Menu
 

Topic:

Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster

Anna28  schreef op: 10-12-2012 09:12:44
Jullie hebben het vast allemaal wel gezien en gehoord afgelopen week: de verpleegster die zelfmoord heeft gepleegd na een grap van 2 Dj's die zich voordeden als de queen en prince Charles. 
De verpleegster trapte er in en gaf vertrouwelijke informatie door over kate die op dat moment in het ziekenhuis lag met ernstige zwangerschapsmisselijkheid. 

Toen openbaar werd dat het om een grap ging, is ze een paar dagen later dood aangetroffen, waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. 

Wat vinden jullie, zijn de DJ's verantwoordelijk voor haar dood? Ze zijn nu ondergedoken en worden waarschijnlijk veroordeeld omdat ze mede verantwoordelijk zijn. 

Zijn ze verantwoordelijk?

 
Quote
Navigatie
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Jomi  schreef op: 10-12-2012 09:15:38
Nee, dat vind ik absoluut niet.
Ze hadden niet de intentie om mensen te kwetsen en ze hadden niet kunnen voorzien dat dit zou gebeuren. 
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Lisje  schreef op: 10-12-2012 09:15:59
Eerlijk gezegd denk ik dat de verpleegster al meer problemen had. Zelfmoord plegen is denk ik iets waar een heel proces aan vooraf gaat, dat kan mijn inziens nooit in 2 dagen plaatsvinden. Het was de druppel denk ik. Dus nee ik vind ze niet verantwoordelijk.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Meelezer  schreef op: 10-12-2012 09:16:39
Poeh,
Ik denk dat die mevrouw al problemen had en dat dit de druppel was voor haar.
Ik kan me niet voorstellen dat je alleen om dit voorval, wat natuurlijk alles behalve leuk is, zelfmoord zou plegen.
Dan zouden er al meerdere achterliggende problemen geweest moeten zijn, lijkt mij.

Zijn ze medeverantwoordelijk.....lastig.
De grap op zich gaat wel heel erg ver om zo persoonlijke informatie van iemand te krijgen, in dit geval Kate.
Dat vind ik niet kunnen.
Maar of ze daardoor medeverantwoordelijk zijn voor de dood van deze mevrouw....nee, ergens niet.

Maar misschien lees ik straks iets waarvan ik denk....oja, zo zou je het ook kunnen bekijken, maar voor nu...nee.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Worteltje  schreef op: 10-12-2012 09:16:56
Tja eigenlijk vind ik niet dat ze verantwoordelijk voor de dood zijn, wel van schending van het koningshuis. Was het echt een grap van hun? Je kam toch nooit voorzien als iemand zelfmoord pleegt. Dan ben je ook schuldig als je einde aan relatie maakt en partner pleegt daarom zelfmoord.
Toch?
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Esthermv2  schreef op: 10-12-2012 09:17:02
Ik vind van niet....dat kun je je voor je zo'n grap uithaalt toch niet bedenken dat iemand zich hier zo schuldig over gaat voelen! Ik persoonlijk kan me ook niet voorstellen dat je hier zelfmoord om pleegt.. Ik bedoel....ze had kinderen...
Als je in grote psychische problemen zit kan ik het me voorstellen dat je zo'n stap neemt, maar een gezonde vrouw doet zoiets toch niet om deze reden?
Misschien had ze inderdaad psych. problemen en was dit de druppel?
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Ikke  schreef op: 10-12-2012 09:17:08
Nee dat vind ik niet, hun grapje  was wel over the limit maar nee ik vind niet dat ze voor haar dood schuldig zijn. Ik denk dat die vrouw al depressief was en dat dit de bekende druppel moet zijn geweest.  Het geeft wel aan dat je niet zomaar elke grap kan uithalen of je nou bekend bent of niet.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Tal  schreef op: 10-12-2012 09:18:09
Is ze echt dood? heb ik helemaal gemist...

