Menu
 

Topic:

een huis kopen, hoe werkt dat?

Patricia2211  schreef op: 10-01-2013 09:32:40
hoe moet je alles regelen en wat komt erbij kijken?
zoiezo even kijken of we een hypotheek kunnen krijgen, maar waarop berekenen ze dat?

even in het kort,
wij wonen bij iemand in huis, en dat loopt totaal niet lekker meer.
we hebben geinformeerd bij de woningbouw om ons in te laten schrijven voor een huurhuis.
maar zoiezo komen wij met ons gezamelijk inkomen niet in aanmerking voor een huis onder de huurprijs van 680 euro.

nu hebben wij een heel leuk huis gezien op funda, maar kunnen wij daar al onze interesse in tonen als we nog niet weten of we een hypotheek kunnen krijgen daarvoor, of mag je ook zo dat laten weten bij de makelaar, en dan verder kijken of we het rond kunnen krijgen?


alleen echter het huis wat we hebben gezien zit  erfpacht op, maar er staat bij: KOOPSOM MET ERFPACHT SLECHTS € 150.500,- KOSTEN KOPER!
en er staat bij dat je het ook af kan kopen.
zit dan de erfpacht bij de vraagprijs inbegrepen? of lees ik dat nu verkeerd?

we hebben bij de maandlasten berekening berekend dat we op een netto maandbedrag van 611 euro uitkomen (bruto 842)

maar welke moet je dan echt rekenen als maandlast?

kortom, wij zijn er nog helemaal niet iin thuis, en proberen zo veel mogelijk te weten te komen of dit haalbaar is.

hopelijk kan iemand ons het een en ander uitleggen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 10-01-2013 14:38:32
dus ik zou zonder dat we weten of we een hypotheek kunnen krijgen wel vast met de makelaar kunnen bellen hoe het zit met het afkopen van die erfpacht, en hoe dat in zijn werk gaat en hoeveel je daar aan moet betalen per maand/jaar?

dat is eigenlijk mijn grootste zorg. zat die erfpacht er niet op dan was het voor die prijs denk ik wel te doen voor ons. maar met die erfpacht word het toch een stuk duurder.
nouja, optie 2 dat huis in beek en donk is er ook nog altijd, maar daar zouden we dan ook moeten gaan kijken omdat er maar 2 foto's van de bovenverdieping opstaan.

 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 10-01-2013 14:46:52
Mijn erfpacht is minder dan €4,- per jaar en 30 jaar afgekocht.
Daarna zien wij wel weer verder, dan zijn in ieder geval de kinderen de deur uit en hebben we minder kosten mag de erfpacht hoger uitvallen.

En tuurlijk kun je hier de makelaar voor bellen.
Hij weet  dit als het goed is.
Bij ons stond het zelfs in de brochure.

Je kan ook alvast bezichtigen zonder verder iets te weten.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Ster  schreef op: 10-01-2013 15:00:02
bezichtigen moet je altijd doen, en als je echt een bod wilt gaan doen, is het verstandig om evt. nog een keer te gaan kijken, op alleen foto's kun je niet afgaan
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 10-01-2013 15:13:31
janneke, en dat is met afkoop? dus dan word het goedkoper als wat bij dit huis staat? 3036 per jaar?

ik wil ook zoiezo gaan bezichtigen. het eerste huis heeft de 27e deze maand, en de 24e van volgende maand ook open huis, dus ik wil eigenlijk wel zo snel mogelijk even een afspraak maken om te bezichtigen.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Ikke  schreef op: 10-01-2013 15:21:52

Je kan altijd vrijblijvend de makelaar bellen hoor voor dat soort vragen over erfpacht! En ondertussen gewoon wat huizen bekijken, je bent nergens toe verplicht als je gaat kijken.


Heb je echt een levensverzekering in geldbedrag twv een huis? Het is altijd slim om de man op zeker 100 procent te zettenen de vrouw minimaal de helft. Dus dat zou voor hem een verzekering van zeker 150000 euro zijn en voor jou de helft.


Maar zou ook achter die evt BKR codering aangaan want anders maak je je straks gek en kan het allemaal niet.

