Menu
 

Topic:

Beugel bij kind van 8 jaar

Mama-van-aimy  schreef op: 17-12-2012 22:58:48
Ik ben benieuwd of er iemand ervaring heeft met een beugel bij kinderen van net 8 jaar.

Mijn zoontje (7 jaar in maart 8 jaar) is vandaag bij de kindertandarts geweest en ze heeft aangegeven dat ze ernstig is geschrokken van zijn extreme overbeet.

Ze heeft ook gelijk de orthodontist gebeld en die heeft aangegeven dat wij ons voor komend jaar goed moeten verzekeren ivm een beugel.

Ik was altijd in de veronderstelling dat ze een beugel doen vanaf een jaar of 10.

Dus wie heeft ervaring!
 
Quote
Navigatie
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Dani  schreef op: 17-12-2012 23:03:39
bij mij zelf is altijd gezegt , pas als je ALLE tanden gewisseld hebt.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Mama73  schreef op: 17-12-2012 23:05:29
Ik lees even mee. Onze dochter is 5 en 1 kant van haar kaak staat niet goed. De tandarts wil daar ook een soort beugel voor. Mijn dochter is al panisch voor de tandarts omdat hij de kiezen wil sealen. Ik heb haar al verteld dat dat een peuleschil is, maar ze ligt er echt wakker van. Ik heb maar niet verteld dat hij een soort beugel wil aanmeten bij haar, want dan slaapt ze helemaal niet meer.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Mafkees  schreef op: 17-12-2012 23:06:58
Mijn 1e reactie is ook wat vroeg al, laat eerst maar wisselen, maar nu ik bedenk dat het dan ws voor de overbeet is vind ik het niet gek, daar doen grote mensen tanden niks aan af.

Door een beugel kan je kaak natuurlijk in een andere stand worden gezet, dan is zo jong weer handiger,

Maar zielig,hij is zo jong!

Maar wat zeiden ze dan, puur cosmetisch?
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Nathalie Mv Cad  schreef op: 17-12-2012 23:07:11
Ik!!!

Ik was zelf overigens 9 toen ik een beugel kreeg voor mijn extreme overbeet. Ik heb heel lang gebeugelt maar heb nu geen overbeet meer. juist door op jonge leeftijd te beginnen kun je de kaak dwingen een bepaalde kant op te groeien. zodat later extremer ingrijpen niet nodig is.

Zelf vond ik het niet vervelend maar ik had het geluk dat ik mijn beugel alleen buiten schooltijd in moest.

mijn zoontje is nu 7 en heeft sinds een maand een beugel. bij hem alleen om 1 tand te draaien. die groeit zo scheef in zijn kaak dat hij schade veroorzaakt aan andere tanden en aan die tand. deze gaan we dus draaien. zodra die tand rechtstaat stoppen ze met de behandeling. Mijn zoon vind zijn beugel heel stoer en zijn  klasgenoten ook. hij is wel de eerste met een beugel. 
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Nathalie Mv Cad  schreef op: 17-12-2012 23:09:27
een overbeet heeft niks met cosmetisch te maken. een overbeet kan serieuze problemen geven met eten op latere leeftijd omdat je tanden dan niet het goede contsct maken met de  andere tanden/kiezen. waardoor je veel pijn kunt hebben of erge slijtage aan je tanden en kiezen. Een overbeet is dus altijd verstandig om voor te beugelen.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Anon  schreef op: 17-12-2012 23:09:37
Mijn zoon heeft via de logopediste een soort bitje. Dit is een soort siliconebitje die hij s nachts en 1 uur overdag in moet  om de tong op de goede plek te krijgen. De tong bepaalt de vorm van de kaak.  Bitje kost 35 euro en volgens de tandarts bespaart hem een hoop beugel leed...
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Sammy  schreef op: 17-12-2012 23:10:39
Mijn zoon is op 7 jarige leeftijd al naar de ortho gestuurd. Ook heel jong, maar zijn onderkaak leek sneller te groeien dan de rest. De tandarts maakte zich daar zorgen om.
De ortho wilde, na foto's gemaakt te hebben en de boel goed in kaart gebracht te hebben, even een jaartje wachten om te kijken hoe het zich ontwikkelde. Want als het ontwikkelde zoals hij vreesde, had hij nog een lange weg te gaan (lees kaak operatie en langdurig beugelen). Na een jaar waren zijn kansen verrassend genoeg veel beter en de ortho stelde voor om met een spinbeugel te gaan starten. Met deze beugel wordt de kaak breder gemaakt.
Klinkt heel heftig, maar het valt mee.
mijn zoon heeft een jaar een spinbeugel gehad en de ortho had werkelijk niet verwacht het hiermee helemaal te gaan redden. Verder beugelen lijkt niet nodig en een kaak operatie is (gelukkig) geheel van de baan!
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Sammy  schreef op: 17-12-2012 23:13:02

Quote Anon:
Mijn zoon heeft via de logopediste een soort bitje. Dit is een soort siliconebitje die hij s nachts en 1 uur overdag in moet  om de tong op de goede plek te krijgen. De tong bepaalt de vorm van de kaak.  Bitje kost 35 euro en volgens de tandarts bespaart hem een hoop beugel leed...



