Menu
 

Topic:

Likdoorn

Assepoester  schreef op: 14-12-2012 13:53:45
Mijn zoontje van 3,5 jaar heeft een likdoorn onder zijn dikke teen. Wat kan ik daar het beste tegen doen? Ik zag dat likdoornpleisters pas vanaf 16 jaar mag, en om nou meteen naar de dokter te rennen voor zoiets? Wie heeft er een tip?
 
Quote
Navigatie
RE: Likdoorn
Bepje  schreef op: 14-12-2012 14:10:10
Je hoeft niet meteen te rennen naar de huisarts maar het kan ook heel goed een voetwrat zijn. Je kunt het even door de assistente laten beoordelen of een pedicure.
 
Quote
RE: Likdoorn
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 14-12-2012 14:11:27
ik zou daar toch even de huisarts naar laten kijken. Ik vind hem erg jong voor een likdoorn. Dan moet er ergens een drukplek zitten in zijn schoen ofzo. Want daar komen likdoorns vandaan. Of je zou een pedicure kunnen bellen. Het kan heel pijnlijk zijn. Weet je zeker dat het geen wratje is?
 
Quote
RE: Likdoorn
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 14-12-2012 14:14:17
ff gekopierd van het net: Mischien heb je er wat aan:
Likdoorns bij kinderen




Kunnen kinderen ook al een likdoorn krijgen, ik heb altijd begrepen dat het alleen bij oudere mensen voorkomt? En wat moet je doen als het een forse likdoorn is?

Huisarts Leontine Westenberg:
Een likdoorn is een eeltplek die vaak pijnlijk is en wordt ook wel een eksteroog genoemd. In de meeste gevallen zit een likdoorn op de voet en kan het op alle leeftijden voorkomen, dus ook bij kinderen.

Een likdoorn ontstaat op de voet of op een plek waar veel druk of wrijving is. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen, een dunner wordende huid, standsafwijkingen van de voeten of door herhaaldelijke bewegingen van de voet zoals bij karate. Omdat likdoorns meestal ontstaan door standsafwijkingen van de voet zie je vaker een likdoorn bij oudere mensen dan bij kinderen.

Als kinderen een pijnlijke eeltplek op de voet hebben, is het vaak moeilijk onderscheid te maken tussen een likdoorn en een wrat. Bij een voetwrat zijn er onder het eeltlaagje altijd kleine zwarte puntjes zichtbaar en bij een likdoorn niet. Bovendien zit een likdoorn altijd op het benige deel van de voet en kan een wrat zich overal manifesteren. De behandeling van een likdoorn of een wrat komt overigens aardig overeen, wat het daarom minder belangrijk maakt om het verschil daadwerkelijk te kunnen zien.


 
Quote
RE: Likdoorn
Assepoester  schreef op: 14-12-2012 14:22:21
Nu begin ik te twijfelen of het een voetwatje is, als hij straks thuis is zal ik een foto maken. Het zit trouwens op dezelfde plek als waar hij een half jaar geleden een klein wondje had(teen onder de deur gekomen), maar dat is goed genezen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Likdoorn
Naam
Bericht