik heb ze dus niet dunner laten maken. ook niet laten ontspiegelen. omdat dit wanneer dit krassen geeft, je het niet kunt laten bijpolijsten. normale kunststofglazen wel.

moet wel lachen. hij wil nu ook zijn bril weer op! haha mama mijn bril!
en heb je een cilinder wil dat zeggen dat het oog, wat normaal mooi bol is nu ovaal is. dat is de cilinder. en doordat je dan een cilinderglas krijgt (duurder dan normaal glas, want wordt speciaal voor je gemaakt) dan zie je weer recht. althans.....mocht dit niet werken bij mijn zoontje dan word zijn oog ook nog afgeplakt....
maar ik had ook zoiets van slik een bril. maar het staat hem zo leuk dat ik het nu raar vind om hem zonder bril te zien.
 
Quote
RE: wat kost een
Dani  schreef op: 19-12-2011 17:30:19
dan hebben we vandaag het zelfde gehoord... marissa heeft dus ook cilinder afwijking,,

onze zeiden ze dat cilinder inhoud dat ze in het oog van boven na onder een andere sterkte hebben als van links na rechts....

marissa had rechts flinke afwijking.. kind ziet dus maar 20% .... we wisten dat er iets was , maar zo heftig... nee dat wisten we niet
 
Quote
RE: wat kost een
Essie@  schreef op: 19-12-2011 17:31:19
Daan heeft vanaf zijn 5e tot zijn 10e een bril gedragen. Wij zijn altijd gewoon bij Pearle of Specsavers geslaagd. Prima service en ook vaak een 2e bril gratis (wel handig). Ik was voor Daan gemiddeld zo'n 200 euro kwijt denk ik. Ontspiegeling hebben wij toen ook voor gekozen. Bij zijn eerste bril deden we ook dun geslepen (sterkte + 3,75) maar bij Specsavers vonden ze dat onzin want zo dik was het niet en dat bleek ook. Met de sterkte van Maud zou ik het wel doen.
En ik snap de schok maar wees niet getreurd hoor, mss komt ze er nog vanaf als ze haar bril goed draagt, zie je wel vaker bij een + sterkte.
 
Quote
RE: wat kost een
Corine  schreef op: 19-12-2011 17:35:03
Mijn zoon heeft sinds kort ook een bril. Bij Hans Anders waren we 160 euro kwijt, waarvan we 30 euro korting kregen, dus in totaal 130 euro betaald.
 
Quote
RE: wat kost een
Ans10  schreef op: 19-12-2011 18:09:53
ik zou wel even bij de opticien vragen of je een verzekering kan afsluiten voor het geval als er iets gebeurt, onze hond heeft dus al een keer bastian zijn bril opgegeten
 
Quote
RE: wat kost een
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 19-12-2011 19:16:12
Onze dochter van 4 heeft ook een bril met plus sterkte rn cillinder. Wij waren bij specsavers rond de 100 euro kwijt, montuurtje was 59 euro. en je bent daar een jaar verzekerd tegen vallen enzo. Wij krijgen via onze verzekering niets vergoed. Onze dochter moest na een half jaar ook een andere sterkte en we hoefde alleen de nieuwe glazen te betalen bij spec savers, vond en vindt het een super service. Wil wel een foto plaatsen, maar weet niet hoe.
 
Quote
RE: wat kost een
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 19-12-2011 19:16:33
Onze dochter van 4 heeft ook een bril met plus sterkte rn cillinder. Wij waren bij specsavers rond de 100 euro kwijt, montuurtje was 59 euro. en je bent daar een jaar verzekerd tegen vallen enzo. Wij krijgen via onze verzekering niets vergoed. Onze dochter moest na een half jaar ook een andere sterkte en we hoefde alleen de nieuwe glazen te betalen bij spec savers, vond en vindt het een super service. Wil wel een foto plaatsen, maar weet niet hoe.
 
Quote
RE: wat kost een
Ingemvmenl  schreef op: 19-12-2011 20:46:39
En Guido brillen is er ook nog Miran,
Wij zijn voor Milan naar Hans Anders geweest. Prima service. Kosten weet ik niet meer precies, maar wij doen nu mee aan het brillenplan. Elke maand betaal ik 7,- en dan mogen we ieder jaar een nieuwe bril uitzoeken zonder bij te hoeven betalen.
Een losse bril zat geloof ik rond de 200 euro toen voor Milan. hij heeft +3.
 
Quote
RE: wat kost een
Ingemvmenl  schreef op: 19-12-2011 20:47:04
Oja wel volledig ontspiegeld, geslepen, extra coating tegen beschadigen.
 
