Menu
 

Topic:

ervaringen met hoge klysma bij kind?

Int  schreef op: 10-01-2013 17:41:06
Mijn dochter van 8 moet morgen naar het ziekenhuis voor een hoge klysma. Dit omdat ze ondanks haar verhoogde dosering Forlax nog steeds slecht kan poepen, en dagelijks buikpijn heeft.
We hadden vandaag een telefonische afspraak met de kinderarts om te evalueren of de verhoogde dosis Forlax werkte, maar helaas is dat niet geval. Ze stelde voor een hoge klysma te doen, en dan doo blijven gaan met de Forlax, in de hoop dat als alles goed geleegd is, dit wel zijn werk kan doen.
Ik werd vanmiddag terug gebeld dat ze gelijk morgenochtend al kan komen. Op zich fijn, dan is het maar gebeurd.

Maar ik vroeg me af of er mensen zijn met ervaring hiermee, en hoe het ongeveer in zijn werk gaat.
Hoe lang duurt het ongeveer enzo? En is het erg vervelend gevoel?

Ik hoop dat jullie info/tips hebben!
 
Quote
Navigatie
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Essie@  schreef op: 10-01-2013 18:17:08
Mijn dochter van 9 heeft dit gehad toen ze bijna 4 was. Het zat zo ontzettend vast dat ze last had van overloop. Forlax, laxerende drankjes en normale klysma's hielpen niet. Zij heeft toen 3 dagbehandelingen gehad met hoge klysma's. De 1e keer was heel naar, de 2e en 3e keer liet mijn dochter het over zich heen komen. Ze moet op een tafel liggen op haar zij. Als het goed is zetten ze een muziekje op en kun je haar voorlezen ofzo. Ze brengen dan een lang dun slangentje in. De eerste keer deed het mijn dochter pijn. Ze kwamen er niet doorheen dus moest het opnieuw. Als het gebeurt is dan gaat het snel. Het komt vrij snel los. Mijn dochter kreeg toen een luier om omdat het met het met tussenposen eruit kwam. Ging ook wel gepaard met wat buikkrampen. Ik wil je succes wensen met je dochter. Als het goed is komen ze het je dochter eerst uitleggen hoor wat er gaat gebeuren.

Mijn dochter heeft nu nog regelmatig last van verstoppingen en zit momenteel weer aan de forlax. Voor nu werkt het gelukkig.
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 10-01-2013 18:22:30
Mijn oudste heeft met 3.5 en 4 jaar 3x een hoog klysma gehad. Het klysma zelf vond ze geen probleem, deed haar ook geen pijn. Maar de buikkrampen erna wel, die deden vreselijk veel pijn.
Hier werd haar wel heel goed uitgelegd wat ze gingen doen mbv een pop, ze mocht toen meehelpen bij de pop en dat vond ze helemaal geweldig. Tijdens het klysma kreeg papa een bellenblaas en Tatum moest de bellen wegblazen, dit verlicht de pijn, en het klopt want ze heeft geen pijn gehad met het slangetje inbrengen. Dan moet ze het iets van 10 minuten ophouden en dan naar de wc en flink poepen, dan loopt het er echt hard uit. Daarna mocht ze een kadootje uitzoeken en naar de speelkamer lekker spelen. Ze heeft het nooit als naar ervaren, gelukkig maar.
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Monica Mv 2  schreef op: 10-01-2013 23:16:10
In Roermond doen ze het standaard 2-3 keer.

Mijn zoontje heeft ze enorm vaak gehad. Ik denk om eerlijk te zijn dat 1x nooit genoeg kan zijn als ze flink verstopt zit.

Succes
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Renate Mvdaanjimenro
os
  schreef op: 10-01-2013 23:26:11
hier een meisje wat ze ook heel vaak heeft gehad.
zij weet nu dat het helpt dus huilt niet echt, wel daarna van de buikkrampen
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Int  schreef op: 11-01-2013 13:12:25
We zijn vanochtend geweest, ze deed het heel goed! Er kwam heel veel uit. Nu even door met de Forlax, en dan dinsdag contact met de kinderarts hoe het deze dagen gegaan is. Ben benieuwd, hoop dat dit voldoende is. Maar de tijd zal het leren. Ze voelt zich erg opgelucht, en haar buik voelt veeeeel zachter! Die was echt opgezet!
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Monica Mv 2  schreef op: 11-01-2013 13:16:05
Ik hoop dat het voldoende is, hoeveel forlax gebruikt ze nu??

En veel water laten drinken de komende dagen, hebben ze jullie dat erbij gezegd
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Int  schreef op: 11-01-2013 13:25:26
Ja dat veel water drinken deden we al, want anders heeft de Forlax een tegenovergesteld werking. Ze gebruikt 3x daags 10 gram Forlax. Maar daar had ze dus geen verbetering op. De hoop is dat nu alles leeg is, en dat dan met Forlax-gebruik het wel op gang moet blijven. We zullen zien. Ik hoop het zo voor haar.
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Monica Mv 2  schreef op: 11-01-2013 13:28:41
Ik hoop met jullie mee
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Int  schreef op: 11-01-2013 17:57:51
Ze ligt nu al vanaf halverwege de middag met buikpijn op de bank. Weten jullie of dat normaal is erna???? Vanochtend was haar buikpijn bijna helemaal weg (ze heeft normaal dus altijd zeurende buikpijn). Maar nu heeft ze ineens wel buikpijn. Kan het soms zijn dat er nog wat naar beneden aan het zakken is in de darmen???
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Int  schreef op: 12-01-2013 11:59:04
Mn arme meisje had zo'n buikpijn dat we gisteravond en vanochtend weer bij de HAP zaten. Moeten nu, zoals jullie al eerder dachten, vandaag en morgen nog een keer een hoog klysma doen. Alleen mochten we dat nu thuis doen als we dat zagen zitten. Dus dat is wel fijn. Hopelijk helpt het. En ze heeft nog wat voor de pijn gehad.
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Monica Mv 2  schreef op: 12-01-2013 17:03:39
Ik hoop dat het helpt. Maar er heerst wel vanalles, zou ze niet ook daar iets van onder de leden hebben?
 
Quote
RE: ervaringen met hoge klysma bij kind?
Int  schreef op: 13-01-2013 09:09:35
De griep die heerst hebben we in de kerstvakantie allemaal gehad. Maar het gaat nu na het 2e klysma al een heel stuk beter. Er kwam ook nog aardig wat uit!
 
Quote
Navigatie


Reageren op ervaringen met hoge klysma bij kind?
Naam
Bericht