Menu
 

Topic:

tanden en veel bloed

Lichtje  schreef op: 19-12-2012 12:08:32
Hallo allemaal,

Even een vraag die op het randje van deze rubriek is. Mijn dochter is 23 maanden en heeft al flink wat tanden. Ze heeft er vanaf het begin erg veel last van, dit in tegenstelling tot mijn zoon die er goed doorheen is gekomen destijds. Maar mijn dochter heeft er dus veel pijn van, koorts en rode billen. Maar daarnaast heeft ze dus ook last van bloedens tandvlees. Tenminste, dat denk ik.

Met name 's morgens vind ik enorme plekken bloed in haar ledikant van wel 15 tot 20 cm doorsnede. Je ziet het soms ook uit haar mondje lopen onder haar speen door.

Nu heb ik steeds gedacht dat het komt van de tand die door het tandvlees snijd. Maar ik zie haar dus ook "knagen"op haar wang of kaak. Gistermorgen had ze zelfs een dikke blaar op haar lip.

Ik maak me er niet zo zeer zorgen om maar vind het heel erg vervelend voor haar. Gisteren ben ik naar het inloopspreekuur van het consultatiebureau gegaan met haar, maar zij hadden er eigenlijk ook geen oplossing voor. Herkenden het niet direct, werd als vervelend bestempeld maar eigenlijk einig aan te doen. Er werd overigens wel doorgevraagd of ze vaker ernsige bloedingen of blauwe plekken heeft. Dus voelde me op zich wel serieus genomen.

Maar het probleem is hiermee niet weg. Ik smeer soms Dentinox op haar kaen en geef haar nu chamodent druppels. Als het heel erg is met koorts dan krijgt ze paracetamol, maar dat wil ik haar niet te vaak geven.

Heeft iemand van jullie hier wellicht ervaring ofwel tips voor?
Ik zou mijn meisje zo graag helpen van die vreselijke pijn af te komen.

Liefs, Lichtje
 
Quote
Navigatie
RE: tanden en veel bloed
Mama-van-aimy  schreef op: 19-12-2012 12:20:05
Ik heb niet echt tips, maar kijk wel uit met Dentinox. Dat verdoofd de boel in haar mondje zo erg dat ze het dus zelf niet voelt dat ze haar wangen kapot bijt!
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Lichtje  schreef op: 19-12-2012 12:25:35
Echt waar? Dat wist ik dus helemaal niet.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ze het helemaal niks vindt als ik iets in haar mondje wil smeren of zo.
De Dentinox gebruikte ik vaker toen ze nog kleiner was en de eerste tandjes doorkwamen. Nu eigenlijk niet zo vaak meer omdat ik soms ook niet weet waar ik moet smeren. Je ziet dan niet echt waar de tand door moet komen.
Maar bedankt voor de tip!

Nog meer tips?
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Ans Mv J.k.d  schreef op: 19-12-2012 12:27:03
een bijtring die je in de koelkast kan leggen? ze zoekt waarschijnlijk iets om op te bijten dus ik zou iets in haar bed leggen dat die behoeft stilt. En verder misschien dat de dentinox haar wang juist verdooft en ze daardoor niet doorheeft dat ze zichzelf daar mee verwond?
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Krumelke  schreef op: 19-12-2012 13:13:41
ik zou denk ik ook eens een bijtring uit de vriezer geven en stoppen met smeren.

hoop voor je dat ergens DE tip komt voor je meisje!
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Onsjanneke  schreef op: 19-12-2012 13:23:58
Mijn dochter van 20 maanden tobt ook zo met tanden krijgen.

Ik smeer tegenwoordig niets meer, heb niet het idee dat dat helpt. Geef haar s avonds als wij naar bed gaan een zetpil zodat ze wat aan haar rust komt. Meestal een dag of 3 a 4 en dan zie je ergens een wit puntje en is de ergste pijn weer geleden.

Het bloeden herken ik niet. Misschien even met de tandarts/mondhygienist overleggen of je wat kan doen tegen de blaartjes.
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Lichtje  schreef op: 19-12-2012 13:53:06
Dank jullie wel voor de tips.
Helaas heb ik een bijtring al geprobeerd, maar die wil ze niet.
Smeren ga ik inderdaad mee stoppen. De druppels chamodent wil ik wel nog even blijven proberen. Zie vooralsnog niet veel verbetering, maar misschien heeft het even nodig?
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Mama_anja  schreef op: 19-12-2012 14:50:31
als dentinox zon troep is waarom word het dan verkocht? ik gebruik het wel het is het enigste wat ik kan gebruiken omdat ik geen homeopatische producten gebruik dus ja een andere oplossing heb ik neit en moet zeggen dat ik daar nooit problemen mee heb gehad


ik zou ff advies vragen hoe dit kan to want ik heb dit nog nooit gehoord en weet ook neit hoe het kan of hoe het opgelost kan wordne 
wel vervelend dat je meisje er zo last van heeft
 
Quote
RE: tanden en veel bloed
Mama-van-aimy  schreef op: 19-12-2012 14:59:11

Quote mama_anja:
als dentinox zon troep is waarom word het dan verkocht? ik gebruik het wel het is het enigste wat ik kan gebruiken omdat ik geen homeopatische producten gebruik dus ja een andere oplossing heb ik neit en moet zeggen dat ik daar nooit problemen mee heb gehad



Niemand zegt hierboven dat het troep is (al is dat het wel )


Er zit lidocaine in en dat is hetgeen wat verdooft. Bij bijvoorbeeld Aambeien krijg je ook een lidocainezalf om de pijn bij aambeien weg te nemen oftewel om down under je boel te verdoven!.

Wist je trouwens dat je Dentinox niet eens bij wondjes, zweertjes en infecties in de mond mag gebruiken.



Ik denk dat je beter haar mondje kan spoelen met kamillethee. (wel afgekoeld). Misschien vind ze het ook wel lekker om te drinken. Kamille kalmeert namelijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op tanden en veel bloed
Naam
Bericht