Menu
 

Topic:

Hond heeft kind gebeten. Wat nu?

Mamaloes  schreef op: 18-12-2012 17:48:10
Ik ben me vanmiddag een ongeluk geschrokken! De deurbel ging dus ik liep even de kamer uit. Mijn zoontjes van 4 en 6 jaar waren aan het stoeien. Ineens hoorde ik mijn jongste krijsen, maar dan ook echt hard krijsen... De hond had hem in z'n wang gebeten. Ik ben naar de HA gegaan en ze hebben het gelijmd... Nu maar hopen dat het niet gaat ontsteken! 

Maar nu de hond... Volgens de oudste was hij de hond aan het pesten (dit doet hij wel vaker dus dat zou kunnen). We hebben een chihuahua die erg angstig is, maar nooit "zomaar" zou bijten.
Ik weet ff niet wat te doen nu... Ik heb altijd gezegd: als de hond gaat bijten dan gaat de hond eruit! Nooit gedacht dat ik ooit echt op dat punt zou gaan staan...

Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavantwee  schreef op: 19-12-2012 10:28:13
hee...rustig...iedereen is weleens mis. Tis ook al jaren geleden.
Ik heb al laten weten dat het me spijt en dat ik het verkeerd had. Ik zit hier met een zieke thuis die ook de aandacht opeist. Ik was mis. het SPIJT me. De hond die herplaatst is heeft ze allebei gebeten en de andere hond die afgemaakt is heeft met m'n man z'n werk te maken. Die hond werd opgejut door z'n baas en de baas heeft daar een bekeuring voor gekregen en dat beestje is in moeten slapen. Maar nogmaals ik had het even mis...dat kan...
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Patriciia*  schreef op: 19-12-2012 10:30:38

Quote SismvNick:
Nouja alle chiwawa's zijn toch van die zenuwe pezen die echt super snel bijten.. 

Ik ken geen enkele chiwawa die niet bijt gewoon



Echt niet! Die van mij is niet zo.....is gewoon een kwestie van opvoeden denk ik. 

Maar zomaar weg doen? Echt niet. Kijk het eerst nog even aan....heel veel s6. 
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
San  schreef op: 19-12-2012 10:34:34
Wij hebben ook een grote, sterke hond. Maar hij is erg rustig en stabiel. Door het karakter van het ras is mijn keus erop gevallen. 

Maar hier ook duidelijke afspraken... Als de hond in zn bench ligt dan laat je hem met rust!
Spelen gebeurd alleen als ik erop toekijk. 

Kinderen moeten weten wat de regels zijn met betrekking tot honden! En al helemaal als het een klein/bang/zenuwachtig hondje is!

Wat mij betreft onzin om de hond in te laten slapen! Ik vind het zelfs erg zielig voor de hond! Geef hem een eigen plekje en zorg dat je kids hem daar met rust laten!


Hopelijk valt de "schade" bij je zoontje mee, het is een kind en die overzien vaak de consequenties van hun gedrag niet. Hopelijk heeft zowel hij als jij er wat van geleerd. 

Sterkte
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Patriciia*  schreef op: 19-12-2012 10:37:13
Dis van mij is echt heel erg lief Sis!  Als je hem gaat aaien gaat hij gelijk op zijn rug en geeft zich over hihi. Heeft hij geleerd van mijn man 

Sorry moest het even voor mijn Chi opnemen 



 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Liva  schreef op: 19-12-2012 10:39:55
Aankijken tot? Het kind verminkt is?

Als je weet dat de hond meerdere malen gewaarschuwd heeft, vind ik het iets anders. Toch denk ik dat ik ook dan de hond wel weg zou doen... ik vind dat je ook moet afwegen of je kind in staat is te leren van de situatie.
De hond heeft wellicht meerdere keren gewaarschuwd en staat dan in zijn 'recht', maar als je niet kunt waarborgen dat je kind de hond met rust laat... vind ik dat je het risico niet moet nemen.
Het kind is in dit geval 4 en is een kind met gedragsproblemen... in dat geval maakt het, vind ik, dus wel veel uit. Ik vraag me af of je deze combinatie moet doen dan.
Erg sneu voor de hond, zeker, en het is de hond niet te verwijten... maar je kind weg doen, kan ook niet zomaar .
Mijn kind zou geleerd hebben van de situatie... Mamaloes is de enige die kan bepalen of haar kind dat kan.

