Menu
 

Topic:

Zelf hoestdrankje maken

Made  schreef op: 17-12-2012 19:48:40
Lees rond deze tijd van het jaar vaak topics over hoesten en wat er aan te doen. Heb het recept al regelmatig opgeschreven, maar dacht laat ik het nu zo even doen. Toevallig net even een hoestdrankje gemaakt, omdat ik hier zelf al 2 dagen loop te blaffen.

Dus voor wie er interesse in heeft:

Het is heel simpel. In een wekpot (gewoon bakje met deksel wil ook wel) uien in ringen snijden, wekpot met laagje uien bedekken, bruine bastard suiker erover, weer uien, suiker etc tot de pot vol is.
Pot nachtje wegzetten en de volgende dag zie je éen hele vieze drap op de bodem liggen, dit even door een vergiet halen en het sap wat overblijft is het drankje. Hier regelmatig even een eetlepel van nemen en de hoest is binnen een dag (soms 2) verdwenen. Gebruik dit al een paar jaar en het werkt hier heeeel goed, bespaart me een hoop aan dure hoestdrankjes

Het klinkt heel goor, maar het valt reuze mee. Krijg het zelfs bij mn 3-jarige dochter naar binnen zonder dwangbuis

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Zelf hoestdrankje maken
Made  schreef op: 20-04-2013 22:33:55
bastard is beter, maar gewone suiker heb ik ook weleens gedaan.
ong 2 uien
 
Quote
RE: Zelf hoestdrankje maken
Krumelke  schreef op: 20-04-2013 22:34:42
weet wel bij dichte neus een gesneden ui met basterd suiker op het nachtkastje en je neus gaat open (hier te hardnekkige verstopte neus al diverse dagen helaas). ga het toch eens proberen want de kinderen hoesten enorm. durf het mijn dochtertje (11 mnd) nog niet te geven, haar darmpjes zijn toch al overgevoelig....hoewel zij het hardste (en langste) flinke hoestbuien heeft.
 
Quote
RE: Zelf hoestdrankje maken
Worteltje  schreef op: 20-04-2013 22:43:14
Dan maar even tot morgen wachten, is nu toch niet klaar voor ik wil slapen. Het is zo'n rottige hoest pfffff. Zal vast wel goedkope es basterdsuiker zijn. Heb ik meteen broodbeleg hihihi. Thnx!  uien heb ik wel, hoop echt dat het helpt, maar na al die reacties te lezen zal dat wel lukken 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Zelf hoestdrankje maken
Naam
Bericht