Menu
 

Topic:

Tomatensaus

Kimmvsemenmex  schreef op: 17-12-2012 11:09:26
Oké, ik heb in huis: tomaten, tomatenpuree, knoflook, uien, kruiden, paprika.
Nu wil ik dus een sausje maken voor bij de spaghetti. 
Maar het is alweer eventjes geleden dat ik dat gedaan heb, die kant en klare zakken waren wel erg makkelijk  
Dus iemand nog tips!? 
Ik wil de saus eigenlijk voor 14:00 klaar hebben zodat M nog wat mee kan nemen naar z'n werk! 
 
Quote
Navigatie
RE: Tomatensaus
Debbel79  schreef op: 17-12-2012 11:15:55
ik zou zeggen..... ontvel de tomaten, mik alles in 1 pan, ff sudderen en klaar! hahaha
eventueel beetje basilicum of oregano erbij als je dat in huis hebt..
 
Quote
RE: Tomatensaus
Alice  schreef op: 17-12-2012 11:41:13
Eerst ui fruiten in de pan, dan de paprika in kleine stukjes erbij, dan knoflook. Dan tomaatjes en tomatenpuree erbij. Ik zou er nog wat bouillon in doen en dan afkruiden. 

Ontvellen van tomaten kan, ik doe dat persoonlijk nooit, ga er gewoon met de staafmixer door
 
Quote
RE: Tomatensaus
Miesje  schreef op: 17-12-2012 11:43:07
nee niet ontvellen, niet nodig..

ik fruit uie en geperste knoflook aan
dan evt andere groente erbij.effe kort meebakken en dan tomatenpuree erbij en effe meebakken.
dan de tomaten erbij in kleine blokjes.
effe roerbakken en dan klein beetje water erbij en boullionblokje.
lekker laten pruttelen..minstens 30 min.
op laatst beetje opsmaak brengen nog met kruiden.
dan als je het wat fijner wil effe kort staafmixer erdoor.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Tomatensaus
Naam
Bericht