Ik vind het dubbel. Ik kan me voorstellen dat dit verschrikkelijk is als je dit gebeurd. (als verpleegster)Maar eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg slim. Het lijkt me toch raar als het koningshuis midden in de nacht zelf belt...

En wat de dj's betreft, zij hadden ook niet kunnen voorzien dat dit zou gebeuren...ik zou niet graag in hun schoenen willen staan...
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Mafkees  schreef op: 10-12-2012 09:20:37
nee ik vind het ook niet hun schuld, al zullen ze er zelf ws. ook wel anders over denken nu.

deze mevrouw mankeerde ws. al langer wat en was dit de druppel voor haar.
afschuwlijk, voor alle partijen!

een grap oke, maar dit had niemand aan zien komen toch? zou je nooit meer een grap kunnen uithalen....
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Meanne  schreef op: 10-12-2012 09:22:22
Ik vind van wel!!

Zo grap maak je niet, ik vind het niet grappig. Iedereen weet dat als je grapjes maakt over welk koningshuis dan ook dit niet ongestraft kan!!

De verpleegster dacht echt het koningshuis aan de telefoon te hebben dat zij tot deze dat is gekomen, is echt vreselijk.

als de dj's niet hadden gebeld was dit naar mijn mening niet gebeurd.
of ze nu wel of geen problemen had dit heeft er waarschijnlijk wel voor gezergd dat ze het gedaan heeft!!
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Petrina  schreef op: 10-12-2012 09:23:23
Ik denk dat ieder weldenkend mens wel zou kunnen indenken dat bij het lekken van prive info aan derden, van iemand van het koningshuis, er gevolgen zijn.

Nee geen schuld met voorbedachte raden, ze hebben dit niet met opzet gedaan de gevolgen konden ze niet overzien, maar de dood van deze verpleegster was zeker geen opzet dat geloof ik niet, maar het kan enorm goed zijn dat de dood van de verpleegster wel een heel dramatisch gevolg is van hun grap.

Niet alle grappen kan je maken, en ik vind het een hele nare en zieke manier om toch aan info te komen, respectloos ook richting Kate en William.

Ik vind dit enorm  lastig indirect zijn ze denk ik wel schuldig, zonder dat ze dat wilde.

Afschuwelijk voor de dj's, maar ik vind het ook afschuwelijk voor Kate en William, dat als je in het ziekenhuis ligt er op deze zieke manier aan info gekomen word over jou, waar is het respect, ze verdienen hun privacy net als een ieder ander!
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Sammy  schreef op: 10-12-2012 09:26:23
Ik denk dat het wel eens goed is dat de wereld nadenkt hoe ver ze kunnen en mogen gaan betreft een 'grap uit halen'. Vond de 'grap' zelf die deze Australische DJ's hebben uitgehaald al eigenlijk te ver gaan. Als je een beetje fatsoen in je donder hebt, doe je zulke dingen niet. Maar alles voor de kijk en luister cijfers zullen we dan maar zeggen!

Om nu te zeggen dat ze nu ook verantwoordelijk zijn voor de dood van de verpleegster. Ik vermoed, zoals anderen hier boven mijn, ook al aangeven dat er meer gespeeld heeft. Maar deze 'grap' kan zeker de druppel geweest zijn!
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Caatje  schreef op: 10-12-2012 09:33:10

Dit 'grapje' zou voor heel veel problemen kunnen zorgen; ze had haar baan kunnen verliezen. Wie weet wat dat voor ellende met zich mee had gebracht voor haar gezin? Hoe zou ze een nieuwe baan kunnen krijgen als ze in alle kranten met naam en toenaam wordt genoemd als degeen die vertrouwelijke informatie over de prinses naar buiten bracht. Misschien zag ze daardoor alles niet zo duidelijk meer en heeft ze het daarom gedaan.

Ik vind het ook geen grap, maar een grove schending van privacy. Maar ik vind telefoongrapjes (je hoort ze vaker op de radio) sowieso nooit leuk.

