Menu
 

Topic:

KNO arts of toch niet?

Diedoes  schreef op: 19-12-2012 16:07:50
Mijn meisje van net 4 loopt vanaf september te klungelen met haar oren.
Ze hoort vaak slecht, heeft oorontsteking gehad die 5 weken duurde en waarvoor 2 antibiotica kuren. Tussendoor vaak last van haar oren en sinds vrijdag weer ziek. Gisteren bij de HA geweest.
Haar longen klinken niet schoon, dubbele oorontsteking en vandaag bleek haar urine ook niet schoon.

Ik heb de huisarts gevraagd of een verwijzing naar de KNO geen goed idee is. Zij was niet echt voorstander omdat dat niet altijd helpt, maar laat de keus aan ons.
Onze middelste is erg opgeknapt van het verwijderen van keel-en neusamandelen en plaatsen van buisjes. Hij was altijd witjes,  moe of ziek en nu is hij er fit en af en toe ziek.

Voor september heeft mijn dochter het nooit over haar oren gehad.

Wat is wijsheid?
 
Quote
Navigatie
RE: KNO arts of toch niet?
Int  schreef op: 19-12-2012 16:13:58
Hier hielp het ook erg goed. Ik zou zeggen vraag die verwijzing. Dan is het aan de KNO of hij het wil doen. Die kan dat prima beoordelen lijkt me!
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Rianne74  schreef op: 19-12-2012 16:15:14
Eens een keer door een KNO naar laten kijken kan geen kwaad toch?? Heeft ze al zwemles??? Daar kunnen ook problemen met oren door komen. Hier heeft de jongste (nu 8) al vanaf zijn 4e buisjes. Hoorde ook altijd slecht maar eigenlijk geen oorontstekingen. Toch mee naar de huisarts geweest en hij bleek chronisch vocht achter zijn trommelvliezen te hebben. Door KNO buisjes geplaatst en hij praatte inene een stuk zachter en kon weer horen. Laatst was hij bij buurjongen tv aan het kijken en vroeg of het geluid aan mocht. Stond al op normaal volume maar hij hoorde dus weer niet. 1 buisje was er al uit wisten we en de ander zater verstopt. Dus heeft hij nu voor de 4e keer geloof ik nieuwe buisjes gehad. Sindsdien mag de tv weer zachter! Heeeeeerlijk...
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 19-12-2012 16:17:57
Ze heeft nog geen zwemles, ze staat wel ingeschreven maar ga deze winter nog niet beginnen.
Mijn zoontje had idd ook geen orrklachten, maar bleek best slecht te horen.

Misschien toch van de week maar eens een doorverwijzing vragen. Morgen moet mijn man toch bij de hA een setje ophalen om haar urine op kweek te zetten.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Onsjanneke  schreef op: 19-12-2012 16:19:50

Een keer door iemand anders er naar laten kijken kan geen kwaad. De arts kan altijd nog beslissen dat het nu niet nodig is.

 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 19-12-2012 17:11:47
Ja dat gevoel heb ik ook, alleen...... volgens mijn huisarts heeft de KNO altijd 1 optie en dat is buisjes en/of amandelen eruit. Mijn vorige huisarts gaf dit ook aan. Hij zei toen als je gaat reken er dan op dat hij zijn keelamandelen eruit wil.

Is dat bij jullie ook allemaal zo? Of geeft de KNO ook weleens advies niks te doen?
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Int  schreef op: 19-12-2012 17:48:38
Ja hoor, mijn KNO arts gaf aan nog even de zomer aan te kijken met mijn zoon . Van het voorjaar was eerste buisje eruitgehaald (zat los) en de andere zat verstopt en werkt ook niet meer. En hij had gelijk een paar oorontstekingen. Maar ze zei kijk de zomer even aan, soms gaat het dan ineens beter. Dan kijken we in de herfst of het alsnog nodig is. En het bleek niet nodig!

Keelamandelen halen ze er trouwens niet zo snel uit bij ons. (al zijn ze bij mijn zoon en dochter allebei eruitgehaald)
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Worteltje  schreef op: 19-12-2012 18:32:16
Baadt het niet dan schaadt het niet, en als buisjes al die ontstekingen tegenhoudt dan is het helemaal super toch

