Menu
 

Topic:

Oordelen over tbm, waarom?

Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:18:17
Ik krijg er zo wat van, iemand had een status van dat er bij ons geen sneeuw ligt, ik reageer ja jammer, krijg ik me toch een sneer van iemand van ja jij hoeft ook niet op de fiets naar het werk, nee klopt, ik ben tbm en dat wil toch niet zeggen dat ik het huis niet uit hoef. Ik ben mantelzorger van mijn moeder, ik doe vanalles voor school, heb veel sociale contacten en ja soms echt drukke dagen.

Ik heb nog nooit geoordeeld over werkende mama's , waarom dan wel steeds andersom? Hoe vaak ik moet aanhoren dat ik toch wel tijd genoeg heb, of dat tbm geen sociaal leven hebben, of dat ik me nergens druk om hoef te maken blabla,  man ik krijg er wat van. Heb zo'n zin om nog wat te zeggen op die ontzettende domme opmerking, maar zal me maar inhouden.

Dat zij 5 dagen in de week op de fiets naar het werk gaat is toch niet mijn probleem

Zo dat moest ff
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Onsjanneke  schreef op: 15-01-2013 13:21:49
En .....lucht het op

Ik vind dat soort persoonlijke opmerkingen ook nooit leuk Ben geen tbm, maar krijg van mijn schoonmoeder vaak een sneer die te maken heeft met het feit dat ik juist WEL werk.

Het slaat nergens op. Ze helpt niemand er mee.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liefje  schreef op: 15-01-2013 13:24:00
Nou ik zou een sneer teruggeven
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Krumelke  schreef op: 15-01-2013 13:24:34
goed van je dat je het ff kwijt bent !!!

inderdaad net zoals je zegt herken ik ook. ik ben onbedoeld tbm (volledig afgekeurd). niet een druk sociaal leven maar door beperkingen wel erg druk met huishouden en de zorg van de kinderen (0 en 5 jr).

helemaal dom om zoiets te reageren als het gaat om de sneeuw. het is toch jammer dat er ergens geen sneeuw ligt. het is zo leuk voor de kinderen (ok ik haat sneeuw omdat rolstoel en sneeuw niet samen gaat, maar toen ik vanmorgen opstond werd ik helemaal blij van het onwijs blije snoetje van mijn 5 jarige die de sneeuw zag).
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:24:50
Mwah, heb teruggezegd dat ik wel vaker van dit soort opmerkingen krijg en dat ik het vreemd vind dat mensen het zo raar vinden als je ervoor kiest je eigen kids op te voeden Kon het niet laten grrr, ben gewoon kwaad, zelfs in mijn eigen familie krijg ik vaak te horen dat ik lui ben, man lui denk ik dan, heb potverdorie genoeg aan mijn hoofd met mijn zieke moeder, maar dat merken de mensen niet aan me omdat ik altijd alles met een lach doe, krijg er werkelijk waar de schijt van , zo

Heb zelf ook 4 jaar gewerkt bij mijn oudste en heb bij mijn jongste ervoor gekozen het anders te doen, en als zij weer naar school gaat zie ik wel verder, heb dan wel de luxe positie dat ik niet hoef te werken, maar dan nog, hoezo altijd dat oordeel dat je niks te doen hebt en lui bent, man man
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mieps01  schreef op: 15-01-2013 13:26:08
Laat het los. Misschien was het niet eens zo bedoelt als dat het bij jou binnenkomt. Ik ben nu alweer bijna 7 jr tbm en in het begin maakte ik me druk om elke opmerking. ,aar in werkelijkheid hebben de meeste mensen het gewoon druk, of ze tbm zijn of werken. En in elk scenario heb je lieve/ leuke vruchten en in elk mis je weer iets anders.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mamsie  schreef op: 15-01-2013 13:28:08
het is helaas visa versa...
kennelijk gunnen we andere een eigen keus niet
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Vikki  schreef op: 15-01-2013 13:28:08
O kan altijd zo boos worden over dit soort opmerkingen. Ben dan wel geen tbm, maar toch. Zo heb ik een collega die doet alsof mijn andere collega's een makkelijk leventje hebben omdat ze geen kinderen hebben en niet 5 wassen per dag hebben(ok beetje overdreven ). Je weet toch niet altijd wat anderen aan hun hoofd hebben.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:28:16

