Menu
 

Topic:

wintersport

Truuske  schreef op: 01-01-2013 22:29:57

Zijn er nog gezinnen die dit jaar op wintersport gaan?

 
Quote
Navigatie
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 22:35:35
Ja, we zijn net terug en gaan in het voorjaar nog een keer, heerlijk!

 
Quote
RE: wintersport
Truuske  schreef op: 01-01-2013 22:38:24
Oh dat is helemaal heerlijk! Had je goede sneeuw en staan al je kids (kweet niet hoeveel het er zijn) al op de skies? Wij gaan ook nog in het voorjaar, heb er nu al zo'n zin in!
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 22:45:02
Sneeuw was prima, het was de eerste dagen warm, waardoor er beneden wat papsneeuw was, maar tweede helft van de week hadden we verse sneeuw boven, dus heerlijk buiten de piste kunnen skieen.
Kids zijn 9, 7 en 4. De oudste skied alles. De oudste 2 skieen technisch ook goed, korte bochtjes parallel enzo. De jongste was nu voor de derde keer mee en neemt de bochten nu ook parallel, dus ik ben supertrots op haar. Komt ook goed naar beneden op rood en blauw. De zwarte piste vond ze nog wat te spannend....logisch natuurlijk, hoewel we er wel een hebben gedaan, zonder dat ze het wist hihi...
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 22:48:24
MiddeLste is wat onzeker, doordat hij zijn arm gebroken heeft (haarscheurtje is pas gisteren ontdekt, wij dachten dat het gekneusd was, dus hij heeft gewoon geskied). Hij was bangom te vallen....maar hij kan echt supernetjew skieen....

Ze hebben trouwens geen les meer, we skieen samen en af en toe geven wij tips en trucs...ikzelf ski al 35 jaar...
 
Quote
RE: wintersport
Kimmv3  schreef op: 01-01-2013 22:48:48
ja wij gaan in de carnavalsvakantie, ik heb er al erge zin in!!
 
Quote
RE: wintersport
Truuske  schreef op: 01-01-2013 22:56:13
onze kids zijn 5,5, bijna 4 en net 2 en de oudste heeft al 2 jaar les en de jongste was vorig jaar voor het eerst op les. De oudste ging vorig jaar ook al helemaal mee naar boven  met zijn klasje. Ik ski zelf zo'n 16 jaar nu, maar niet vanaf jongs af aan (was 15 toen ik voor het eerst op skies stond). Maar ik kan lekker skieen hoor. Dit jaar gaan we met opa en oma en die letten op de jongste en de oudste gaan in een klasje. Wij nemen om de techniek toch nog wat te verbeteren ook een lesje samen. De jongste gaat lekker sleeen met opa en oma.

Naar van die breuk bij je zoontje, hopelijk geneest het goed en is hij snel over zijn angst heen.
Hebben jullie zelf een huisje of huur je wat? Mij lijkt het ook heerlijk 2 keer per jaar, maar dat is best prijzig. We houden het voor nu bij een keer per jaar, kijk er echt naar uit.
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 23:01:59
Je maakt het zo duur als je zelf wilt. Wij zijn voor die 2 weken voor onder de 2500 klaar en dat is incl skipas (seizoen), huisje, eten en drinken, vignet, benzine etc etc. Ik ken er genoeg die nog meer voor 1 week uitgeven. Gebied biedt volop skimogelijkheden. Grootste gebied in de regio....
 
Quote
RE: wintersport
Truuske  schreef op: 01-01-2013 23:08:00
Wow Anon, das niet duur. Waar ga je heen als ik vragen mag? Wij gaan nu naar een dure plek maar het huisje wordt betaald door familie die wat te vieren heeft. Voor volgend jaar heb ik een groot huis in frankrijk op het oog, ook niet duur, skipas ook betaalbaar. Het scheelt ook dat jullie kids niet naar les gaan, kost ook zo 100 euro per kind. Ik haal altijd bij een tweedehandsbeurs ski's en skischoenen voor de kids en hun winterjas is altijd een deel van hun skipak (die ik de kleinere kids van de oudste doorgeef). Ik vind die bezinekosten ook altijd flink oplopen. En nuttigen jullie wat op de piste of doe je dat alleen in je huisje? 
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 23:14:42
Wij nemen brood en drinken mee idd. We hebben 1 keer op de piste gegeten vorige week, dan ben je 40 euro kwijt voor heel veel patat...verder is er weinig, nou daar pas ik voor. Benzine tanken we 3 keer. Seizoenspas is 800 euro voor het gezin. Huisje 500 euro. Wij gaan naar voralberg, oostenrijk, goed aan te rijden, sneeuwzeker.
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 23:17:08
100 euro voor les is een schijntje hoor, bij ons is dat 200....en dat 3 keer....oudste 2 hebben 3 jaar les gehad. De jongste heeft een skituigje gehad en vervolgens les. Daarna in nl nog les op eennindoor baan met tapijt....
 
