Menu
 

Topic:

weigeren om te slapen, tips?

Anna28  schreef op: 19-12-2011 15:03:49
Mijn zoontje van 6.5 maand weigert sinds een paar dagen om te slapen.... hij is echt doodmoe en erg chagrijnig maar eenmaal in bed gaat hij niet slapen. Hij ligt te zeuren, te jengelen, te draaien, gaat overdwars liggen... soms kraaien, lachen, kletsen.... nooit echt huilen ofzo. Zo ligt hij rustig een uur of 2 uur...
Nu ook alweer een uur, hij valt echt om van de slaap maar gaat niet slapen. Hij ligt gewoon in zijn bedje, maar alleen maar zeuren.
Heb al vanalles geprobeerd... iemand nog tips?
Naast mij gaat hij helemaal niet slapen... hij slaapt al in een slaapzak, met of zonder maakt niks uit, is enkel omdat hij onder de dekentjes vandaan kruipt.
Hij wordt hier zo moe en jengelig van....
Als hij even slaapt is hij weer vrolijk, maar nu blijft hij chagrijnig.
iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: weigeren om te slapen, tips?
Anna28  schreef op: 19-12-2011 15:04:58
het gaat hier om slapen overdag trouwens
 
Quote
RE: weigeren om te slapen, tips?
Angelique  schreef op: 19-12-2011 19:20:09
klinkt als een sprong al slaapt die van mij hier gewoon eigenlijk niet overdag moet hem echt wegleggen en even lateen huilen
anders slaapt meneer gewoon niet
denk dat eer je paar dagen tot week verder bent je weer tevreden manneke heeft

o en hij zat met tandjes te etteren ook toch ?
 
Quote
RE: weigeren om te slapen, tips?
Anna28  schreef op: 19-12-2011 19:39:44
Ja klopt Angelique, ik denk dat dat wel meespeelt... het is echt een drame opt moment met slapen. 10 minuten laten huilen of jengelen werkt niet meer, hij gaat toch niet slapen. Overigens huilt hij niet, hij moppert en ligt te draaien, te spelen of te brabbelen. Maar is wel doodmoe. Als ik hem er uit haal dan is het jengelen, zeuren, niet te genieten.
Hoop dat het snel voorbij is...
Het rare is: hij slaapt van half 5 tot half 6 wel... dan is hij natuurlijk flink moe. Moet hem dan altijd wakker maken voor het eten en om 7 uur wil hij weer naar bed.
 
Quote
RE: weigeren om te slapen, tips?
Anoniem  schreef op: 21-12-2011 13:09:06
Deze 'sprong' duurt bij mijn zoontje al 5 maanden en 21 dagen Mijn zoontje wil overdag ook niet slapen, wij moeten de grootste moeite doen om hem in slaap te krijgen. Eerst hielp het nog weleens als ik ging stofzuigen maar tegenwoordig laat hij zich daar ook niet meer door foppen. Het resultaat bij mijn kleintje is hetzelfde als bij jou, zeuren, jengelen en mopperen. Hij heeft duidelijk last ervan dat hij slaap heeft maar wil zich gewoon echt niet overgeven. Aangezien het in bed slapen toch niet wil lukken slaapt mijn baby tegenwoordig in de kinderwagen, ik moet wel liedjes zingen en met de wagen heen en weer rijden, na ongeveer een 10 a 15 minuutjes valt hij dan in slaap. Als hij binnen het uur wakker dreigt te worden (bij een korter slaapje van bijv. een half uur blijft hij chagarijnig) en duw ik de wagen weer eventjes heen en weer. Soms blijft hij wakker en dan haal ik hem eruit maar vaak heeft hij ook echt nog slaap en tukt nog eventjes lekker verder. Heb je weleens geprobeerd om jouw kleintje in de wagen te laten slapen ? Of bijvoorbeeld met een muziekje op de achtergrond ? De mijne houdt van herrie hahahah en ontspant zich als ik voor hem zing of een liedje aanzet.

Suc6, hopelijk gaat het bij jou sneller voorbij als bij mij. Ik weet hoe vermoeiend het kan zijn met een baby die niet gezellig is.
 
Quote
RE: weigeren om te slapen, tips?
Anna28  schreef op: 21-12-2011 14:06:04
Mijn ventje past al even niet meer in de wagen Daarnaast heeft hij nooit willen slapen in de wagen, maxicosi of auto... hij wil alleen maar rondkijken haha
Heb al veel geprobeerd, ook met achtergrond geluiden enzo.
Hij slaapt het liefst in zijn eigen bedje, heeft hij altijd gedaan.

Heb geloof ik nu een soort van oplossing gevonden: zijn kamertje verduisteren! heb het gewoon eens uitgeprobeerd en zie daar, hij slaapt ineeens overdag!
Ik juich nog niet te vroeg, maar al 2 dagen slaapt hij 's middags een uur en soms anderhalf uur!! Nog niet eerder meegemaakt vanaf dat hij 3 maanden was haha
 
Quote
RE: weigeren om te slapen, tips?
  schreef op: 21-12-2011 19:06:49
Hier helpt momenteel alleen een paracetamolletje en wat spul op de tandjes
 
Quote
Navigatie


Reageren op weigeren om te slapen, tips?
Naam
Bericht