Menu
 

Topic:

Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.

Even Zo  schreef op: 11-12-2012 08:50:09
Ik heb 3 kids.de jongste is een meid van 10,5 jr.
ze is op zich een lief meisje wat bijna nooit een tegenwoord geeft als haar wat gevraafd wors.
ze kan ook lekker treiteren,het liefst haar grote zus en broer.maar dat hoort erbij.

nu is het zo...ik zit met een dilemma waar ik niet van weet wat ik nu moet doen.
ze word iedere morgen afgehaald door een klasgenootje.ze woont een paar deuren verder weg.

ze lopen dan fijn samen naar school.nu is het zo dat in de klss zeker onder de meiden een strijd aan de gang is.
dan voelt die zich buitengesloten,dan die..en zo gaat het maar door.ook mijn dochter is al eens buitengesloten geweest en ik wil dus absoluut niet dat zij dat ook gaat doen omdat ze weet hoe het voelt,en het is dus geen leuk of lekker gevoel.
er is een groepje van pittige meisjes waar mijn dochter ook mee speelt.die meisjes zijn ietsje ouder zijn blijven zitten of gewoon heel mondig,
mondig is mijn dochter niet echt,de juf is blij dat ze al wat vaker se vinger opsteekt.dus dat is wel positief.ik heb zoiets van.,laat haar lekker met die meiden spelenl
het meisje dat haar altijd afhaald heeft niet echt een goede vriendin en heeft altijd het gevoel dat haar tekort word gedaan. Ze voelt dan dat ze genegeerd word of dat men over haar praat
Door die meiden uit dat groepje.ik weet dat mijn dochterr zich afzijdig houdt ,ik zeg haar ook altijd je weet hoe het voelde..
maar steeds word ik door de moeder dan aangesproken over dat er weer dit of dat gaande is.
ze zegt wel altijd dat het niet mijn dochter aangaat,maar toch voel ik me altijd weer zo van dat ik mijn dochter moet gaan verdedigen. De moeder zit op dit moment paychisch niet goed in haar vel ,ze zit tegen een burnout aan.is oook al weken thuis geweest,ze is een vriendin van mij.
misschien doordat ze een burnout heeft reageert ze zo fel.dat zegt ze zelf ook.
maar steeds word mijn dochter er dan bij gehaald.en ergert ze zich groen en geel over bepaalde meiden, waar mijn dochter dan omgang mee heeft

net of ze er gewoon niet mee om mag gaan,want die meiden pesten uiteraars HAAR DOCHTER.
ik snap haar hele situatie wel dat het haar frustreerd,zou ik ook hebben.
er woont tegenover ons ook een klasgenoot en die 2 kunnen zich niet uitstaan.
als zij mijn dochter afhaalt en dat meisje steekt ook de weg over is dat al teveel,

word mijn dochter er weer bij betrokken.meisje heeft gisteren daar thuis een heel drama gemaakt over iets wat op school was voorgevallen.nou ik wist van niks.en als er iets is gebeurt wat mijn dochter belast dan zegt ze me dat.maar dat van gisteren is helemaal niet erg geweest anders had ze me dat zeker verteld.

tis zo een moeilijke situatie.ik wil haar helpen in die gevoelens mbt tot haar onvrede hoe met haar dochter om word gegaan maar ook ziet ze de werkelijkheid niet altijd,haar dochter verteld vaak de verhalen zo dat het ten gunste van haar is.als ik dan later mijn dochter vraag vertelddie een heel ander verhaal.
ik weet dat het meisje zich heeL vaak niet goed behandeld voelt terwijl het zo helemaal niet is,maar haar moeder wil niet inzien dat ook haar dochter wek kan katten en kan liegen en treiteren net als ieder kind,
 
Quote
Navigatie
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Esther_mv_ifmi  schreef op: 11-12-2012 09:20:10

wat is nu je dilemma?

Ik heb me altijd voorgenomen om me nooit te bemoeien met gedoetjes van kinderen onderling. Heb te vaak gezien dat ouders ruzietjes die normaal zijn onder kinderen groter maken dan het is.
Tenzij er sprake is van pesterij natuurlijk.

Jij brengt jouw dochter bij dat pesten en buitensluiten not done is, hartstikke goed toch?

