Menu
 

Topic:

lamp gesprongen

Krumelke  schreef op: 18-12-2012 00:06:44
onze lamp is gesprongen. mijn man wilde de lamp aandoen en pang alles uit. nieuwe peertjes erin, maar helaas bleef het licht uit. dus lamp eraf en andere lamp (van zolder) erop, maar wederom bleef het licht uit.

iemand een idee wat er aan de hand is?

dacht zelf misschien kabelbreuk in het plafond ofzo (of een geelectrocuteerde muis tussen plafond en bovenverdiepingsvloer)? de lamp voor doet al heel lang alleen flikkeren of niets ook toen we die lamp vervingen door een nieuwe bleef hij dit doen (we gebruiken die zeer zelden trouwens).

iemand ervaring hiermee?
 
Quote
Navigatie
RE: lamp gesprongen
Bepje  schreef op: 18-12-2012 00:17:38
Kijk eens in de meterkast of er een stop stuk is of een schakelaar omhoog staat.
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Krumelke  schreef op: 18-12-2012 07:19:55
nee helaas geen stop kapot. straks maar ff iemand bellen denk ik die verstand heeft hiervan......balen balen balen....zou vandaag met diverse kids kerstsnoepjes maken, maar zonder verlichting wordt dat lastig werken.
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Vikki  schreef op: 18-12-2012 07:29:46
Bij ons was het laatst de gemeentezekering en daar moest iemand van het energiebedrijf voor komen.
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Krumelke  schreef op: 18-12-2012 11:44:23
en hoe kwamen jullie daar achter? hier is in de meterkast niets te zien. straks komt er iemand die verstand heeft van elektra (oa).

zou kunnen dat de kabels aan vervanging toe zijn (huis uit jaren 30 en voorzover ik weet geen nieuwe bekabeling, maar weet dat niet zeker)
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Annie  schreef op: 18-12-2012 11:48:40
Je zou toch even de schakelaar aan en uit kunnen doen in de meterkast. Dat is bij ons een keer de oplossing geweest terwijl de stop niet gesprongen leek want hij stond gewoon op de normale stand.
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Femke  schreef op: 18-12-2012 12:08:21
hmm klinkt als ergens kortsluiting, neem aan dat je wel rookmelders overal hebt..ip was er in de jaren 30 geeneens stroom in de meeste huizen.....in die van ons niet....

wij hebben alles vervangen in ons jaren 30 huis en je wilt niet weten wat we allemaal tegenkwamen, veel snoeren tussen de vloeren ( dus geen kabels maar gewoon snoeren) Snoeren achter het behang wegplakken etc....Ik zou er niet rustig kunnen slapen zonder op elke kamer een rookmelder, 3 minuten rookinademen is helaas pindakaas....Veel succes hoop dat ze het makkelijk vinden en snel kunnen  oplossen en anders toch maar eens denken aan het vervangen van alles, er is een tijd geweest dat je je huis niet kon kopen/verkopen zonder dat de installaties aan de huidige tijd zijn aangepast, maar die wet is weer gewijzigd...
 
Quote
RE: lamp gesprongen
Krumelke  schreef op: 18-12-2012 21:31:43
alles doet het weer. probleem was in 15 minuten opgelost.

we hebben ivm houtenverdiepingsvloeren op elke verdieping meerdere rookmelders, co2 melder beneden (houtkachel) en op elke verdieping een goedgekeurde en nagekeken brandblusser en een branddeken en op onze slaapkamer een brandtrap voor uit het raam. dus wat dat betreft prima in orde mocht er iets gebeuren.

de man die kwam heeft hier in de jaren 80 elektra aangepast dus is alles volgens de huidige normen vertelde hij. daar kon voorlopig niets mee gebeuren.
 
Quote
Navigatie


Reageren op lamp gesprongen
Naam
Bericht