Menu
 

Topic:

Cynisch met elkaar omgaan

Lila  schreef op: 15-12-2011 20:01:11
Vandaag stoorde ik me er weer aan. Een moeder op het schoolplein die haar dochter 'badmuts' noemt. Ik vind het écht vreselijk die cynische, zogenaamd 'jolige' wijze van omgaan met elkaar. Zo, en dat wou ik nou effe kwijt!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mamajaxx  schreef op: 15-12-2011 20:11:19
Ik noem mijn dochter ook altijd pannenkoek..
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:13:38
badmuts is toch niet cynisch, Cynisme is een soort zwarte humor en dit is toch gewoon vrolijk, jolig zoals jezelf zegt.. Waarom stoor je je daar aan, is toch heerlijk al moeder en kind zich prettig voelen samen en dan zulke dingen zeggen ??? Ik zeg ook wel eens dingen tegen mijn kinderen, geen badmuts, maar ik ben wel een moeder die de sfeer graag gezellig heeft en Youri is heel nukkig en snel boos en als ik hem dan weer vrolijk krijg door badmuts te zeggen of iets anders waardoor hij weer gaat lachen vind ik gezelliger dan dat hij bozig is..
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Lauw  schreef op: 15-12-2011 20:14:50
ohh ik noem mijn dochters ook vaan heks of hetty
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mv E.l.s  schreef op: 15-12-2011 20:19:02
Ik vind het ook vreselijk, hou er niet van om op zo'n manier met een kind om te gaan.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
3prachtkinders  schreef op: 15-12-2011 20:31:48
Oei, ik noem mijn zoon altijd zoenvis, omdat hij graag kusje geeft, en knuffelt en kroelt. Hij moet er altijd om lachen.

En mijn dochter noem ik bolletje piekhaar of krullebol (ze heeft dan geen krullen maar toch).
Ook wel eens tuttemien.

Als ze allebei boos uit school komen, noem ik ze wel eens dag mijn lieve donderwolkje. De juf moet hier ook wel om lachen.

Ik voed op met heel veel humor, om echt cynisch te noemen. Nee niet echt.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:33:03
Nu krijg ik zo.n stijf beeld van jullie, willen jullie nooit dollen met jullie kinderen en lekker vrolijke dingen doen, heerlijk vind ik dat juist.. Nu zie ik zo.n vrouw voor me als bij Heidy, die perse Adelheid genoemd moet worden en nooit lol mag hebben (mevr. Rottemeier) Ik hoop toch niet dat jullie zo zijn..
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:34:13
zoenvis zeg ik idd ook regelmatig of kroelkont of kroelkippie of mijn kippie, ja ik gebruik juist veel rare woorden..
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:35:36
Nancy was altijd mijn kleine koekeloeriekoe waar dat vandaan kwam weet ik niet, maar zo noemde ik haar al vanaf dat ze een paar maandjes oud was.. Nu niet meer natuurlijk, mevrouw is nu niet zon makkelijke puber.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:36:17
(Youri wilde een hoofdje kiezen, hij zit ziek naast me en heeft het heel erg benauwd)
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 20:37:38
Het hangt er wel vanaf vind ik, zo openbaar op een schoolplein zal ms voor het kind zelf niet zo leuk zijn kan ik me voorstellen. Maar zeker om te dollen wel hoor. Wij geven elkaar ook wel eens vreemde namen, hebben we dan een lol om!
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:39:45
Ja blauwtje ik wil mijn kinderen ook niet voorschut zetten, het moet voor hun wel grappig zijn, dus daar houd ik zeker ook rekening mee, alhoewel ik pas met Nancy naar het zh moest en haar steeds een arm gaf, wat ze momenteel dus echt niet wilt (puber) dat was wel een beetje genant voor haar.. maar dat vond ik wel weer comisch
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:40:07
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mv E.l.s  schreef op: 15-12-2011 20:40:55
Maar zo bedoel ik het dus niet. Ik hoor heel vaak een vrouw die haar zoon standaard galbak noemt. En ook met een vrolijk gezicht hoor haha. Of laatst was ik op de verjaardag van mijn schoonzus, zit daar haar vriendin die haar dochter gebakje of druif noemt. Nou, ze bedoelen het vast jolig, maar dan heb ik toch echt een ander gevoel voor humor. Vind dit gewoon kleineren.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
3prachtkinders  schreef op: 15-12-2011 20:42:38
O, moet je me zien als ik de kinderen naar bed breng, die billen op de trap, heerlijk om in te knijpen. dan gaan ze al gierend van de lach naar boven.

En net als nu, ik loop nu niet zo snel de trap op, maar ik hoor ze al lachend zichzelf verstoppen, en dan roep ik fie fa fom....hier komt eh...dik trom (kan het ook niet helpen, ben nl 34 weken zwanger.....)

En als ze vallen over hun eigen voeten, kan ook niet anders ze leven op grote voet hihi, en ik vraag altijd, goh, sta er een mier over....
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mv E.l.s  schreef op: 15-12-2011 20:46:22
En die namen die jullie je kind geven, is niet kleinerend. Ik bedoel dus denken dat je grappig bent, maar je kind wel (onbewust) kleineren.
Ik noem mijn kind ook wel eens een ontploft konijn wanneer ze uit bed komt en haar krullen alle kanten opstaan, of spinnekop (wanneer ze kattig doet), hand geven in de stad (vind een meisje van 12 ook echt heel leuk
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 20:47:07
Haha ik zeg altijd als ze de trap op lopen, Hier komt de billenbijter en dan zijn ze zo boven haha
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 20:53:33

Quote :
Maar zo bedoel ik het dus niet. Ik hoor heel vaak een vrouw die haar zoon standaard galbak noemt. En ook met een vrolijk gezicht hoor haha. Of laatst was ik op de verjaardag van mijn schoonzus, zit daar haar vriendin die haar dochter gebakje of druif noemt. Nou, ze bedoelen het vast jolig, maar dan heb ik toch echt een ander gevoel voor humor. Vind dit gewoon kleineren.oh ik noem mijn jongste ook wel druifje, maar ik vind het juist een heel lief woord hihi. Gewoon, mijn schatje, m'n druifje


Ik ben niet vies van een beetje (zelf)spot, alleen bij kinderen moet je wel oppassen natuurlijk. Het moet wel binnen de perken blijven. Ja die perken zijn voor een ieder verschillend.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
3prachtkinders  schreef op: 15-12-2011 20:53:55
Oke badmuts of muts, is ook wel kleinerend. dat geef ik wel toe.

