Menu
 

Topic:

Hond heeft kind gebeten. Wat nu?

Mamaloes  schreef op: 18-12-2012 17:48:10
Ik ben me vanmiddag een ongeluk geschrokken! De deurbel ging dus ik liep even de kamer uit. Mijn zoontjes van 4 en 6 jaar waren aan het stoeien. Ineens hoorde ik mijn jongste krijsen, maar dan ook echt hard krijsen... De hond had hem in z'n wang gebeten. Ik ben naar de HA gegaan en ze hebben het gelijmd... Nu maar hopen dat het niet gaat ontsteken! 

Maar nu de hond... Volgens de oudste was hij de hond aan het pesten (dit doet hij wel vaker dus dat zou kunnen). We hebben een chihuahua die erg angstig is, maar nooit "zomaar" zou bijten.
Ik weet ff niet wat te doen nu... Ik heb altijd gezegd: als de hond gaat bijten dan gaat de hond eruit! Nooit gedacht dat ik ooit echt op dat punt zou gaan staan...

Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Saskia  schreef op: 18-12-2012 19:49:25
Ik zou de hond zeer zeker niet weg doen... 
De schuld ligt bij je zoon, klinkt zwaar maar als hij de hond niet had gepest was er ook niet gebeten. Valt je hond zomaar aan is het een ander geval!
Wij hebben een Engelse Stafford en als die bijt, bijt ze goed maar dat komt door het soort gebit en kan dus ook schade aanrichten zonder dat ze het zelf wilt. Wij waarschuwen onze dochter ook altijd als ze weer eens wild doet, moet wel zeggen dat wij echt een super makkelijke luie hond hebben, een andere had er allang een keer gebeten. 
Hoop dat de hondenschool iets kan betekenen maar denk het eerlijk gezegd niet, want de hond is gepest in zijn terrortorium en is een moment opname!

Veel succes!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 18-12-2012 19:54:08
Hondencursus is voor de baas mamavon
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 19:54:57
Ja weet ik wel Suus maar er wordt dus niet echt gepraat over wat het kind in deze verkeerd heeft gedaan.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 18-12-2012 19:56:16
Persoonlijk vind ik het alleen laten van hond en kind zwaarder dan kind dat hond plaagt. Daarom reageer ik daar op eigenlijk.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:33:14
Ik zou daar toch heel erg mee oppassen, ik vraag mij af of dat echt aan te leren is. Voor honden staan kinderen tot de puberleeftijd ongeveer onder hen, dat is natuurlijk voor ze. Ik betwijfel of je aan die aard iets kan veranderen.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mama Van Drie  schreef op: 18-12-2012 20:36:05
Een hond zal elk kind onder de 7 jaar per definitie beschouwen als een ranglagere, dat is gewoon instinctmatig, daarom accepteert hij geen commando's of gedragingen en veel mensen vergeten dat.
Je kan dus wel willen dat je kinderen hoger staan in rangorde maar een hond ziet dat gewoon niet zo en ik zie het hier idd, mijn jongste is 8 maar naar haar luistert hij niet zo als dat hij het naar ons of mijn twee oudsten doet.
Vanaf 12 jaar kan/mag een kind zich als ranghogeren opstellen tegenover een hond.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:37:38
Dat dus ja. Nu zal het niet met 12 ineens omslaan, hangt ook van het kind ad natuurlijk. Merk sowieso hier al verschil tussen mijn ruim 5 en bijna 9 jarige.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:59:03
Als ik mijn hond corrigeer waar de kids bij zijn dan luistert hij ook, maar als ik de deur uit ga luistert hij niet (altijd) naar hen. Solo zit niet op de bank maar als hij dat wel deed zou ik hem bijv weg kunnen sturen voor de kids, maar dat komt omdat ik de baas ben.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Blauwtje  schreef op: 18-12-2012 21:11:27
De hond heeft alleen maar natuurlijk gereageerd, zoals honden doen. Ze is gepest, vond ze niet leuk, wie weet hoe vaak ze gewaarschuwd heeft en toen gebeten.
Je kunt het haar niet aanrekenen, dus ik zou absoluut niet de hond de deur uit doen.

Ik vind eht altijd zo triest voor de hond, ze worden zo vaak verkeerd begrepen, hond is vals want hij bijt. Terwijl dat helemaal niet het geval is.
Het draait allemaal om het feit dat de meeste baasjes niet de taal van de honden kennen.

Zo heb ik eens gehoord van een golden, zij werd afgemaakt, want ze had een kind gebeten.
Toen ze dood was, zagen ze wel 20 nietjes in zijn oren...

