Menu
 

Topic:

Dat !@#$ geld :-(

Aquarius  schreef op: 17-12-2011 23:41:40
Dit is zo enorm !@#$.
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met mijn studie, maar op de eerste school heb ik om een nogal l*llige reden mijn studie moeten stoppen. Daarna wel met dezelfde studie verder gegaan in een andere stad, andere school.
Inmiddels in mijn vierde jaar, en hopelijk met een half jaar afgestudeerd.

Probleem is dat ik nu dus al 4 jaar studiefinanciering heb gekregen en dit mijn 5e studiejaar is, en ik dus geen recht meer heb op stufi.
Ondertussen betaalt mijn verwekker geen alimentatie (moet 'ie wel, maar iedere keer weer valse beloftes).

Langzaam aan wordt mijn spaarrekening ook minder en zie ik het allemaal ff wat minder positief in. Voltijd studie, afstuderen, bijbaantje, en verder alle vaste lasten. Ik wil het zo graag allemaal zelf doen, maar ben bang dat ik binnenkort moet gaan aankloppen bij mijn vriend en familie om rond te kunnen komen. Ik baal er zo van ! Ben iemand die graag alles zoveel mogelijk zelf regelt en onafhankelijk wilt zijn, en dan nu dit.

Pfff..dat lucht wel even op .
 
Quote
Navigatie
RE: Dat !@#$ geld :-(
Bepje  schreef op: 17-12-2011 23:53:10
Niet leuk inderdaad maar even doorbijten en je bent er. Wie weet ligt er dan een flitsende carriėre voor je.
Kun je geen studielening afsluiten voor dat half jaar en dan zo min mogelijk ? Als je dan meteen de boel zo snel mogelijk afbetaald als je werk hebt ben je er ook snel weer vanaf.
Het is niet ideaal maar het zijn dan nog maar een paar maanden.

Voor je verwekker kun je de LBIO inschakelen, google er maar eens op, dan wordt de druk veel hoger voor hem om wel te betalen, kosten die daarvan komen zijn voor hem.
Succes met alles !
 
Quote
RE: Dat !@#$ geld :-(
*noisette*  schreef op: 18-12-2011 06:54:20
Aquarius, kijk eens op de site van de belastingdienst of je jouw studiekosten voor je 5e studiejaar kunt aftrekken.

Ik weet jouw situatie niet precies qua studiefinanciering, maar best mogelijk dat je een groot deel van de studiekosten in je aangifte IB2011 kunt aftrekken mits het meer is dan € 500 en je daarmee een leuk bedragje belasting terugkrijgt!
 
Quote
RE: Dat !@#$ geld :-(
Anoniem  schreef op: 18-12-2011 10:12:53
Succes!
 
Quote
RE: Dat !@#$ geld :-(
Sun  schreef op: 18-12-2011 10:24:36
Ik zat toendertijd ook in mijn vijfde jaar en heb toen bij DUO een lening afgesloten. Balen dat je die daarna terug moet betalen, maar dat moet dan maar. Het eerste jaar hoef je niet terug te betalen, daarna verspreid over 15 jaar. Dus als je 1 jaar leent moet je iets van 25 euro per maand terugbetalen denk ik. En heb je je belastingaangifte ingevuld? Dat kan je ook nog van vorige jaren doen als je dat niet hebt gedaan. Je kunt dan zeker 2000 euro per jaar terugkrijgen.
 
Quote
RE: Dat !@#$ geld :-(
Anoniem  schreef op: 18-12-2011 12:06:46
@Bepje, ja LBIO is ongeveer een jaar geleden al ingeschakeld, maar het enige dat die doen is brieven naar hem sturen, waar hij niet op reageert. Toppunt was zelfs dat we een paar weken geleden zijn postadres wisten, dus mijn zusje had opgebeld om dat door te geven. Konden ze niets mee, omdat het een postadres is, kunnen ze er geen deurwaarder op af sturen..


@Noisette, dank je voor je tip. Ik was daar inderdaad al van op de hoogte. 'Probleem' is dat ik tot oktober dit jaar stufi heb gekregen en het gaat nu om de periode oktober t/m mei die ik moet overbruggen. Wat ik wel doe is het collegegeld van dit jaar in termijnen betaal, waardoor het grootste gedeelte in 2012 valt, dit kan ik dan wel meenemen in 2013 op mijn IB.

@Sun, ik ben inderdaad bang dat ik moet gaan lenen van de DUO.. Ik kan wel van mijn vriend lenen, maar daar staat tegenover dat hij binnen een jaar graag een huis wilt kopen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat hij te weinig eigen geld heeft, omdat ik dat van hem heb geleend.

Bedankt allemaal!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dat !@#$ geld :-(
Naam
Bericht