Menu
 

Topic:

AMK

Even Anno  schreef op: 08-12-2012 14:41:04

(ik hoop dat het goed staat)

Hoi hoi,

Ik heb even een vraagje. Ik ben net een maand uit elkaar met mn partner. Nu was ik afgelopen zondag ziek en kwam hij langs terwijl ik aan de telefoon aangaf dit niet te willen. Toch kwam hij langs waarbij ik hem duidelijk maakte dat ik het speelgoed van de kids ging opruimen en dan naar boven ging naar mn bed (kids lagen al te bed, was 19.15 uur ongeveer) Meneer was het daar niet mee-eens want hij wilde een goed gesprek terwijl ik dat niet wilde omdat ik me beroerd voelde, we overigens 2 dagen daarvoor 3 uur zitten praten dus ik vond het wel even welletjes. Hij blokkeerde de deur naar de keuken/gang waardoor ik geen kant op kon. Op een gegeven moment werd ik daar zo boos om maar nog ging hij niet voor de deur vandaan. naja lang verhaal kort te maken, hij belde op een gegeven moment zijn ouders want hij vond mij onredelijk (ik had hem niets gedaan bleef alleen maar herhalen dat ik naar boven wilde om naar mn bed te gaan) Zijn ouders kwamen toen hier om hem op te halen (hij woont nu ook bij zn ouders) en hij kreeg vervolgens ruzie met zn vader omdat die het voor mij opnam (hij gaf mij gelijk dat als ik ziek was lekker mn bed in moest gaan) Die ruzie liep zo uit de hand dat ze zijn gaan vechten in de keuken. Hierdoor werd ons zoontje wakker. Hem heb ik naar de buurvrouw gebracht om hem hier zo min mogelijk van mee te laten krijgen. Door het vechten heeft zijn moeder de politie gebeld en die kwamen later. Waren hele vriendelijke agentes en vroegen of ik aangifte tegen hem wilde doen, dat wilde ik niet want ik had daar geen aanleiding voor. Dus hij werd ook niet meegenomen en mocht met zn ouders mee. politie vertelde mij toen dat ze een zorgplicht hebben en melding moeten maken omdat 1 van de kinderen wakker is geworden. Uiteindelijk afgelopen donderdag inderdaa een brief gekregen van Jeugdzorg dat er melding van de politie is gekomen en dat we op gesprek moeten komen.
Ik heb hun gebeld, uitgelegd dat hij heeft gevochten met zijn vader in het huis en mij en/of de kids niet heeft aangedaan (hij zal dat ook niet doen) die vrouw zei goed dat u hierover belt ik zal hier een extra aantekening maken maar het gesprek moet wel plaatsvinden omdat er kinderen in het spel zijn. Oke ze wonen hier, 1 is wakker geworden maar heeft niets gezien (deur van de keuken zat dicht)

Nu vraag ik me dus af, wat gaat er nu gebeuren? Heeft iemand er ervaring mee? Heb een boekje gekregen bij de brief en daar geven ze aan dat ze altijd de kinderen willen zien en spreken vanaf 6 jr. Onze beide kids zijn daar nog ver onder waarvan er 1 niet kan praten dus dat zal het wel niet worden.


Ben nu ook behoorlijk boos op mn ex en heb hem ook gezegd vecht voortaan even lekker elders en val mij en de kids er niet mee lastig.

Ik ga inprincipe gewoon normaal met hem om, hebben nooit ruzie gehad waar de kids bij waren/zijn, en nu we uit elkaar zijn slepen we de kids ook niet heen en weer, als hij de kids heeft ben ik het huis uit en zit hij hier. We proberen eigenlijk alles te doen in het belang van de kids.....

weet gewoon niet zo goed wat ik hier allemaal van moet verwachten/denken?????




