Menu
 

Topic:

Schoonmoeder wil komen helpen

Liever Anoniem  schreef op: 19-12-2012 17:02:27
ik heb een schoonmoeder die ik respecteer, maar die me niet helemaal ligt. ik ga over een tijdje bevallen van onze 4e en nu heeft mijn schoonmoeder met mijn man afgesproken dat ze graag een volle week komt helpen. In het verleden is ze wel eens komen helpen in noodsituaties.. En werd ik er ontzettend nerveus van. Ik moest echt herstellen van haar komst na dat soort situaties.

met de beste bedoelingen heeft ze ontzettend andere ideeën over hoe het moet met de baby.
Ze wil zo snel mogelijk een schema.. En duidelijke hoeveelheden cc kunstvoeding. Ik geef borstvoeding op verzoek. Slapen moet in datzelfde schema.. Ik vind dat een pasgeboren baby gewoon doet wat hij doet.. En dat volgen we dan wel. Baby slaapt wat haar betreft meteen in eigen kamer.. Anders wordt haar zoon, mijn man, er wakker van.. Baby slaapt wat bij betreft zelfs bij ons in bed. Haar eigen dochter mocht van haar niet eens koffie zetten toen ik daar na 3 dagen op kraamvisite kwam.. Toen ze bij mijn eerste kwam, dat was daarna, wilde ze graag met de baby wandelen, en besloot ze dat ik dus best al een dag na de bevalling een blokje om kon lopen .. Ze houdt heel veel van haar eigen kinderen en gaat voor hen door het vuur.. Aanhang, dat is wat anders...  Mjn man heeft overigens geen moeite met mijn aanpak. Steunt me ook. Maar zal niet snel iets uiten richting zijn moeder. 

Mijn man geeft aan dat ik toch zo volwassen moet kunnen zijn om over mijn reservaties heen te stappen en gewoon ook met zijn moeder in de buurt mijn eigen ding moet doen.. En dat ik de kinderen de tijd met oma ontneem in een periode waarin dat misschien wel heel fijn voor ze is. En oma de kans met ons dan pasgeboren pukje. 
ik ben bang dat mijn hormonen in de kraamtijd met al dat verschil in inzicht tot een knal gaan leiden... Of dat ik er gewoon een rotgevoel aan overhoudt. Als we een maandje verder zijn is ze van harte welkom voor een week of langer.. Met of zonder schoonpapa.

keuze oma korter te laten komen is er door omstandigheden niet.. Het is echt een volle week of niks...meer wil ik voor kans herkenning daar niet op los laten.

reageer ik in mijn  zwangerschaps hormonen nu over? Of heb ik wel gelijk als ik mijn schoonmoeder niet meteen laat komenop
 
Quote
Navigatie
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Jen9  schreef op: 20-12-2012 21:15:21
Mijn schoonmoder bood aan de bevalling te doen.. dacht t niet! No way, en dit zou ik ook niet willen.. kan ze niet ene week in een hotel in de buurt zitten!
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Bepje  schreef op: 21-12-2012 00:35:31
Je ziet het na al niet zitten en weet al hoe het gaat lopen dus hoe lief bedoeld ook allemaal: toch eerlijk zeggen dat je het niet wil.
Als je het toch door laat gaan heb je spijt, kijk je terug op een moeilijke kraamtijd en misschien wel onenigheid omdat het niet lekker liep. Heel vervelend om te zeggen maar het is het enige wat je kunt doen en het eerlijkst naar jezelf, je man en je schoonmoeder.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Schoonmoeder wil komen helpen
Naam
Bericht