Menu
 

Topic:

erg geschrokken

-claudia-  schreef op: 06-12-2012 21:25:53
Probeer het zo kort mogelijk te vertellen. Maar ben enorm geschrokken vanmiddag.
Met dochter van 6 ben ik naar een soort speelkuil (gras) gegaan met de slee. Zijn van die heuvels waar je mooi af kan glijden.

Was hardstikke druk, naar mijn mening een goeie sfeer..iedereen netjes omstebeurt. Iedereen had de grootste lol, ik nog wat andere kindjes een duwtjee geven met de slee etc.

Op een gegeven moment stond ik boven op een heuvel en was er een groepje van 5 jongens. Leeftijd 8-9. Niks mis mee eerst...1ntje had al gevraagd hoelaat het was: geen probleem, dus de tijd even gezegd.
Daarna kwam een ander, dus ik weer de tijd zeggen ( ook gewoon vriendelijk) en hij had een heel scherp stuk ijs in zijn hand en ineens begon hij ermee voor mijn neus te zwaaien. Hij stond iets hoger dan mij en maakte zich nog groter en zei ook zo: pff ik ben ja zowat net zo groot. En toen maakte hij steek bewegingen richting mijn gezicht. Dus ik keek hem aan en toen zei hij: wat? of moet ik dat niet doen ofzo? Dus ik: nee dat lijkt mij niet.
Ik wist echt niks anders te zeggen...stond met mijn mond vol tanden...
Hij ging nog even door met "groot"doen, dochterlief was al naar beneden gegleden met de slee. En ineens voelde ik iets aan mijn been: dochter klampte zich vast aan mijn been (doet ze nooit). Ze wist niet wat er aan de hand was, want ze was beneden toen die jongen die dingen zei maar ze voelde het wel aan geloof ik.

Krijg er nog kippenvel van...voor mijn gevoel had ik dat stuk ijs elk moment in mijn gezicht kunnen hebben(maar goed misschien dat ik niks heb gezegd). En die jongen was een jaar of 9..ik kan er niet bij..Ik voelde mij echt bedreigd door een jochie van 9.
Die agressie in die ogen, en dan al zo jong...
 
Quote
Navigatie
RE: erg geschrokken
C.  schreef op: 06-12-2012 21:27:46
Jeetje ik snap dat je geschrokken bent zeg!
Niet normaal hoor waar gaat deze wereld naar toe!
 
Quote
RE: erg geschrokken
Lauw  schreef op: 06-12-2012 21:34:16
Pfff 9 jaar,

ik had niet snel bang geworden denk.

9 jaar is voor mij erg klein, aangezien mijn dochter ook 9 is
 
Quote
RE: erg geschrokken
Truuske  schreef op: 06-12-2012 21:37:04
Wat een klein rotjochie. Ik had waarschijnlijk ook met mijn mond vol tanden gestaan.
 
Quote
RE: erg geschrokken
Tamaramvc&f  schreef op: 06-12-2012 21:44:42
he wat naar zeg. had je niet de neiging er juist wat van te zeggen dan? dat heb ik altijd wel, bijv in de speeltuin, als daar van die opgeschoten kleine jochies zijn met een grote mond, ik word daar zo boos van he, respect is soms ver te zoeken bij ze, maar ik ga dan juist altijd heel boos reageren, misschien ook niet goed tegenwoordig haha. Het is toch van de zotte dat je overal op moet letten zelfs bij die jonge kinderen
 
Quote
RE: erg geschrokken
Minou  schreef op: 06-12-2012 21:47:01
9 jaar? wat een lef!



Ik ben niet gauw bang ( militaire opleidingen en kan wel wat qua verdediging)


Maar jemig waar gaat dit heen??
 
Quote
RE: erg geschrokken
-claudia-  schreef op: 06-12-2012 21:52:01
ja..ik weet normaal ook wel dingen te zeggen, denk dat ik automatisch anders zou reageren als mijn dochter naast mij stond (gelukkig was zij al naar beneden gegleden).

Maar ik schrok enorm..zo uit het niets..Ik had gewoon plezier met dochter en andere kids, was aan het genieten van het sleetje rijden. Ik was echt uit het veld geslagen zeg maar. Kwa lengte scheelde het trouwens weinig. Ik zelf ben 1.63, hij stond iets hoger dus was op oog-hoogte dit. Zou kwa gevoel denk ik ook heel anders zijn als het een kereltje was die een kop kleiner was.
Kan ook best zijn dat hij een jaar of 10 was hoor. Soms moeilijk om kinderen in te schatten kwa leeftijd.

Pff achteraf denk je: had je dit en dat maar gedaan. Maar toch he, zoals hij overkwam en die ogen, ik ben bang dat hij echt iets had gedaan als ik mijn mond had opengetrokken.
Het ijs dat hij in zijn handen was, was ook gewoon te vergelijken met een stuk scherp glas. Echt een hele scherpe punt eraan..dacht alleen maar: als hij maar niet uithaalt!!
Heb het gevoel dat bij zulke agressieve mensen je 1 woord verkeerd moet zeggen en voor je iets kan doen hebben ze je te pakken genomen.

