Menu
 

Topic:

eten voor 20 pers

Pegs  schreef op: 08-01-2013 16:15:51
Ik wil met mijn verjaardag stampotten met vlees maken
Mr hoeveel/??

Ik wil hutspot met hachee
zuurkool met spek
en andijviestamp met rookworst.
MAar goed ieder kan zijn eigen vlees naar wens uitkiezen

Hoeveel zouden jullie maken
 
Quote
Navigatie
RE: eten voor 20 pers
Jomi  schreef op: 08-01-2013 16:33:58
Moeilijk...stamppot is best zware kost dus ik denk dat je niet heel ruim moet rekenen.
 
Quote
RE: eten voor 20 pers
Angelique  schreef op: 08-01-2013 16:52:52
ik had laatst iets van 8 volwassenen en 4 kids had twee ovenschalen met zuurkoolstampot gemaakt maar er was een volledige ovenschaal over
 
Quote
RE: eten voor 20 pers
Jessica  schreef op: 08-01-2013 16:59:53
Normaal is voor een volwassene 300-350 gram voldoende.
Dus 20 x 300 = 6 kg

Dat betekend van alles 2 kg.

Dus ik zou 1.5 kg aardappels per gerecht gebruiken
750 gr zuurkool
750 gr wortels en uien
400 gr rauwe andijvie of meer als je gekookt doet

Eventuele kliekjes kunnen van deze gerechten heel makkelijk ingevroren, dus het is geen ramp als er overblijft.

 
Quote
RE: eten voor 20 pers
Baby2  schreef op: 09-01-2013 14:55:48
Nog een tip voor het vlees, je zou ook allemaal verschillende soorten worst kunnen doen, verse worst, metworst, rookworst en dat koken. Is heel erg lekker bij stamppot. Is misschien iets makkelijker dan hachee.
En ik weet niet of je van plan was om speklapjes te maken, maar je zou ook spekdobbeltjes kunnen gebruiken, als daar dan veel van overblijft dan kun je dat door de stamppot doen en dit invriezen.
 
Quote
RE: eten voor 20 pers
Pegs  schreef op: 11-01-2013 11:31:00
bedankt voor de tips
 t word hutspot
paksoi stamppot met sate balletjes. klonk heel lekker
en 
andijviestamp

en dan nog worst en hachee
 
Quote
Navigatie


Reageren op eten voor 20 pers
Naam
Bericht