Menu
 

Topic:

Medici waarschuwen voor babytherapie

Bernarda  schreef op: 17-12-2011 20:21:15
Medici waarschuwen voor babytherapie
Laatste update: 17 december 2011 19:40 info

AMSTERDAM - Medici waarschuwen voor een therapie voor babyís. Vooral voor huilbabyís is er een wildgroei aan therapieŽn die soms levensgevaarlijk zijn.
Babyís worden in sommige gevallen dubbelgevouwen. De behandelmethode kan leiden tot het overlijden van de zuigeling, zeggen artsen.

Tientallen alternatieve therapeuten houden zich bezig met de therapieŽn, blijkt uit eigen onderzoek van RTL. Het dubbelvouwen of buigen van de baby kan zorgen voor ademhalingsproblemen. Ook kan het ruggenmerg worden geknikt.


Sommige therapeuten proberen de baby terug te brengen in de foetushouding. Artsen noemen dat 'levensgevaarlijk'.

Ze stellen dat de baby in de baarmoeder niet zelf hoeft te ademen. De foetushouding belemmert de ademhaling. Een kinderarts zegt tegen RTL dat de therapieŽn kindermishandeling zijn.

heftig!
 
Quote
Navigatie
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Blauwtje  schreef op: 17-12-2011 20:25:40
jee das wel heftig idd. Onze tweede heeft bij een chiropractor, een osteopaat en een manueel therapeut op de bank gelegen. Ze eerste 2 deden ze niks anders dan het heel zacht drukken tegen de werveltjes (je ziet niet eens dat ze iets doen) en de manueel, had ik direct mijn vraagtekens bij, daar zijn we dan ook niet naar teruggegaan.

 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Minou  schreef op: 17-12-2011 20:40:27
Ik zag het ook op het journaal en werd er koud van...

Hier nooit een ostheopaat bezocht. Ik wilde het wel doen in de fase dat Stella amper sliep, maar mmm als ik dit nu zo hoor...

Niet dat ze dit allemaal zo doen, maar het zal je maar gebeuren..
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Nimmie  schreef op: 17-12-2011 20:43:49
Daisy heeft wel bij een osteopaat gezeten omdat ze 3 maanden lang dag en nacht alles bij elkaar huilde. mini slaapjes deed en ik dood op was. we waren toen door de huisarts doorverwezen..

haar darmen bleken in haar toen grote navelbreuk te zitten. maar ze was nog te jong voor een operatie bij 3 maanden is ze dan ook geholpen aan der navelbreuk ( dat nu dus geen navel meer is ) maar een litteken ( dus gewoon een legaal buik heeft ) en daarna gelukkig weer sliep hele nachten door en middag slaapjes zodat ik bij kon tanken..

maar dit is wel heel absurd
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Blauwtje  schreef op: 17-12-2011 20:45:23
Trouwens, hier niks anders dan lof over de osteopaat hoor. Zij heeft Sam goed geholpen
Maar er zullen ongetwijfeld velen zijn die ''nepperds'' zijn, zoals je overal wel ziet. En ''huilbaby's'' heb je steeds meer, iig in deze tijd is een huilbaby heel normaal schijnt, dus dan liggen de aasgieren alweer op de loer he..te triest voor woorden, maar wel waar
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Karinmv3  schreef op: 17-12-2011 21:38:36
Eng idee hoor, ik ken van osteopaten alleen maar goede verhalen met zachte behandelingen.
Onze middelste was een huilbaby, maar nooit bij een osteopaat geweest, oorzaak was koemelkallergie en een heftige reflux, dus toen dat onder controle was was het niet meer nodig, maar ik denk dat ik met dubbelvouwen nooit akkoord was gegaan. Zodra je geboren bent is dat geen natuurlijke houding meer, dus ik had het niet gewild.
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Katootje  schreef op: 17-12-2011 21:52:36
Wij zijn met onze oudste bij de osteopaat geweest en ik ben die man echt zo dankbaar... Mijn zoon was een hulibaby en na 2 of 3 bezoekjes aan de osteopaat ging het een stuk beter.

Maar nu ik dit hoor ben ik blij dat wij die tijd gehad hebben en niet weer voor die keuze staan.
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Grietje  schreef op: 17-12-2011 22:20:34
Mijn dochter is als baby bijna een jaar lang behandeld door een manueel therapeut. Gespecialiseerd in baby's en kinderen. De behandeling was vrij subtiel. Geen dubbelvouwen of iets dergelijks. Wel werd mijn dochter altijd heel boos tijdens de behandelingen en brulde de hele praktijk bij elkaar. En toen ze eenmaal tanden had probeerde ze te bijten (voor de behandeling moest de therapeute ook in het mondje zijn)
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Katootje  schreef op: 17-12-2011 22:33:49
Grietje wat leuk, mijn jongste zoon is een jaar jonger dan jou oudste dochter (11-04-2007)
 
Quote
RE: Medici waarschuwen voor babytherapie
Anoniem  schreef op: 18-12-2011 01:29:09
hier ook prima ervaring met osteopaat (deze mensen zijn van oorsprong trouwens fysiotherapeuten).

 
Quote
Navigatie


Reageren op Medici waarschuwen voor babytherapie
Naam
Bericht