Ik schrik van het feit hoeveel mensen stil staan bij het recht van de hond... nee, ik doe niet zomaar dieren weg, houd ook zielsveel van mijn dieren... maar de veiligheid van zowel dier als kind! staat voorop. En kan die niet gewaarborgd worden, dan zullen keuzes gemaakt moeten worden.

Een hond die zonder aanleiding bijt, zou bij mij sowieso direct weg zijn. Veiligheid van het kind gaat voor.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Marie8  schreef op: 19-12-2012 10:44:24
Je kunt zelf ook veel doen voor die veiligheid als ouder en baas zijnde. Dat hoef je niet bij kind en hod te leggen. Er zijn ook al suggesties voor gedaan.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 19-12-2012 10:57:01

Quote Kimmvsemenmex:
Ik heb ook een chihuahua, ook zo'n bange poeperd. 
Dit heeft ze al vanaf het moment dat we haar in huis namen. 
Door vreemden laat ze zich echt niet aaien, niet dat ze van dr af bijt, maar ze duikt gewoon weg. Is echt heel bang. 
Ze zal echter nooit echt doorbijten. In haar spel met ons bijt ze: speels!! 
De kinderen weten (ondanks dat ze nog zo jong zijn) dat ze Tess met rust moeten laten. 
Als Tess ligt te slapen, moeten ze dr lekker laten liggen. 
En als ze bij de kinderen wilt liggen, komt ze vanzelf wel. 
Tess heeft 1x gegromt naar de kids. Maar ik geloof niet dat ze ooit echt door zal bijten. 
Puk, de chihuahua van m'n moeder is erger. Die heeft 1x gehapt naar Sem alleen maar omdat Sem volgens haar niet bij mijn moeder mocht zitten. Zij is echt zo'n kef chihuahua! Schaam me rot als ik met dat beest buiten loop, bij elk blaadje begint ze te blaffen brrr... 

Maar heel eerlijk? Ik zou echt niet weten wat ik zou doen als 1 van de hoeden door zou bijten. 
Nu zeg ik: weg met de hond. Maar ik denk dat op dat moment de situatie ook wel heel erg mee speelt hoor. In jullie geval heeft jullie kind 'schuld'. 

Even over het bench verhaal, zou jullie chihuahua niet helemaal gek worden? 



Ja onze chi is dus precies zo! Duikt ook weg als er bezoek komt. Begint te blaffen enz. Als er vriendjes komen spelen vertel ik ook voor we naar binnen gaan dat ze de hond moeten negeren. De hond zit dan vast in de mand (met de riem aan de kachel). Na 5 minuten is dan de ergste schrik eraf en kan de hond los. Hij is dan ook niet meer bang, maar zou nooit bij een vreemde op schoot springen ofzo.
Ons vertrouwd hij wel. Wij kunnen alles met hem doen. De kinderen ook... Maar ik denk dat dit gewoon de druppel was.

Ik heb geen idee hoe hij gaat reageren op een bench! Daar kom je pas achter als je het probeerd denk ik.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Liva  schreef op: 19-12-2012 10:58:47
Sterkte ermee, Mamaloes! Ik hoop dat het allemaal goed blijft gaan!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mirella  schreef op: 19-12-2012 11:12:31
Ik zou idd de hond ook niet wegdoen, in dit verhaal heeft het er duidelijk mee te maken dat je kind de hond niet respecteert.

Ik zou heel gauw een bench halen en beginnen met benchtraining, dan heeft de hond een eigen plek waarvan hij altijd weet dat hij er veilig is en niet gestoord wordt. Ik vind het persoonlijk ook heel raar dat je je hond vastlegt in de mand met de riem aan de kachel, maar dat is mijn mening.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Melissa  schreef op: 19-12-2012 12:30:44

Quote SismvNick:
Dat weet ik, maar het is wel iets dat aan te leren is, ik ben namelijk de baas, en ik bepaal wat de hond wanneer mag doen, en dus ook dat als de kinderen op de bank komen de hond zal moeten wijken. En dat gaat goed, al wil de oudste nog wel eens dominant doen.

Maar goed zoals ik al eerder zei een hond is een hond en nooit 100% te vertrouwen, maar ik ken mijn honden en kinderen wel goed genoeg om daar mijn plan uit te trekken.

Maar ik heb ook best wat ervaring en dan vooral met probleem honden. Dus voor mij is het al wat makkelijk om ze dingen aan te leren denk ik.

