Menu
 

Topic:

Dit werkt echt!!

Melissa  schreef op: 15-01-2013 18:51:40
Zoals jullie misschien een topic een week of twee terug konden herrinneren kon ik bijna niet meer lopen van de BI. Begin vorige week kon ik terecht bij de fysio, daar een intakegesprek gehad en ze heeft een of andere lange oranje pleister op mijn onderrug geplakt, en verder nog niets gedaan (wat tips gegeven nog over hoe te staan en te zitten enzo)

twee dagen later was de BI weg! Echt alsof ik niet eens zwanger was.

Afgelopen vrijdag heeft ze mijn heup gemasseerd en heb ik een nieuwe pleister gekregen, alleen deze heeft ze iets lager geplakt waardoor hij niet goed bleef plakken, en zondag hing hij nog aan twee kleine stukje dus heb ik hem eraf gehaald ...

En nu kan ik al bijna niet meer lopen van de pijn.

Dus wat de pleister precies doet? Geen idee, maar het werkt echt. Vrijdag mag ik weer heen, maar ik denk dat ik morgen even bel voor een nieuwe pleister want bij bekken gaan echt met het uur zeerder doen!

Heb even gegoogled:
Dit is het 

Dus voor de zwangere dames onder ons, als je zo'n last hebt van je bekken, dan is dit echt zeer zeker het proberen waard!
 
Quote
Navigatie
RE: Dit werkt echt!!
Debby1977  schreef op: 15-01-2013 18:53:05
Dit kende ik al, mijn moeder krijg er regelmatig 1 voor de rugpijn.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 15-01-2013 18:54:20
Bij mij is bi bij de bevalling ontstaan en nooit meer weggegaan.. ook mannen kunnen t krijgen trouwens...

Ik zie veel mensen met van die gekke pleisters lopen, de 1 heeft er baat bij, de ander niet.. Maar wat een goede tip....

Mocht ik weer veel last krijgen, weg gaat t nooit meer bij mij,.. ik onthoud t.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mo27  schreef op: 15-01-2013 18:59:43
mij zus is fysiotherapeut. dit heet gewoon tapen. ze tapen het op een speciale manier zodat het ondersteuning geeft!

en ze hebben de hipste kleuren hahahahaha
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 19:02:20
Ze plakte het op mijn rug (echt net boven mijn bilnaad) en ik dacht 'zal wel' , maar dit is echt voor mij een wondermiddel! Hoeveel baat kun je bij een pleister hebben!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Meelezer  schreef op: 15-01-2013 19:02:58
Ik vind het een beetje dubbel.
Heel fijn dat het zo goed werkt voor jou en dat je van de bi verlost bent met de pleister.
Maar ik kan doen wat ik wil, ik heb inmiddels zo'n erge bi dat ik dus echt amper nog iets kan en zelfs met krukken door het huis aan het stunten ben.
Daar helpt bij mij geen pleister meer tegen.
Dus ik denk dat als je beginnende of nog niet zo'n hele ernstige bi hebt het misschien wel baat heeft, maar in een verder gevorderd stadium .....
Maar oprecht fijn voor je dat het je zo goed helpt.

 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 19:05:01
Misschien was "dit werkt echt voor mij" een betere titel Meelezer. Heftig dat je er zo'n last van hebt.

Ik kon dus 10 dagen geleden in de avond ook niet meer lopen (alleen ik weet dat de mijne dan tijdelijk is), dan kon ik ook echt alleen met veel steun nog mezelf verplaatsen. De afgelopen week dus gewoon kunnen bewegen en nu twee dagen zonder pleister en ik voel de stijfheid en pijn weer in mijn bekken.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Meelezer  schreef op: 15-01-2013 19:08:53
Sorry Melissa, ik reageer misschien wat heftig(er).
Niet de bedoeling jouw enthousiasme hierover te onderdrukken hoor, vind het erg fijn voor je dat het zo goed werkt voor je.

Ik kan niet alleen niet goed meer lopen, maar zitten (stuitje) en liggen (heupen), draaien in bed etc, alles doet zo'n zeer dat het gewoon niet leuk meer is.
Er is een houding die geen pijn doet, alleen nog maar houdingen die iets minder pijnlijk zijn.
Dan is het bikkelen en afzien.
Wou dat er iets was wat hielp....

Geniet er in elk geval van!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 19:10:45
Ik vind je reactie helemaal niet heftig hoor, ik kan me best voorstellen dat je denkt "ja het helpt voor jou, maar niet voor iedereen". En vind het ook niet erg dat je het aangeeft hoor. Het lijkt me heel vervelend (zachtjes uitgedrukt) om dit altijd te hebben. Dit gaat bij jou nooit meer beter worden?
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 19:14:48
BI is verweking van je bekken en ik geloof ook helemaal niks van die pleister.

Misschien dat het je houding wat verbeterd, maar het zal BI nooit weghalen.

