Jo schreef op: 22-12-2012 20:19:05 |
Ik probeer soezen te maken (slagroom) maar ik krijg het deeg niet goed. Ik had 75 gram boter, bloem, beetje zout en 3 eieren. Deeg was veel te dun, en het was niet gaar, 20 minuten 200 graden. Wie tips???? |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 22-12-2012 20:51:55 |
je moet de ingredienten wel eerst laten garen in een pannetje hè Hier het recept wat ik altijd gebruik Soezenbeslag |
Quote |
Inthe schreef op: 22-12-2012 21:00:59 |
De oven goed voorverwarmen voordat de soezen er in gaan! Dat kan erg helpen!
|
Quote |
Jo schreef op: 22-12-2012 21:02:54 |
De 2 poging lekker wel broodjes hahaha, smaakte niet eens vies Garen in een pannetje doe ik, de 3 poging zit in de oven nu. Jolanda ik zal even kijken bij de link. |
Quote |
Jo schreef op: 22-12-2012 21:08:54 |
Ik doe het met water en niet met melk, heb nu boter op maar ga het zeker een keer proberen met
melk. De derde poging staat nog in de oven. |
Quote |
Inthe schreef op: 22-12-2012 21:11:30 |
Ik gebruik ook niet altijd melk hoor! Wat voor een bloem heb je?! Daar zit ook vaak verschil in!! |
Quote |
Inthe schreef op: 22-12-2012 21:20:13 |
Ik gebruik patentbloem want anders lukt het me niet (zo) goed!! Hoe ver zijn je soezen nu?! En als
20 min. te kort is dan doe je er toch nog een paar minuten bij?! |
Quote |
Jo schreef op: 22-12-2012 21:25:59 |
Ik heb nu 23 minuten geloof ik, patentbloem kan ik ook eens proberen, maar dat had ik nu niet in
huis. Het stomme is, het smaakt best lekker (lijkt een beetje verder gegaart) dus ben benieuwd. Oh oven piept |
Quote |
Jo schreef op: 22-12-2012 21:27:54 |
Nou lijken weer broodjes, nu weet ik ook wat mis is gegaan deze keer. Ik had 2 hele dikke eieren dus had er maar 2 gedaan, denk dat het toch 3 moet zijn. |
Quote |
Inthe schreef op: 22-12-2012 21:30:30 |
Pff irritant hé?! Ze "rijzen" dus niet?! Of zijn ze gewoon ook echt niet gaar? |
Quote |
Jo schreef op: 22-12-2012 21:49:55 |
Klopt, ze rijzen niet goed, heb ze even terug gedaan, nu wel gaar maar ingezakt. Heb 180 graden gedaan maar de laatste 8 minuten 200 denk dat dat beter is. Ik vermoed met 3 eieren dat het dunner word, want een soesje hoort wel een dunne korst te hebben en geen dikke natuurlijk. Dus volgende keer, melk proberen, patentbloem, 3 eieren en 200 graden ipv 180. Moet toch een keer lukken?? Welke boter gebruik je Inthe? Ik zeeuws meisje. |
Quote |
Debby1977 schreef op: 23-12-2012 00:43:36 |
Je moet de soezen er ook niet meteen uithalen he? Ovendeur stukje open en laten afkoelen in de oven |
Quote |
Jo schreef op: 23-12-2012 08:05:33 | ||
| ||
Quote |
Jo schreef op: 23-12-2012 08:06:47 |
Oh sorry ging iets mis. Ik heb ze er dus wel meteen uitgehaald, dom |
Quote |
Muis73 schreef op: 23-12-2012 13:25:37 |
Tarwebloem van de euroshopper gaat prima hoor daar heb ik de mijne ook meegemaakt. Ik heb het recept op 24 kitchen gebruikt met water en melk en boter en bloem. Water, melk en boter in pannetje. Als warm is bloem erbij en even van vuur tot je een bal hebt. Dan weer op vuur en de bal laten garen. Pan van vuur en de eerste ei erdoor en pas de volgende erdoor als de vorige ei is opgenomen. Even krachtig en snel door heen roeren. In de oven na baktijd even laten afkoelen. Zo moet het goed gaan. Succes |
Quote |
Debby1977 schreef op: 23-12-2012 14:13:39 | ||
Daar is het dus misgegaan, volgende keer ff laten staan dan komt het vast goed...........krijg nu trouwens zin om soezen te maken | ||
Quote |
Xxx schreef op: 23-12-2012 17:47:20 |
Naar aanleiding van dit topic heb ik vandaag ook voor het eerst soezen gemaakt. En gelukt! ik heb ze in de oven laten staan tot. Oven afgekoeld is...... Zijn helemaal luchtig en LEKKER! |
Quote |