Quote
RE: wat kost een
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 19-12-2011 20:51:56
Ik was oor mijn zoon 150 euro kwijt voor 2 brillen bij pearl.
Vind het trouwens onzin als er gezegd word dat je juist naar een speciaalzaak zou moeten omdat kinderen niet aan kunnen geven of het beter kijkt .
Doorgaans worden kinderen eerst naar het ziekenhuis gestuurd naar de oogarts voor ze een bril krijgen en daar krijg je dan een recept mee voor een bril mijn zoon is bijvoorbeeld helemaal niet opgemeten ze hebben het zo van het recept gemaakt() Dit is mijn kanjer van 6 met zijn bril
 
Quote
RE: wat kost een
Miranda0909  schreef op: 19-12-2011 20:54:47
bedankt voor alle reacties meiden, ik moet nu weg, maar kom vanavond of morgenvroeg even reageren, Maud is inderdaad ook gemeten in het ziekenhuis, met gewone glazen en lampje en gedruppeld en via de computer

Kom morgen terug

Inge dus jij bent ook bij hans anders geweest? Ga daar morgen dan eerst maar even heen, vind het toch het handigst als we slagen bij een brillenzaak hier in het dorp zelf
 
Quote
RE: wat kost een
Nina1  schreef op: 19-12-2011 20:57:29

Quote :
Ik was oor mijn zoon 150 euro kwijt voor 2 brillen bij pearl.
Vind het trouwens onzin als er gezegd word dat je juist naar een speciaalzaak zou moeten omdat kinderen niet aan kunnen geven of het beter kijkt .
Doorgaans worden kinderen eerst naar het ziekenhuis gestuurd naar de oogarts voor ze een bril krijgen en daar krijg je dan een recept mee voor een bril mijn zoon is bijvoorbeeld helemaal niet opgemeten ze hebben het zo van het recept gemaakt() Dit is mijn kanjer van 6 met zijn brildat is wel zo maar ik heb al van meerdere mensen gehoord die bij pearl en specseavers die een verkeerd glas geleverd hebben gekregen. en dit was niet 1 of 2 mensen maar meerdere!!

en kinderbrillen van tegenwoordig zijn heel hip en erg stevig. kunnen heel wat hebben! hier echt een jongen die helemaal niet voorzichtig is en heel vaak valt of zichzelf stoot mar de bril is nog steeeds heel!!
 
Quote
RE: wat kost een
Nina1  schreef op: 19-12-2011 21:00:04
wel een lekker ventje met een stoere bril tanja
 
Quote
RE: wat kost een
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 19-12-2011 21:07:33
Ik heb die ervaring weer met hans anders heb het nu een paar keer geprobeert daar maar elke bril die ik daar haal lijkt wel zo vreemd te kijken net of er de verkeerde gkazen in zitten ofzo .
De pearl hier is erg goed en het is er altijd druk dat dus is ook een goed teken lijkt mij .
Ik en mijn man hebben er ook een bril vandaan en die bevallen prima .
Dank je voor het complimenten over mijn mannetje tis zo'n lief zacht kind .
Hij draagt zijn bril trouwens alleen op school nu hoeft hij ook meteen niet meer te plakken voor zijn luie oog dat vond hij verschrikkelijk
 
Quote
RE: wat kost een
Bloemblaadje  schreef op: 20-12-2011 15:56:33
Mijn zoontje heeft ook een behoorlijke sterkte en ik laat zijn glazen echt wel dunner slijpen. Anders heeft hij van die jampotglazen en dat wil ik hem niet aandoen. Hij heeft al verschillende brillen van Hans Anders gehad en nu een bril van Pearl. Beide prima service en niks op aan te merken. Zijn echt geen beun de hazen die daar werken hoor!
Mijn zoontje viel een keer toen we bij Hans Anders uit de winkel kwamen en uiteraard precies op zijn glazen. Gelijk helemaal verpest en niet meer te gebruiken. Ze hebben toen op eigen kosten nieuwe glazen geregeld voor hem omdat ze het zo sneu vonden voor hem.
 
Quote
RE: wat kost een
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 20-12-2011 16:01:10
De 2 brillen die we voor onze dochter bij de specsavers hadden gekocht zijn op een na controle door de ortoptist nagekeken en waren helemaal goed. Dus geen verkeerde glazen ofzo. Niets mis mee.
 
Quote
RE: wat kost een
Jo  schreef op: 20-12-2011 19:16:37
Hier zijn de glazen ook door de ortoptist nagemeten en ze waren prima, zowel van Hans Anders als Specksavers.
Ze adviseerde in het ziekenhuis geen dure bril te kopen omdat bij kinderen de sterkte nog eens veranderd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat kost een
Naam
Bericht