 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Mamami  schreef op: 10-01-2013 15:47:15
Bij de kenmerken van het eerste huis staat






Erfpacht Lasten € 3.036 per jaar met optie tot afkopen


Kortom per jaar betaal je dus al ruim € 3.000 (de kosten erfpacht zijn trouwens wel aftrekbaar). De afkoopsom hangt af van het aantal jaar.

Wij hebben ook een huis op erfpacht, canon is € 37 per jaar en loopt tot 2050 oid. Geinformeerd wat het kost om af te kopen (grond dus eigenlijk te kopen van de gemeente), dit kwam op ruim € 40.000.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Slabbertje  schreef op: 10-01-2013 17:18:43
leuk huis hoor en de prijs is gunstig daar kun je ook nog wel lager bod op doen maar laat je eerst door 2 verschillende adviseurs  financieel advies geven, bekijk idd die BKR even en je hebt al veel vaste lasten nagelopen dus dat is goed. Niet op beide inkomsten een hypotheek laten berekenen en nemen maar op 1 vast salaris. Stadsverwarming ligt maandelijks hoger volgens mij dus even goed informeren daarover.

wens jullie veel wijsheid en succes
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 10-01-2013 19:18:54
Wij hebben 30jaarX€4 betaald en moeten over 30 jaar weer erfpacht gaan betalen.

We mochten ook de grond voor €50.000 kopen, haha mooi niet gedaan.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 10-01-2013 19:20:18
Sorry, in totaal dus €120 betaald voor de komende 30 jaar.
Daarna zien we wel weer verder.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 15:16:39
hoi meiden, inmiddels zijn we bij de bank geweest voor de bkr.
daar moeten we een papier (achterste bladzijde van een boekje) voor invullen en opsturen, dus dat word geregeld.
mijn vriend heeft geen vast contract, dus die moet een werkgeversverklaring hebben, en dat is nu ook geregeld, hij word als dit contract in juli afloopt aangenomen voor onbepaalde tijd.(weer een zorg minder want dat had ik eerlijk gezegd van zijn baas echt niet verwacht, omdat hij voor dit contract 3 maanden eruit moest omdat ze hem geen vast contract wouden geven ivm de economische crisis, dus ben heel blij met dat papiertje!)
en ik moet nu nog mijn papieren van het uwv bij elkaar zoeken.
alleen ze willen dus papieren hebben waarop staat dat ik afgekeurd ben, en voor hoelang (nou dat weet je bij het uwv dus nooit zegt familie, want je kan elk moment opgeroepen worden voor een herkeuring), maar de enige papieren die ik dus heb is van in het begin toen ik afgekeurd werd. 3 jaar geleden zou ik herkeurd moeten worden volgens die papieren en dat is niet gedaan, wel heb ik toen een telefoontje van hun gehad, en de situatie uitgelegd zoals het ervoor staat, en dat was het. maar dat staat daar dus niet in de computer zeiden ze bij het uwv, want telefoongesprekken zetten ze niet in het dossier??
dus morgen contact opnemen met de bank, of alleen die papieren,jaaropgave (2012 nog niet binnen trouwens) en de afschriften van wijziging in loon (halfjaarlijks dacht ik) voldoende is, want die man bij het uwv zei dus dat ze verder niks hebben qua papieren of in mijn dossier.

dus al met al een klein stapje al gemaakt, en ik hoop dat het allemaal kan, want hier is de bom weer gebarsten met huisgenoot.... blijkbaar kan ik nooit iets in goed fatsoen zeggen, of er worden meteen verwijten gemaakt, of gedreigd met uitschrijven en leugens en noem het maar op... en dat gaat voornamelijk allemaal om een hond
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 20-01-2013 15:21:35
Ik denk niet dat je een verklaring van het uwv moet gaan verwachten eerlijk gezegd.
Als het kan zul je het waarschijnlijk op het loon van je man moeten redden.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 15:43:15
het is niet echt een verklaring wat ze moeten hebben, ze moeten mijn inkomsten weten. ze vroeg ook om de laatste 3 loonstroken van het uwv, maar ik krijg geen loonstroken, alleen als mijn loon veranderd dan krijg ik zo'n afschriftje, dus dat moest ik dan meebrengen, en de jaaropgaaf, maar die heb ik van 2012 nog niet binnen.
en voor hoelang ik afgekeurd ben, maar als ze dat daar niet in hebben staan na dat laatste telefoongesprek dan kan ik hun dat toch ook niet bieden?