Heb ook nooit een curses gedaan maar ze gewoon zelf getraind, ze zijn goed opgevoed en luisteren perfect. Maar ja blijven honden he. En het zijn jack russels

En toch Sis .. Volgens de zwart witte regels van de hond is dit niet aan te leren. Als je kijkt in een roedel is de alfa de baas, altijd. Als zij pups krijgt dan staan deze direct onder de alfateef, dus alle andere honden staan onder deze pups in rangorde. Maar als de alfateef om wat voor reden niet bij haar pups is en dus buiten de roedel is vallen de pups direct in rangorde en komen dan onderaan de ladder te staan, en daarin maakt het niet uit hoe dominant de moederteef is.

Nou heb je honden die daar niet snel iets mee zouden doen, ik denk ook niet dat de mijne er iets mee zou doen, die vind het wel erg veilig in huis om onderaan deze ladder te staan. Maar ik merk wel dat ze zeker niet vind dat ze onder de kinderen staat, ze neemt bijvoorbeeld geen commando's van ze aan. Dominiek kan commando's geven tot hij een ons weegt, onze hond blijft stoïcijns staan.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Melissa  schreef op: 19-12-2012 12:33:06

Quote mamavantwee:
hmmm, dan heeft de dierenarts het dus mis? Want daar heb ik het van namelijk. De hond van m'n tante is in moeten slapen omdat die m'n zus had gebeten. Het was echt een lieve hond, maar eerder in diezelfde week beet hij ook m'n neefje. De dierenarts zei dat als een hond eenmaal het bloed geproefd heeft, dat vaker wil hebben...

Klopt, die dierenarts l*lt echt uit zijn nek. Honden zijn geen echte roofdieren, gaan echt niet ineens mensen aanvallen omdat ze zin hebben in een stukje mensenvlees. Honden beschouwen ons als mederoedeldier, niet als prooi. Ook niet als ze een keer gebeten hebben.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
San  schreef op: 19-12-2012 12:38:00
Hoe denk je er nu zelf over? En hoe is t met je zoontje? 
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Melissa  schreef op: 19-12-2012 12:39:08

Quote Mamaloes:
[...]

Ja onze chi is dus precies zo! Duikt ook weg als er bezoek komt. Begint te blaffen enz. Als er vriendjes komen spelen vertel ik ook voor we naar binnen gaan dat ze de hond moeten negeren. De hond zit dan vast in de mand (met de riem aan de kachel). Na 5 minuten is dan de ergste schrik eraf en kan de hond los. Hij is dan ook niet meer bang, maar zou nooit bij een vreemde op schoot springen ofzo.
Ons vertrouwd hij wel. Wij kunnen alles met hem doen. De kinderen ook... Maar ik denk dat dit gewoon de druppel was.

Ik heb geen idee hoe hij gaat reageren op een bench! Daar kom je pas achter als je het probeerd denk ik.

Nu kan ik het natuurlijk niet voor jullie invullen, maar als ik hier in mijn ongeving kijk snap ik heel goed waarom dit soort hondjes zulke zenuwpezen zijn. Vaak hebben baasjes dus al geen gevoel voor hondenregels en laten de rangorde voor wat het is. Voor ons mensen klinkt dat leuk en gezellig, maar een hond (elke soort hond) is het gelukkigst onderaan de sociale ladder, en hoe duidelijker wij als baasje maken dat hij echt onderaan staat, hoe gelukkiger de hond is. Maar ik zie dit soort hondjes voor hun baasje lopen en niet erachter, als eerste door een deur, op de bank slapen en zelfs boven op hun baasje zitten (op schoot), allemaal dingen waarmee je tegen de hond zegt "Jij bent de baas" , dat is heel beangstigend voor een hond. Maar ook dan komt er een duitse herder oid aan en dan pakken ze het hondje op, echt iets stommers kun je niet doen want nu zegt het baasje "Pas op gevaar! En tilt vervolgens de hond op een hoger niveau en zegt "Ik help je hoger op de rangordeladder te staan"

En zo'n hondje snapt er geen drol meer van, dan staat ie onderaan, dan bovenaan, dan weer onderaan, dan mag hij op zijn baasje zitten, maar word wel geacht naar het baasje te luisteren ....