 
Quote
Navigatie
RE: AMK
Lauw  schreef op: 08-12-2012 15:37:48
Wat ik weet dat is huiselijk geweld en hier komt bureau jeugdzorg aan te pas...
je gaat als het ware een traject in
 
Quote
RE: AMK
Liefje  schreef op: 08-12-2012 15:41:23
oei wat een gezeik krijg je daarmee zeg, ik weet ook niet wat je kunt verwachten maar ga er vanuit dat het wel goed zou aflopen omdat er niks met jullie kids aan de hand is.

daarnaast zou ik mijn ex wel waarschuwen nog 1x zoiets doen en hij was niet meer welkom bij mij want wat een 2de melding zal doen daar zou ik wel bang voor zijn en dan zou ik liever mijn ex bij mij weghouden dan dat het gevolgen gaat hebben voor de kinderen.

en ik vind het ook niet slim van zijn moeder om de politie te bellen die moet je nooit bellen als er idd kinderen aanwezig zijn.....
 
Quote
RE: AMK
Janneke  schreef op: 08-12-2012 16:04:04
Ik denk dat je een gesprek kunt verwachten.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat wel begrijp.
Je ex is boos en vliegt zijn eigen vader aan waar hij bij in huis woont

Voor hun heeft je ex nu een kort lontje en vragen ze zich dingen af in het belang van jouw kinderen.

Hebben je ex-schoonouders hem overigens weer mee naar hun huis genomen?

Wat vind je ex nu zelf van dit geheel?
 
Quote
RE: AMK
Even Anno  schreef op: 08-12-2012 17:00:18
Janneke: Ja mn schoonouders hebben hem die avond weer meegenomen en er is niets meer aan de hand. Politie vond er voor de rest ook niets van, ze hadden het alleen maar over de zorgplicht en dat hij voortaan even tot 10 moet tellen. De andere agente vond overigens dat er geen melding gedaan hoefde te worden maar dat agente 2 het besliste.
Mn ex vind het belachelijk en geeft aan dat hij dat woensdag ook tegen ze gaat vertellen. Ik heb hem aangegeven dat hij rustig moet blijven dat dit beter is voor de kids. Hij mag zeggen wat hij er van vind maar wel op een normale manier.

Lauw: Ja klopt dat weet ik ook. Alleen het punt is dat er naar mij als moeder zijnde en de kids niets is gebeurd en dat door het gezeik tussen hem en zn vader hij mij en de kids erin betrekt. Doe het lekker op straat ofzo of in hun eigen huis.

Liefje": Ik kan hem niet zeggen dat hij hier niet meer mag komen, het is een koopwoning dus ook zijn woning. Daarnaast wil ik niet de persoon zijn die de kids bij hem weghoudt, we zijn beide zonder vader opgegroeid en zijn daar allebei heel duidelijk in dat we dit voor onze kids niet willen.  Uiteraard zitten er grenzen aan en dit vind ik niet acceptable.

Maar stel dat het elke keer van hem afkomt, dus hij heeft nog is zo'n woede aanval, dan moet inprincipe de maatregelen naar hem getroffen worden en niet naar mij en de kids? Ik moet daar toch niet de dupe van kunnen worden van wat hij uitspookt?!
 
Quote
RE: AMK
Mafkees  schreef op: 08-12-2012 17:14:22
daar krijg je gezeur mee idd, zodra er een vechtpartij is en er zijn kinderen bij betrokken schakelt de politie altijd het AMK in, zijn ze verplicht en ik vind het goed.

vind het ook onacceptabel dat je ex met zijn vader gaat knokken in het huis waar ook je kinderen zijn! sowieso lost vechten niks op maar als je die behoefte dan hebt, niet bij de kinderen.

nu heeft je kind niks gezien, maar voor hetzelfde geld wel? en dan? probleem erbij?

ik denk dat je nu een gesprek krijgt waarin ze je verhaal horen, een navraag doen bij huisarts, KDV of school en als dat allemaal oke is sluiten ze na zoveel tijd ook het dossier weer.

jij wordt dus wel de dupe, want jij was erbij, het gebeurde in jouw huis en jouw kinderen waren wellicht getuigen.
daarom wordt jij erop aangesproken.

succes, leuk is anders  
 
Quote
RE: AMK
Misbren  schreef op: 08-12-2012 17:15:13

Bij mij is huiselijk geweld geweest waar mijn 3 kinderen van toen 3, 4 en 6 bij waren.
Ik heb een gesprek met jeugdzorg gehad na een half jaar (ja was erg dringend ) waar ik verteld heb wat er gebeurd was en daar was het mee klaar.
Sterkte en ik hoop dart dit niet meer gebeurt.