ik zou nu in mijn gedachen het liefst onder een steen weg willen kruipen en er nooit meer onderuit komen
het gedoe hier gaat nu echt ten koste van mijn humeur, de relatie tussen mijn vriend en mij (eigenlijk ook weer niet, maar hierdoor is er dus vaak woordenwisseling) en ten koste van de kindjes, en ik wil dit echt niet meer.
dus mochten we niet kunnen kopen word het toch inschrijven voor een huurhuis, en misschien moeten we dat toch alvast doen, om een stokje achter de hand te hebben. dit trek ik zo echt geen maanden meer.
ik (en mijn vriend ook hoor, maar schrijf dit echt even puur vanuit mij gezien) wil gewoon opnieuw beginnen, zonder gedoe hierover, zonder andere dingen die niet normaal zijn hier in huis, en vooral opnieuw beginnen om een betere band met de kindjes te krijgen, niet dat die niet goed is, dat niet hoor, maar door dit gedoe ben ik tijdens de zwangerschap al in een depressie geraakt (en daarvoor ook medicijnen gehad, maar 2 maanden geleden mee gestopt, omdat ik wel medicijnen kan slikken, maar die uitbarstingen blijven toch elke keer terugkomen door wat er hier in hius speelt) en hoe meer er hier voorvalt, hoe minder lekker ik in mijn vel zit, en daardoor dus ook geergerd overal op reageer, en dit wil ik niet meer!
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Anne Mv 3  schreef op: 20-01-2013 15:52:45
Werkgeversverklaring waarin staat dat je partner een vast contract krijgt is niet bindend voor de werkgever helaas.
Heeft je partner nog ergens anders 'zwart op wit' dat hij een contract krijgt voor onbepaalde tijd?
Anders zou ik daar nog niet op durven vertrouwen - helaas al te veel mee gemaakt op dat gebied!

Balen dat UWV je geen duidelijkheid kan geven. Hoop dat ze mee gaan werken! Kan me voorstellen dat je je eigen plekje wilt!
Heel veel suc6
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 15:56:33
annemv3, de bank zei ons dat dat formulier genoeg was, dit formulier hebben ze ook zelf meegegeven, en duidelijk verteld welk stuk goed ingevuld moest worden met stempels en handtekeningen erbij, en dat is ook netjes ingevuld.
hij krijgt dus in juli zijn nieuwe contract, daar zal het dan zwart op wit op moeten staan.
verder weet ik dat zelf dus niet.

ja uwv zegt we hebben alleen de papieren van de keuring toen in het begin, en de jaaropgaven en loonsveranderingen, verder niks.

ja als je weet wat er hier speeld zou je al helemaal zeggen ik zou ook weg willen als ik zo woonde, maarja, helaas kon het toen even niet anders
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Anne Mv 3  schreef op: 20-01-2013 16:01:48
Voor de bank is dat formulier wel genoeg maar op basis van deze verklaring kun je geen vast contract eisen als de werkgever dit niet na komt. Dan zegt de werkgever gewoon dat hij je aan een hypotheek wilde helpen maar dat hij het niet na kan komen...
't Is niet om je bang te maken, echt niet! Weet zelf veel te goed hoe blij je kunt zijn als er (eindelijk) een vast contract gegeven wordt.
(paar jaar geleden had werkgever van mijn man ook zo'n verklaring ingevuld, maand later werd het bedrijf overgenomen en kon mijn man fluiten naar zijn vaste contract - en dat wist de werkgever een maand eerder echt wel! Je voelt je dan zo in de maling genomen....Werkgever ligt er alleen niet wakker van )
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 16:13:34
oke, ja zoiezo kan hij niet jaren achter elkaar een jaarcontract blijven geven toch?
een collega die in zijn ploeg staat, en die tevens goede bekenden zijn heeft dat toen met hun huis kopen ook bij die werkgever in laten vullen, en die heeft ook echt een vast contract gekregen.
en een andere werknemer ook. (die is naderhand zelf weggegaan omdat die een leukere/betere baan had gevonden)
hij heeft ook niet zoveel personeel in vaste dienst, dus dat scheelt denk ik ook weer?