Echt een cursus "hoe maakt ik een angstig zenuwpeesje"
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Marie8  schreef op: 19-12-2012 12:55:01
Mijn hond neemt wel commando's aan van de kinderen. Al ga ik niet uitproberen hoe ver dat kan gaan. Maar eenvoudige commando's zoals zit, naar je mand geen probleem. En ze geven hem ook eten en dan moet ie zitten en wachten tot zij toestemming geven om te eten. Dat gaat goed. En de hond is zwaarder is beide kids samen ;-)
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 19-12-2012 13:07:28

Quote Melissa:
[...]Nu kan ik het natuurlijk niet voor jullie invullen, maar als ik hier in mijn ongeving kijk snap ik heel goed waarom dit soort hondjes zulke zenuwpezen zijn. Vaak hebben baasjes dus al geen gevoel voor hondenregels en laten de rangorde voor wat het is. Voor ons mensen klinkt dat leuk en gezellig, maar een hond (elke soort hond) is het gelukkigst onderaan de sociale ladder, en hoe duidelijker wij als baasje maken dat hij echt onderaan staat, hoe gelukkiger de hond is. Maar ik zie dit soort hondjes voor hun baasje lopen en niet erachter, als eerste door een deur, op de bank slapen en zelfs boven op hun baasje zitten (op schoot), allemaal dingen waarmee je tegen de hond zegt "Jij bent de baas" , dat is heel beangstigend voor een hond. Maar ook dan komt er een duitse herder oid aan en dan pakken ze het hondje op, echt iets stommers kun je niet doen want nu zegt het baasje "Pas op gevaar! En tilt vervolgens de hond op een hoger niveau en zegt "Ik help je hoger op de rangordeladder te staan"

En zo'n hondje snapt er geen drol meer van, dan staat ie onderaan, dan bovenaan, dan weer onderaan, dan mag hij op zijn baasje zitten, maar word wel geacht naar het baasje te luisteren ....

Echt een cursus "hoe maakt ik een angstig zenuwpeesje"



Ja juist daarom heb ik het heel anders aangepakt met onze chi. Ik til hem nauwelijks op, hij mag niet naar boven en al helemaal niet op bed, mag alleen 's avonds als de kindjes op bed liggen op de bank en als ik hem uitlaat loopt hij naast me of achter me (van angst pfff).
Heeft het bijten van gisteren met de rangorde te maken dan denk je?

Ik merk dat hij vandaag echt extreem onderdanig is. Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt. Ik ben net ook met mijn zoontje bij de hond gaan zitten om hem te aaien. Hij is niet bang voor Dibbes zegt hij en gaat hem niet meer pesten... Volgens mij is de boodschap wel aangekomen!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Blauwtje  schreef op: 19-12-2012 13:22:39

Quote mamavantwee:
Bij mij zou er geen keuze zijn. Dat hondje ging eruit. Als een hond eenmaal heeft gebeten, zal dat het zeker vaker doen.



Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.



Eingelijk zou iedereen die een hond wil aanschaffen eerst verplicht een cursus ''leer de taal van de honden'' moeten doen.
Ik vind het zo in- en intriest voor die dieren, die niks anders doen dan zichzelf verdedigen. De hond is gewoon zichzelf, ik snap niet dat mensen dat niet snappen.

Uiteraard heb je honden die vals zijn, maar hoe komen die zo? Zou dat misschien ook de mens op zijn geweten hebben? Ja dus.
En uiteraard zijn er honden met een kronkel in de kop, door bijv een tumor in de hersenen.
Maar honden worden NIET vals geboren.
Het is allemaal aan de mens te danken.

En diezelfde mens doet de hond net zo makkelijk weer weg alsof ze een auto verkopen oid.
Het zijn levende wezens, met gevoelens. Dieren dienen met respect behandeld te worden, zoals zij jou respecteren. Als je ze geeft wat ze verdienen, zul je liefdevol beloond worden.


Zo, ik heb m'n zegje gedaan Ik kan er echt niet tegen als mensen respectloos over dieren denken.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 19-12-2012 13:25:14
Nee ik kan daar ook niet tegen... Zo simpel is het niet!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Blauwtje  schreef op: 19-12-2012 13:34:48

Quote Mamaloes:
Nee ik kan daar ook niet tegen... Zo simpel is het niet!



nee dat weet ik, ik heb het ook niet specifiek tegen jou hoor, maar in het algemeen.

Je hoort toch zo vaak, hond bijt..hij moet weg. Ik vind dat zo kortzichtig.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Melissa  schreef op: 19-12-2012 13:38:05

Quote Mamaloes:
[...]

