Myself schreef op: 21-12-2012 11:25:10 |
Ik heb een pak mix voor botercreme gekocht bij xenos en daar moet 500 gram boter bij. Kan dit gewoon tafemargarine zijn? Moet ik gewone margarine zijn? Of roomboter? Wie heeft ervaring? |
Quote |
Anoniema schreef op: 21-12-2012 11:37:51 |
wat jij wil roomboter vind ik het lekkerst, maar ja dat is natturlijk wel de 'slechtste'variant . gewone margarine kan, maar tafelmargarine ook hoor |
Quote |
Myself schreef op: 21-12-2012 11:39:47 |
Nou, tis zeg maar voor een taartje / cake wat als één van de gerechtjes op de
toetjestafel staat. Dus ik dacht als ik nou tafelmargarine neem, is het misschien niet zo zwaar als met roomboter. Maar jij hebt het dus wel al eens gemaakt / geproefd en het was net zo goed ook lekker? |
Quote |
Suusmv3 schreef op: 21-12-2012 11:42:56 |
ik vind hem met tafelmargerine lekkerder ... heb hem een keer
gemaakt met roomboter maar vond ik er "vullen" met tafelmargerine minder... |
Quote |
Kyla schreef op: 21-12-2012 11:44:09 |
Qua smaak kan het prima met tafelmargarine. Ik vind alleen met afsmeren het prettigst om met
roomboter te werken, omdat dat zo goed hard wordt in de koelkast, dan krijg ik mijn taarten strakker
afgewerkt. Eigenlijk gebruik ik nauwelijks botercreme om mee te vullen. Alleen bij mijn eertse
taartjes en pas moest ik een koemelkvrije taart maken en gebruikte ik plantaardige boter. |
Quote |
Myself schreef op: 21-12-2012 11:44:33 |
Dan ga ik het daarmee doen, bedankt voor jullie antwoorden! |
Quote |
Suusmv3 schreef op: 21-12-2012 11:45:36 |
@ kyla, ik gebruik het ook niet om te vullen maar had het gebruikt als toef op de cupcakes... |
Quote |
Kyla schreef op: 21-12-2012 11:49:59 |
Hihi, ja dat kan ook natuurlijk, is dat dan wel stevig genoeg? Ik vind roomboter op de cupcakes vaak
zo zwaar. Ik heb wel een keer een recept van roomboter en monchou gebruikt, erg lekker, maar nog
steeds te heftig naar mijn smaak. |
Quote |
Suusmv3 schreef op: 21-12-2012 11:52:47 |
daarom had ik het met tafelmargerine gemaakt. het was voor de kids op school en dan is het met
roomboter gewoon te zwaar op de maag. viel wel mee had kerstboompjes gemaakt dr op en na het decoreren meteen in de koelkast... daar een nachtje laten staan... dan is het goed te doen maar je moet ze niet op je aanrecht laten staan |
Quote |
C@th schreef op: 21-12-2012 12:03:18 |
ik heb zelf botercreme gemaak met roomboter. vind ik persoonlijk net iets lekkerder. maar ik heb
niet een hele toef bovenop gedaan. gewoon dun laagje en daarna rolfondant er overheen.. (sterretjes)
ze vlogen gister de schaal af haha... daar doe je het voor toch?? (ben verdorie 2,5u bezig geweest
met die rotdingen, en vandaag mag ik boeten, heb overal pijn.. kan niks meer ) |
Quote |