Vreselijk..

Ik denk niet dat de hond op cursus moet. Ze heeft gereageerd zoasl honden doen.
Je kind moet leren dat hij de hond met rust moet laten.

Wij hebben ook een hondje, en de kinderen weten dat ze har met rust moeten laten. Als ik zie dat er eentje haar plaagt oid, is het direct naar boven.
Daar ben ik heel streng in. En het werkt. Want ze laten haar gewoon met rust.


Hoe gaat het met je zoontje nu? Hij zal flink geschrokken zijn, en jij ook.
Veel sterkte

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 18-12-2012 22:43:36

Quote MamaVonn:
Maar  nu moet de hond op cursus. Maar die hond deed niks! Die lag in zijn mand.

Zou eerder mijn kind eens goed leren dat een hond die in zijn mand ligt met rust gelaten moet worden.



Ik wil eerder advies vragen aan de hondenschool ivm zijn angstige gedrag. Misschien dat hij daardoor ook sneller hapt dan andere honden. Wellicht kunnen ze mij ook advies geven over rangordes en hoe nu verder.

Mijn zoontje van 4 wordt op dit moment onderzocht vanwege zijn impulsieve gedrag. Geloof me, we hebben hem al ontelbaar keer gewaarschuwd dat honden kunnen bijten, dat hij de hond niet mag pesten en al helemaal niet met zijn gezicht bij de hond mag komen. Aaien doen we met onze handen en niet met ons hoofd.
Hij is vaak ook heel lief met de hond. Zit vaak op de grond met hem te spelen. Hij gooit vaak met de bal en de hond brengt de bal dan ook terug enzo... Echt heel schattig! Het is niet zo dat hij de hele dag de hond aan het jennen is... Af en toe krijgt hij het ineens in z'n bolletje ofzo en begint hij de hond te pesten. Wij zijn er altijd bij en kunnen dan ingrijpen, maar deze keer dus net niet...

Ik zou de hond echt nooit zomaar weg doen. Zeker niet nu ik weet wat er precies gebeurd is!
Ik krijg van veel mensen het advies om een bench aan te schaffen. Hoe denken jullie daarover? Hij is een mand gewend, maar geen bench...
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Bepje  schreef op: 18-12-2012 23:17:35
Fijn dat het duidelijk is wat er precies gebeurd is.
Onze hond is een maatje (of wat) groter maar heeft een bench die tevens mand is. Zij slaapt daar altijd in en hij staat in de keuken in een hoek waar niet gespeeld wordt. Ook bij de voer en waterbak wordt niet gespeeld of aangezeten, dat is van de hond, punt uit. De hond staat in huis het laagst in rang dat is zeker maar alleen als een van ons erbij is en niet met het kind alleen. Een hond blijft een beest en zal bij een jong kind altijd proberen er boven te staan op het moment dat er geen leider in de buurt is. Als wij er niet zijn bijvoorbeeld gaat de hond heerlijk op de bank liggen, terwijl dat niet mag, maar doet dat beslist niet met ons erbij en als wij eraan komen weet ze niet hoe snel ze eraf moet komen bijvoorbeeld.
Tussen de kaner en keuken hebben we een hekje en die gaat dicht met de hond in de keuken als de bel gaat en soms als er een kind komt spelen die de hond een beetje eng vind, of het deurtje van de bbench gaat dicht en dat vind de hond prima, die gaat rustig slapen. Onze hond is een ontzettende lieverd, heeft nog nooit iemand gebeten of iets dergelijks maar het is nu eenmaal een hond en dat moet je altijd blijven inthouden.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Deborah Mv...  schreef op: 19-12-2012 00:35:25
Zo'n hond vertrouw ik niet meer. Jou zoontjes weten hier niet voldoende raad mee. En zou dus de veiligheid waarborgen voor mijn kinderen.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Blauwtje  schreef op: 19-12-2012 06:31:44
Je kunt je hond wel laten wennen aan de bench. Benchtraining noemen ze dat, kijk hier maar eens:

http://www.hondenplaneet.nl/training/benchtraining.php
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Marly-jane  schreef op: 19-12-2012 07:09:12
ik vind een bench een goed iets, indien je het goed gebruikt. Een bench moet gebruikt worden als een mand, een rustplek, een fijne plek voor je hond om in terug te trekken. zijn rust te vinden.