Quote
RE: wintersport
Truuske  schreef op: 01-01-2013 23:23:53
Dalt scheelt met het eten en drinken inderdaad. Wil je niet af en toe opwarmer in een tentje? Of neem je dan alleen wat te drinken? Maar ik vind die andere prijzen ook niet hoog liggen voor het hoogseizoen. Ben heel benieuwd naar jullie accomodatie. Is dat via een privepersoon of een grote aanbieder? Zo'n skipas voor het hele gezin voor een gebied is ook een aanrader. Als wij de hele week skieen zijn we per volwassenen zo'n 200 tot 250 euro kwijt. De kids ligt aan het gebied, soms gratis, soms gereduceerd tarief.

Ik vind het altijd zo duur voor een week als je dan naar de kosten voor een seizoenspas kijkt. Maar je die bewoners daar willen ook een beetje kunnen skieen natuurlijk.
 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 01-01-2013 23:31:27
Wij boeken via de plaatselijke vvv via internet... Gewoon goed zoeken. Vaak van mensen prive. In ons gebied zit ook een landalpark, daar betaal je 2000euro voor dezelfde week, dan heb je een net zo'n groot appartement, ok wel met zwembad, maar dat heb ik niet nodig. Af en toe drinken we wat, maar omdat wij niet aan lestijden zijn gebonden kunnen we pauzeren wanneer we willen. Dus meestal rond half12 eten en wat spelletjes en rond half 3 nog wat drinken met snoepjes en koekjes en dan in het huisje apres ski, met warme chocp met rum voor ons, chocolade en chips rond 5 uur...
 
Quote
RE: wintersport
Truuske  schreef op: 01-01-2013 23:39:15
Zelf zoek ik ook altijd weken op internet, nu gaan we idd naar zo'n duur landal park.
Lukt het met de jongste ook goed met zo'n skituigje? Waarom hebben jullie daarvoor gekozen en niet meer voor les. En hebben je oudste echt genoeg aan 3 jaren les gehad? Je bent zelf natuurlijk een hele goed skier, dat scheelt denk ik wel. Mijn man en ik hebben het dus met 15 en 18 geleerd, dan heb je het niet van jongs af aan in de benen zeg maar. Niet dat wij als krukken naar beneden gaan, maar het iemand leren is weer een ander verhaal.

Wij waren vorig jaar in oberstdorf en daar betaalde we 100 euro (hele dagen) voor de kids lessen. In een ander gebied 130 dacht ik, maar dat waren halve dagen. Ik kijk nog een na wat het nu gaat kosten.

Leuk ook om daar met z'n 5en kerst te vieren lijkt mij, had je wel een kerstmaal bereid?

Ga nu maar eens naar bed, morgen een leuke drukke dag met de kids. Morgen reageer ik weer.

Goedenacht! (en nog de beste wensen)




 
Quote
RE: wintersport
Anon  schreef op: 02-01-2013 07:24:52
Hoi, drie jaar les was voor ons voldoende, maar dat komt ook omdat wij zelf niet bang zijn om ze mee te nemen. Wij gaan ook idd de diepe sneeuw met ze in, en geven aanwijzingen. Nadeel van zo jong beginnen is dat ze de theorie niet kunnen omzetten naar praktijk. Ze leren de pizzapunt heel goed, maar daarna duurt het een aantal jaar voordat ze mooi parallel leren skieen. Ze blijven dan op een niveau hangen en komen met de les niet vooruit. Dat skituigje werkte geweldig. Wij hadden 2 dagen extra en brachten haar zondag naar de les voor peuters (ze was toen net 3) en we kregen te horen na een ochtend, dat ze op het eindniveau zat van de peuters (pizzapunt bochten maken in kinderland). Ze zou mee moete de piste op en daar was ze te klein voor. Tsja wat doe je dan...ze had toen al 2 dagen met hetntuigje geskied. Zij zelf vond het heel fijn. We hadden wel een tuigje voor de benen, dan kan je zelf sturen. Je moet zelf l heel goed pizza kunnen skieeen, moet ik zeggen...mijn man had er meer moeite mee en hij heeft het op zijn 18de geleerd...voor de zekerheid, hebben we haar in nl op les gedaan en daar kregen wij hetzelfde advies, nu eerst een paar jaar sneeuwervaring op doen en als ze wat ouder zijn gaan voor de techniek. De jongste skied wel al met stokken
 
Quote
Navigatie


Reageren op wintersport
Naam
Bericht