Menu
 

Topic:

ervaringen halfhoogslaper

Vlindertjes  schreef op: 02-01-2013 13:54:20
Graag zou ik ervaringen horen mbt halfhoogslapers, we zitten er namelijk over na te denken om er eentje aan te schaffen voor onze dochter van 3,5 jaar. Maar zou graag ervaringen horen.
 
Quote
Navigatie
RE: ervaringen halfhoogslaper
Bloemblaadje  schreef op: 02-01-2013 13:57:20
Wij hebben ze gehad voor beide kinderen en ze biede weer weg gedaan. We wilden de ongelukken voor zijn zullen we maar zeggen. Hier 2 klimgeiten, alleen ze komen niet altijd op hun pootjes terecht. Het ligt denk ik erg aan je kind. En als je een kleine kamer hebt is het een mooie oplossing, maar dat was hier niet van toepassing.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Rianne74  schreef op: 02-01-2013 13:59:04
Onze oudste is met 2 jaar en 3 maanden in een halfhoogslaper gaan slapen. Hij is nu ruim 10 en slaapt nog steeds in hetzelfde bed alleen is hij nu hoog. We hebben er 1 van het merk Flexa. Hij kan ook nog laag als hij het hoge zat is. De lagere poten hebben we nog bewaard voor als hij weer lager wil. De verhogset heb ik via Marktplaats gekocht voor een prikkie.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Rianne74  schreef op: 02-01-2013 14:00:31
Aanvulling. Onze oudste is wel een voorzichtig mannetje wat ook een rustige slaper is. Toen hij nog zo jong was riep hij dat hij wakker was en bleef daarna rustig wachten tot wij hem kwamen halen.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Artois  schreef op: 02-01-2013 14:02:06
Onze zoon heeft er een gekregen toen hij nog 2 jaar was denk ik. 
Maar wij vinden het een perfecte oplossing. Zijn kamer is niet zo groot en nu heeft hij nog genoeg speelruimte over. Hij is er nooit uit gevallen. de eerste nachten wel voor de zekerheid een oud matras onder aan het trapje gelegd. 


 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Vlindertjes  schreef op: 02-01-2013 14:04:08
Onze dochter is nu 3,5 over het uit bed vallen zit in niet zo in, maar hoe bevalt het bed verschonen? En wat als ze bijvoorbeeld 's nachts wakker wordt, je kunt niet even bij haar op de rand van het bed zitten of eventjes bij haar in bed liggen als ze angstig is. Hoe doen jullie dat?
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Mafkees  schreef op: 02-01-2013 14:07:42
ik zou het niet durven maar ik heb ook 2 acrobaten!

hier een stapelbed en dat is met 5,5 jaar pas.

de jongste is 3 en die mag van mij nog niet eens naar het bovenste bed klimmen.
heb een keer een kind gezien die ervan af gelazerd was, dus ik durf echt niet...

het verschonen is niet zo ingewikkeld, gewoon een stoel ernaast of erop klimmen.
naar bed brengen is wat lastiger ja. ik sta altijd op de stoel ernaast
boekje lezen doen we op het onderste bed
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Rianne74  schreef op: 02-01-2013 14:08:01
Vlindertjes: bedverschonen is half hoog makkelijker dan heel hoog. Met snachts troosten enzo geen ervaring. Zoonlief heeft/had nooit nachtmerries ofzo. wel 1 keer heeft hij moeten spugen. Zo vanuit bed op de grond. Was ik ff wat minder blij mee maar goed.

Mijn zoons hadden detijds nog een kleine kamer inmiddels is tussen die 2 kamertjes de muur weg en is de oudste naar zolder verhuisd. Beide hebben nu een kamer van 5 bij 3. Lekker groot dus. Ondanks die grote kamer wil meneer toch hoog slapen want dan heeft hij lekker veel ruimte op de vloer om met zijn lego en Playmobil te spelen..
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Vlindertjes  schreef op: 02-01-2013 14:16:26

Het troosten lijkt mij het grootste probleem, zoals met oud en nieuw, is ze dus even beneden geweest om het vuurwerk te kijken maar toen wilde ze niet op bed omdat het knallen toch wel eng was, toen is mijn man dus even bij haar gaan liggen totdat ze zelf zei dat het wel goed was, dit is dan niet meer mogelijk.