 
Quote
RE: AMK
Even Anno  schreef op: 08-12-2012 21:14:20

Sis: De politie vertelde mij ook dat als het in de voortuin was gebeurd en ook geen melding gemaakt hoefde te worden, het is nu in het huis gebeurd waar de kids opgroeien en daarom moeten ze melding maken.

Ik vind het opzich ook goed dat als er geweld is er melding gemaakt worden, in de zin van als moeder/vader elkaar wat aandoen of nog erger de kids. Maar in dit geval is het dus vader tegen zn eigen vader.

Mbt navragen, wat vragen ze na?
Ik ben begin dit jaar bij HA en CB geweest ivm gedrag van onze dochter, we zijn er nog niet uit. Ik wel (denk ik) (verveelt zich, kan zich moeilijk uiten waardoor ze boos wordt maar het is te handelen, echter op het moment dat het kouder wordt krijgt ze het benauwd en heeft ze medicijnen (meestal okt tm apr) en wordt het nog erger, HA geeft aan dat het geen bijwerking is van de medicijnen maar we hebben het nu voor de 3e keer, dus ik begin er ondertussen wel in te geloven. Afspraak staat voor deze week om dit weer op te pakken) CB weet ook van haar gedragsproblemen en hebben ons proberen te helpen. Neem aan dat dit niets "ernstigs" is.....

Op KDV zien ze ook dat haar gedrag op en af gaat. En vlak voordat wij uit elkaar zijn gegaan zijn hun weer met een stickersysteem begonnen. Ik heb vorige week dit gemeld aan hun en heb nu ook een oproep van KDV liggen ivm gedragsproblemen te bespreken......

Over onze jongste: daar heb ik eigenlijk nog niets mee meegemaakt, er is begin nov een melding bij CB in het systeem gemaakt dat hij voor loopt op hetgeen wat hij normaliter moet kennen (1/2 jr)

Nu vertelde mn buurvrouw zojuist dat als ik het traject inga dat ze thuis komen op een moment dat ik het niet verwacht......(wanneer dan.......ik werk 36 uur) en dat het ook savonds kan zijn en als ik dan al in bed lig verplicht ben open te doen.....(ehmmmm kan vanaf boven niet zien wie voor de deur staat laat staan als de bel gaat ga ik niet open doen, ben alleen thuis met de kids......)


En als ze dus binnen zijn dat alles wordt gecontroleerd, of we aan alle veiligheidseisen voldoen (traphekje, stopcontact beveiliging, geen vingers tusen de deur systeem) toen begon ik hem wel te knijpen want dit hebben wij niet, nooit gehad ook. Stopcontacten zitten op 1.50m hoogte, traphekje hebben we niet, omdat het elders er ook niet is en dan alleen maar interessanter wordt, en voor de deuren hebben we ook niets geregeld. En dan controleren ze wel of alles schoon en opgeruimd is..........nou ik ben geen persoon die de hele dag met een schoonmaakdoek in mn handen loopt, het is hier schoon (maar niet bling bling als jullie begrijpen wat ik bedoel..) maar niet altijd opgeruimd, zeker niet als de kids thuis zijn dan spelen ze in de huiskamer en ligt over wat, wat eind van de dag pas wordt opgeruimd.


Dit moet toch kunnen of ben ik nou echt niet goed bezig.........


