Menu
 

Topic:

moeilijke beslissing

Tja  schreef op: 13-12-2012 15:27:05
ik wil dit even anoniem doen vandaar.

even kort het verhaal. 
ik ben gescheiden, heb intussen een lieve vriend. totaal geaccepteerd door mijn kinderen. we wonen ook samen.

nu heb ik een hele vervelende ex. scheiding heeft ook door hem onnodig lang geduurd. hij hield alles tegen. we zijn bij een mediator geweest omdat dat "moest" van de rechtbank. daaruit is een ouderschapsplan gekomen. ik ben heel fair naar hem geweest en hem meer gegeven dan ik oorspronkelijk wilde (had een standaard regeling gewild 1x per 2 weken en nog 1x per 2 weken een woensdag middag erbij) hij kreeg door bij de mediator te zijn geweest 5 hele dagen achtereen.
nu is de scheiding officieel uitgesproken en al ingeschreven bij de burgelijke stand.
eerst hadden we een voorlopige voorzieningen lopen en daaruit kwam PA en KA. een fijn bedrag waarmee ik aardig rond kon komen (hield een beetje over). toen kwam de daadwerkelijke zitten voor de scheiding. de rechter besloot dat ik geen PA meer kreeg (en dat wilde ik eigenlijk ook niet hebben. alleen voor de kinderen. ik wilde van hem af nml) prima. het bedrag werd minder, maar ik kon het nog steeds redden (speelde bijna elke maand gelijk).
hij heeft meerdere malen de KA niet betaald waardoor ik het LBIO ingeschakeld heb (3x) sinds hij de nieuwe KA moet betalen ging het redelijk. hij moet het voor het einde van de maand betalen, maar hij betaalde de 2e of 3e van de maand. daar ga ik niet over zeuren.
het nieuwe ouderschapsplan moet allang lopen maar hij weigerd elke medewerking. dus nu loopt de oude regeling (opgelegd toen door de rechter) nog steeds. is niet erg, heb mijn kinderen graag bij me. 
maar elk weekend is het weer raak met hem. hij is altijd te laat, gaat elke keer naar de MAC en naar binnenspeeltuinen. nooit eens gewoon lekker met papa filmpjes kijken of rondhangen. altijd moeten de kinderen ge-entertaind worden. 
onze communicatie loop ook niet goed. hij geeft nooit antwoord op vragen van mij via mail, sms of telefoon. 
daarom ben ik ermee opgehouden dingen te vragen.

Nu vroeg hij mij (hij was weer te laat met betalen van de KA) of ik begrip kon opbrengen dat hij het deze maand heel laat zou betalen. Nou nee, daar heb ik geen gebrip voor. ik heb dat geld hard nodig, zeker in deze duurste maand van het jaar. ik heb al geld moeten lenen voor sinterklaas. vreselijk vind ik dat.

ik heb nu iets gedaan wat ik nooit wilde doen. 
ik heb gezegd tegen hem dat hij eerst moet betalen voordat hij de kinderen weer ziet.
ik weet het, helemaal fout, maar wat moet ik dan?

ze missen hem niet echt want in de afgelopen 2 weken hebben ze nu 2x naar hem gevraagd. 

ik weet niet wat ik wil met dit topic. moest denk ik gewoon mijn ei even kwijt.
 
Quote
Navigatie
RE: moeilijke beslissing
Kimmvsemenmex   schreef op: 14-12-2012 07:40:41
Ik begrijp je onmacht. Natuurlijk is het ontzettend vervend dat hij nooit op tijd betaald. 
Ik begrijp heel goed dat je de kinderen het liefst niet aan hem mee geeft. 
Maar de kinderen hebben gewoon recht op hun papa. Hoe je het ook went of keert, hij zal altijd hun papa blijven. Wil jij echt de 'boeman' zijn in dit verhaal? 
Hoe de eer lekker aan jezelf meis. Ik hoop met heel mijn hart dat dit op een andere manier opgelost kan worden. 
Sterkte met alles! 
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Gast  schreef op: 14-12-2012 07:54:51
is het een optie om voor stellen de helft van de KA nu en andere helft wat later?
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Jolanda1974  schreef op: 14-12-2012 08:06:08
Het is vervelend dat je exman niet de gemaakte afspraken qua. KA na komt maar krijg ook de kriebels van je berichtje. Hij heeft evenveel "recht" op de kinderen maar vaders delven altijd het onderspit in de regelingen. En om dan zo'n eis neer te leggen, niet betalen geen kinderen verschrikkelijk. Heel vervelend dat er rekeningen betaald moeten worden maar daar hoeft jouw exman toch niet voor te zorgen. Hij moet de KA op tijd betalen ja maar dat is toch voor onderhoud van de kinderen en niet om rekeningen van te betalen.