En ik zie nu constant die ogen voor mij...ze stonden gewoon raar.

Ik vind het ook vreselijk dat zulke dingen gebeuren..lijkt echt steeds erger te worden hoor, en waar komt dat weg??
Nu ook weer in het nieuws van die grensrechter (voetbal)...ik snap het niet hoor.

Dochter mocht nog 3 keer van een andere bult en toen zijn we ook weg gegaan...
 
Quote
RE: erg geschrokken
Monica Mv 2  schreef op: 06-12-2012 21:53:30
tsja het mag niet, maar ik had hem een schop onder z'n kont gegeven. En niet zachtjes nee.

Want meent ie zich wel niet. Ik merk het aan de jongens uit de klas van mijn dochter. Dr is er zelfs 1tje bij die andere kinderen bedreigd en geld eist anders slaat ie ze verrot.

Nou laat hem maar eens hier aan de deur komen, niemand die het ziet en een schop onder z'n kont kan ie krijgen.

Enne, ik geloof dat je bang bent geweest. Toen mijn dochter thuiskwam met dat euro verhaal was ik in eerste instantie ook bang, maar dat maakte plaats voor woede. Ook omdat die ouders er nooit voor de kinderen zijn, zijn nooit thuis. Kids zwerven op straat. Eten alleen, gaan alleen naar bed, zitten onder de vlooien en de luizen en op school zeggen ze dat er niet met te praten valt. Nou laat maar komen, mijn dochter geeft geen cent en owee als hij haar aanraakt met 1 vieze vlooien vinger.
 
Quote
RE: erg geschrokken
Blauwtje  schreef op: 06-12-2012 21:54:42
Kan me voorstellen dat je geschrokken bent zeg...Jongeren in een groep...kweet niet wat het precies is..Stoer doen, niet willen afgaan to de anderen, aanzien winnen...gevaarlijk!

Knuffel voor jou! Hoe was je dochter er de rest van de dag onder? Hopelijk is zij het weer vergeten..
 
Quote
RE: erg geschrokken
-claudia-  schreef op: 06-12-2012 21:55:45
nee..mijn 1e reactie was; oei...dat je het gewoon WEET: dit gaat mis als ik mijn mond open doe.

Dat heb ik nog nooit met kinderen mee gemaakt. Heb al heel vaak inderdaad bij ballorig of in een speeltuin meegemaakt dat 1 of meerdere kids iets deden en ik heb nooit problemen ermee gehad om daar iets van te zeggen en kan dan ook best fel zijn. Als er iets met mijn dochter is, dan sta ik er meteen.

Ik heb het nog nooit op deze manier meegemaakt, dit was echt anders...en het was dus ook zo uit het niets. Dat groepje waar hij bij was, was ook sleetje aan het rijden! Eentje ervan knoopte zelfs een praatje aan met mij, gewoon gezellig. Hij vroeg de tijd (op een nette/normale manier) en binnen een minuut gebeurde dit.
 
Quote
RE: erg geschrokken
Jomi  schreef op: 06-12-2012 21:56:49
Ik heb een zoon van 9 jaar, misschien dat dat scheelt want ik kan me niet voorstellen dat ik me bedreigd zou voelen door iemand van die leeftijd.

Dat een jongen zoiets doet vind ik echt schokkend!!
 
Quote
RE: erg geschrokken
Blauwtje  schreef op: 06-12-2012 21:57:33
Kan het zijn dat ie onder invloed was? Oke, het zou erg jong zijn, maar goed daar zou ik niet meer van op kijken.
 
Quote
RE: erg geschrokken
-claudia-  schreef op: 06-12-2012 21:58:53
thanks...wel fijn om het even van mij af te schrijven.

Dochter heeft gelukkig amper iets meegekregen ervan. Enige was dat ze mijn been vastklampte toen die jongen nog bij mij stond. Daarna zijn we naar een andere heuvel gegaan. Onderweg naar huis gewoon samen weer plezier gehad als dat we daarvoor hadden

Ja het is wat...een grote mond ofzo, dat ben ik wel gewend maar vind het zo extreem worden..
 
Quote
RE: erg geschrokken
Blauwtje  schreef op: 06-12-2012 22:00:35
Dat snap ik..een grote mond is nog iets anders..dit is gewoon pure bedreiging..en dan gaan er logischerwijs alarmbellen bij je rinkelen..Vandaar je je natuurlijk wijselijk stil hebt gehouden.
Ik denk dat je daar goed aan gedaan hebt, gevoelsmatig.
Hopelijk kun je het een beetje loslaten
 
Quote
RE: erg geschrokken
Jen9  schreef op: 06-12-2012 22:09:22
Maf he, k had vandaag zoiets vervelends met een mannetje van 9 . Bij een oversteekplaats stop ik keurig voor dit mannetje en 2 vriendjes van hem.. Hij rijdt zijn fiets achteruit en gaat half voor mijn auto staan, en wil me er niet door laten.. ben heel zachtjes gaan rijden, maar gewoon blijven staan.. En tieren dat ik te hard reed (stapvoets..  de teller kon t niet eens meten), en maar blijven staan, ik ben heel zachtjes, rakelings langs hemheen gereden, maar had met alle liefde een stukje van zijn fiets mee genomen Nu wordt dit jongetje uitermate verwend door zijn oduers, de zelf ook denken dat ze alles zijn.. vreselijke mensen, dus ik hoef me niet af te vragen van wie hij het heeft... Zo'n fout yuppiestel... (niks tegen yuppies, maar dit zijn heel foute!).
Hij was duidelijk uit op een confrontatie, maar daar had ik geen zin in.. ettertje..