Ben er gewoon opgefokt van

 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 13:28:48
Misschien dat ze het niet zo als ene sneer bedoelde. Ik ben nu twee jaar tbm, daarvoor drie jaar PT gewerkt en daarvoor ook een paar jaar tbm geweest. Maar niet echt nare opmerkingen gehad, ook nooit het gevoel gekregen van iemand dat ik minder zou zijn dan een werkende vrouw/moeder.

Ik heb juist het idee dat veel werkende moeders hun respect uitspreken, dat ze het heel zwaar lijkt om 24/7 voor kinderen te zorgen, altijd beschikbaar te moeten zijn en niet even tot 'rust' te mogen komen op het werk. Maar goed, ik heb dan ook wel een betonnen plaat voor mijn kop, dus misschien hoor ik de nare opmerkingen gewoon niet hahaha
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 15-01-2013 13:29:52
Haha ik kan je alleen maar zeggen,petje af voor jullie
Allemaal die tbm zijn.
Ik ben het 2 jaar geweest en ik zat zo diep in de put.
Nu ook mijn client ligt in het ZK en komt niet meer terug.
24 uur p.d mijn man thuis een kind van een jaar.
Ik ben zo onrustig ik kan me draai niet vinden en ik kan wel janken.
Ik weet echt niet waar ik het moet zoeken.

Ik vind in mijn ogen echt knap van jullie allemaal 
En dat jullie er ook van kunnen genieten.
En daarnaast moet iedereen de deur uit met mooi en slecht weer.
Dus dat is de grootste onzin die opmerking.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:31:26
Ze zegt nu dat ze het over oudere mensen en blabla had, uh ja, maar je zei ook dat ik niet op de fiets naar mijn werk moet denk ik dan.

Ach ik zal het proberen los te laten, maar echt ik kan me hier enorm kwaad om maken, niet alleen die sneer van haar, maar altijd die opmerkingen, mijn man zegt dat het gewoon afgunst is als mensen zo doen, ja zal wel, boeit me ook niet, kan er gewoon slecht tegen op het moment.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mamsie  schreef op: 15-01-2013 13:36:31
Nogmaals Spatje het is echt een visa versa ding, net als bv fv.
Heel raar maar we gunn
en andere het maken van eigen keuzes niet.

Wij zijn nu zelndelingen dus ben ik er ook weer voor mijn meiden, maar toen we nog in Nederland woonde ging ik met plezier naar mijn werk, ok wel kunnen wachten tot de jongste naar school ging, gelukkig hadden we die luxe, maar wat was ik dankbaar dat ik weer kon werken!
En ik had toch 3 dagen na school hulp nodig, gelukkig mijn schoonmoeder, maar zowel toen ik thuis was als toen ik ging werken kwamen er berichten waardoor mensen hun afgunst lieten zien...
Jammer!
Ik heb respect voor elke vrouw die een keus kan maken en daar achter staat!
En natuurlijk de vrouwen die graag anders zouden willen, dat kan ook beide kantenp gaan. Er zijn vrouwen die moeten werken vanwege de financien, maar er zijn ook vrouwen die verplicht thuis zitten met een lichaam wat niet goed functioneert....

Zo jammer dat we keuzes die andere maken in hun leven niet meer gewoon kunnen respecteren en accepteren....


