Menu
 

Topic:

Wat zet jij bij je fb-status?

Caatje  schreef op: 04-01-2013 09:38:12
Gisteravond heb ik op tv naar een reportage over burn-outs zitten kijken op ned. 3. Daar vertelde een deskundige (onder andere, maar dit licht ik er even uit) dat social media ook een belangrijke rol speelt. Zo zet je bij je fb-status alleen maar leuke dingen neer. En dat wordt dus de norm. Mensen lezen alleen maar de leuke dingen en gaan denken dat dat gewoon is. Terwijl dat natuurlijk niet zo is.

Dus mijn vraag aan jullie; zetten jullie ook alleen de leuke dingen neer, of ook wel de minder leuke dingen?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat zet jij bij je fb-status?
Flower  schreef op: 04-01-2013 12:33:36

ik denk dat die man wel een punt heeft.
alleen zie je het ook omgekeerd, mensen die er alleen maar de negatieve dingen op zetten.....en maar zeuren, dan heb ik wel is zo iets van pffffff.

maar zoals ik hier ook lees, voor mij is het ook wel een beetje facebook is fakebook....
ik maak het vooral in naaste omgeving mee.
zusje gaat het niet zo lekker mee, door verschillende redenen, maar op facebook lees je dat het door andere redenen komt.......dan denk ik, zet er dan niks neer.
familielid  zit in de schuld sanering, niemand weet dit, ze weet ook niet dat wij dit weten, maar op haar facebook lees ik dat het allemaal zoooooo goed gaat.
zie heel veel foto's voorbij komen van borden met eten die dan allemaal gefotografeerd worden in restaurants.
betaald met geld waar weer een ander familie lid krom voor ligt...en die heeft geen facebook, dus ziet dit allemaal niet.
heel persoonlijk heb ik daar dan wel moeite mee, om via de social media al dit soort dingen te lezen.

heb dit soort statusen dus ook geblokt.

 
Quote
RE: Wat zet jij bij je fb-status?
Suus  schreef op: 04-01-2013 12:38:39
Ik zet geen echte persoonlijke gevoelens op fb, vind ik persoonlijk nogal theatraal. Irriteer mij ook soms wel aan mensen die fb als aandachtstrekker gebruiken. Mensen dichtbij daar praat ik mee. Soms vind ik het wel handig te lezen dat iemand ziek is, dan kan im aanbieden iets te doen terwijl ik het zonder fb misschien niet geweten had
 
Quote
RE: Wat zet jij bij je fb-status?
Caatje  schreef op: 04-01-2013 12:45:20
Suus, wat jij zegt, dat je zonder fb iets niet had geweten, dat vind ik ook een beetje een vloek. Ik kwam een tijd geleden iemand tegen en vroeg  vrolijk hoe het met haar ging. Ik kreeg een beetje een verwijtend antwoord terug dat het niet goed ging, of ik dat niet op fb had gelezen; één van haar ouders was namelijk overleden. Maar ik zat toentertijd echt niet elke dag op fb. Nu wel, want ik voelde me nog schuldig ook.

Ik ben wel blij te lezen, dat de meesten fb toch niet zo serieus nemen.
 
Quote
RE: Wat zet jij bij je fb-status?
Bepje  schreef op: 04-01-2013 14:06:35
Maar facebook is ook fakebook. Ik denk dat je dat allemaal niet te serieus moet nemen en alles wat je erop zet staat voorgoed in het www. Juist omdat je selectief dingen erop kan zetten is het geen reallife, het gevaar ervan is dat mensen dat wel zo zien en er vanuit gaan dat jij dat ook doet.
  Bovendien is toch niemand geïntereseerd of ik ga werken, slapen of naar de w.c. ga ?
Ik gebruik het alleen voor onzindingetjes en doe er reclame op voor mijn man`s bedrijf, wie weet levert het wat op.
 
Quote
RE: Wat zet jij bij je fb-status?
Made  schreef op: 04-01-2013 14:18:52
Ik zet er foto's op van mn dochter en af en toe een leuke anekdote als ze weer wat heeft uitgespookt of een grappige uitspraak had

Ik krijg ook het idee dat heel veel mensen zich via fb beter voordoen dan dat ze zijn of het juist weer dingen neerzetten om aandacht te trekken.
Ik ken er zo 1 in mijn lijstje....echt je wil niet weten wat die er allemaal opzet, hoe geweldig diegene is, hoe goed diegene het allemaal doet (ook echt met die benaming) etc etc....daar komt dan geen reactie op en dus gooit diegene het over een hele andere boeg en gaat gigantisch aandacht lopen trekken met andere dingen...kan ook na 3 jaar thuis gezeten te hebben ineens kiezen uit 4 banen waar diegene geen opleiding voor heeft...is zomaar benaderd door die bedrijven in deze tijd en hoe kan dat? Omdat diegene geweldig is *zucht*.....tuuuuuuurlijk en ik me in dezelfde sector met diploma maar suf solliciteren, geloof er geen snars van.....het is net een soap  
Die staat echt bovenaan mn lijst om eruit gesodemieterd te worden Irriteer me er steeds meer aan!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat zet jij bij je fb-status?
Naam
Bericht