Je zou beter energie kunnen steken in een beter contact met je ex omwille van JULLIE kinderen. Jullie zijn voor altijd aan elkaar verbonden omdat jullie kinderen hebben. Eens vond je   je ex leuk genoeg om kinderen mee te krijgen maar nu voldoet ie niet aan jouw eisen. 
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Liefje  schreef op: 14-12-2012 08:49:56
Ik begrijp je zeker en ik draai de situatie om hij zorgt voor deze ellende hij komt zijn verplichtingen niet na waardoor hij dus zijn kinderen tekort doet. Door niet te betalen vind ik dat hij al zijn kinderen in het verhaal betrekt want hij moet betalen VOOR de kinderen.
En kijkgeld nee eetgeld het is toch logisch dat ze dat geld iedere maand nodig heeft om haar kinderen te onderhouden?

Maar je moet niet gaan lopen klagen over wat hij doet als de kinderen bij hem zijn dat mag hij namelijk zelf weten.
Hier ook een ex ik vind het niet leuk dat hij steeds kadootjes krijgt van jou want ik kan dat niet kopen....nou rot even op heb ik tegen hem gezegd jij kunt hem ook wel kadootjes kopen want het is maar net waar je je geld aan uitgeeft! Daarbij krijg jij KA en daarvan kun je per maand ook iets reserveren voor leuke dingen.

Ook al begin ik mijn ex ook steeds meer te haten soms ben ik blij met wat hij allemaal met onze zoon doet, voor mijn zoon ben ik blij....als hij het maar leuk heeft dat is namelijk uiteindelijk wel het enige wat telt

ik kan je dus volkomen snappen en zou je ook zeker snappen als je ze deze x niet mee geeft om eens te kijken of het invloed heeft ik bedoel mijn zoon zou t ook niet echt merken als hij bv een paar daagjes later naar zijn papa gaat (hier is co ouderschap)
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Cassandra  schreef op: 14-12-2012 10:23:01
Dus eigenlijk wil je je kinderen gebruiken als chantagemiddel om geld te krijgen??

Er zijn ook andere manieren om hier uit te komen!
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Satekroket  schreef op: 14-12-2012 15:40:26
Liefje, wat ben jij lief!
Dat is houden van je kind. Je kind zijn/haar vader gunnen en hierbij je eigen gevoelens niet betrekken.
TO dan eet je toch lekker nog een keer patat. Van 2 keer patat in de week krijgt geen kind een ziekte hoor. Geef er een mandarijn bij zeg. Kom op meid...je ziet de zaak niet meer helder denk ik. Kunnen jullie niet nog een keer naar een mediator?
Je bent zelf zo boos, dat je niet meer objektief bent.
Ik weet natuurlijk helemaal het verhaal niet wat hierachter zit. Maar ik vind dat het belang van je kinderen voorop gaat. En niet jouw verdriet/woede over je ex.
Kan je zelf ergens hulp krijgen om je verleden te verwerken? Daar zouden je kinderen ook belang bij hebben.
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Spekse  schreef op: 14-12-2012 15:53:16
hier is het andersom: als ex de kinderen een keer extra heeft dan betaald hij geen allimentatie omdat hij dan vind dat het niet nodig is
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 14-12-2012 16:11:48
Alleen het eerste bericht gelezen.

Je doet er weinig aan om de zo belangrijke goeie band te houden.
Daarbij valt mij op dat je zeurt wat hij met de kinderen doet. Dat mag hij toch zelf weten! Wat een zeur. Over de ka. Werk jij? Wat voor reden heeft hij dat hij niet op tijd kan betalen? Beetje begrip zou ook fijn zijn.
Juist voor je kinderen.
Niet meegeven? Ben je wel goedwijs? Kinderen hebben onvoorwaardelijke liefde voor beiden
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Natascha  schreef op: 14-12-2012 16:47:52
Ik vind niet dat je zeurt.. begrijp je gevoel zo goed! Vader van mijn dochter heeft nog nooit (3 jaar) een stuiver betaald.. en ach voor de buitenwereld zo'n lieve aardige papa  en het niet zelf kunnen vermaken van je kids? Zoooo herkenbaar!  Kan nog wel even doorgaan maar ik stop er maar mee haha
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Boterbloem  schreef op: 14-12-2012 17:14:28

Eigenlijk begrijp ik je frustratie heel goed...


 


Maar ben het eens met het advies van Suus op de vorige pagina. Zorg dat jou niets te verwijten valt. Niet voor de politie of wie dan ook, maar ook niet later naar de kinderen toe.


