Menu
 

Topic:

brugklas

Spekse  schreef op: 15-01-2013 10:18:42
mijn oudste gaat na de zomer naar de brugklas maar ik heb geen idee wat de kosten daarvan zijn.
Ik kan  ook nergens vinden hoeveel het boekengeld gaat worden
heeft iemand enig idee waar ik dat kan vinden??
 
Quote
Navigatie
RE: brugklas
Anmv3  schreef op: 15-01-2013 10:21:50
Onze oudste is afgelopen zomer voor het eerst naar vo gegaan.
We hoefden geen boekengeld te betalen, ze kan ze lenen van school..
De aanschaf van een rugtas vond ik het duurst, ze wilde graag een eastpark en dat zijn ook erg goede tassen, maar die kostte 90 euro verder schriften en andere dingen kan je zo duur maken als je zelf wilt..schoolgeld bij ons was iets van 60 euro en daar zit ook 1 excursie bij in begrepen.
In mei gaan ze op schoolkamp, geen idee wat daar de kosten van zullen zijn, maar verwacht niet zo schokkend veel, want ze gaan naar Drenthe..
 
Quote
RE: brugklas
S@ssefr@s  schreef op: 15-01-2013 10:23:35
Het verschilt heel erg per school wat de kosten zijn. In principe is het gratis, maar er zijn altijd bijkomende kosten. Die zijn voor ons (mavo 3) tussen de 300 en de 400 per jaar. Daar zitten dan excursies in en de buitenlandreis die ze in de 4e gaan maken, kluispas, dat soort dingen. Boekengeld (huur van boeken) is op onze school nog niet bekend, dus wellicht bij de school van jullie keuze ook niet.
 
Quote
RE: brugklas
Ikke  schreef op: 15-01-2013 10:31:09

Het is idd wisselend wat het kost, voor mijn zoon (havo/vwo) betaal ik 250 euro schoolgeld.Nu nog geen boekengeld maar ja dat g


Gaat er wel weer komen en ik heb ook nog geen flauw idee hoeveel dat wordt.  
Maar tweetalig vwo is tegen de 1000euro per jaar.

Het eerste jaar moet je altijd het meeste aanschafen, bosatlas ca 100 euro, speciale aquarelpotloden, etc.. etc... komt ook op zo'n 300 euro met woordenboeken en evt rugzak erbij. (travelbags.nl heft trouwens eastpak rugzakken voor veel minder)

Buitenlandreizen komt bovenop het jaarlijkse schoolgeld.

Een speciaal gymtshirt moesten ze hier ook aanschaffen met het logo van de school.


Kluishuur zit in het schoolgeld.

 
Quote
RE: brugklas
Cir  schreef op: 15-01-2013 10:35:31
Mijn oudste gaat ook na de zomervakantie. Wij hebben een gids van de gemeente gekregen met alle scholen erin en bij elke school staat ook een kopje kosten. Verschilt idd enorm per school.
 
Quote
RE: brugklas
S@ssefr@s  schreef op: 15-01-2013 10:36:09
Ik raad wel aan eerst nog geen bosatlas te kopen. Hij stond hier ook op de lijst, maar mijn dochter heeft er nog nooit 1 nodig gehad. Ze zijn best duur en mocht het alsnog nodig zijn is het zo gekocht.
 
Quote
RE: brugklas
Son  schreef op: 15-01-2013 10:37:41
Mijn oudste gaat ook, eerlijk gezegd heb ik daar nog helemaal niet over nagedacht en stilgestaan. Het enige wat me opviel waren al die dure snoepreisjes naar rome en zo Maar dat is pas over een paar jaar. Ach we gaan het meemaken.
Die Eastpack rugzakken zijn echt duur he. Tip, kijk eens op de Albertcuijpmarkt. Kan zomaar 3 tientjes schelen
 
Quote
RE: brugklas
Ikke  schreef op: 15-01-2013 10:46:15

Jeetje ik heb wel lekker zitten typen zeg hierboven


Ja die bosatlas moet je ook niet alvast gaan kopen, op sommige scholen mag je die lenen. Hier helaas niet. En idd dat stom ding kijken ze maar een paar keer per jaar in.
Ik heb geloof ik 55 euro voor die rugzak betaald op die site dus dat valt wel mee.

Schriften, kaftpapier e.d. kocht ik lekker bij de Action, dat scheelt een hoop!

Op de sites van de scholen staat ook meestal wel hoeveel het schoolgeld is.

Excursies zit in het schoolgeld maar de buitenlandse reisjes dus niet.






 


 


 


 


 


 


 


 






 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
Quote
RE: brugklas
S@ssefr@s  schreef op: 15-01-2013 10:50:06
Hier gaan ze alleen in de 4e naar het buitenland. Dat is best een dure reis, maar daar betalen we elk jaar al 100 euro voor. Verder is mijn dochter vorig jaar met het vliegtuig naar Engeland geweest voor een internationaliseringsreis. Dat kostte ons maar 50 euro, de rest betaalde de overheid . Dan in de 1e een dag naar Walibi, in de 2e een werkweek, in de 3e naar de kerstmarkt in Munster en volgend jaar dus het buitenland. Dan zit ze nog in een sportklas en gaan ze binnenkort een dag skieen. En elk jaar 1 excursie zoals de Bataviawerf in Lelystad (waar ze dan weer de Mac indoken).

Hier mag het gespreid betaald worden, maar dat begint wel al in oktober en dan echt elke 4 weken een afschrijving. Zo betaalden wij in december 2 keer, heel fijn met de feestdagen, maar goed. Volgend jaar nog en dan als het goed is op naar het MBO. Dan gaat het nog veel duurder worden.