Ja juist daarom heb ik het heel anders aangepakt met onze chi. Ik til hem nauwelijks op, hij mag niet naar boven en al helemaal niet op bed, mag alleen 's avonds als de kindjes op bed liggen op de bank en als ik hem uitlaat loopt hij naast me of achter me (van angst pfff).
Heeft het bijten van gisteren met de rangorde te maken dan denk je?

Ik merk dat hij vandaag echt extreem onderdanig is. Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt. Ik ben net ook met mijn zoontje bij de hond gaan zitten om hem te aaien. Hij is niet bang voor Dibbes zegt hij en gaat hem niet meer pesten... Volgens mij is de boodschap wel aangekomen!

mij is geleerd dat alles wat een hond doet met rangorde te maken heeft, van eten, tot slapen tot spelen. Toch als ik het moet baseren op wat je schrijft denk ik niet dat je probleem daar ligt. Maar het is moeilijk te oordelen zonder jou en vooral zonder je hond te zien.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Liva  schreef op: 19-12-2012 15:31:21
Ik ben het wel volledig eens met het feit dat mensen eigenlijk een cursus zouden moeten volgen als ze een hond willen...

Ik ben dus een van de mensen die inderdaad zegt: de hond gaat weg als ze bijt.
En mamaloes, in je eerste post geef je aan dat ook altijd gezegd te hebben...
Nu het zover is, blijkt het moeilijker te zijn dan je dacht. Dat snap ik. Ik hoop dat je de juiste keuze gemaakt hebt en dat zowel je hond als kind veilig zullen zijn.

Zo te lezen lijk je inderdaad de regels van de rangorde in acht genomen te hebben. Ik ben nogal allergisch voor mensen die de hond als kind behandelen... respect voor dieren heb ik zeker, maar een dier is een dier en kan niet als een kind behandeld worden. Wel met respect.

Of het respectloos is hoe ik reageer? Nee, vind ik niet. Ik heb juist veel respect voor dieren... denk eerder dat ik vanuit angst zou handelen.

Maar voor jullie geruststelling: ik snap de taal van honden dus niet, en heb dan ook geen hond. Zal er ook zelf geen in huis nemen .
We hebben een hond gehad, maar die was van mijn ex en was blijkbaar een zeer lief en onderdanig dier, want ze luisterde zelfs naar mij .

Maar ik denk dat inderdaad veel bijtgevallen plaatsvinden doordat de baasjes niet stil stan bij de natuurlijke rangorde... en dan blijft het voor mij toch de vraag in hoeverre de hond nog betrouwbaar is. En niet omdat er met de hond iets mis is, maar met de opvoeding... ten koste van hond en wellicht ook kind...

Niet bedoeld voor jou, Mamaloes!

Heb nu ook mijn zegje gedaan, hihi, ben niet zomaar respectloos .
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
San  schreef op: 28-12-2012 09:48:44
Hoe is het nu?
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 28-12-2012 12:45:03
Wat lief dat je ernaar vraagt!

De wang van mijn zoontje ziet er goed uit. De wondjes genezen goed.

De hond is sindsdien echt extreem onderdanig. Ook naar de kinderen toe. Ik heb de hondenschool gebeld en ik heb in het nieuwe jaar een afspraak. Verder wordt hij maandag gecastereerd. Dit stond al een tijdje op de planning, maar we moesten er ff voor sparen... Het wordt een hele dure operatie aangezien z'n balletjes niet ingedaald zijn. Maargoed we vinden al een tijdje telkens her en der een paar druppels plas dus we hopen dat dat dan afgelopen zal zijn.

Welk formaat bench zouden jullie aanraden voor een grote chihuahua?
Ik kom er niet uit! De een zegt dat een kleintje voldoende is en de ander zegt dat ze er nog ruim in moeten kunnen bewegen?
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Alma  schreef op: 09-02-2013 23:39:00
het is wel al een oud forum,maar toch reageer ik nog even.
over het wel of niet bijten,is al veel gezegd en ik ben zo'n 'uil'  die haar hond dus niet wegdoet na bijten,want dan had ik er al twee weg moeten doen.
natuurlijk wel als ze bijten zonder aanleiding,maar dat lijkt me logisch.

waarschijnlijk heb je zo langzamerhand al een bench,maar ik merk dat mijn hond het heerlijk vindt om in de bench te slapen,maar het is ook fijn als ze er gewoon in kan staan en een lekker plekje kan zoeken.
dus qua maat moet hij groot genoeg zijn om in te staan
ik heb een hele grote,maar dat komt omdat de golden er ook weleens in gaat slapen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Naam
Bericht