 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Even Zo  schreef op: 11-12-2012 10:19:40
Ja dat klopt.
eigenlijk wil ik me er ook niet mee bemoeien.
maar het irriteert me dat ik het constant te horen krijg ,dat mijn dochter erbij is hoewel zij niks doet.

alsof ik me moet verantwoorden dat mijn dochter met die meiden speelt.alsof ik haar moet gaan verbieden om met die meiden om te gaan omdat ze haar dochter af en toe pesten of buitensluiten of hoe zij het noemt.
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Even Zo  schreef op: 11-12-2012 13:34:51
Het maalt de hele tijd door mijn hoofd.ik wil eigenlijk niet continu de zeik van de kids aan mijn hoofd hebben.de jongste van mij regelt haar zaakjes zelf.wil niet continu met een ander kinds problemen opgezadelt worden.
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Jolanda1974  schreef op: 11-12-2012 13:47:31
Je zegt het zelf al.. maar je moet je niet gaan verantwoorden tegenover andere ouders en jullie dochter zelf laten bepalen met wie zij omgaat. Meer dan dat je doet kan gewoon niet.

En zou dit ook tegen de andere ouder zeggen dat het je zo dwarszit dat je het gevoel hebt dat je je moet verantwoorden. En dat je alleen aangesproken wenst te worden over dit als jouw dochter er werkelijk mee te maken heeft zodat jij haar kan aanspreken op haar gedrag. Anders niet.

Maar weet ook uit ervaring dat de verhalen altijd 2 kanten hebben en dat iedereen het rooskleurig voor zichzelf verteld.
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Eve Nzo  schreef op: 12-12-2012 08:22:17
Vanmorgen liep het meisje gewoon langs met haar moeder en zusje.
normaal kwam ze altijd mijn dochter afhalen.

ze word nu gewoon genegeerd,en alleen omdat mijn dochter gister met dat meisje speelde wat zij helemaal niet kan uitstaan.
ik voel me hier echt niet lekker onder...

heb de moeder net gesmsd  of ze zin heeft om naar de action te gaan.kunnen we misschien nog eens praten.dat ze zich wat beter voelt..
zi. Zit psychisch niet goed in haar vel,ik steun haar daarin,maar heb wel het gevoel dat mijn dochter eronder moet lijden.
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Liefje  schreef op: 12-12-2012 08:27:02
je moet even heel duidelijk een grens gaan trekken en aangeven dat je het heel rot vind dat haar dochter soms buitengesloten wordt of gepest wordt maar dat je jou dochter niet gaat verbieden om met die meiden om te gaan

maar eerlijk op het moment dat deze moeder en dochter de  mijne gaan negeren omdat die de vorige dag met een ander meisje mee gelopen heeft dan hoefde moeder en dochter ook niet meer op mij te rekenen.....nu doen ze toch hetzelfde bij jou dochter?!
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Mariskamv2  schreef op: 12-12-2012 08:33:23
De moeder legt haar gevoelens en angsten bij haar dochter neer. Beide zijn ze heel gevoelig en hoe jouw dochter het ziet en voelt, hoeft niet zo te worden gevoeld door het meisje.
neemt je dochter het voor haar vriendin op tegen de mondige meiden?
lastige kwestie, ik zou je vriendin aanraden om dit bij de juf neer te leggen en niet over de hoofden van jullie meiden te spelen. 
voor de rest niet te groot maken en als je vriendin zo gestressed is ziet ze waarschijnlijk veel beren op haar weg. 
geef haar een dikke knuffel!
Je kan ook vragen aan haar wat ze van jouw verwacht in deze kwestie en van je dochter. Dat je wel naar haar wil luisteren, maar dat je er verder zo heel weinig mee kan. De juf kan er meer mee.

sterkte
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Even Zo  schreef op: 12-12-2012 08:37:02
Ik zit hier gewoon met een knoop in mijn maag.

ze liep net met een andere moeder langs en toevallig is dat de moeder van een van die meisjes waar ze gisteren heel boos op was.
lopen ze samen naar binnen om thee te drinken..ik sms of ze zin in thee heeft,,,hoor ik niks erop..
 
Quote
RE: Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Sapperdeflap  schreef op: 12-12-2012 10:17:47
Waarom sms je die moeder om thee te gaan drinken als ze je 's ochtends nog negeert? Ze doet precies hetzelfde als dat die meiden bij haar dochter doen, alleen is zij wel heel wat jaren ouder. Kinderachtig dus! Zij negeert jullie en ik zou er echt geen tijd en energie in steken.

Dat gezegd hebbende zou ik sowieso geen tijd en energie in de groepsdynamiek van de meisjes uit die klas steken. Laat ze het zelf uitzoeken en bemoei je er niet mee! Het wordt nu jouw probleem, terwijl dat van de zotte is. 

Je leert je dochter dat pesten en buitensluiten niet fijn is. Dat is hartstikke goed en laat het daar dan ook bij.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zo moeilijk,dilemma,wat moet ik ermee??.
Naam
Bericht