Ken je de term placebo?
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 19:15:24
hmmmm staat wat heftiger geschreven dan bedoeld
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 19:17:11
Ja dat ken ik, maar dat betekend dat je denkt dat iets werkt en dat het daarom werkt, ik dacht dat die pleister dikke onzin was en was hem na een uur na het plakken ook alweer vergeten. Pas tijdens het douchen zag ik hem weer. Het leek met echt de grootste onzin dat zo'n pleister kan werken, ook omdat hij niet strak zit of wat bij elkaar trekt of wat dan ook. En toch kon ik weer lopen. En de BI is echt, en verweking van de verbindingen tussen je gewrichten denk je niet zomaar weg.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 19:20:36
Dus is het wellicht geen BI maar een spierenkwestie

Want BI gaat nooit zomaar spontaan weg. Dat is een hormoonkwestie.

 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 19:22:05
Volgens de verloskundige en volgens de fysio heb ik BI, ook vanuit dat oogpunt werd de pleister geplakt, volgens de fysio zou het het bindweefsel van de bekken ondersteunen. Dus waarom zou ik daar nog aan twijfelen ... Het helpt voor mij en het is geen placebo-effect.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Alice  schreef op: 15-01-2013 19:27:18
Door je spieren sterker te maken (door bvb oefeningen) kun je wel je BI verminderen. Misschien doet zo'n pleister dat ook? 

Misschien dat je met die pleister op, meer oefeningen kunt doen en daardoor je spieren versterkt waardoor je minder hoeft te vragen van je ligamenten. 

Bij mij is het sleutelwoord voor de BI.. bezig blijven, veel bewegen. Ben nu ziek geweest waardoor ik veel op de bank gehangen heb, merk het heel erg aan mn bekken
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 15-01-2013 19:29:46
BI hoeft geen hormoonkwestie te zijn...., wel vaak....

 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 15-01-2013 19:31:19
Hardlopers kunnen bijvoorbeeld ook bi krijgen, geen hormonenkwestie, wel bi.. Een ongeluk kan t veroorzaken, maar dus ook de kracht van een heftige bevalling...
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Krumelke  schreef op: 15-01-2013 19:39:07
helaas werkte het tijdens de zwangerschap niet bij mij. hihi fysio heeft het ook geprobeert maar voor mij zonder succes. maar dat kwam volgens hem ook mede omdat ik altijd een andere houding heb dan "gewone" mensen.

maar super dat je er geen last meer van hebt. of in ieder geval stukken minder. hoop dat je morgen ff snel tussendoor kan om nieuwe pleister te laten plakken. want bi is heftig (ik kon al niet meer lopen hihi maar anders had dat door de bi tijdens de zwangerschap ook niet meer gekunnen werd al gezegd).
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 19:48:18

Quote Alice:
Door je spieren sterker te maken (door bvb oefeningen) kun je wel je BI verminderen. Misschien doet zo'n pleister dat ook? 



Maar binnen  2 dagen lijkt mij sterk.

BI kan niet binnen 2 dagen volledig verdwijnen.

BI kan wel iets verminderen/dragelijker gemaakt worden door spieroefening omdat je spieren je bekken bij elkaar houd.

Bij mij met 4 kinderen BI gehad. Bij allemaal begon het ernstig vroeg in de Zwangerschap. Bij de laatste kon ik mij alleen nog maar per bureaustoel door het huis manoevreren en kwam ik verder mijn huis niet meer uit omdat ik niet eens meer kon lopen door de BI.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 15-01-2013 19:53:13
Bij mij is t niet zo erg gelukkig, wel levenslang.. ik krijg af en toe een trekkend been en dan loop ik weer een aantal dagen mank.. In beweging blijven werkt wel t best voor mij, maar met mate.. gaat t zeer doen, dan ik even niet sporten.... (een week ofzo.. soms een paar maanen)
Het is gekomen (of eigenlijk verergerd) door een te snelle bevalling.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mo27  schreef op: 15-01-2013 19:58:08
Zo'n "tape"pleister kan echt zo snel helpen. Alleen bi jde een heeft meer baat dan bij de ander. Veel mensen hebben er baat bij en kan echt helpen met klachten te verminderen of helemaal over te laten gaan.

zo'n tape pleister zie je ook steeds meer gebeuren. word steeds meer gebruikt
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Boterbloem  schreef op: 15-01-2013 20:01:37
Denk dat het heel erg verschild per persoon.

Ik had volgens fysio geen huppeldepup meer tussen mijn SI gewricht, hierdoor lag ik op het eind soms dagen op bed dat ik niet eens zelf kon draaien (mijn zus kwam regelmatig 200 km rijden om gewoon even te helpen met draaien e.d., postoel naast het bed beneden en dan 30 minuten bezig zijn voor ik daadwerkelijk zat, verschrikkelijk!)
Hij had het over BI, of deze 2 dingen hetzelfde zijn weet ik dus niet (haha hoezo een leek) maar ik had soms ineens dagen dat ik weer kon lopen. Wel met pijn, maar vergeleken bij het niet kunnen draaien enzovoort was het een enorme verbetering!

