Menu
 

Topic:

Lekkere voorgerechten, deel je recept!

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-12-2012 13:44:47
Ik moet kerstavond een voorgerecht maken voor ongeveer 8 personen. Maar ik heb geen idee wat? Het moet niet te simpel zijn (stokbroodje kruidenboter wil ik niet mee aankomen haha) maar ook niet heel erg moeilijk. Vorige keer hebben we garnalencocktail gehad die was erg lekker.

Wie weet iets heel lekkers?
 
Quote
Navigatie
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Mus  schreef op: 16-12-2012 14:01:51
bruscetta
carpaccio (rundvlees bij slager) met rucola salade, geroosterde pijnboompitjes en verse parmesaan, dat met een balsamico dressing... mmmmhh
Franse uiensoep met broodje erop met gesmolten kaas uit de oven, wat ook een leuk idee is om de soepkommen te vullen met uiensoep en daar overheen bladerdeeg te doen (over de soepkom heen, dus niet in de soep!, en dan de soepkommen de oven in en de bladerdeeg knapperig te laten worden. Dats is dan lekker met de soep samen en ziet er leuk uit!
Italiaanse tomatensoep met creme double
Runderbouillon
zelfgemaakte zalmtartaar van gerookte zalm op stokbrood 

Hier zijn een paar ideetjes, als je recepten nodig hebt roep maar! Het zijn allemaal dingen die zonder pakjes gemaakt zijn, want die gebruik ik niet! Succes ermee!
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Onsjanneke  schreef op: 16-12-2012 14:10:49

Een wat luxere variant op je stokbrood met kruidenboter

Garnalepoffertjes met kruidenboter.

1 citroen, schoongeboend
+



  • 1/2 bakje platte peterselie (a 20 g), fijngesneden +

  • 200 g boter, op kamertemperatuur +

  • 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden +

  • 1/2 pak poffertjesmix (a 400 g) +

  • 400 ml volle melk +

  • 1 ei, losgeklopt +

  • 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g), fijngesneden +



Bereiden



  1. 1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd 1 el peterselie apart, meng de rest met 125 g boter, het citroenrasp en de helft van de bieslook. Voeg citroensap, peper en zout toe. Rol de boter in vershoudfolie op tot een worstje en draai de uiteinden dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 1 uur. 2. Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt 25 g boter in een steelpannetje op laag vuur. Meng met de poffertjesmix, de melk, het ei en een mespunt zout tot een glad beslag. Voeg de rest van de bieslook en de garnalen toe en meng door elkaar. 3. Verhit de poffertjespan en vet in met wat boter. Schep het beslag in de holtes en bak de poffertjes in ca. 3 min. gaar. Keer halverwege. Ga door tot het beslag op is. Bewaar de poffertjes afgedekt met aluminiumfolie in een schaal in de oven. Verdeel ze over 6 borden en serveer met een plakje kruidenboter. Bestrooi met de peterselie.


 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Mafkees  schreef op: 16-12-2012 15:02:17
heb je amuselepels?

anders misschien bij hema hele kleine glaasjes kopen en doe je in een paar wat garnalen met saus en sla
in een ander een salade
in een ander weer wat sla met carpaccio met pijnboompitten
in een ander weer wat kleine stukjes paling

op een mooie schaal heb je allemaal mini voorgerechtjes en kan iedereen van alles wat nemen
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-12-2012 15:04:29
Mus, carpaccio is een idee idd! Soep zijn we niet zo dol op, maar die zelfgemaakte zalmtartaar van gerookte zalm op stokbrood lijkt me wel erg lekker! Mag ik het recept?

@Onsjanneke, dat lijkt me ook erg lekker!

Misschien ga ik eerst de 3/4  dingen die me het meest aanspreken maken, en dan het lekkerste eruit kiezen, dat zal geen straf zijn haha
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Mus  schreef op: 16-12-2012 17:24:42
Gerookte zalm tartaar
250 gram gerookte zalm
3 kleine lenteuien
2 theelepels dijonmosterd
olie (naar smaak)
azijn (naar smaak)
creme fraiche (naar smaak) 
Bieslook
Peper en zout naar smaak

Zalm heel fijn snijden, lenteuitjes in heel fijne ringetjes snijden, ongeveer 2 lepels olie en azijn erbij, en een flinke lepel creme fraiche erbij. Zout en peper naar smaak maar naar mijn mening is er door de eigen smaak van de gerookte zalm weinig tot niets nodig. Dat allemaal door mengen en dan minimaal 3 uur door laten trekken. 

Heerlijk op vers stokbrood, goed voor te bereiden en makkelijk te maken!
En voor de niet vis eters kun je er zelf wat kruidenboter bij maken. Ik maak het altijd met  boter, beetje bouillonpoeder (de goede, zonder smaakversterkers), veel verse gehakte kruiden en een knoflookteentje, heerlijk! 

Carpaccio was vorig jaar hier ook een groot succes....

Succes!





 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Elisa  schreef op: 16-12-2012 20:11:17
Wat je ook lekker als voorgerecht kan maken (maar ook als salade) is caprese.
Tomaatjes
Buffelmozzarella
Basilicum
Pesto
Olijfolie
Zout en Peper

Erg lekker en fris. 
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-12-2012 21:01:05
@Mus, voor hoeveel personen is dat recept?
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Mus  schreef op: 16-12-2012 21:25:19
Wij hadden het voor 5.... ligt er natuurlijk aan of je grote of kleine eters hebt! Maar als ik jou was zou ik het maal 2 doen. Dan zit je zeker goed! 
 
Quote
RE: Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Melissa  schreef op: 16-12-2012 21:36:43
Meloen met parmaham, HEERLIJK!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lekkere voorgerechten, deel je recept!
Naam
Bericht