Menu
 

Topic:

Help, wat doen...

Worteltje  schreef op: 09-01-2013 20:58:00
Medewerker maatschappelijke zorg (niveau 3) , Sociaal-maatschappelijk dienstverlener (Niveau 4), Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg (Niveau 4),
Ik wil proberen om een leer/werk baan te krijgen en deze functies zou ik graag willen doen. Nu heb ik een aantal leerbedrijven gevonden en die wil ik open sollicitaties sturen maar ik heb echt een totale black out.
Misschien als ik iets meer van de werkzaamheden weet (globaal weet ik het wel maar je kan meedere dingen doen) dat ik er beter op in kan springen.
Hoop dat iemand mij kan helpen.
Sorry voor de lettertypes en kleur, krijg het niet meer goed.
 
Quote
Navigatie
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 21:19:30
Helemaal niemand die 1 van deze banen doet?
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Marie8  schreef op: 09-01-2013 21:22:25
Wat voor soort instellingen, want je kunt er meerdere kanten mee op.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-01-2013 21:29:56
Ik heb SPW4 en doe nu HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening, wat wil je weten?
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 21:43:09
Eigenlijk wat je allemaal met die diploma's kan doen
Ik heb mbo 3 verzorgende ig gedaan maar niet helemaal af kunnen maken door voetproblemen. Ik zat in t 3e jaar, moest nog maar 1 vak. Daarna heb ik mbo3 commercieel medewerker callcenter gedaan.
Nu wil ik terug richting de zorg en het liefst de sociaal maatschappelijk dienstverener (niveau 4) Maar ik ben al 6 jaar uit de zorg, dus leek mij om met niveau 3 te starten verstandig maar dan kom je dus uit op medewerker maatschappelijke zorg. Dat is(denk ik) veel loopwerk en verzorgen, of niet?
Pedagogisch medewerker niveau 4 jeugdzorg lijkt mij ook heel erg mooi om te doen.
Ik mis het werk in de zorg zo, zit er echt soms om te janken. Het was mijn passie, mijn doel in het leven. Ik werkte niet om het geld maar om die mensen te helpen. Dat wil ik weer. Merk dat ik al 6 jaar mijzelf aafvraag of dit nu het leven is. Nu pas besef ik dat ik mijn werk mis. Tuurlijk geniet ik van mijn gezin maar ik mis iets. Nina, jij gaat niveau 5 doen, weet jij of er ook een 3 is, of kom je dan uit op spw3?
Eigenlijk weet ik alleen niet helemaal wat je met medewerker maatschappelijke zorg kunt doen allemaal, dat wil ik ook graag weten. Pfff veel vragen he, sorry
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Marie8  schreef op: 09-01-2013 21:54:17
Ik werk voor een grote organisatie die valt onder gehandicaptenzorg, maar een grote doelgroep bedient. Mijn afdeling is specialistisch en daar worden alleen hbo-ers op aangenomen. Maar er zijn bijv. ook woonvoorzieningen en dagcentra en daar ben je met niveau 3 begeleider en vanaf niveau 4 persoonlijk begeleider. Er wordt veel gewerkt met opleidingsplaatsen.
Er zit veel verschil in de doelgroepen. Er zijn groepen waar je veel aan monitoring doet, veel actoeve begeleiding of daadwerkelijk zorg. Het hoeft dus niet zo te zijn dat het lichamelijk heel inspannend is. 
Op zich zijn denk ik je kansen bij zo'n instelling heel goed. En je hebt ook jeugd met een beperking. Als je voorkeur uitgaat naar jeugd. Op zich geeft een grote organisatie je ook kans om ervaring op te doen met verschillende (doel)groepen.
Vanaf niveau 4 als persoonlijk begeleider zijn je taken wat diverser, ben je niet alleen uitvoerend in de praktijk maar stel je hulpverleningsplannen op, zit je in een multidisciplinair team etc. 
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 22:01:28
Dank je wel!  Zag dat er maar 1 leerbedrijf is bij ons (triade) dus ik doe die wel als laatste. Weet nu wel waar ik aan moet denken. Zou jij mij niveau 3 of 4 aanraden? Ik ben al zo lang uit de zorg dat ik denk dat het beter is om met 3 te beginnen maar 4 zou ik ook mogen en ook wel aankunnen.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Anna28  schreef op: 09-01-2013 22:02:53
Voor deze vacatures vragen ze echt gediplomeerde mensen. Jeugdzorg heeft ook niet echt iets met verzorging te maken. Wel met begeleiding. 
Gedragsproblematiek, jongeren die uit huis geplaatst zijn, begeleiding, schrijven van plannen, observaties uitvoeren, doelstellingen formulieren, multi disciplinair kunnen werken... 
zomaar een greep uit de werkzaamheden die je kunt tegenkomen. 
Maatschappelijk werk is altijd HBO niveau is mijn ervaring. Tenzij je 5+ jaren ervaring hebt binnen gelijk soort werk. 

Een werk/leer baan is slecht te vinden momenteel, met name omdat er crisis is en ze liever 1 gediplomeerd iemand hebben staan, dan een leerling erbij die ook betaald moet worden. 

Maar nooit geschoten is altijd mis natuurlijk! 