Of je ze verantwoordelijk kunt stellen, vind ik een moeilijke vraag. Is dit de directe aanleiding geweest? Of was het de rest van de (engelse en daarnaast wereld)media die alles uitvergroot in de kranten bracht? Moeten we dan die media gaan aanklagen. Misschien was het wel met een sisser afgelopen als het niet wereldkundig was gemaakt, maar in Australie was gebleven...
Moeilijk hoor..

 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Gast  schreef op: 10-12-2012 09:44:04
Het enige wat deze vrouw heeft gedaan was het telefoontje doorverbinden, zij heeft geen eens info verstrekt.Het ging de DJs ook niet om het verkrijgen van informatie maar ze wilden eens kijken of ze contact konden krijgen,zij dachten dat al heel veel mensen dit zouden hebben geprobeerd en hadden helemaal niet verwacht dat zij doorverbonden zouden worden.Ik denk dat deze vrouw meer issues had, anders pleeg je denk ik niet om zoiets zelfmoord.Als het al zelfmoord is want ook dat is nog niet bevestigd.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Casper  schreef op: 10-12-2012 09:56:56
Direct schuldig denk ik niet. De betreffende vrouw had waarschijnlijk al meer problemen, dit was misschien haar druppel?

Maar, ik vind wel dat DJ's zich steeds meer permitteren. Ik irriteer me wel vaker aan zogenaamde humor waarbij mensen live op de radio enorm in de zeik worden gezet.

Natuurlijk vind de 1 het humor en de ander niet, echter is het 'smerige' aan radio dat diegene die te grazen wordt genomen nooit de kans krijgt zich te verdedigen of weerwoord te geven.

Het is o zo makkelijk voor een DJ om iemand in de zeik te zetten, ze hebben namelijk altijd het laatste woord. Gooit iemand de telefoon erop omdat ze er niet van gediend zijn, kan de DJ altijd erover door blijven gaan op de radio. "De man met de microfoon heeft de macht" noemen ze dat.

Dit is ook 1 van de redenen dat ik nauwelijks meer naar 3FM luister. Neem nou Coen en Sander, dat is toch echt kleuterschool nivo..




 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
C.  schreef op: 10-12-2012 10:01:40
Ik wil me aansluiten bij het geen wat gast schrijft ik denk er precies zo over.