 
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 13:39:41
Ik heb het idee dat de meeste moeders (die ik spreek) het fijn vinden om te werken, dus ik denk niet dat ze jaloers zijn op tbm. Maar goed, ik proef daar ook nooit onenigheid, ieder moet doen wat ze het fijnst vinden en wat bij hun gezin past, toch.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:44:04
zeker, ik snap alleen niet dat mensen dat niet respecteren en zoiets moeten zeggen
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jessica  schreef op: 15-01-2013 13:49:04
Je hoeft toch ook niet op de fiets naar je werk??
Dus zo gek is het toch niet wat ze zegt... misschien was ze juist een beetje jaloers op je.
Vaak worden dit soort opmerkingen anders bedoeld dan begrepen.

Joh, maak je niet druk! Straks zit jij je de hele dag een beetje op te vreten en bedoelde zij er totaal helemaal niets vervelends mee... toch zonde van je dag.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 13:49:24
Misschien had deze persoon geen idee van hoe jij het zou opvatten en bedoelde ze het heel anders.

Kijk voor ik kinderen had vond ik het verschrikkelijk als ik door weer en wind naar mijn werk moest, en ik moest ook nog best ver ook (gelukkig per scooter, maar nog steeds glad en koud met dit weer), en wat genoot is toen ik stopte met werken dat ik met dit weer binnen kon blijven.

Kijk nu heb ik kinderen en moet ik alsnog 5 dagen in de week er meerdere malen per dag door, maar ja dat is niet het eerste waar je aan denkt als je aan 'huisvrouw' denkt. Dat die kinderen ook nog naar school moeten ...
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:52:27
nee idd daar denken de mensen ook niet aan, ach mijn man zegt altijd zo : let it go, let it flow, let it blossom, let it snow, maw, maak je niet zo druk
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 15-01-2013 13:55:09
Spatje ik zou ook opgefokt raken door zo'n opmerking.
Hele tijd geleden maakt iemand een opmerking, niet eens over mij.
Maar er was een moeder op school zwanger, zei die andere moeder, ja tuurlijk is ze weer zwanger, kan ze lekker thuis blijven, ze is gewoon te lui dat ze werkt!
Alsof je daar een kindje voor op de wereld zet.
Inderdaad alle thuisblijfmoederszijn te lui om te werken ... zucht!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Son  schreef op: 15-01-2013 13:58:06
Ze zijn gewoon jaloers

Maar idd, ze denken dat je vaak maar een simpele ziel bent of zo. Fuck of, wij genieten lekker van de kids in de sneeuw, terwijl zij lui op hun dikke reet chter hun pc zitten met hun 84e bekertje koffie....
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Son  schreef op: 15-01-2013 13:59:23

Quote spatje:
nee idd daar denken de mensen ook niet aan, ach mijn man zegt altijd zo : let it go, let it flow, let it blossom, let it snow, maw, maak je niet zo druk



Mooi !

Mijn man zegt altijd...brand is erger
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Myself  schreef op: 15-01-2013 14:02:54
Zou het niet uit jaloezie voor kunnen komen?
Ik zou ook liever tbm zijn dan een werkende moeder.
Maar met het loon van mijn man alleen redden wij het niet, en ook met het oog op de toekomst, als de kinderen groter zijn, naar middelbare gaan en dus meer kosten durf ik mijn werk niet op te zeggen.
Ik kan soms strontjaloers zijn op iedereen die in het weekend en met de feestdagen altijd bij zijn gezin is, ik baal gigantisch van mijn onregelmatige werktijden, maar aan de andere kant..........vind ik mijn werk inhoudelijk geweldig!
En op een dag als deze met dit weer, ben ik achteraf wel blij dat ik afgelopen weekend de weg op moest en nu lekker niet .
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
C@th  schreef op: 15-01-2013 14:04:12
pff ik vind het knap hoor. ik ben nu ook "gedwongen" thuis.. eerst ww, toen raakte ik zwanger en kwam in de zw vanwege klachten in de zwangerschap. ik vind het heerlijk hoor, ben dol op mijn kinderen. maar als je beperkingen hebt dan kan je knap snel vervelen mijn vriend doet het huishouden en ik breng en haal de kinderen en kook. that's it... dus tja dan ben ik eigenlijk het stereotype tbm ik ben lui hahahaha.