Als ze ouder zijn zullen ze begrijpen waarom jij elke keer met de gezonde maaltijden kwam, waarom jij niet naar de mac ging enzovoort. 


 


Maar wat moet het moeilijk zijn voor jou nu.

En anoniema, ik heb jou verhaal met de mond open gelezen, onbegrijpelijk soms.

Hier maak ik van dichtbij het andersom mee:

Vader eist keer op keer meer tijd met de kinderen terwijl hij ze daadwerkelijk maar 3 keer in het jaar ophaald voor een paar uur. Hij heeft geeist de helft van de vakantie en om het weekend en vaker tussendoor maar komt het er op aan dan heeft hij geen tijd, geen geld enzovoort. BEtaald geen cent aan KA en de rechter stelt hem weer in het gelijk omdat hij de vader is.

De informatie dat hij ze vrijwel nooit ophaalt, soms ook gewoon laat zitten doet er op de een of andere manier niet toe en ik snap daar werkelijk niets van...


Niet verwijtend naar de rechters toe hoor, lijkt me ontzettend moeilijk om dit juist te beoordelen allemaal. Maar soms lijkt het zoooooooooo krom allemaal...

 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Nala  schreef op: 14-12-2012 18:38:32
Het recht is soms ook heel krom, echter blijf ik erbij dat kinderen niks met dat soort recht (ka) van doen hebben, dit moeten de ouders met elkaar hoe dan ook oplossen.

Als ouder heb je het recht niet om je kind het recht te ontnemen op contact met de andere ouder!

Zo vaak hoor en lees ik dat kinderen dan maar niet meer heen mogen en dan gieren de kriebels over mijn lijf.
Daarom blijf ik erbij dat de advocaat in deze inschakeld dient te worden en het lbio.
Er zit bij to duidelijk nog oud zeer, heel logisch is allemaal niet niks, ook als je zelf de keuze maakt om een releatie te verbreken moet je door een proces.
Alleen betrek in dit proces niet de kinderen dat is de kunst, hoe moeilijk en hoe gerechtvaardigd het ook is dat je nu zo kwaad bent, het is iets tussen jou en hem.
Eerlijk, ik vind het zelfs nog netjes dat hij gevraagt heeft of hij het later mag betalen, dat is hier en bij heel veel anderen iets wat ook niet  (altijd)gebeurt.
Laat los.......geef het uit handen.......laat los.......dan pas kan je echt gaan genieten van je nieuwe leven

 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Boterbloem  schreef op: 14-12-2012 18:43:04
dat vond ik ook wel netjes inderdaad. Ben het ook wel met je eens dat het niet via de kinderen moet.
Dat ze hem niet missen dat weet je nog niet zo zeker... Soms houden kinderen zich ook stil om de andere ouder. Daarbij, stel dat het wel zo is dat ze hem niet missen dan maakt dit het er niet beter op.

Maar moeilijk hoor...
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Mama_anja  schreef op: 14-12-2012 20:16:34
wees de genene die zich aan de regels houd hij kan wat je nu doet tegen je gebruiken en dan heb je er strax niets aan  kun je geen andere wegen bewandelen?
 
Quote
RE: moeilijke beslissing
Liefje  schreef op: 14-12-2012 21:55:00

Quote Satekroket:
Liefje, wat ben jij lief!
Dat is houden van je kind. Je kind zijn/haar vader gunnen en hierbij je eigen gevoelens niet betrekken.
TO dan eet je toch lekker nog een keer patat. Van 2 keer patat in de week krijgt geen kind een ziekte hoor. Geef er een mandarijn bij zeg. Kom op meid...je ziet de zaak niet meer helder denk ik. Kunnen jullie niet nog een keer naar een mediator?
Je bent zelf zo boos, dat je niet meer objektief bent.
Ik weet natuurlijk helemaal het verhaal niet wat hierachter zit. Maar ik vind dat het belang van je kinderen voorop gaat. En niet jouw verdriet/woede over je ex.
Kan je zelf ergens hulp krijgen om je verleden te verwerken? Daar zouden je kinderen ook belang bij hebben.



ga je even tegespreken want zo lief ben ik ook niet hoor hier gebeuren ook wel dingen die eigenlijk niet juist zijn maar ik heb er ook serieus weleens over nagedacht de omangsregeling stop te zetten....maar nog niet gedaan ik wacht wel tot ze hun eigen keuze kunnen maken en heb wel besloten niet meer te liegen voor hem tov mijn zoon
 
Quote
Navigatie


Reageren op moeilijke beslissing
Naam
Bericht