Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 16-12-2012 13:44:47 |
Ik moet kerstavond een voorgerecht maken voor ongeveer 8 personen. Maar ik heb geen idee wat? Het
moet niet te simpel zijn (stokbroodje kruidenboter wil ik niet mee aankomen haha) maar ook niet heel
erg moeilijk. Vorige keer hebben we garnalencocktail gehad die was erg lekker. Wie weet iets heel lekkers? ![]() |
Quote |
Mus schreef op: 16-12-2012 14:01:51 |
bruscetta carpaccio (rundvlees bij slager) met rucola salade, geroosterde pijnboompitjes en verse parmesaan, dat met een balsamico dressing... mmmmhh Franse uiensoep met broodje erop met gesmolten kaas uit de oven, wat ook een leuk idee is om de soepkommen te vullen met uiensoep en daar overheen bladerdeeg te doen (over de soepkom heen, dus niet in de soep!, en dan de soepkommen de oven in en de bladerdeeg knapperig te laten worden. Dats is dan lekker met de soep samen en ziet er leuk uit! Italiaanse tomatensoep met creme double Runderbouillon zelfgemaakte zalmtartaar van gerookte zalm op stokbrood Hier zijn een paar ideetjes, als je recepten nodig hebt roep maar! Het zijn allemaal dingen die zonder pakjes gemaakt zijn, want die gebruik ik niet! Succes ermee! |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 16-12-2012 14:10:49 |
Een wat luxere variant op je stokbrood met kruidenboter
|
Quote |
Mafkees schreef op: 16-12-2012 15:02:17 |
heb je amuselepels? anders misschien bij hema hele kleine glaasjes kopen en doe je in een paar wat garnalen met saus en sla in een ander een salade in een ander weer wat sla met carpaccio met pijnboompitten in een ander weer wat kleine stukjes paling op een mooie schaal heb je allemaal mini voorgerechtjes en kan iedereen van alles wat nemen |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 16-12-2012 15:04:29 |
Mus, carpaccio is een idee idd! Soep zijn we niet zo dol op, maar die zelfgemaakte zalmtartaar van
gerookte zalm op stokbrood lijkt me wel erg lekker! Mag ik het recept? @Onsjanneke, dat lijkt me ook erg lekker! Misschien ga ik eerst de 3/4 dingen die me het meest aanspreken maken, en dan het lekkerste eruit kiezen, dat zal geen straf zijn haha |
Quote |
Mus schreef op: 16-12-2012 17:24:42 |
Gerookte zalm tartaar 250 gram gerookte zalm 3 kleine lenteuien 2 theelepels dijonmosterd olie (naar smaak) azijn (naar smaak) creme fraiche (naar smaak) Bieslook Peper en zout naar smaak Zalm heel fijn snijden, lenteuitjes in heel fijne ringetjes snijden, ongeveer 2 lepels olie en azijn erbij, en een flinke lepel creme fraiche erbij. Zout en peper naar smaak maar naar mijn mening is er door de eigen smaak van de gerookte zalm weinig tot niets nodig. Dat allemaal door mengen en dan minimaal 3 uur door laten trekken. Heerlijk op vers stokbrood, goed voor te bereiden en makkelijk te maken! En voor de niet vis eters kun je er zelf wat kruidenboter bij maken. Ik maak het altijd met boter, beetje bouillonpoeder (de goede, zonder smaakversterkers), veel verse gehakte kruiden en een knoflookteentje, heerlijk! Carpaccio was vorig jaar hier ook een groot succes.... Succes! |
Quote |
Elisa schreef op: 16-12-2012 20:11:17 |
Wat je ook lekker als voorgerecht kan maken (maar ook als salade) is caprese. Tomaatjes Buffelmozzarella Basilicum Pesto Olijfolie Zout en Peper Erg lekker en fris. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 16-12-2012 21:01:05 |
@Mus, voor hoeveel personen is dat recept? |
Quote |
Mus schreef op: 16-12-2012 21:25:19 |
Wij hadden het voor 5.... ligt er natuurlijk aan of je grote of kleine eters hebt! Maar als ik jou
was zou ik het maal 2 doen. Dan zit je zeker goed! |
Quote |