Zo'n bitje heeft mijn zoon ook van de logopediste gehad. Maar de tandarts raadde het ten zeerste af het nog verder te gebruiken.
Kan natuurlijk per geval verschillen
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Worteltje  schreef op: 17-12-2012 23:18:23
Bij mijn dochtertje van 1 is met de geboorte al verteld dat ze op haar 8e een beugel krijgt en daarna kaakoperatie (is geboren met algehele schisis waaronder dus kaakspleet)
Heb dus nog geen ervaring maar zo te lezen doen ze dit dus vaker. Bij mijn dochtertje staat 1 voortand ook haaks op de rest. Vandaar eerst de beugel en dan pas operatie.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Mama-van-aimy  schreef op: 17-12-2012 23:18:27
Het is niet een beugel voor cosmetisch. Het is echt om zijn voortanden weer dusdanig recht te krijgen en om die manier schade aan zijn gebit te beperken.

Zijn voortanden staan verder ook niet scheef gedraaid ofzo.

Hij zet heel vaak zijn boventanden op zijn onderlip. En dat is zo een gewoonte geworden bij hem.
Het lijkt nu net of hij altijd heeft "Geduimd". Terwijl hij dat nooit heeft gedaan. Ik moet hem nu dus ook iedere 5 minuten aanspreken dat hij zijn onderlip normaal doet.


@Anon, zo een bitje is wel een idee, maar ik denk dat bij mijn zoontje het leed al te ver geleden is. Er moet echt een beugel aan te pas komen anders krijgen ze het niet gecorrigeerd.

@ Nathalie, jouw zoontje heeft ook al jong een beugel. Maar bij hem is het om een tand te draaien. Hij vind het dus wel stoer.

@ Dani tegen mij zeiden ze ook eerst alle tanden wisselen en dan zien we wel verder. Maar vandaag kreef mijn zoontje controle door de eigenaresse van de praktijk en die schrok dus echt. Ze is ook gelijk  gaan bellen met de Ortho om info in te winnen.


 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Mama2   schreef op: 17-12-2012 23:48:13
Zoontje van een vriendin heeft ook een beugel voor zijn overbeet , en smalle gehemelte . Knaapje wordt 8 in januari en heeft de beugel nu ongeveer 3kwart jaar maar jeetje wat een verschil zie je al de voortanden staan nu recht naar beneden en niet meer schuin naar voren.Hij had een forse overbeet en is nu bijna klaar.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Tineke72  schreef op: 18-12-2012 06:05:24
Mijn zoon was 9 toen hij zijn beugel kreeg voor overbeet en hij had niet genoeg ruimte om zijn hoektanden normaal door te laten komen, hij is nu 11 en heeft hem nogsteeds
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Marron  schreef op: 18-12-2012 09:48:38
ik was 7 en dat is al heeeel lang geleden toen ik er 1 kreeg Ik was toen wel al klaar met wisselen.
 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Mv5  schreef op: 26-12-2012 18:51:28

mijn dochter moest ook al met net 7 jaar naar de orthodontist omdat het een zooitje was in haar mond. ze heeft wel sterke tanden, maar ontzettend scheef, zelfs de ortho schrok ervan. ze kreeg eerst een soort plaatje dat ervoor zorgde dat het allemaal niet nog erger werd. hier zat ook een tonghekje aan vast, omdat ze ook een open beet had. deze zou zo niet meer verergeren. bovendien kon ze hierdoor niet meer duimen (was wel moeilijk, maar heel hard nodig). na een jaar kreeg ze een hyraxbeugel en na nog een jaar een herbstbeugel en een buitenboordbeugel. na weer een jaar heeft ze met net 10 slotjes gekregen voor een jaar of 7à 8 (heel erg lang dus). problemen zijn; alles staat scheef, naar links, rechts, uit elkaar, over elkaar, gedraaid, naar voor, naar achter, weet ik het. ze heeft dus ook scheef op elkaar staande kaken, een grote overbeet en een open beet. daarbij groeien 10 grotemensentanden dusdanig naast het melkgebit dat de melktanden er niet vanzelf uitvallen. deze moesten dus getrokken worden. eerst wilden ze nog wachten of dat niet vanzelf gebeurde, maar dat was dus niet het geval en er moest toch echt met een beugel begonnen worden waarbij de ruimte hard nodig was. bij het plaatsen van de hyraxbeugel zijn de eerste vijf getrokken en in de twee jaar daarna de andere vijf op het moment dat de grote mensen tanden door waren. wel heftig voor zo'n kleine meid. ze slist door haar scheve gebit en haar beugel ook enorm, maar wordt gelukkig niet gepest op school. ze heeft namelijk ook al een bril die steeds sterker wordt, en de glazen dus steeds dikker. inmiddels al -5. hoeveel pech kun je hebben?

 
Quote
RE: Beugel bij kind van 8 jaar
Marie8  schreef op: 26-12-2012 20:22:01
Mijn dochter is met 5 jaar voor het eerst gezien bij de ortho, ze heeft een kruisbeet (en nu ze gaat wisselen zien we ook overbeet en scheve tandjes). Hij wilde het over een jaar opnieuw beoordelen.
Ze hoeven niet per se gewisseld te hebben, maar het is wel handiger. Het ligt er volgens de ortho ook aan of het vanuit de kaak komt. Dat kun je al eerder gaan corrigeren en heeft zelfs misschien wel de voorkeur. Maar als je melktanden gaat corrigeren, is de kans groot dat je daarna nog een periode moet met volwassen tanden, dus die kun je na het wisselen beter ineens goed aanpakken. Plus is de motivatie vaak groter bij kinderen, aldus de ortho hier.
Overigens zouden melkkiezen in dit geval geen probleem zijn, want je kunt alvast beginnen met voortanden corrigeren als die al wel gewisseld zijn! Die kinderen ken ik wel meer, die beugelen met melkkiezen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Beugel bij kind van 8 jaar
Naam
Bericht