 


 

 
Quote
RE: AMK
Mafkees  schreef op: 08-12-2012 21:18:20
hoe ik het ken (niet van mezelf maar wat ik heb gezien bij gezinnen via mijn werk)

is dat er een brief komt of je wordt gebeld en er wordt een afspraak met je gemaakt om over de situatie te praten.

ook bellen ze naar KDV, school of waar je ook mee te maken hebt om te vragen of deze personen zorgen hebben rondom je kind (eren)
nav deze informatie volgt er dan nog een gesprek met jou

is er weinig tot niks aan de hand heb je niks te vrezen hoor.

en je huis....denk niet dat je je daar echt zorgen over hoeft te maken, of het moet onleefbaar zijn, maar ze gaan echt niet zoveel dingen controleren.
als je je boeltje op orde hebt..laat maar komen dan toch?

het is heel vervelend maar goed dat ze komen checken
 
Quote
RE: AMK
Even Anno  schreef op: 08-12-2012 21:26:46

Mafkees: KDV geeft aan dat ze zich zorgen maken om onze oudste ivm haar gedrag maar dat loopt al het hele jaar.......

Tuurlijk ik heb ook zoiets van liever een gezin teveel gecontroleerd dan te weinig en er gebeurd iets maar het blijft toch ook vervelend als het jezelf overkomt en weet dat het komt door een vechtpartij waar ik niets mee te maken heb en de kids gelukkig niets gezien hebben

Mafkees: Ik heb idd een brief gekregen van wie de melding en waarom we op gesprek moeten komen. Was het niet helemaal eens met de inhoud van de brief want er stond:


Op 5 decmeber is bij ons de melding binnen gekomen van eventueel kindermishandeling vanaf de politie. Naar aanleiding hiervan bla bla bla afspraak woe 12-12.
Ik heb dus gebeld nav deze zin met de mededeling dat de kids er niets van gezien hebben, daar heeft ze dan wel weer een aantekening van gemaakt, maar dan vind ik het vreemd dat de politiie dat niet heeft doorgegeven want die gaven heel duidelijk aan: ondanks dat de kids nu boven zijn moeten we melding maken.....dat is toch vreemd

Laten we hopen dat het bij 1 gesprek blijft.

 
Quote
RE: AMK
Mafkees  schreef op: 08-12-2012 21:34:21
maar het is nu een keer voorgekomen, maar dat weet het AMK en de politie verder niet.
ze moeten dit nu serieus nemen.

het was ws. de eerste keer, maar misschien gebeurt dit wel wekelijks, nu hebben je kinderen niks meegekregen (hoop je dan maar) maar misschien een week eerder wel.

daarom komen ze nu bij je om te kijken of je kinderen hier middenin zitten of dat het eenmalig was
 
Quote
RE: AMK
Mafkees  schreef op: 08-12-2012 21:34:52
en het KDV zal vertellen wat zij zien. als het gedrag van je kind hier niets mee te maken heeft, komen ze daar ook snel genoeg achter.
 
Quote
RE: AMK
Anon  schreef op: 09-12-2012 08:30:56
Zolang je meewerkt heb je niets te vrezen..... Misschien komen ze op het gedrag van je dochter, prima toch,  kan het toch geen kwaad als ze met je meedenken. Als je niets te verbergen hebt en je bent open en eerlijk kan er niets gebeuren, maar als jij of je ex al in de aanval positie begint, roept dit wel vraagtekens op....

Mijn professionele ervaring met amk is dat ze juist te lief zijn en te laat ingrijpen...in het kader zolang ze roepen dat ze hulp willen is het goed, alleen jammer dat willen en doen niet altijd samen gaan. 

 
Quote
RE: AMK
Mama_anja  schreef op: 09-12-2012 22:40:06
bjz neemt na dat je papieren ondertekent contact op met alle instanties op waar je op dat moment loopt (je kan beter mee werken als je niets te vrezen heb)
en ze maken echt wel een afspraak ( teminste in ons geval ) thuis en dan moet je vrij zijn 
en thuis zijn dan moet iedereen die er voor aanwezig moet zijn aan wezig zijn
en ja het gedrag van je dochter zal dan ook mee worden genomen en zij kunne je helpen om misschien iets op te starten wat bijv cb niet kan doen

ik was niet zo tevreden over de persoon die ons kwam indiceren / observeren en intake doen
weet niet of die al van bjz was of van amk 

s6
 
Quote
RE: AMK
C.  schreef op: 15-12-2012 10:11:02
gemeld
 
Quote
Navigatie


Reageren op AMK
Naam
Bericht