Menu
 

Topic:

sondevoeding

Ingrid  schreef op: 29-12-2012 23:01:27
Ik weet niet zeker of die hier goed staat.

Mijn zoontje van bijna 27 maanden krijgt nu sinds begin oktober sondevoeding. Hij heeft een neussonde vanwege voedselweigeren. ( hij eet helemaal niets probeert het wel maar krijgt het niet weg). (hij had ernstig ondergewicht.)
Misschien heeft iemand ervaring. 5 december is de sonde vervangen toen begonnen de problemen met veel misselijk en overgeven. 10 december hebben de artsen besloten om de sonde opnieuw te vervangen vanwege dat de problemen startte na het vervangen. Helaas hielp dit niet echt. Daarom nu ongeveer 1 week weer begonnen met nexium in de hoop dat zo de voeding beter gaat. Het gaat nog niet echt.

Hij krijgt 3 x per dag voeding via de sonde met behulp van een spuit.  Ik zal hier even neerzetten hoe het vandaag ging.
9 uur. controle of sonde goed zit en beginnen met nexium. Hierna wacht ik 15 minuten.
voeding handwarm spuit het er rustig in. eerste 60 ml gaan goed. Tijdens de tweede 60 ml word hij onrustig, je ziet hem slikken en handjes op zijn buik en zegt hoef niet. Dan stop ik even voor 15 tot 30 minuten. Probeer dan verder maar meestal moet hij dan overgeven. Hij zou 150 ml moeten krijgen 's morgens.

om 15 uur eigenlijk hetzelfde, alleen begint het bij de derde spuit van 60 ml. (hij krijgt 's middags 180) meestal krijg ik er tussen 120 en 150 in.

om 22 uur eigenlijk weer hetzelfde. Hij slaapt dan. Maar je ziet hem heel onrustig worden. (krijgt dan weer 150)

Deze problemen hadden wij niet tot 5 december. Iemand ervaring. Ik heb in ieder geval 10 januari een secons opinium staan omdat wij graag willen dat hij verder onderzocht word.

iemand tips of ervaring met sondevoeding??
 
Quote
Navigatie
RE: sondevoeding
Tal  schreef op: 29-12-2012 23:08:59
Ik heb geen ervaring, of tips maar ik wens je veel sterkte!
 
Quote
RE: sondevoeding
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2012 23:17:42

Ik wel


Waarom hebben jullie geen pomp?? Dan kun je het druppelsgewijs in laten lopen en meerdere keren per dag. Nu krijgt hij telkens zo'n stoot voeding binnen, moet dat maagje ook kunnen verwerken hé.


Ik zou echt vragen om een tefa infinity pomp met rugzak zodat hij evengoed weg kan.


Succes

 
Quote
RE: sondevoeding
Ingrid  schreef op: 29-12-2012 23:19:44
Omdat ze het eerst zo wilde proberen. Het ging de eerste 2 maanden ook heel goed. Hij deed het heel goed op.

Als ik het goed heb heb jij een zoontje die nu een sonde heeft?
 
Quote
RE: sondevoeding
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2012 23:25:17

Mijn zoontje heeft idd een sonde, krijgt ie nu medicijnen door, en over een tijdje waarschijnlijk sondevoeding.


In principe is het hetzelfde, mijn zoontje zal uiteindelijk naar 1 liter medicijnen gaan en de voeding is nog koffiedik kijken.


Als hij verborgen reflux heeft, is het slikken te verklaren. Het weigeren van eten ook. Ik zou daar echt voor verder gaan. In het wkz utrecht en in groningen zijn ze vooruitstrevend in die techniek. Heb de laatste opname 2 jongetjes gezien die eraan geopereerd werden. Ik wist niet dat het zo makkelijk op te lossen is. Ok die jongetjes krijgen nu nog tijdelijk sondevoeding maar daarna zijn ze wel van de ellende af.


Mijn dochter van 9 die ook reflux heeft ga ik er denk ik ook aan laten helpen alhoewel zij heel erg bang is. Zij is ook erg klein voor dr leeftijd en eet heeeeeeeeel slecht.

Maar ik denk in combinatie met evt. reflux klachten het voor je zoontje echt een te grote plens is die nu naar binnen gaat, vandaar dat een pomp misschien een beter idee is.

Succes


 

 
Quote
RE: sondevoeding
Ingrid  schreef op: 29-12-2012 23:39:11
We lopen op het moment zo tegen alles aan. Vanaf zijn geboorte is het al een gevecht met eten. Borstvoeding niet gelukt. Hij kon of wilde niet drinken. Flesje ging redelijk maar is nooit boven de 150 ml uit gekomen. Hij heeft tot bijna 2 koemelkvrij gehad en hij heeft nexium gehad tot 1 jaar.
De vaste voedsel is nog nooit echt gelukt. Hij werkt alles uit zijn mond met zijn tong. Brood stikt hij zowat in. En warm eten is het misschien 2 muis hapjes doorslikken om vervolgens daarna over te geven.
Ze hebben tot nu toe nog nooit naar zijn maag/slokdarm gekeken. Hoe ik er onderhand op sta. Ze zeggen we denken dat daar niets mis is. Waarom ze dit denken is mij een raadsel. 
Ze willen maar afwachten op een eetteam. Terwijl ik door het eetteam in klimmendaal en maartenskliniek weg gestuurd ben omdat hun niets voor ons kunnen doen. Ik zit nu op seyscentra te wachten. Daarom hebben wij nu een second opinium aangevraagd want er moet iets gebeuren.
Hij is zo in en in wit en zo moe en zo vaak ziek. Ik zie mijn kind er aan onder door gaan. Er moet iets gebeuren.

