Menu
 

Topic:

Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes

Karien  schreef op: 20-12-2012 10:25:57
Onze Jack Russel wordt begin januari 14 jaar maar nu heeft hij toch wel kwaaltjes.
Heb net de dierenarts gebeld en morgenochtend om 8.30 kan ik komen.
Als hij zit schuift hij weg, hij zakt soms door zijn achterpootjes, loopt constant achter me aan,
wil steeds bij me zitten, als hij slaapt heeft hij soms stuiptrekkingen zeg maar, als hij stilstaat trilt zijn achterlijfje soms en hij trekt met zijn achterpootje. Volgens mij ziet hij ook slecht want hij loopt soms gewoon tegen de tafelpoot aan en hoort ook niet al te best meer.
Kan niet meer zo alleen zijn als ik soms maar 15 minuten weg ben gaat hij wolfje spelen zeg maar, soms ook 's nachts.

Ik had al eerder gebeld maar het zou de ouderdom wel kunnen zijn, nog even aanzien. Maar nu zijn we een kleine 2 maanden verder en vind hem toch wel achteruit gaan.
Maar nu gaat hij ook in huis plassen, gister al 3 x en dat vind ik toch minder.
Hij zit niet echt lekker in zijn vel en ik vind het zo erg...geen idee wat ons te wachten staat, vind het best een beetje eng.

Mijn lieve hondje...
 
Quote
Navigatie
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Fransje72  schreef op: 20-12-2012 10:29:53
Veel sterkte. Je hondje is gewoon een lid van je gezin en die wil je niet zien lijden. Hopelijk mag en kan ie nog even bij je blijven. Onze hond liet een paar maanden geleden ook plasjes lopen. Daar heeft ze bij de da wat voor gekregen en nu zit ze weer goed in haar vel.
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Debby1977  schreef op: 20-12-2012 10:31:09
Wij hebben 3 weken geleden onze bijna 14 jarige malthezer moeten laten inslapen. Liet alles lopen en jankte snachts ook als een wolf. De dierenarts noemde het dementie
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Karien  schreef op: 20-12-2012 10:36:10
Zeggen wij ook wel eens, lijkt wel of hij dement word.
Bijv. net brokken gehad en dan kwartier later weer bij zijn bak staan janken.
Staat hij ineens aan de zijkant van zijn bench te piepen terwijl het deurtje aan de andere kant gewoon open staat.  

We hebben hem al vanaf dat hij 8 weken was, en we hebben heel veel plezier van hem gehad.
Nu wil hij amper meer mee buiten lopen. Nu ligt hij ook lekker bij me...
Kinderen zijn er mee opgegroeid die weten niet beter.

En of hij nu pijn heeft geen idee, maar lekker voelt hij zich niet.
Dus we wachten af wat de dierenarts zegt.

 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Frama  schreef op: 20-12-2012 11:01:13
hier ook een Jack Russel van bijna 14.
Hij had van het voorjaar ook zulke klachten en plaste zelfs bloed, gillen midden in de nacht.
gelukkig is hij nog steeds bij ons na een kuurtjes knapte hij wat op. Hij blijkt alleen de ziekte van Cushing te hebben. Maar wonder boven wonder gaat het nu wheel goed met hem. Misschien wel tijdelijk maar we genieten er nog even van.

ik hoop voor jullie dat hij nog even bij je kan blijven het is verschrikkelijk om te zien als ze zich niet goeD voelen .
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Patricia2211  schreef op: 20-12-2012 11:18:35
ik herken je verhaal zo erg!
begin januari dit jaar mijn hondje (kruising boerenfox en nog iets) in moeten laten slapen(was op 3 maanden na 16 jaar), met dezelfde klachten die jij omschrijft, alleen had hij 1 oog helemaal bruinrood van het bloed erin en aan het ander bijna helemaal blind, en liep ook overal tegenaan, wou zelfs in de aquaruim kast springen omdat ze dacht dat ze op de bank sprong. liep zelfs tegen ons omhoog en joenkerde dan vaak
hier hebben we het bijna 3 jaar uitgesteld, omdat ze nog heel veel oplevingen had. maar de laatste maanden toen ging ze echt hard achteruit, ook idd pootjes laten slepen of ineens onderuit zakken, en daarbij werden ook haar epileptische aanvallen die ze sinds pup zijnde al had steeds erger.

het is zo ontzettend moeilijk om een keuze te maken.
wij hebben haar in laten slapen in overleg met de dierenarts.
die zij ook al, ze is echt op aan het raken en het kan 2 weken of nog een jaar goedgaan, maar dat is niet te voorspellen.
wij hebben toen dus gekozen om haar rustig te laten gaan, ik wilde echt niet dat ze veel pijn zou gaan krijgen, maar heb nog steeds vaak de gedachte van wat als we het niet hadden gedaan? zou ze dan nog bij ons zijn geweest zonder pijn?
maar gelukkig wint mijn verstand van mijn gevoel, want ze heeft een goed leven gehad bij ons, en als ze pijn had gekregen had ik het mezelf al helemaal niet kunnen vergeven.
tuurlijk het blijft nog even moeilijk, maar voor haar is het wel het beste geweest.

ik hoop dat jullie hondje nog lekker bij jullie mag blijven, niets is mooier, je bent nl zoveel aan het hondje gehecht.
mocht het zover komen dat je hem toch moet/wilt laten inslapen wens ik je heel veel sterkte.

liefs patricia
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Aquarius  schreef op: 20-12-2012 11:18:49
Onze hond had hetzelfde. Als hij aan het eten was zakte hij ook door z'n poten, zodat hij altijd zittend at. Met uitlaten ook, dan tilde hij vaak z'n poot niet eens meer op, maar liep gewoon door.
Wij hebben hem uiteindelijk in laten slapen. Bij de dierenarts bleek namelijk ook dat de spieren in zijn achterpoot dusdanig versleten waren dat hij er geen steun meer aan had.