 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Caatje  schreef op: 10-12-2012 10:01:46
Zij heeft geen info verstrekt, maar er wel voor gezorgd dat die info naar buiten kon.
En als die dj's alleen maar wilden kijken of ze contact konden krijgen, hadden ze na het doorverbinden meteen hun echte identiteit bekend moeten maken. Hebben ze niet gedaan, dus dat is een slappe smoes m.i. Ze zijn doorgegaan; hebben gevraagd hoe het met haar gaat, wanneer ze op bezoek zouden kunnen komen. Dan ben je dus wel op informatie uit.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Orange  schreef op: 10-12-2012 10:04:52
Deze dame was niet diegene aan de telefoon maar de receptioniste die doorverbond. Zij heeft vast protocollen geschonden door door te verbinden. Ik denk dat in Engeland, met alle schandalen die er nu al spelen, dit heel anders aankomt dan als dit bij ons gebeurd zou zijn. 
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Baby2  schreef op: 10-12-2012 10:09:58
Ik ben zelf verpleegkundige en ik ben altijd zeer voorzichtig met het verstrekken van informatie, want iedereen kan wel zeggen: ik ben de man/vrouw/vader/broer/zus van........
Wij hebben als regel dat er 1 contactpersoon is waar informatie aan word verstrekt, maar via de telefoon ben ik altijd wat terughoudener.
Ik heb het desbetreffende telefoontje gehoord en de dj's werden inderdaad doorverbonden met een verpleegkundige, de vraag die de DJ Koningin vervolgens stelde was eigenlijk te dom voor woorden dat ik het daardoor erg bijzonder vond dat er informatie werd verstrekt!!!
Ze stelde een vraag in de trant van hoe is het met Kate's buikje!!! De vraag was in ieder geval zodanig geformuleerd dat ik het echt bijzonder vond dat die verpleegkundige niet doorhad dat ze in de maling werd genomen. Het lijkt mij ook dat je als ziekenhuis daar bepaalde protocollen voor hebt, helemaal wat het koningshuis betreft.
Het is erg genoeg dat dit is gebeurd, maar ik denk niet dat de doorverbind-verpleegkundige alleen om deze reden zelfmoord heeft gepleegd. Misschien is het inderdaad de bekende druppel geweest en dat is vreselijk, maar om dat nou in de schoenen van die DJ's te schuiven en aan te klagen vind ik te ver gaan. Ik denk dat deze mensen zich al beroerd genoeg voelen en dat is al straf genoeg voor hen..................
De verpleegkundige die de feitelijke informatie verstrekte die leeft toch ook nog??? Die zag toch ook geen reden om zichzelf van het leven te beroven?????
De grap ging misschien te ver en alle betrokken partijen zullen een manier moeten vinden om hiermee te gaan leven.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Spekse  schreef op: 10-12-2012 10:11:59
toch raar want als kate zelf de dj's aan de telefoon heeft gehad en dus niet eens wist wie ze aan de lijn had en dus zelf die info heeft gegeven, hoe kan een ander daar dan schuldig voor worden bevonden? oke ze mogen niet doorverbinden maar kate had zelf ook op kunnen hangen inplaats van een gesprek te voeren?
heb het niet gehoord dus weet niet precies hoe het gegaan is maar vind het raar dat dj's zich voor kunnen doen als je schoonvader, je hoort het verschil toch???
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Anna28  schreef op: 10-12-2012 10:15:05
wat een hoop reacties al! 

Ik ben het eens met de meesten van jullie: een onsmakelijke grap maar ze zullen niet van te voren hebben kunnen inschatten wat de gevolgen waren. 

Zou het terecht zijn als ze worden veroordeeld voor: dood door schuld?
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Son  schreef op: 10-12-2012 10:15:27
Absoluut NIET ! Dit is niet wat ze wilden en dat is ook niet te verwachten.

Ik denk dat er al iets was met die mevrouw en dat dit de druppel was.

Ik kan me wel voorstellen dat ze zich schuldig voelen
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Baby2  schreef op: 10-12-2012 10:20:59

Quote spekse:
toch raar want als kate zelf de dj's aan de telefoon heeft gehad en dus niet eens wist wie ze aan de lijn had en dus zelf die info heeft gegeven, hoe kan een ander daar dan schuldig voor worden bevonden? oke ze mogen niet doorverbinden maar kate had zelf ook op kunnen hangen inplaats van een gesprek te voeren?
heb het niet gehoord dus weet niet precies hoe het gegaan is maar vind het raar dat dj's zich voor kunnen doen als je schoonvader, je hoort het verschil toch???




Ze hadden Kate niet zelf aan de lijn, ze kregen als eerste de verpleegkundige ervoor die nu zelfmoord heeft gepleegd en die heeft de DJ's doorverbonden naar een collega.
De verpleegkundige die als eerste aan de telefoon was die viel die dag in voor een receptioniste, dus het was eigenlijk niet haar dagelijks werk. Ze was verpleegkundige.
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Suus  schreef op: 10-12-2012 10:34:32
Ik vind dat een ander nooit verantwoordelijk kan zijn voor iemands zelfmoord. 
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Macife  schreef op: 10-12-2012 10:59:43
nee ik vind dat de dj hier geen schuld aan mogen krijgen.

de grap was behoorlijk misplaats..dat had nooit mogen gebeuren... maar als ze geen zelfmoord had gepleegd, hadden we het waarschijnlijk nooit geweten.

vanmorgen had ik toevallig gezien, dat de twee  dj reageerde, nu ze waren er kapot dat kan ik je wel zeggen, nu kunnen ze het ook spelen,maar dat geloof ik niet. 

het was idd de bedoeling om te kijken, hoever ze konden gaan.

denk dat die vrouw idd meerdere problemen heeft, of psygisch niet in orde was..maar daar zuller we niet achterkomen. endat dit misschien de druppel was die de emmer deed overlopen. 