Kreeg vaak te horen: dat kan helemaal niet. Kan nu nog de frustratie voelen, dat ik dacht: hoezo, dat kan helemaal niet? Ik heb het toch?
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mirandamvtenl  schreef op: 15-01-2013 20:09:23
Ik had tijdens de zwangerschappen ook BI en heb ook tape gehad, maar hielp het ook niet.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mamsie  schreef op: 15-01-2013 20:12:23
tjoh mama van Aimy dus jij hebt de wijsheid in pacht van de hele wereld met BI?
dat sit bij jou niet zou werken betekend nog niet dat dit in het algemeen niet werkt.
Deze pleisters helpen heel snel, omdat het juist het bindweefsel aanpakt en het is bijzondere tape, en bij de een werkt het heelmaal niet, zoals mijn man, en bij de ander werkt het juist super.
Ze plakken hem op zo'n manier op dat je het minste pijn aangeeft, zo verkramp je niet, het bindweefsel wordt aangepakt en hersteld ( ja zelfs bij BI) en veel mensen hebben hier echt baat bij, ook bij andere klachten trouwens.

Boterbloem ik snap je frustratie helemaal, had precies hetzelfde, ik kon soms dagen helemaal niets, was gewoon echt verlamd en mega pijn, en soms kon ik inneens mijn bed weer uit....
De fysio en gyn waren overtuigd dat het BI was, maar ja die omgeving....
Goddank niet anders was ik beide kinderen verloren nu maar 1....

Maar lichamen reageren nu eenmaal anders, en elk lichaam is uniek!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Meelezer  schreef op: 15-01-2013 20:13:47
@ Melissa, ik hoop niet dat dit blijvend is, lijkt me vreselijk, tis echt een handicap nu.
Ik lees veel herkenbare dingen terug.
Ik weet wel dat ik na de bevalling ook hiervan echt moet herstellen en dat dat best even kan duren, geeft niet, als het maar wel beter gaat worden


Boterbloem:
Kreeg vaak te horen: dat kan helemaal niet. Kan nu nog de frustratie voelen, dat ik dacht: hoezo, dat kan helemaal niet? Ik heb het toch?

Herkenbaar..
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:24:38
ik had in 2009 zo'n erge BI dat ik in een rolstoel belandde en in huis met krukken liep, af en toe op het azm mocht slapen met een flinke pijnstiller, een jaar na de bevalling had ik nog pijnklachten en nu nog steeds kraakt mijn bekken

als ik dat toen had geweten had ik dat zeker laten doen, alleen werd ik voor gek versleten, ik denk zelf wel dat het binnen 2 dagen zou werken, want ik kreeg bv stroom op mijn muts gezet en dat werkte dan ook direct

maar goed iedereen ervaart het anders, vind de tip waardevol om te proberen
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 20:34:41
ach mamsie dat is niet de  wijsheid in pacht hebben, maar gewoon sceptisch zijn (of realistisch).

Maar zo te lezen heb jij net zoveel wijsheid in pacht




Spatje; met dat stroom dat geloof ik dus wel dat dat direct effect kan hebben. Had dat een lange effect of was dat kortdurig?
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:36:46
nou ik had een therapeut die het een vrouwenkwaal noemde grrrr, maar goed, de stroom werkte maar een paar uurtjes, maar het was wel even fijn geen pijn te voelen, kon alleen niet op mijn rug liggen omdat ik last had van het vena cava syndroom, baby drukte op de slagader en dan viel ik flauw

ben na de bevalling onder behandeling geweest van een uroloog, inwendige therapie, jaja, het was me wat hahaha
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 20:41:16
Toch vind ik de manier waarop een beetje betweterig over komen. Ik zeg 'dit werkt echt (voor mij)" en jij zegt eigenlijk "Kan niet, zit tussen je oren, placebo en dan heb je ook niet echt een BI". Misschien dat je het niet zo bedoelt, maar vind het toch een beetje vervelend (en ik laat dat gevoel nu gaan )
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 15-01-2013 20:46:28
BI heb je in vele gradaties, hoeft niet hormonaal te zijn, en de meeste BI-'s gaan zo goed als over.. lekker doen als jij er baat bij hebt!

Gelul trouwens, een vrouwenkwaal, mannen kunnen t ook hebben!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 20:58:20
De mijne is wel hormonaal denk ik, normaal heb ik er geen last van en nu 31 weken zwanger, dus gok dat het door de hormoontjes komen. Bij Valentijn was het vrij snel weer weg. Ik kan me niet herrinneren dat ik er in de kraamtijd nog last van had (wat niet wil zeggen dat ik het niet had, heb natuurlijk wel andere dingen aan mijn hoofd gehad die week hahah)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dit werkt echt!!
Naam
Bericht