Hier in principe geen orenkind maar omdat mijn dochtertje schisis heeft is ze ook als orenkind bestempeld. Voor haar 2e operatie(gehemeltesluiting) had ze nooit last van der oortjes en ze hoorde goed. Met de gehemeltesluiting heeft de knoarts buisjes gezet en sindsdien heeft ze loopoortjes en jeuk vaak. Hij heeft ze gezet omdat hij tijdens operatie vocht achter der oortjes zag. Maar jouw kleine meisje heeft wel steeds last en dan zou ik buisjes juist fijn vinden, dus als ik jou was zou ik gaan.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 05-01-2013 22:28:59
Nou ze heeft ondertussen alweer vanaf zondag oorpijn. Vanaf woensdag verhoging en vanaf gisteren koorts. Ondertussen doen beide oren pijn.
Gelukkig hebben we vrijdag een afspraak bj de KNO
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Littleteddy  schreef op: 05-01-2013 22:45:46
ik heb hier een meisje van bijna 4 jaar die al vanaf jongs af aan elke winter oorontstekingen heeft gehad.
eind 2011 heb ik een verwijzing gevraagd naar de KNO en jan. 2012 zijn haar neus amandelen eruit gehaald, dit hielp niks en in april 2012 heeft ze buisjes gekregen, vanaf toen had ze nergens meer last van.

Helaas kreeg ze in oktober een loopoor en nog geen maand later weer een dubbele oorontsteking, bleken haar buisjes niet meer goed te zitten.
ze heeft toen een maand met een oorontsteking gelopen die dus niet overging, zelfs niet na 2 kuren.

Nu is ze eindelijk weer beter en krijgt ze 14 jan. nieuwe buisjes dan zijn we er hopelijk weer even vanaf.

Je kan altijd even langs de KNO gaan om te kijken wat ze zeggen, ik ga volgende week bellen of ze een gehoortest kan krijgen aangezien ze dus weinig tot niks hoort.

Heel veel beterschap met je dochter.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 05-01-2013 22:55:02
Jeetje Little Teddy, jullie dus ook al zo geklungel met de oortjes. Ik vind het zo zielig! Ze is gewoon sloompjes, wit en niet fit en dat al vanaf september.
Ik hoop dat de KNO hier een oplossing heeft die gaat helpen want elke keer AB erin lijkt me ook niet goed.

Ik bedenk me net dat ze na een week dat de kuur was afgelopen alweer koorts had en na 5 dagen alweer oorpijn. Dat was de vorige keer ookal zo en toen kreeg ze een andere kuur van 12! dagen. Missschien morgen toch maar even bellen voor overleg, ze had gisteren en vandaag ook alweer pijn na het plassen dus misschien de blaas infectie ook nog niet weg.

Jullie ook beterschap!
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Littleteddy  schreef op: 05-01-2013 23:15:44
ja ik vind het ook zo zielig voor die kleintjes, en die kuren smaken ook echt niet lekker, de eerste kuur ging nog wel redelijk naar binnen en we hadden haar nog zo verteld dat ze zich dan beter zou voelen, nou nog geen week later zaten we weer bij de dokter en kreeg ze week een kuur die ze dus echt niet wou innemen.

na deze 2 kuren begon ze weer te klagen en toen hebben we druppels gekregen om het wat te verdoven omdat ik echt niet nog een kuurtje wou geven.
Mijn dochter is ook nog steeds niet fit, ze zit ook helemaal niet lekker in haar vel, dus ik hoop dat het heel snel 14 jan. is dan weet ik tenminste dat ze zich snel beter gaat voelen, de vorige keer wou ze de volgende dag alweer naar de psz en klaagde ze alleen nog maar over de herrie in de klas 

Zou maandag gewoon weer even bellen naar de dokter en gelijk een verwijzing vragen, voordat ze geholpen kan worden ben je toch weer een paar weken verder.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 05-01-2013 23:34:37
De verwijzing heb ik van de week al gevraagd en we kunnen vrijdag bij de KNO terecht dus dat is fijn (en snel).

Hier hebben we idd ook die druppels gekregen, aar die wil ze echt niet. Dus ik geef haar paracetamol voordat ze naar bed gaat.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 06-01-2013 15:38:42
Nou bij de HAP was ze duidelijk. Niet langer afwachten en morgen een spoedafspraak met de KNO maken! Het liefst vandaag maar er was geen KNO arts aanwezig, ze heeft wel telefonisch contact gehad.
Nu weer een kuur AB. Ze had dus weer een dubbele oorontsteking
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Mama_anja  schreef op: 06-01-2013 16:50:19
onze jongste heeft de amandelen er uit en gaat prima de oudste zou ook moeten maar kno twijfelde nog over 6 weken terug komen
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 06-01-2013 20:00:22
Tja ik ben benieuwd wat de KNO zegt en of we idd ook morgen al terecht kunnen..... Ik hoop het wel want dit is echt zielig.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
An  schreef op: 07-01-2013 13:18:29
Klinkt niet best. Het lijkt er ook op dat je dochter door de antibiotica van de ene in de andere ontsteking valt (oren, longen, blaas).