nee ik heb zwaar respect voor de vrouwen die kiezen om thuis te blijven bij hun kinderen. helaas ben ik straks niet meer in de positie om thuis te blijven (wil het ook niet) omdat mijn loon erg hard nodig is.

dus trek het je niet aan jij hebt de zwaarste baan ever!! kinderen opvoeden!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Lelie  schreef op: 15-01-2013 14:08:38
Waarom voel je je zo aangevallen? Ik zie niets raars aan de opmerking, zoiets zou ik ook kunnen zeggen hoor en dan bedoel ik het gewoon zoals het er staat. Jij 'leest' allemaal dingen die ze misschien helemaal niet zo bedoelt.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Famke  schreef op: 15-01-2013 14:15:27
Ik werk als gastouder van uit huis en heb een dochter.
Doordat haar vader en ik niet meer bij elkaar zijn heb ik er voor gekozen om gastouder te blijven zolang mijn dochter nog op de basisschool zit omdat ik dr anders bijna niet meer zie.
Ik heb begrip en respect voor zo wel werkdende als tuisblijf moeders.
Ieder moet doen wat bij haar past of wat nodig is,waarom zou ik daar over oordelen?
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Innie  schreef op: 15-01-2013 14:16:01

Relativeren, wie zijn best doet zal het leren


Ook ik zou trouwens voor geen geld ter wereld tbm willen zijn. Ik heb net mijn zwangerschapsverlof achter de rug en mannnnnn, ben ik blij dat ik weer achter mijn bureautje zit. Ik werd gek thuis... Iedere dag ziet er hetzelfde uit, het huishouden is nooit "af", altijd zie je wel iets nieuws om te doen, en ik ben enorm blij dat ik weer eens een volwassen gesprek kan voeren


Ook mijn man werd er gek van: ik had 's avonds niets te vertellen en ik werd gewoon enorm kribbig tegenover hem...


 

 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Minou  schreef op: 15-01-2013 15:46:39
Ach Spatje

weten zij veel wat je allemaal doet
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mama_anja  schreef op: 15-01-2013 16:12:46
ben ook tbm maar als ik vraag of iemand een baan voor mijn man weet krijg ik standaard kan jij  niet gaan werken 
ik gaa niet de reden uitleggen aan iedereen waarom ik tbm ben 
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 16:16:08
Waarom?
Simpelweg omdat een groot deel van de mensen graag anderen bekritiseert...
Ben je tbm is het niet goed, werk je parttime dan is het geen 'echte' baan, werk je fulltime dan ben je een slechte moeder.

Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat jij en je partner achter de keuze staan... welke dan ook!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mirdepir  schreef op: 15-01-2013 16:19:50

Quote Liva:
Waarom?
Simpelweg omdat een groot deel van de mensen graag anderen bekritiseert...
Ben je tbm is het niet goed, werk je parttime dan is het geen 'echte' baan, werk je fulltime dan ben je een slechte moeder.

Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat jij en je partner achter de keuze staan... welke dan ook!



Mooi gezegd ! 
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mamavantwee  schreef op: 15-01-2013 16:21:04

Ik denk dat zulke opmerkingen altijd wel zullen blijven. Zowel tbm over werkende moeders en andersom.
Ik ben zelf tbm omdat m'n jongste 'ziek' ter wereld is gekomen. Ik had een eigen bedrijfje en dat heb ik moeten opgeven. Gelukkig konden wij die keuze maken en kunnen we van 1 loon rondkomen. Ik heb geen recht op uitkering omdat ik een zzper was.

Maar ik merk zelf ook dat er wel vooroordelen zijn alleen omdat je zelf voor je kind wil of moet zorgen. Net zoals er veel vooroordelen zijn omdat je zelf wil of moet werken.
Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Oordelen over tbm, waarom?
Naam
Bericht