Menu
 

Topic:

Communie petekind

Jo  schreef op: 29-12-2012 21:21:55
In April doet mijn petekindje de communie, hier in Limburg (tenminste bij ons) "verwachten" ze van een peettante wel wat extra's als hun petekindje de communie doet.
Het probleem is alleen dat we het niet breed hebben en echt niet bv een fiets kunnen kopen , wat de peetouders vaak doen.
Haar ouders en rest van de familie zijn of zakenmensen of hebben 2 goede inkomens dus die zullen wel flink uitpakken.
Ik weet dat ik me er niks van aan moet trekken maar ik vind het wel vervelend.
Misschien kan ik een paar maanden wat opzij zetten maar ik ben al lang blij als ik rond kom elke maand.
 
Quote
Navigatie
RE: Communie petekind
Mama-van-aimy  schreef op: 29-12-2012 23:34:02
Het verbaasd mij ook hoor dat er van die grote belachelijke feesten gehouden worden met een Communie. Dan ga je volgens mij het totale doel voorbij.

Wij houden het het feest na de Communie klein en bescheiden. Heb je zin om langs te komen voor een bakkie koffie en een stukje taart, dan ben je welkom. Heb je er geen zin in, dan is het prima.


Mijn kinderen maak je blij met het allerkleinste en die hoef je niet gek te maken met een fiets als Communiegeschenk.


Pas geleden vroeg mijn schoonzus aan mijn dochter wat ze voor haar verjaardag wilde hebben. Mijn dochter antwoorde met "een ballon"
 
Quote
RE: Communie petekind
Bepje  schreef op: 30-12-2012 00:10:44
Ik denk hetzelfde als Mieps. Ze hebben je niet voor niets als peettante gevraagd. Een mooie kinderbijbel is een prachtcadeau en voor in het kaft kun je ook nog een hele mooie persoonijke tekst schrijven.
 
Quote
RE: Communie petekind
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 30-12-2012 08:54:00
Ik zou een dagje uit regelen...Gezellig met de peettante naar een pretpark of zo... Zo heeft ze na de communie nog een leuke dag..
 
Quote
RE: Communie petekind
Mieps01  schreef op: 30-12-2012 16:05:01
Dat is natuurlijk ook best duur als je dan kaartjes moet kopen voor kindje en jezelf (ook als je niet je eigen kinderen meeneemt) en dan eten en  drinken en reiskosten..  Kan me niet voorstellen dat dat een echte optie is.
 
Quote
RE: Communie petekind
Mieps01  schreef op: 30-12-2012 16:14:52
Ik zou zelf eerder voor zoiets gaan..

www.catholicsupply.com/christmas/fckpsk2.html
al dan niet van de plaatselijke juwelier, ( ik weet niet hoe duur die aanbiedt)   gewoon een armbandje met een kruisje met naam en datum. Dan heb je toch iets heel persoonlijks.
 
Quote
RE: Communie petekind
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 30-12-2012 18:12:00
Ligt er maar net aan hoe gek je het wilt maken...Maar goed ligt vaak aan de kring waarin communie gevierd wordt...Mijn duurste kado destijds was een draagbare radio...De fiets heb ik zelf bij elkaar gespaard van al het geld wat ik kado kreeg en van mijn verjaardag een maand eerder...
Heb het echt geen vervelende dag gevonden..Ook niet toen mijn vriendinnetje vertelde dat ze van haar ouders een fiets had en van haar peetoom 500 gulden...In die familie ging dat gewoon zo (hun woonden op het kamp..) mijn dag is echt niet minder leuk geweest dan de hare..
 
Quote
RE: Communie petekind
Jo  schreef op: 30-12-2012 18:17:30
Ik heb ongeveer een budget van 50 euro in gedachten.
Mieps01 jou link zal ik eens bekijken.
Met haar de stad ingaan zou zeker wel een optie zijn, kan dan onze dochter ook mee kunnen nemen, zullen ze wel heel leuk vinden denk ik.

 
Quote
RE: Communie petekind
Spatje  schreef op: 30-12-2012 19:04:28
hier hebben we ook een groter feest gehouden met springkussen en al, maar mijn dochter zit wel iedere week in de kerk, om te dienen of gewoon omdat ze wilt, anders had ik geen groot feest gehouden

vreselijk die halve bruiloften en dan nooit meer naar kerk gaan

maar nu ff ontopic, ik vind dat idee van Monica van een horloge met de datum erin wel heel leuk, dat ga ik onthouden voor als mijn petekind communie doet
 
Quote
Navigatie


Reageren op Communie petekind
Naam
Bericht