Het is begonnen bij de oren begrijp ik, dan zal je bij een KNO arts op de juiste plek moeten zitten.

Beterschap voor je dochter!
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 07-01-2013 13:32:42
Dank je wel An, we kunnen om 14 uur terecht bij de KNO 
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Janneke  schreef op: 07-01-2013 13:33:36
Succes!
Hoop dat er een oplossing komt
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Femke  schreef op: 07-01-2013 16:29:16
Mijn jongst gaat de 22e voor enusamandelen en buisjes, is 4,5 jaar. Zijn eerst jaar altijd continu verkouden en oorpijn, met 1 jaar neusamandelen eruit ging zoveel beter. Vanaf september dit jaar (naar school dus) weer 3 oorontsteking, loopoor en zijn spraak blijft ook achter. Juf wil logopedie, dus toch maar weer naar de kno...linker oor is minder dan de helft, dus de 22e buisjes mn voor het gehoor, ben ook wel blij dat hij geen pijn meer gaat krijgen. Als de neusamandelen weer aangegroeit zijn dan haalt hij die ook weer weg, weet zeker dat ze weer aangegroeid zijn, snurkt veel, slaapt met hoofd achterover. Mijn zoontje heeft ook enorme keelamandelen, zitten vaak zelfs tegen elkaar aan, maar de kno arts haalt die er niet uit, ingreep is veel zwaarder en mijn zoon klaagt niet over zijn keel...Dus een kno-arts besluit echt niet om altijd meteen alles te doen, je bent er altijd zelf bij. Buisjes klinken zo wel heilig, maar zie om me heen en nu ik een beetje doorvraag dat ze ervaak uit kunnen vallen, bij een vriendin haar dochter zijn ze nu vastgegroeid, en het beste vriendje van mijn oudste heeft al 4 trommelvliesreconstructies achter de rug, door de vele buisjes zijn zijn trommelvliezen zo beschadigd dat ze die proberen te repareren...mag hij elke keer 6 weken niet springen/bukken en stoten, ideaal voor een kind van 7!  Praten kun je altijd met een arts, kijken wat hij ervan denkt, je moet niks!
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 10-01-2013 22:37:25
de 24e krijgt mijn meisje buisjes en de neusamandel eruit. We zullen zien wat dit doet
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Littleteddy  schreef op: 10-01-2013 22:41:52
wat fijn dat jullie zo snel terecht kunnen!
Hoe is het nu met haar? voelt ze zich al wat beter?

Mijn dochtertje is maandag weer aan de beurt, morgen even bellen over de tijd dat we ons moeten melden, vind het toch weer spannend ondanks dat ze al 2 keer eerder is geholpen.
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Diedoes  schreef op: 10-01-2013 22:44:37
Ow ja is toch spannend he. Maandag kunnen jullie dus al.
Wij moeten ons om 8.30 uur melden.
Het ging idd snel, maandag ochtend naar de huisarts, 's middgas KNO. Volgende week anestehesist en dan de 24e de buisjes. Hij vond haar neusamandel erg groot. Ze snurkt ook nogal

Nu gaat het weer goed, ze is vandaag voor het eerst weer naar school geweest. Maargoed, ze heeft nu haar kuur nog...........
Ik hoop zo dat ze daar vanaf komt.

hoe is het nu met jou meisje?
 
Quote
RE: KNO arts of toch niet?
Littleteddy  schreef op: 10-01-2013 22:51:22
8:30 is een mooie tijd, niet te vroeg maar ook niet zo laat dat je meisje honger begint te krijgen.
wij hebben toch een maand moeten wachten op de afspraak maar dat komt ook door de feestdagen en onze vakantie.

Fijn dat ze wel weer naar school is geweest, dat zal straks wel wennen worden voor haar als ze eenmaal buisjes heeft, mijn dochter klaagde de volgende dag op de psz gelijk dat er teveel herrie in de klas was

Snurken deed onze dochter ook heel erg, maar na de ingreep was het gelukkig over, nu begint het langzaam weer terug te komen maar nog niet zo erg gelukkig.

Kaylee is gelukkig verder nu niet ziek (zover we kunnen merken) maar morgen voor de zekerheid nog even langs de dokter om te kijken of er niks zit.
Moet wel zeggen dat ik ook heel blij zal zijn als de buisjes er weer inzitten aangezien ze weinig tot niks hoort en dat zorgt voor veel ergenissen bij haar maar ook bij ons.
 
Quote
Navigatie


Reageren op KNO arts of toch niet?
Naam
Bericht