Menu
 

Topic:

Kinderfeestje

Angel*  schreef op: 18-01-2013 11:03:08
Mijn zoon van bijna 7 durft niet naar een kinderfeestje als ze iets buiten de deur gaan doen. Bv. een overdekte speeltuin. Hij is bang dat hij de weg kwijt raakt en de moeder niet terug kan vinden. Dit heeft hij ook als wij meegaan. Als hij zijn broer kwijt raakt, dan zoekt hij ons op. En als hij ons dan niet snel genoeg vindt, dan raakt hij in paniek. Ik vind dit heel jammer voor hem, vooral omdat hij al niet zo vaak een feestje heeft. Wat kan ik hier mee doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderfeestje
Jolijn  schreef op: 18-01-2013 11:19:23
gewoon laten gaan...
en zorgen dat hij het mobiele nummer van jou, zijn vader en de moeder van het feestje in zijn broekzak heeft, kan hij altijd een volwassene vragen om te bellen. En uitleggen hoe het werkt om je om te laten roepen.
de angst kun je weinig aan doen, hij moet het vertrouwen krijgen dat hij het dan vervolgens op kan lossen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Mafkees  schreef op: 18-01-2013 11:32:42
jouw telefoonnummer aan hem leren, of in zn zak stoppen.
dan blijven herhalen dat hij als hij iemand kwijt is, jou altijd kan bellen ofzo?

elke keer als het goed gaat, hem prijzen...even zelfverzekerder worden...zielig anders. thuis houden zou ik dan niet doen
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Heleenmv2  schreef op: 18-01-2013 11:52:56
Hem uitleggen dat je juist in zo'n indoorspeeltuin heel gemakkelijk naar de 'snoepbalie' kan gaan. Daar staat altijd een medewerker die even kan omroepen dat hij daar staat.
Overigens zijn die speeltuinen best overzichtelijk, niet extreem groot. Volgens mij verdwaal je er niet snel. Je kunt altijd ene rondje lopen.
Je kunt ook nog met de moeder van de jarige bespreken dat ze even heel duidelijk met je zoon een herkenningspunt afspreekt bij binnenkomst.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderfeestje
Naam
Bericht