O, daar hoeven ze geen 12 jr voor te zijn, die van mij is 9 jr, en zit in de pre-puberteit, soms wilt ze nog wel hand in hand lopen.

Naast papa al niet meer, hij mag haar niet meer kleine meid noemen. daar heeft papa weer moeite mee.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 20:56:45
oja vergeet nog een heel belangrijk ding te zeggen, het hangt er uiteraard helemaal vanaf wanneer en in welke contekst je het gebruikt. Standaard je kind badmuts noemen vind ik ook kleinerend. Maar in een dolle bui moet het kunnen
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Miepie1972  schreef op: 15-12-2011 20:57:09
Ik noem mijn dochter ook altijd smurf/ smurfie.
Heeft ze geen moeite mee. Als ze dat wel zou hebben, zou ik het ook niet meer doen. Moet wel leuk blijven.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
  schreef op: 15-12-2011 21:07:48
Daar ben ik het mee eens, ik hoor idd ook wel eens moeders woorden tegen hun kinderen gebruiken dat ik denk pardon, je mag ook wel met meer respect met je kinderen omgaan, het is geen vuilniszak ofzo.. Dat vind ik idd niet kunnen, maar gewoon gezellig met je kind benamingen gebruiken vind ik wel kunnen maar niet om een kind voor schut te zetten bij een groep mensen.. Dat moet ik met Youri ook zeker niet doen, die heeft al veel gedrags problemen en voelt zich in een groep al niet op zijn gemak. Vanmorgen had hij een nieuwe juf en die ging vrolijk naar hem toe, maar dan klapt hij meteen dicht en gaat hij boos kijken, het liefste zou hij dan in me kruipen en mee naar huis gaan, lekker veilig.. Maar ik wacht dan even tot de juf weg is en praat dan met hem, dat het voor hem heel spannend is een nieuwe juf en dat het ook wel een beetje eng is en dat gaf hij zelf ook toe, dat hij dat niet leuk vond, aan het eind van de dag bleek ze wel aardig te zijn, maar hij wil eerst de kat uit de boom kijken en niet meteen de aandacht krijgen..
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mv E.l.s  schreef op: 15-12-2011 21:09:53

Quote :
oja vergeet nog een heel belangrijk ding te zeggen, het hangt er uiteraard helemaal vanaf wanneer en in welke contekst je het gebruikt. Standaard je kind badmuts noemen vind ik ook kleinerend. Maar in een dolle bui moet het kunnenHelemaal mee eens.
Ik bedoelde dus je kind standaard, altijd en overal je kind galbak noemen b.v. Hééj, galbak, kom eens hier. En het kind komt ook gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat vind ik dus echt vreselijk en dacht dat to dat ook zo bedoelde.
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 21:14:32
haha Sis ik vind ''muts'' niet echt complimenterend en pik..ik woon in het noorden misschien ligt het daaraan, maar ik heb daarbij echt andere acociaties pik gebruiken wij hier alleen voor pik. Ik vind pik sowieso vies klinken haha
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Anoniem  schreef op: 15-12-2011 21:17:27
Ik noem mijn jongste weleens stuiterbal , omdat hij alle kanten op stuitert maar het is dan wel op een leuke manier bedoeld. Nu moet ik wel zeggen dat wij hem binnenkort laten testen op ADHD.

Maar als ik dit zo lees denk ik misschien moet ik dat maar niet meer doen wil hem natuurlijk niet kwetsen .
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Mv E.l.s  schreef op: 15-12-2011 21:17:49
Muts betekend hier dat je niet al te slim en snugger bent.
En Pik? haha, denk dat ze hier heel raar staan te kijken. Een piemel word hier pik genoemd
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 21:18:46

Quote :
Muts betekend hier dat je niet al te slim en snugger bent.
En Pik? haha, denk dat ze hier heel raar staan te kijken. Een piemel word hier pik genoemddat bedoel ik
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Anoniem  schreef op: 15-12-2011 21:28:06
Het woord pik vind ik vreselijk, de rillingen lopen me over de rug dan vind het zo n aso woord.
Muts idem das hier ook voor een beetje dom en infantielig wezen.
Ik zeg vaak koekenbakker,handige harry tegen ruub en amy wisenose tegen amy of diva, prutsemiek,polletje piekhaar en idd soms spinnenkop als ze erg kattig doet, tuttebel ook nog wel
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Minou  schreef op: 15-12-2011 21:34:11
Daar moest ik toen wel om lachen koelkast....Amy Wisenose
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Minou  schreef op: 15-12-2011 21:38:58
dan zegen wij stom rund!
 
Quote
RE: Cynisch met elkaar omgaan
Blauwtje  schreef op: 15-12-2011 21:41:51
koekebakker betekend bij ons, beetje dom, onhandig.
Maar niet erg denigrerend
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Cynisch met elkaar omgaan
Naam
Bericht