 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Jolanda1974  schreef op: 10-12-2012 11:08:42
Absoluut niet hun schuld, de grap ging te ver, maar de verantwoordelijkheid qua. informatieverstrekking ligt toch echt bij het ziekenhuis. Zeker met zulke belangrijke patienten. 

 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Jen9  schreef op: 10-12-2012 11:10:10
Nee, het is niet hun schild.. ik vind t wel een beetje dom.

Of deze mevrouw meer problemen heeft gehad, weet ik niet. Misschien niet.. ik denk dat zij veel, heel veel over zich heen heeft gehad!

De grap was overigens al in t nieuws voor dat de mevrouw zelfmoord heeft gepleegd....
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Boterbloem  schreef op: 10-12-2012 11:33:10

Ik vind de grap veel te ver gaan. Je weet dat wanneer dit lukt en je laat het horen op de radio dat er grote gevolgen zijn voor degene die de informatie heeft gegeven. Je maakt dus doelbewust het leven van een ander ontzettend moeilijk als het jou lukt.


Schuldig aan de dood? Het kan een gevolg zijn van wat ze hebben gedaan. Echt schuldig vind ik ze niet, want zij is mogelijk degene die zichzelf heeft vermoord. MAAR ik vind tevens dat dit niet ongestraft gelaten kan worden. En dan hoeven ze niet gestraft te worden voor de dood van deze vrouw, maar wel voor het risico wat ze nemen om voor een grap het leven van een ander moeilijk te maken.

Deze mensen doen zo hard hun best, ze had 2 kinderen, wie weet hoe hard ze deze baan nodig had. En nu werd dit ontzettend goed opgevangen door het koningshuis zelf, maar er zijn om mindere dingen mensen ontslagen en scheef aangekeken.

Tevens vind ik het van de zotte dat deze mensen hun twitterpagina moeten dichtgooien mede om (wat ik begreep) dreigementen. wat bezield die mensen om vervolgens zelf te gaan dreigen?


Soms wordt ik zo moe van al die kinderachtige dingen... Denk na voor je iets doet, en ga als je boos bent om een actie niet hetzelfde uithalen omdat je dan ineens vind dat je het recht hebt...

 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Boterbloem  schreef op: 10-12-2012 18:59:07
pfff zoon zit net jeugdjournaal te kijken waar die 2 dj's voor waren. Heb toch wel erg met ze te doen hoor...

Tegelijkertijd: er is dus nog steeds niet bekend wat de doodsoorzaak is? Straks had deze vrouw een hartaanval gehad oid en heeft dit er niets mee te maken... 

(zat ik me te bedenken).

Ik herstel mijn mening. Ook als het wel zelfmoord was vind ik dat deze dj's niet meer gestraft moeten worden. Verschrikkelijk wat een last op hun schouders.
MAAR ik vind wel dat er regels moeten komen voor wat wel en niet kan. Breng je iemands functie in gevaar bijvoorbeeld dat moet een grap niet mogen... Het moet leuk blijven.

Want de grap op zich is best grappig, alleen weet je dat het grote gevolgen kan hebben (zelfmoord is ook niet het eerste waar ik aan denk, wel iets als een reprimande voor degene die de info geeft aan de telefoon of zelfs baanverlies omdat het gaat om het koningshuis)
 
Quote
RE: Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Dicha  schreef op: 10-12-2012 19:27:31
Ik kan me goed voorstellen dat de bewuste verpleegster er ingetrapt is.. want het was een verrekt goede imitatie van Charles en de Queen...

De DJ's schuldig aan moord..NEE
 
Quote
Navigatie


Reageren op Schuld van DJ's? zelfmoord verpleegster
Naam
Bericht