Sterkte
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 20-12-2012 11:23:17
Hier een Jack russeltje van 14, ze wordt in mei 15. Maar ook zij gaat dezelfde klachten vertonen als jij aangeeft, alleen lijkt ze nog wel goed in haar vel te zitten en zover wij merken heeft ze ook geen pijn. Gelukkig jankt ze bij ons niet, maar uitlaten is een drama. Ze wil alleen haar behoefte doen op het eerste stukje gras wat ze tegenkomt, gelijk naast de deur en dan gelijk weer naar binnen. 
Iedere ochtend gaan wij vol verwachting naar binnen om te kijken of ze wakker is. 

Hopelijk kunnen ze nog even mee!
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Karien  schreef op: 20-12-2012 12:58:18
Hoop het eerlijk gezegd ook nog dat hij nog even meekan maar vraag me af of dit wel fijn is voor hem.
Vind het zo zielig als hij gaat zitten en alsmaar achteruit schuift. Nu vanmorgen ook weer in huis geplast hij staat te piepen en te trillen en hup hij laat het lopen.
Het is gewoon afwachten wat de dierenarts zegt.
Laatste keer bij de controle had hij wel wat versleten voetzooltjes toen zei de dierenarts al: hij heeft zeker wel heel veel loopuurtjes erop zitten.

Dat is bij ons ook Sabina, best enthousiast als we willen gaan lopen maar zodra we aan het eind van de straat zijn wil hij het liefste terug.
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 20-12-2012 13:07:54
Het is ook heel zielig, heb ik ook zo'n last van. Maar ze is van mijn man, hij heeft haar vanaf pup. Ik 'pas' 6 jaar. Mijn man wil ook niet met haar naar de dierenarts, bang dat ze iets heeft... Gevalletje van kop in het zand! Zolang ze geen pijn heeft en het allemaal redelijk gaat, laat ik het aan hem over. Zodra ze pijn krijgt of ik denk dat er echt iets mis is grijp ik wel in.
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Karien  schreef op: 21-12-2012 09:56:55
We zijn weer thuis, hij heeft staar en problemen in zijn rug, aanhechting van de spieren kunnen bijv. ineens uitvallen en dan zakt hij dus door zijn poten. Daar kan het ook in huis plassen mee te maken hebben, even geen controle over de blaas. Hoop dat ik het zo goed vertel want de dierenarts verteld zijn riedeltje en dan hoop ik maar dat ik alles goed onthoud.

Hij heeft nu een injectie gehad pijnstilling en ontstekingsremmend en we hebben tabletjes.
Dit moet met 2 dagen aanslaan, dat hij weer zin heeft om naar buiten te gaan, wat beter in zijn vel gaan zitten enzo. Dus maandag moet ik even terugbellen, als het niet aanslaat...dan zie ik het somber in zei de dierenarts. Hij moet wel een hondwaardig bestaan kunnen leiden zei hij.
Maar hij had er vertrouwen in...De tabletjes kunnen we dan blijven geven e.v.
We wachten de komende 2 dagen even af.

Oh maar voor mij ging een man naar binnen met hond en in tranen kwam hij naar buiten, zonder hond...bleek dat dat hondje een tumor had en daar konden ze niks voor doen.
Jee toen kreeg ik ook wel een brok in me keel hoor.
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Jack Russel 15 Jaar  schreef op: 04-02-2014 19:39:13
Onze Tommy is nu 15 jaar en het laatste jaar erg slecht.Hij heeft atrose krijgt daar ook iedere dag medicijnen voor.S,nachts plast hij standaard in huis al een jaar lang maakt niet uit hoe laat wij hem laten plassen.hij loopt ook de hele dag rond te dwalen,gaat in zijn mand staan in plaats van liggen.Kortom hij is erg schigtig en heel anders dan vroeger blaft nooit meer en wil wel aangehaald worden maar als je hem dan aanraakt loopt hij snel door.Ik heb het idee dat hij niet erg gelukkig meer is dus ben ook aan het twijfelen om hem in te laten slapen.maar vindt het wel moeilijk .
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Ria 30- 3 -2018  schreef op: 30-03-2018 14:37:32
OnzeJack Russell is 17 jaar .wankeld op zijn pootjes.En poept en plast regel matig in huis. Loopt veel heen en weer,drinkt veel water.En als we het even niet in de gaten hebben drinkt en eet hij zijn poep en plas weer op.Het is net of hij altijd honger heeft..Ik vind dit niet hond waardig meer .Maar mijn man vind het moeilijk om hem in te laten slapen.
 
Quote
RE: Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Bepje  schreef op: 01-04-2018 19:30:03
Wat sneu voor je hondje Ria. Kan je man dat niet zo zien  ?  Dat het om het welzijn van de hond gaat en minder om zichzelf ? 
Hoewel het altijd een akelig iets blijft hoor. Afscheid nemen van een huisdier is het grote nadeel van het houden van dieren. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jack Russell 14 jaar...kwaaltjes
Naam
Bericht