Menu
 

Topic:

Wat is dit makkelijk!!

Melissa  schreef op: 11-01-2013 11:20:59
Na zoveel berichten over hoe moeilijk ik het vind met het huishouden nu toch maar eens ook de andere kant laten horen.

IK heb HET punt bereikt, het huishouden boven een bepaalde grens gekregen en wat is het nu MAKKELIJK!!

Ik heb een paar 'routines' die ik elke dag aanhoud, al breekt buiten de oorlog uit of hebben we ons verslapen of wat dan ook, dit moet ik doen.

1) opstaan, raam open zetten, naar de badkamer wassen en aankleden, kinderen wekken, was in de lage wasmand doen (dus ook wasmand uit badkamer legen) en badkamerraampje openzetten om vocht eruit te laten van het douchen van man, weer naar zolder (daar is onze slaapkamer en staat de wasmachine ook), was in machine en aanzetten, bed opmaken. Nadat de kinderen aangekleed zijn even de kamers bij langs lopen en rotzooi opruimen, dekbedden uit het raam hangen.

2) nadat Dominiek naar school is gebracht eerst naar boven, bedden kinderen opmaken, ramen sluiten en even sponsje door de wasbak in de badkamer om tandpastaresten te verwijderen en even op zolder was in droger doen.

3) 3x per dag afwassen

4) als je iets ziet liggen waar het niet hoor, DIRECT leggen waar het wel hoort, ook direct beoordelen of iets wel bewaard moet worden.

5) niet uitstellen, alles direct doen wanneer je er aan denkt.

6) na de warme maaltijd altijd hetzelfde ritueel. Direct de afwas doen, aanrecht goed schoonmaken, vuilnisbak legen in de container, tafel schoonmaken en er mag niets meer liggen wat er niet hoort.

En voor de meesten klinkt dit echt zo simpel, maar dit heeft dus gewoon 20 jaar geduurt voor ik op dit punt kon komen.

Met als resultaat dat ik gisteren echt niet meer wist wat ik moest doen, alles is schoon en opgeruimd, alle kasten zijn netjes, alles is schoon, dus ik heb gisteren echt even getwijfeld of ik de droger met de stoomreiniger zou gaan schoonmaken of een dutje zou gaan doen, ik heb een dutje gedaan hahahaha.

Maar echt wat is dit simpel, geen bakken met enkele sokken meer, de sokken die ik gisterenavond in de was heb gegooid, liggen nu al schoon en opgerold in de kast, echt wonderbaarlijk. En helemaal geen hard werk, of obsessief de hele tijd opruimen, voor mijn gevoel heb ik gisteren maar een half uurtje wat gedaan. EN toch is mijn huis zo netjes, zelfs mijn schoonmoeder zei van de week "Wat is het hier schoon en netjes zeg!"

Ik hoop dat dit gewoon 'het licht' is wat ik heb gezien en dat ik niet weer terug val, want ik heb wel weken lang wel hele dagen opgeruimd en gepoetst om dit punt te bereiken. Dus het was hard werk om hier te komen, maar nu ik er ben is het echt gewoon doodgemakkelijk.

Dus wat doen jullie in je vrije tijd. Ik heb nu al weer niets te doen ... Oh toch wel, ik kan nog mijn droger met de stoomreiniger schoonmaken, of mijn fiets schoonmaken, nee die word toch weer zo snel vies .... Gordijntjes afnaaien ...
 
Quote
Navigatie
RE: Wat is dit makkelijk!!
Jacq39  schreef op: 12-01-2013 19:21:09
Oh en idd hier worden geen bedden opgemaakt dat is Zoooooo ouderwets Want dan kan idd het vocht verdampen.....

Zie Melissa, weer meer tijd over voor leuke dingen
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Mama Van Drie  schreef op: 12-01-2013 19:32:34
Je zou toch je kinderwagen mooi pimpen? Heb je nu alle tijd voor dus

Ik hoop alleen voor je dat dit straks ook haalbaar is als de baby er is, hoe zie jij dat zelf?
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Melissa  schreef op: 12-01-2013 19:39:02
Dat weet ik nog niet, ik denk dat wat ik nu doe dan ook goed te doen is. Bed opmaken kost 2 minuten, moet ook met baby kunnen, net als even ramen opzetten, eigenlijk alles wel
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Mirdepir  schreef op: 12-01-2013 19:40:29
, geloof dat jouw huis er nu opgeruimder uitziet dan de mijne ;-)
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Mieps01  schreef op: 13-01-2013 05:27:05
Harstikke goed zeg! Ik heb zelf ook veel routine in mijn huishouding en merk dat ik ondanks een groot huis en drie rommelige mannetjes toch heel goed de boel aan kant hou. Lekker hè, zo'n opgeruimd schooner huis. Been zoektocht naar schone was, alles op zijn plek.. Werkt gewoon echt!
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Melissa  schreef op: 14-01-2013 17:27:34
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, heb ik nu een dure koptelefoon gewonnen doordat mijn huis zo schoon is, ja ik vind ook dat ik het verdient heb!



(en als het spam berichtje zo is weggehaald snapt niemand deze meer hahahaha)
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
C@th  schreef op: 14-01-2013 17:27:35
GEMELD!
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Sabrah  schreef op: 14-01-2013 17:53:29
Melissa, ik ben nou toch eigenlijk wel heel erg benieuwd wat je man van zijn super huisvrouw vind. Ik het hem opgevallen dat het nu veel netter is en dat je er echt je best voor doet? En complimenteert hij je ook? Ik vraag dat omdat het huishouden een puntje van strijd was in het verleden....
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Melissa  schreef op: 14-01-2013 17:56:22
Uit zichzelf zegt hij bijna niets, en dat vind ik best wel jammer. Als ik erom vraag dan krijg ik wel een bevestigend antwoord. Dus als ik zeg "Vind je het niet fijn dat je nooit meer naar je sokken hoeft te zoeken?" dan zegt hij wel "ja, fijn" maar verder ook niet. Denk dat hij het nu zelfs soms vervelend vind omdat ik verwacht dat hij sommige dingen nu ook zelf doet (jas aan de kapstok, zelf even je beker op het aanrecht zetten als je naar bed gaat etc), want ik moet hem er toch wel vaak op wijzen.
 
Quote
RE: Wat is dit makkelijk!!
Sabrah  schreef op: 14-01-2013 20:39:43
Goh dat is dan eigenlijk wel jammer....wel knap dat je het dan nog steeds vol houdt!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat is dit makkelijk!!
Naam
Bericht