we zien wel hoever we komen, en mocht het niet lukken gaan we alles op alles zetten om zo snel mogelijk een huurhuis te krijgen.
maar dat is ook weer zo'n punt, want heb wel al geinformeerd welke paapieren hun nodig hebben,
en daaronder valt ook een verhuurdersverklaring, van waar we nu wonen.... maar hoe kan ik hun die geven als wij op papier geen medehuurder zijn (kon pas na 2 jaar, wonen hier nu 3 jaar maar is door huisgenoot nooit meer aangevraagd)?
van ons vorig adres kunnen we dat wel opvragen, maar ze moeten hebben waar we nu wonen, maar we wonen dus bij iemand in, dan kan dat toch niet?

want stel hij betaald zijn huur te laat ofzo, zonder dat wij dat weten (laat nooit ergens iets over los) dan zitten wij dus met gedoe, terwijl wij op papier alleen maar inwondend zijn?
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 20-01-2013 16:15:43
Het UWV vult deze verklaringen niet in!
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 16:27:47
ik heb ook geen verklaring van het uwv nodig,
alleen waarop staat voor hoelang en hoeveel ik afgekeurd ben (die papieren heb ik, maar daar staat in dat ik na 3 jaar herkeurd zou worden, en dat is nu 3 jaar geleden dat dat zou moeten en heb toen alleen een telefoontje gehad en dat staat niet in het systeem, dus weet nu niet voor hoelang dat nu geld)
en dan die afschriftjes en jaaropgaaf heb ik ook (behalve 2012 dus)

 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Anne Mv 3  schreef op: 20-01-2013 16:34:21
Ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het zit als je wilt inschrijven voor een huurhuis.
Je zit wel behoorlijk klem zeg! Huis kopen is tegenwoordig ook niet zo makkelijk... hoop dat het allemaal snel opgelost is!
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Isabelle  schreef op: 20-01-2013 16:46:51
Waarom ga je dan niet alvast tijdelijk particulier huren. Lijkt me een onhoudbare situatie op dit moment.
En dan kan je van daaruit rustig jullie eigen leven opbouwen en opzoek naar een koophuis eventueel.
Begrijp dat je ook nog niet staat ingeschreven als woningzoeken bij een woningbouwvereniging? Hier zou ik me dan ook zo snel mogelijk inschrijven.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 17:00:24
annemv3, ja ik moet voor inschrijving bij een woningbouw dit hebben:
-inkomensgegevens laatste 3 maanden (hebben we, ik dan alleen dat halfjaarlijkse als mijn loon stijgt/zakt, zakken meestal niet, maar nu met de nieuwe wetten is het een paar euro minder)
-ib60 verklaring
-verhuurdersverklaring (wat dus erg lastig is omdat wij hier inwonend zijn en geen medehuurder)
-uitreksel woonhistorie
-kopie legetimatie

alleen die verhuurders verklaring zit ik dus mee in mijn maag, of het moet zijn dat we die van waar we eerst wel zelf woonden mee mag sturen met het inschrijfformulier, maar dat denk ik niet omdat ze echt zei waar je NU woont.

isabella, dat particulier huren, hoe zit dat dan?

nee sta niet meer ingeschreven, in laarbeek had ik me op passief laten zetten, maar omdat ik niet wist dat je elk jaar een formulier in moet vullen om ingeschreven te blijven staan (opok nooi met de post gehad) is dat dus niet verlengd. en hier bij de woningbouw zijn we automatisch uitgeschreven toen we een huis kregen. daarna zijn we dus hierheen gegaan omdat ons huis erg vochtig was. (blijkt nu achteraf verkeerde bouw)
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Debby1977  schreef op: 20-01-2013 17:08:43
Als je inlogt bij het uwv staan daar je loonstrookjes, althans bij mijn man wel.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 17:16:55

dit is het enige wat er staat.