Kan me voorstellen dat je erg geschrokken bent...
 
Quote
RE: erg geschrokken
Truusje  schreef op: 06-12-2012 22:16:46
Ik ga dit absoluut niet goedpraten, dat valt het niet MAAR:

Het zou kunnen dat dit jochie ODD heeft.
Dit is een agressiestoornis. Dit lijkt best veel op hoe mijn zoon zou kunnen
reageren.
Hij kan bij vlagen ook heel agressief zijn, mijn zoon heeft het bij mijn weten nog nooit bij vreemden gedaan maar heeft ook wel eens voor mij gestaan met zo'n verwilderde blik.
Angstaanjagend eng.
Bij mijn zoon komt het voort uit onduidelijkheid, angst.

Kan me heel goed voorstellen dat je emorm geschrokken bent!
 
Quote
RE: erg geschrokken
-claudia-  schreef op: 06-12-2012 22:17:40

thanks allemaal!


Ik durf niet te zeggen of hij onder invloed was..de wereld is zo maf aan het worden, dat het niet uitgesloten kan zijn.


Dat euroverhaal is ook vreselijk zeg.Zowieso hoor vind ik het pesten tegenwoordig niet normaal meer. Vroeger was pesten voornamelijk(wat ik zelf dan nog weet van eerder bij mij op school): woorden. Nu word er in groep 1 al gepest...groep 1 en dat is toch van de zotte..En dan pesten als: slaan,schoppen, aan de haren trekken, in de prikkelbosjes gooien (dochter is 2/3 van 1e schooljaar enorm gepest door 1 meisje. Wat een inpack had dat..en hoe machteloos je dan wel niet bent als ouderzijnde als de juf zegt: ach er zit geen kwaad in de kind!!! Ik was er zo spuugzat van toen dochter op het punt kwam dat ze niet meer naar school wilde en met blauwe plekken thuiskwam dat ik de moeder van dat meisje persoonlijk heb opgebeld. En niet aanvallend maar wel alles eruit gegooid..toen de juf voor een laatste keer aangesproken en eindelijk zijn ze uit elkaar gehouden).


Ja ik denk met sommige momenten dat je beter je mond kan houden ipv proberen het aan te pakken (hoe slecht het misschien ook is). Maar voor je eigen veiligheid. Als je nagaat hoevaak bij het uitgaan of taxi-chauffeurs/ambulancepersoneel etc in elkaar worden geslagen..
Heb nog wel dat ik denk: had ik dit en dit niet moeten doen. Inderdaad een schop onder zijn hol etc. Maar mijn gevoel zegt echt: voordat jij hem te pakken had, had jij dat scherpe ding in je gezicht gehad. Wat dat betreft zegt leeftijd tegenwoordig niet zo veel meer...dit was de hele uitstraling.


Ik ga het zeker proberen los te laten ,maar ben wel een stuk allerter weer. Klinkt dom miisch, maar heb de neiging om een busje deo altijd bij mij te dragen voor zulke gevallen...


Ga zo lekker naar bed. Bedankt voor alle reacties en gelukkig dat ik niet de enige ben die dit gedrag schokkend vind...


thanks meiden

 
Quote
RE: erg geschrokken
-claudia-  schreef op: 06-12-2012 22:26:46

nog heel even snel voor truusje,
thanks voor jouw verhaal. Ik kan ook niet zeggen of die jongen ODD heeft(ik heb daar zelf geen ervaring mee) ik ken die jongen ook niet dus dat is een beetje moeilijk...)...agressief gedrag herken ik wel bij kindjes bij dochter op de basisschool, maar vond ik zelf niet te vergelijken met dit. Dit was zo uit het niets bedreigen...Ik weet niet of je zoontje dat ook doet, maar zou jij hem dan alleen of alleen met vriendjes naar zo'n speelkuil laten gaan waar ook kindjes vanaf 2 jaar lopen...?(of ik zie het misschien te makkelijk hoor, maar als het zo extreem is verwacht je toch begeleiding...daarvan uitgaand..denk ik zelf dat dit tegenwoordig oa stoer doen is)
Bedoel het trouwens niet aanvallend hoor.

Nouja feit is, ben enorm geschrokken want zoiets verwacht je echt niet...en had ook de indruk dat hij het meende. Ik ben nog nooit bang geweest voor een kind.

Nu lekker even van mij afzetten, ik zal morgen nog even op het topic kijken en even lezen.

 
Quote
Navigatie


Reageren op erg geschrokken
Naam
Bericht