Voor zo'n voedingpomp te krijgen waar moet ik dan zijn. Bij kinderarts of dietist??
 
Quote
RE: sondevoeding
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2012 23:46:34
ik ben het met je ééns, ik volg je kids al best lang en tis absurd zoals het nu gaat.

Misschien zou je kunnen vragen of eisen dat je beter naar een kinderziekenhuis kan gaan. Dit neemt anders een hele verkeerde wending hé, je zoontje moet van top tot teen eens nagekeken worden zeker zijn slokdarm.
 
Quote
RE: sondevoeding
Ingrid  schreef op: 29-12-2012 23:52:26
We gaan nu ook echt eisen stellen. Het kan zo niet langer. Ben zelf onderhand ook op. Ga 's avonds naar bed om 's morgens net zo moe op te staan. Ik wil dat hij nagekeken word en geholpen word.
Gelukkig gaat het met mijn dochter op het moment beter. Ze is nog een slechte eter maar het gaat wel een stuk beter.

Mijn zoontje is gelukkig een vrolijk mannetje die heel veel over zich heen laat komen. Sonde vervangen gaat ook goed. Hij vind het niet leuk maar wij hoeven hem niet vast te houden. Zegt hij zelf ook. De pleister vervangen vind hij nu ook een stuk leuker nu ik heel druk ben met leuke auto's etc te knippen van die pleisters en in te kleuren.
 
Quote
RE: sondevoeding
Mariskamv2  schreef op: 29-12-2012 23:55:36
Bij de kinderarts. Heb je geen logopedie? Voor de eetproblemen? Hoe oud is je kind?  Ik zou kijken of je 6 porties kan geven, zonder pomp is bij mijn dochter 50 cc echt max,  anders gaat ze braken.
hoe gaat drinken naar binnen, gaat dat met een beker? 

Geef de sondevoeding rechtop zittend. 

Ik denk dat je kind nog een klein maagje heeft en nog niet zoveel aan kan. 

Mijn dochter heeft sinds 2007 sv. 

 
Quote
RE: sondevoeding
Ingrid  schreef op: 30-12-2012 14:20:47
vanmorgen ben ik om half 10 begonnen met de voeding. Ik had om kwart voor 1 de 150 ml er pas in. Na de eerste spuit van 60 begon hij met overgeven. Toen maar gewacht en een 45 minuten later weer geprobeerd. Om 12 uur nog overleg gehad met de kinderafdeling. Ik moest maar proberen de voeding er zelf in te laten lopen. geprobeerd maar over 15 ml voeding bijna 20 minuten overgedaan. Dit is ook niets. Morgen moest ik de kinderarts maar even bellen.

Logopedist van maartenkliniek heeft wel even gekeken maar kon niets vinden.
Hij zit rechtop tijdens de voeding. Drinken kan hij wel ook wel minimaal maar dit gaat via een beker en hij krijgt 2 keer per dag een fles aangeboden (180 ml aangeboden hij drinkt maar 50 op)
Hij is 2 jaar en bijna 5 maanden. (ik zie nu dat ik het boven verkeerd heb geschreven 2 jaar en 5 maanden is natuurlijk geen 27 maanden maar 29 maanden.)
 
Quote
RE: sondevoeding
Marion  schreef op: 30-12-2012 17:55:29
ik heb ook ervaring met sondevoeding. het is  voor mij alweer een tijdje geleden, maar mijn dochter kreeg volgens mij infantrini door de sonde. zij heeft de sonde 3/4 jaar gehad tussen haar 1e en 2e jaar. mijn dochter is te vroeg geboren en heeft eigenlijk nooit goed gedronken. ze groeide ook minimaal.
de voedingspomp kan idd, je kan die ook snachts aanzetten, zo kan hij de hele nacht wel doordruppelen. wij hebben dat destijds niet gedaan, maar dat kwam ook doordat mijn dochter de sonde er dagelijks uit trok. en ja als de voeding snachts loopt en ze trekt hem eruit, dan kan de voeding ook verkeerd komen.
bij jou verhaal lijkt het wel of je zoontje geen grote hoeveelheden verdraagd. een pomp lijkt me dan wel een oplossing. of kleinere porties geven, maar dan meerdere keren per dag. nadeel van dat is dat je dan alleen maar bezig bent met voeding, en onthoud goed, je kind heeft dondersgoed door als het jou ook frustreerd! dan gaat het meestal alleen maar minder goed!

het lijkt mij ook een goed idee om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. je kind eet niet zomaar niet! en een sonde is mooi, maar daar pak je het probleem niet mee aan, je bestrijdt alleen de symptomen! en dan kunnen ze in het ziekenhuis wel lekker vaag doen, gewoon op je strepen staan!

succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op sondevoeding
Naam
Bericht