 
Quote
RE: brugklas
Karien  schreef op: 15-01-2013 10:57:08
Mijn dochter gaat ook naar het voortgezet onderwijs.
Op het moment houden we ons nu bezig met WELKE school het gaat worden.
Dat vind ik al een hele taak...pffff.
De ene krijgen al les via de ipad, wel of geen tt onderwijs, sportklas, school dichterbij of toch de school waar ze 30 min heen (en terug natuurlijk) moet fietsen. En noem maar op...
Open dagen en avonden binnekort dus alles staat op de kalender, en van school gaan ze zelf ook nog kijken.

Eastpack rugzak heeft ze al, vorig jaar in de opruiming gekocht...tegen de 60,- waren we kwijt incl. etui. De rest...dat word ook action denk ik.

Wat lijkt jullie trouwens een redelijk bedrag voor zakgeld als ze naar het voortgezet onderwijs gaan?
En dan bijv. beltegoed, kaart of pasje voor de kantine, e.d.?
Nu heeft ze ook een telefoon maar belt of sms't er eigenlijk zelden tot nooit mee, maar goed kan straks ineens veranderen natuurlijk.
 
Quote
RE: brugklas
Spekse  schreef op: 15-01-2013 11:23:01
de school zijn we al overuit en ook de rugzak is al binnen (gekregen voor kerst)
ik ga dan toch maar eens de school bellen want het staat er allemaal zo vaag kom er gewoon niet uit en wil toch een beetje voorbereid zijn
schoolspullen halen we bij action die heeft altijd wel leuke dingen
 
Quote
RE: brugklas
Worteltje  schreef op: 15-01-2013 11:37:54
Ik wilde net typen, haal de woordenboeken bij de action, dat scheelt zo'n 8 euro per boek. Mijne zijn ondertussen van vo af maar komt behoorlijl wat bij kijken. Einde van de rit mistte er woordenboeken en die hadden ze voor examens nodig(was hier nog geen action toen ze op vo startte) wat een stress. Heb ze toen voor examen maar im de bieb geleend. Bosatlas hebben ze nog nooit nodig gehad. Voor de rest ligt het echt per school. Er zijn nu tioch allemaal open dagen, daar zeggen ze het ook en krijg je info boekje mee met de josten erin.
 
Quote
RE: brugklas
Mv E.l.s  schreef op: 15-01-2013 13:32:09


Wat lijkt jullie trouwens een redelijk bedrag voor zakgeld als ze naar het voortgezet onderwijs gaan?
En dan bijv. beltegoed, kaart of pasje voor de kantine, e.d.?
Nu heeft ze ook een telefoon maar belt of sms't er eigenlijk zelden tot nooit mee, maar goed kan straks ineens veranderen natuurlijk.[/quote]

Mijn dochter krijgt 5 euro per week. Of eigenlijk, we storten de eerste van de maand 20 euro op haar rekening. Hier kan ze makkelijk van rondkomen. (Beltegoed, kantine, cadeautjes etc.)


 
Quote
RE: brugklas
Karien  schreef op: 15-01-2013 14:09:36
Wij zaten inderdaad ook rond dat bedrag te denken.
Ze zei zelf al gelijk hu? zo weinig...
Vond het wel een redelijk bedrag eigenlijk.
 
Quote
RE: brugklas
Ikke  schreef op: 15-01-2013 14:36:51

20 Euro is toch een heel mooi bedrag!


Ik geef mijn kinderen 2 keer per jaar beltegoed en verder niet. Dan moeten ze het zelf maar kopen. Is puur voor noodgevallen om te bellen.  


Mijn oudste heeft er een folderwijkje bij dus met zijn zakgeld zit hij op zo'n 50 euro per maand. Is meer dan zat.  Hij hoeft van mij geen kadootjes te kopen van zijn eigen geld. Af en toe stop ik hem wat euro's toe om wat in de kantine te kopen maar dat is niet wekelijks hoor.   Van zijn oma's krijgt ie ook geregeld 5-10 euro dus hij heeft geld zat.

Schoolfeesten betaal ik ook en dan krijgt ie ook altijd wat extra zakgeld mee. Gaat ie een paar dagen op kamp dan krijgt ie ook wat extra zakgeld.

 
Quote
RE: brugklas
Anmv3  schreef op: 15-01-2013 15:00:59
Eerlijk gezegd vergeten wij vaak zakgeld te geven haha en ze vraagt er ook niet om..ze krijgt beltegoed als het op is en als ze ergens heen gaat krijgt ze ook wat geld mee. Ze heeft vaak verjaardagsgeld wat een tijd in de portemonnee blijft zitten en rapportgeld.
Als ze over een poosje echt frequenter geld nodig heeft dan nu dan stort ik elke maand 25 euro op haar rekening, maar voor nu werkt het nog even prima !
 
Quote
RE: brugklas
S@ssefr@s  schreef op: 15-01-2013 16:03:30
Hier is het 15 euro per maand en 5 euro beltegoed per maand. We storten het elke 28e automatisch op hun eigen rekening waar ze een bankpas van hebben. Sommige kinderen krijgen veel meer, sommige krijgen minder, dat verschilt nogal. Degenen die veel meer hebben halen ook veel vaker zakken chips en blikjes energy. Veel kinderen krijgen een bijbaantje nu. Mijn dochter verkoopt de komende maanden tulpen. 20 per week waar ze dan weer 10 euro voor haarzelf van mag houden. Dat is dan weer mooi een extra zakcentje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op brugklas
Naam
Bericht