2013













TitelDatumSoort
Betaalspecificaties 2013 11-01-2013 Financieel overzicht



2012


















TitelDatumSoort
Betaalspecificaties 2012 09-07-2012 Financieel overzicht
Betaalspecificaties 2012 15-05-2012 Financieel overzicht
                                     

 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 17:18:13
volgens mij doe ik iets verkeerd, kan iemand er even voor zorgen dat het geen linken meer zijn?
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Janneke  schreef op: 20-01-2013 17:32:36
Ik weet welk briefje je bedoeld en deze vulden ze een aantal jaar geleden niet in.
Misschien is het intussen veranderd, ik hoop het voor je!
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Patricia2211  schreef op: 20-01-2013 18:30:48
nee moet gewoon de papieren die ik zelf heb van mijn keuring (dik pak papier met verslag waarom ik afgekeurd ben en voor hoelang)
en dan de jaaropgave en die 2 betaalspecificaties die hierboven ook staan.
alleen met dat telefoongesprek hebben ze gezegd we nemen over een tijd wel weer een keer contact op, dus heb nog geen herkeuring gehad in al die tijd, als dat nu op papier had gestaan en naar mij was gestuurd had ik dat mee moeten nemen, maar dat heb ik dus niet, dus vraag me nu af of de papieren van in het hele begin toen ik afgekeurd werd voldoende is.

maar ik ga morgen even bellen, en als dat genoeg is neem ik dat mee, en als het niet genoeg is hebben we denk ik pech
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Suusmv3  schreef op: 20-01-2013 19:00:13
morgen bellen met de woningbouw en vragen hoe je dat moet doen met die huurdersverklaring.

particulier wonen kan ook via een makelaar of zelf zoeken op marktplaats bv...

morgen het UWV bellen en vragen of je evt terug gebelt kan worden door jou arbeidsdeskundige. Die kan jou meer vertellen over het verslag. 

 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Mieps01  schreef op: 20-01-2013 19:45:51
Vergeet ook niet dat je een jaarlijks bedrag voor onderhoud weg moet zetten. Dat tezamen met je jaarlijks pacht..  En dat je met een bkr registratie geen gunstige hypotheekrente gaat krijgen. Ik zou zoeken naar een ander huurhuis.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Isabelle  schreef op: 20-01-2013 21:38:15
Bekend probleem idd bij woningbouwverenigingen als je jezelf op passief woning zoekende laat zetten. Behoorlijk balen want dan begin je weer van voor af aan.

Particulier huren kan via een makelaar. En er zijn ook bepaalde websites die particuliere woningen aanbieden.

Als je op google huurwoning en dan de plaatsnaam waar je wilt huren invult, kom je bij een aantal websites uit.
Bijv. nuwonen.nl en directwonen.nl. Op funda.nl kun je ook zoeken op huurwoningen. En verder zou ik de websites van makelaars in de buurt even langsgaan en ook even een belronde naar de makelaars, zei kunnen je dan ook helpen met zoeken en je kunt daar ook je wensen aangeven mbt wat voor soort koopwoning je zoekt.

Particulier huren is wel duurder, maar goed in eerste instantie was je van plan om te kopen en dat is vaak ook duurder dan huren via een woningbouw vereniging.

Succes, ik hoop dat jullie snel een eigen plekje vinden.
 
Quote
RE: een huis kopen, hoe werkt dat?
Corine  schreef op: 20-01-2013 22:03:57
Let op bij erfpacht
Wij hebben daar ook mee te maken gehad. Konden bij 1 speciefieke geldverstrekker lenen en dan maar 4x jaaarsalaris.
Nu wonen wij in de randstad en konden voor 4x jaarsalaris alleen een flatje kopen in een twijfelachtige buurt. Wellicht dat dat bij jullie anders is.

Persoonlijke zou ik gaan voor huis nr 1/. Het ziet er gewoon netter uit, nette keuken/badkamer enz
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op een huis kopen, hoe werkt dat?
Naam
Bericht