Mocht je iets willen zoeken in die sector dan wil ik je best een keer helpen met het schrijven van een brief hoor! Je bent altijd welkom. 
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Anna28  schreef op: 09-01-2013 22:03:40
Triade is trouwens gehandicaptenzorg, prima leerbaan! Raad ik je echt aan!
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Marie8  schreef op: 09-01-2013 22:07:05
Ik zou als je het kunt voor niveau 4 gaan omdat het je meer kansen biedt, ook op langere termijn en wat betreft doorstroom. Ik sprak vandaag op een cursus met mensen die op woon en dagcentra werken dat er vraag is naar persoonlijk begeleiders en dat er begeleiders genoeg zijn. Dit zou komen doordat de functie verandert. Veel mensen die lang werken vanuit het idee gezellig op een groep, niet goed meekunnen met veranderingen in zorg en hulpverlening. En die zeggen: laat mij maar gewoon doen en niet al die rompslomp eromheen. Het kan natuurlijk dat je daar ook voor kiest, maar dat kan ook met die opleiding. Maar je hebt dan wel de mogelijkheid...
 
Quote
RE: Help, wat doen...
K  schreef op: 09-01-2013 22:21:20
Zowel met niveau 3 als 4 kom je in de gehandicaptenzorg wel op een leerarbeidsplaats op de werkvloer terecht. Als leidingevende zou ik je wel adviseren goed na te denken over welke beperkingen je voet in de praktijk kan geven. Bij het verzorgen en begeleiden van clienten moet je nu eenmaal veel lopen, hoe leuk het werk ook is!
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 22:24:23
Owkee dank jullie wel! Lief! Anna, ik heb gewoon een site gekeken (kom niet op de naam) die alle geregistreerde bedrijven heeft staan, ook de praktijkbegeleiders en contactpersonen staan erbij en hoeveel plaatsen ze hebben en er bezet zijn. Ik had idd zoiets van, ik probeer het gewoon. Heb ook onderwijsassistent erbij nog. Eerst op het roc gekeken welke opleidingen mij dan aanspraken en die toen op die site gezocht naar erkende leerbedrijven. Op zich kan ik wel brieven schrijven maar ik zat echt ff vast omdat ik niet precies wist wat het inhield. Ik laat het nu even rusten, heb een lijst in word gemaakt, en morgen ga ik eerst eens googelen op die bedrijven en dan schrijven, lijkt mij verstandiger. Meeste is niveau 4 dus ik ga het gewoon doen!
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 22:27:14

Quote K:
Zowel met niveau 3 als 4 kom je in de gehandicaptenzorg wel op een leerarbeidsplaats op de werkvloer terecht. Als leidingevende zou ik je wel adviseren goed na te denken over welke beperkingen je voet in de praktijk kan geven. Bij het verzorgen en begeleiden van clienten moet je nu eenmaal veel lopen, hoe leuk het werk ook is!



Owkee dank je wel. Ga zeker nog eens goed nadenken!
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-01-2013 22:56:05
Op zich zou ik gelijk nivo 4 doen als ik jou was. ik heb nivo4 volgens een volwqassenen traject gedaan, deze opleiding heb ik in 2,5jaar afgerond. Nu zit ik inmiddels in het derde jaar van de opleiding MWD. Dat heb je niet in nivo 3 en 4 dan kom je idd uit op SPW.

Ik heb zelf gewerkt in de psychiatrie als woonbegeleidster (SPW4). In het gebouw waar ik werkte woonden 30 voormalig dak en thuisloze mensen met een psychiatrische indicatie. Wat ik deed was rapporteren, medicatie geven, je bent mentor van clienten en je maakt een begeleidingsplan op. Je gaat met ze mee naar afspraken zoals dokter etc. En je helpt ze met dagelijkse dingen zoals de was doen, kamer opruimen o.i.d.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Made  schreef op: 09-01-2013 23:16:29
ik heb vorig jaar spw jeugdzorg afgerond in 1jaar.
wat wil je weten?
wil je mijn sollicitatiebrief wel doorsturen? moet je me ff pben.
zit nu op mn tel te typen, dus dat wordt morgen
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 09-01-2013 23:24:21

Quote Made:
ik heb vorig jaar spw jeugdzorg afgerond in 1jaar. wat wil je weten? wil je mijn sollicitatiebrief wel doorsturen? moet je me ff pben. zit nu op mn tel te typen, dus dat wordt morgen



Dat is lief! Wil niks meer weten, ben er wel uit, uit mijn vragen Maar een voorbeeld is erg handig hihihi.
Ik pb je even en dan ga ik lekker slapen.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Bepje  schreef op: 10-01-2013 00:06:45
Ik heb je een pb gestuurd. Omdat het me opviel dat jij heel veel weet over het uwv omdat je er gewerkt hebt vroeg ik me af of iets juridisch niet wat is. Je hebt er veel verstand van volgens mij.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Worteltje  schreef op: 10-01-2013 09:38:56
Ik heb jou (Bepje) en Made gister een pb geprobeert terug te sturen maar mijm foon wilde niet verzenden en hier wilde die ook niet verzenden. Heb nu haast maar kom er vanmiddag op terug. Jullie zijm lief.
 
Quote
RE: Help, wat doen...
Bepje  schreef op: 10-01-2013 10:29:40
Ik kan vandaag niet meer reageren, ga zo werken en ben heel laat pas thuis maar komt goed hoor.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help, wat doen...
Naam
Bericht