 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Liefje  schreef op: 02-01-2013 14:28:55

die van mij gaat ook een haflhoogslaper krijgen (nou ja stapelbed maar hij wil bovenin) maar ik zie dat niet als probleem ook bovenin kan ik even naast hem gaan liggen

 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Mamavan2boys  schreef op: 02-01-2013 14:31:14
Hetis wel mogelijk je moet alleen even klimmen

hier ook pas allebei halfhoogslaper, vind het verschonen van beddengoed erg handig. En voor een knuffel en kus hoef ik niet meer te bukken. Verhaaltje lezen klim ik op het bed of we doen het in de woonkamer op de bank.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Laura  schreef op: 02-01-2013 14:50:22
mijn zoon heeft vanaf 4,5 jaar een halfhoogslaper...Zijn zusje klimt er al in vanaf dat ze twee is, gaat tot nu toe goed...We hebben we speciaal voor haar leuningen (beugels)  langs de trap gemaakt..

Troosten gaat hier heel goed...hij ligt op een goede hoogte om ff over zijn koppie te aaien en als het echt erg is, ga ik altijd even naast hem liggen, gaat prima. Maar goed ik ben zelf ook niet super groot, dus dan past het wel.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Debbel79  schreef op: 02-01-2013 15:21:30
Ik vind het ideaal!!!
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Mo27  schreef op: 02-01-2013 15:30:46
wij gaan vandaag voor ryan de ikea halfhoogslaper kura halen. hij word in maart 3 maar  slaapt al een jaar in een groot bed. maar hij heeft zo'n kleine kamer dat hij zo lekker meer ruimte krijgt.
lijkt mee ideaal!
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Vlindertjes  schreef op: 02-01-2013 15:41:41
ze slaapt nu op een onwijs leuk peuterbed, een bedbankje wat ze bij mijn man op het werk in de zilvermetallic autolak hebben gespoten. Dus ik vind het ook wel zonde om dat bedje te moeten verkopen, maar ze wil zo graag een groot bed hebben. En ze heeft maar een klein kamertje, dus als je daar een 1 persoonsbed neerzet dan staat het bijna vol, vandaar ook mijn idee voor een half hoogslaper, maar ik twijfel dus. Wel blij om hier allemaal positieve ervaringen te lezen!
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Kaasje  schreef op: 02-01-2013 15:47:08
Hier ook een half hoog slaper.... Het omdraaibed van ikea ( kun je eventueel laag beginnen en later omdraaien naar hoger dus)
Toen het bed laag stond is zoon er een keer uitgerold ( matras hoger dan bedrand)
Maar met het bed hoog ligt hij als het ware achter een schotje en valt hij er dus niet uit.

Ik kan als ik sta gewoon over het bed heen kijken dus verschonen en knuffelen is geen probleem.
Als we in bed willen knuffelen doen we het meestal op mijn bed, maar soms klim ik in zijn bed erbij.

 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Mam Van Twee  schreef op: 02-01-2013 16:05:54
Net via marktplaats een verhoogde halfhoogslaper van flexa gescoord voor mijn dochter van 5,5. Helemaal super en met genoeg "sta/zithoogte" eronder.

Deze zijn niet zo hoog als een gewone hoogslaper en niet te laag waardoor een kleuter er niet meer lekker onder kan spelen. Hoogte ca 1,50 m.

Ik ben op ooghoogte met haar bij het in bed leggen - is dus prima.

Matras is er zo af getild dus verschonen ook geen punt.

We hebben expres de schuine trap erbij genomen met leuning zodat ze veilig in en uit kan.

Mijn peuter van net 2 klimt ook zo het trapje op en af.

Succes met je keus.
 
Quote
RE: ervaringen halfhoogslaper
Mieps01  schreef op: 02-01-2013 17:03:04
Wij hebben sinds een maandje de Cura van Ikea nb voor onze jongste van sinds september 3. Hij vind het top! Geadviseerd wordt ze pas vanaf 5 of 6 boven te laten slapen.. Maar hij slaapt als een prins bovenin. Woelt ook niet en klimt zelf via het eenvoudige trapje omhoog. Eronder heb ik een speeltent..heel leuk!
Mijn 5 jarige zou ik er denk ik niet in durven laten slapen die is onrustig in de nacht en weet soms ook niet zo goed waar hij is en kan zelfs uit een tweepersoonsbed vallen
jekent je kind..
 
Quote
Navigatie


Reageren op ervaringen halfhoogslaper
Naam
Bericht