Menu
 

Topic:

Fout arts, wat zou jij doen?

Anon  schreef op: 09-01-2013 11:21:03
Ik ben benieuwd naar jullie reactie...

Stel je kind staat voor iets onder controle. Je krijgt te horen dat alles goed is en je niet hoeft terug te komen. Een half jaar later ontdek je bij toeval dat dit niet klopt en dat er misschien wel iets ernstig aan de hand zou kunnen zijn. Nu blijkt ook dat een half jaar geleden dit ookal geconstateerd had kunnen worden, maar door nalatigheid van de arts is dit niet geconstateerd. Zou jij bij deze arts onder behandeling blijven?
 
Quote
Navigatie
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Esthermv2  schreef op: 09-01-2013 11:58:09
Ik kan me voorstellen dat je geen vertrouwen meer hebt. Om die reden moet je een andere arts "nemen". Vertrouwen is belangrijk.

Bij de operatie van mijn moeder is ook een fout gemaakt....er werden adertjes in haar hoofd doorgesneden en daardoor is ze rechts van top tot teen verlamd en heeft afasie. Met deze arts hadden we daarna niks meer van doen...maar zou hem wel blijven vertrouwen. Ieder "geval"is een geval op zich en het hoeft de keer erna niet opnieuw fout te gaan. Ik denk juist dat hij nog voorzichtiger is geworden.

Heel veel succes!!
 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Boterbloem  schreef op: 09-01-2013 12:05:29

Vertrouwen is de basis die er moet zijn in een relatie tussen de patient en de arts.

Als dat vertrouwen weg is van jou kant dan zou ik inderdaad naar een andere arts gaan. Zelfs al was het een fout waar hij niets aan kon doen maar dit gevoel komt bij jou op en laat je niet meer los...


Vertrouwen vind ik zo belangrijk! Want anders ga je bij elke beslissing denken: En wat als het nu weer...
Dan heb je geen leven meer...

 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
K  schreef op: 09-01-2013 12:07:40
Alle mensen, dus ook artsen, maken fouten. Ik kan me voorstellen dat op basis van geschonden vertrouwen gekzen wordt voor een andere arts. 
Maar...... Ik zou je in jullie situatie vooral richten op je kind, de ziekte en de behandeling daarvan. Je kunt niet in de toekomst kijken. In mijn ogen kun je geen kostbare tijd met je kind verliezen vanuit boosheid, klachtenprocedures enz richting de arts. Dat komt allemaal later wel ( of niet)

heel veel sterkte me je kind!!! 
 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Anon  schreef op: 09-01-2013 12:11:45
Het vertrouwen was al wankel, en is nu helemal weg. De klachtenprocedure liep al en helpt ons nu wel, want het ziekenhuis rent nu voor ons. En idd we gaan ons eerst op ons kind richten, daarna volgt de rest...
 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Caithy  schreef op: 09-01-2013 12:42:11
Ik zou per direct stoppen bij je huisarts, al je medische gegevens/ dossier van de hele fam ophalen en direct inschrijven bij een andere arts.

Zelf ook een aantal keer door vorige ha beschreven als paniekerige moeder, helaas had mijn gevoel gelijk en moest mijn zoon 2x opgenomen worden! Ik heb met haar ongelovelijk ruzie gehad in de praktijk want ze wilde hem eerst niet zien, zijn koorts was niet hoog genoeg en hij at nog.... tja hier eet iedereen als ze zwaar ziek zijn, helaas geloofde ze me niet.. in het ziekenhuis aangekomen, brulde mijn zoon het uit van de pijns (10 weken) en hup fles erin, boertje en daarna brulde hij gewoon weer verder, toen hebben ze hem direct opgenomen voor 5 dagen.
Die HA heeft mij nog 1x laten zitten en toen ben ik per direct weggegaan wegens incompentent!


 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Monica Mv 2  schreef op: 09-01-2013 13:13:11
Wij zitten ook in een zelfde situatie.

Van de behandelend arts van onze zoon mag hij niet meer naar onze huisarts. Maarja, we zijn nog met 3 anderen in huis. Er zijn 2 huisartsen en de goeie stopt. Omdat we in een dorp wonen mag alleen de huisarts beslissen of je kan overstappen naar een andere.

Ons zoontje wordt volgende week opgenomen en daarna gaan wij het gesprek aan met beide huisartsen en de nieuwe huisarts in de praktijk.

Want bij die lullo blijf ik niet onder behandeling.
 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Marie8  schreef op: 09-01-2013 18:41:11
He jakkes, veel sterkte!!!

Voor mij zou t m zitten in de reactie naderhand of ik het vertrouwen nog zou hebben of terug zou kunnen krijgen. Wij hebben hier ook eens gehad dat een kinderarts tijdens een telefonisch consult een diagnose erin gooide waarvan ik later via de huisarts ontdekte dat het wat anders was. Bij confrontatie bleef hij glashard beweren dat wij dit verzonnen hadden (had de hele medische term nog nooit gehoord) en dat we moeilijke en overbezorgde ouders waren. De huisarts heeft het gelukkig voor ons genomen. Ik ben juist helemaal niet overbezorgd (maar ik stel wel veel vragen en ik denk dat ie dat lastig vond). 
Toen heb ik dus aangegeven dat ik niks meer van deze arts wilde. Pas na deze reactie, niet per definitie om die fout gemeldde diagnose.
Maarrrrr, dit is wel een veel ernstiger onderwerp en in jou geval zou het bij mij dus nog zwaarder wegen en dat zou me wel wantrouwend maken.
 
Quote
RE: Fout arts, wat zou jij doen?
Suus  schreef op: 09-01-2013 19:33:19
Bij geen vertrouwen ga ik naar een ander. Dat is mijn gevoel en dat volg ik. Ik vind overigens niet dat je kan zeggen dat iemand een fout gemaakt heeft en nalatig is als dat niet officieel zo beoordeeld is. Je bent patient en hebt een bepaalde perceptie, daar kan je niet zulke uitspraken mee doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Fout arts, wat zou jij doen?
Naam
Bericht