gebruik het absoluut nooit als strafplek, dan krijgt het een negatieve lading.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mama Van Drie  schreef op: 19-12-2012 07:50:15
Het angstige gedrag van je hond moet toch ergens vandaan komen, wat dat betreft is het goed dat je advies gaat vragen.
Veel mensen doen het in de puppyfase al niet goed, klein voorbeeldje....je loopt met je puppy buiten en er komt een andere hond aan...wat doen veel mensne...die pakken snel hun puppy op.....zo fout.....ik liep ik een keer zo buiten met mijn hond en iemand die deed dat toen wij aan kwmaen lopen, snel haar pup oppakken.....tja...dan gef je dus al een heel verkeerd signaal af zonder dat je dat als mens doorhebt als je niet op de hoogte bent van hoe een hond in elkaar steekt.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavonn  schreef op: 19-12-2012 07:53:13
Een bench is ideaal. Hier staat een bench in de kamer die alleen s nachts op slot gaat. Ik zie dat mijn honden de bench echt zien als hun eigen plek waar ze zich terug trekken als ze met rust gelaten willen worden. En zo heb ik het mijn kinderen ook geleerd. Ligt de hond of allebei in de bench dan blijf je er vanaf en laat je ze met rust. Idem met de etensbak. Zijnd e honden aan het eten laat je ze met rust.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 19-12-2012 09:06:16
Wij hebben een mand en een bench. Overdag ligt de hond in zijn mand en 's nachts of als ik weg ga gaat hij in de bench. Hij vindt dat prima, zodra ik hem open doe rent hij er in en ploft neer en 's avonds krabbelt hij zelf aan de deur als hij wil slapen.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavantwee  schreef op: 19-12-2012 09:25:14
Bij mij zou er geen keuze zijn. Dat hondje ging eruit. Als een hond eenmaal heeft gebeten, zal dat het zeker vaker doen.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavantwee  schreef op: 19-12-2012 09:30:09
hmmm, dan heeft de dierenarts het dus mis? Want daar heb ik het van namelijk. De hond van m'n tante is in moeten slapen omdat die m'n zus had gebeten. Het was echt een lieve hond, maar eerder in diezelfde week beet hij ook m'n neefje. De dierenarts zei dat als een hond eenmaal het bloed geproefd heeft, dat vaker wil hebben...
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Suus  schreef op: 19-12-2012 09:32:53
Je kan dat toch niet vergelijken? Deze hond verweerde zichzelf...dat is niet bijten om het bijten.

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamaloes  schreef op: 19-12-2012 09:45:42
Bedankt voor de tips en adviezen!
Ik ga eens kijken voor een bench.

Dat angstige kwam echt van de een op de andere dag zonder aanleiding. Ik heb hem dus nooit opgetild omdat ik weet dat je dat bij chihuahua's beter niet kan doen. Hij is ook echt bang voor alles. Als er een veertje door de tuin waait dan springt hij een meter de lucht in van angst! Maar ik dacht dat dit wel een beetje chihuahua-eigen was? Ik ken meer mensen met angstige chihuahua's... Zenuwpeesjes zijn het!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavantwee  schreef op: 19-12-2012 09:59:23
ik heb ook niet gezegd dat ze bijten om bloed te willen proeven... Maar mensenbloed is schijnbaar anders dan bloed van een bv varken.
M'n neefje zat het beestje idd te jennen. Toen beet ze. Maar het was absoluut geen verkeerd beestje! Helemaal niet zelfs. Toen ze m'n zus beet zat ze onder tafel en m'n zus kroop bij haar omdat ze het zielig vond. En toen beet ze m'n zus. Ze is gelijk naar de dierenarts gebracht om te kijken of ze iets mankeerde en daarom beet omdat ze bv pijn had maar de dierenarts kon niks vinden en die stelde voor om haar naar het asiel te doen. Het beestje is later op een boerderij zonder kinderen gekomen. Die vermaakte zich prima. Maar voor m'n tante was het echt een moeilijke beslissing na de eerste beet. Maar toen ze ook nog eens m'n zus beet, tjah, toen was het geen optie meer. De dierenarts zit bij hun om de hoek en ik moest met m'n tante mee want m'n ouders gingen met m'n zus naar de huisarts. En toen zei de dierenarts dat, ik kan er niks anders van maken.
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Kimmvsemenmex   schreef op: 19-12-2012 10:01:26
Ik heb ook een chihuahua, ook zo'n bange poeperd. 
Dit heeft ze al vanaf het moment dat we haar in huis namen. 
Door vreemden laat ze zich echt niet aaien, niet dat ze van dr af bijt, maar ze duikt gewoon weg. Is echt heel bang. 
Ze zal echter nooit echt doorbijten. In haar spel met ons bijt ze: speels!! 
De kinderen weten (ondanks dat ze nog zo jong zijn) dat ze Tess met rust moeten laten. 
Als Tess ligt te slapen, moeten ze dr lekker laten liggen. 
En als ze bij de kinderen wilt liggen, komt ze vanzelf wel. 
Tess heeft 1x gegromt naar de kids. Maar ik geloof niet dat ze ooit echt door zal bijten. 
Puk, de chihuahua van m'n moeder is erger. Die heeft 1x gehapt naar Sem alleen maar omdat Sem volgens haar niet bij mijn moeder mocht zitten. Zij is echt zo'n kef chihuahua! Schaam me rot als ik met dat beest buiten loop, bij elk blaadje begint ze te blaffen brrr... 

Maar heel eerlijk? Ik zou echt niet weten wat ik zou doen als 1 van de hoeden door zou bijten. 
Nu zeg ik: weg met de hond. Maar ik denk dat op dat moment de situatie ook wel heel erg mee speelt hoor. In jullie geval heeft jullie kind 'schuld'. 

Even over het bench verhaal, zou jullie chihuahua niet helemaal gek worden? 

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 10:03:28

Ze hebben hem toch in laten slapen?

Ik hoor die uitspraak ook heel vaak, maar vraag het mij altijd af...


Helemaal als het uit zelfverdediging komt. Want dat betekend als een hond door een mens wordt aangevallen en hij bijt, dat je de hond af moet maken omdat het daarna weer zal gebeuren.
Hoe zit het dan met de honden van agenten die getraind zijn mensen te pakken... Die bijten hun baasjes ook niet (neem ik aan ;-))

 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Marie8  schreef op: 19-12-2012 10:03:54
Ik denk eerder dat die hond 2x beet omdat er of iets in z'n koppie niet helemaal goed was (bv een tumor) of er een aanleiding was die zij over het hoofd hebben gezien en 'm mogelijk erg angstig heeft gemaakt.

Vaak zien wij mensen de signalen over het hoofd, terwijl als je ze eenmaal kent het er enorm boven op ligt.

Kids die hier komen spelen krijgen ook altijd spoedcursus omgaan met de hond. Want om te beginnen doen ze vaak bij binnenkomst al armen omhoog als de hond even komt snuffelen. Of ze willen aaien en steken (voor de hond) onverwacht hand uit boven z'n kop.

Nu heb ik wel een enorm stabiele hond. Ik vind grote honden vaak betrouwbaarder omdat ze niet snel dat angstige karakter hebben.
Het angstige karakter van de chihuahua is eigenlijk niet een hele handige combi met het soms impulsieve gedrag van je zoon.
Maar voor beiden kun je daar natuurlijk vanalles in doen en het lijkt me dan zeer zinvol deskundig advies te vragen en idd een bench.


 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Beetje  schreef op: 19-12-2012 10:04:42
Wat kunnen sommige mensen toch makkelijk een hond weg doen, net of het een speeltje is.. bevalt het niet, hup... weg!
Als de hond hier in zijn mand ligt, mogen ze gewoon niet bij de mand komen, klaar!
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
E Mv 2  schreef op: 19-12-2012 10:18:23
haha was dus niet de enigste die dat opviel....je kunt een dooie hond mischien ook herplaatsen
En daarbij is het ook erg verstandig als een hond onder de tafel zit(tussen stoelen,benen,tafelpoten enz)erbij te kruipen zeker als ze al een aanvaring met een kind gehad hebben.
Ze zitten dan in het nauw en kunnen niet weg
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Jess  schreef op: 19-12-2012 10:18:33
ik zou hem ook niet weg doen.
misschien heeft je zoon hier wel van geleerd en laat hij het beestje met rust.

nu was jij er ook niet voor je hondje, misschien dat hij zich daarom erg angstig voelde omdat hij jou niet zag en je hem niet kon helpen.
gelukkig heeft je oudste nog kunnen vertellen wat er is gebeurt anders was het een raadsel.

dat een hond een kind bijt is natuurlijk niet goed maar ik zou het aankijken of het vaker gebeurt.
wat niet te hopen is natuurlijk
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Mamavantwee  schreef op: 19-12-2012 10:18:44
ow  sorry, eerste berichtje klopt idd niet haal 2 honden door elkaar... sorry!!! 
 
Quote
RE: Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
E Mv 2  schreef op: 19-12-2012 10:19:25
Uhh dode hond bedoel ik....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Hond heeft kind gebeten. Wat nu?
Naam
Bericht