Menu
 

Topic:

Wanneer is de tijd?

Troelala  schreef op: 05-12-2012 12:50:35
Hoi allemaal 

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen dus het zal wel een heel onduidelijk verhaal worden..Sorry alvast!

Mijn vriend en ik zijn bijna 4 jaar samen hebben net een huis gekocht en het gaat allemaal supper tussen ons!  
Nu hebben we het er de laaste tijd vaak over om een gezin te gaan stichten iets wat ik heeeel graag wil en mijn vriend ook maar hij bedenkt elke keer een reden waarom het nu niet kan(niet dat ik van vandaag op morgen met de pil wil stoppen maar een beetje een planning maken van waneer wel).

Zal ff alle "snoemen" oprij zetten dan snappen jullie het beter.

Toen we ongeveer 2 jaar bijelkaar waren hebben we het er voor het eerst over gehad hebben. Toen was het dat ik nog op school zat daar kon ik me wel in vinden dus het werd vooruitgeschoven.

Ik ben daarna een vervolg opleiding gaan volgen deze heb ik niet afgemaakt dus toen kregen we het der weer over, ik moest een eerst een baan hebben kon ik me ook in vinden dus weer verschoven.

Tot op dit punt kon ik het echt nog wel begrijpen dat het nog niet slim was maar vanaf hier begint het voor mijn een beetje waring te worden. in middels zijn we 3 jaar samen.

Op het moment dat ik een jaar contract kreeg(dit was de afspraak) gingen we het er weer over hebben, toen was het dat we eerst moesten verhuizen. We woonde toen der tijd op een flat een mooi groote met 2 verdiepingen ter vergelijking het was groter als het huis dat we nu hebben gekocht! 
Hier hebben we het veel overgehad en de afspraak gemaakt dat we zouden gaan kijken hoe en wat we hadden toen der tijd nog niet de optie om te kopen door de een lening de hij toen der tijd heeft afgeloten voor zijn ex. 

En hier in wilde ik ook een punt inbrengen ik wilde dat ik zijn vrouw was voor we aan een gezin gingen beginnen kon hij zich ook in vinden maar hij gelooft niet in trouwen dus besloten we dat we voor een GPS gingen hij heeft me ook gevraagt zijn vrouw te worden en alles dit is nu een jaar terug.. we hebben nog geen enkele plannen gemakt of wat dan ook hij wil her der nooit over hebben...(dit vooral op het moment omdat we net verhuist zijn en al het spaargeld in het huis is gaan zitten, kan ik me ook in vinden maar het hoeft van mij echt geen groot feest te worden mijn part een BBQ in de tuin)

Toen kwam hij met het argument dat ik mijn rijbewijs moet hebben( ik heb zware enkel klachte waardoor het moeilijker is voor mijn om een rijbewijs te halen) Maar ik met frise moed der toch aan begonnen en ik der nog steeds mee bezig(zijn al een jaar verder gaat niet snel maar het gaat, de vooruitzichten zijn dat ik in het voorjaar op kan voor mijn exame kan). Hij is hier ook heel positief over mag pas als ik hem op zak heb met te pil stoppen in theorie dan natuurlijk.

Nu zijn we net verhuist en heeft hij bedacht dat hij eerst wil kijken naar hoe de maandlast lopen dus ik heb zo iets van oke kijken we het een paar maand aan, nee zegt hij ik wil het een jaar bekijken of het kan. We betalen nu minder aan hypotheek als we eerst aan huur betaalde dus ik heb echt zo iest van wat kan der mis gaan, ook ben ik meer gaat werken waardoor we ongeveer 400 euro permaand over houden en dat gaat naar de spaarrekening. Nu had ik het der gisteren met hem over en nu wil hij eerst flink wat sparen wand een baby kast veel geld. Ik hem vragen wat der dat zo veel geld moet gaan kosten als je een baby verwacht zijn antwoord heeft echt mijn mond doen open klappen.

Dit is zijn begroting(en als ik er vriekant naast zit zeg het me ook)
-Baby kamer 3000 euro 
-kinderwagen met alles der op en der aan 2000 euro 
-Kleding en dergelijken 500 voor de eerste paar maand
-Flessen,fopspenen en ga zo door 400 euro 
-Opknappen van de nu nog logeerkamer 1000 euro(is incl. het platen van een     dubbelebeglazing op die kamer)
en zo maar door....

En dit moet dus eerst op de spaarekeing staat plus nog wat want der is altijd wel wat
onverziens.

Wat ik kan ook nog een ding vind om er toch niet zo lang mee te wacht is dat er best wel een leeftijd verschil tussen ons zit 15 jaar, ik ben 21 en hij is 36.

Ik kan zo nog wel ff door gaan met dingen maar ik denk dat jullie het wel begrijpen en het wordt ander ook een lang dragig verhaal.

Nu is mijn vraag aan de deadharts die het hele verhaal hebben gelezen: Ben ik nu zo onredelijk dat ik nu ene keer zo iets heb van komt het nog een keer of ben ik straks 30 en zijn er nog redenen om het niet toen.

Nogmaals als jullie vinden dat ik wel onrelijk ben zeg het me dan ook wand ik wordt ondertussen een beetje moederloos van, en misschien kan iemand we wel toen mijn verstand bengen.

Alvast bedankt

 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer is de tijd?
Laura73  schreef op: 05-12-2012 12:54:40
Als ik dit zo leest denk ik hij houdt je aan het lijntje, aan de andere kant je bent nog maar 21 meid, nog zoooo jong.ondanks alle bezwaren die je partner noemt zou ik denken geniet nog even, bouw inderdaad een goede buffer op want het zal er slechter op worden aankomende jaren.Neem toch nog even 2 jaar de tijd meid.

 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Caithy  schreef op: 05-12-2012 12:54:48
Sorry hoor 3000 euro voor een kamer en 2000 euro voor een wagen??? Zijn ze van goud!!!!
Flessen 1000 euro??? Doen normaal!! hahahaha

Ik denk dat hij eens wakker geschud moet worden, waarschijnlijk is hij gewoon bang!
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Dicha  schreef op: 05-12-2012 13:07:02
Een kinderkamer en kinderwagen, kun je net zo duur maken als je zelf wilt..
Ga maar eens neuzen op internet en prijzen kijken..
Een baby zal ook prima slapen in een goedkoper kamertje..
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Sammie  schreef op: 05-12-2012 13:08:21
Een buffer hebben is nooit een slecht idee. Alleen zijn de bedragen die je noemt wel aan de hoge kant, hoewel het ook aan je levensstandaard ligt. Het kan allemaal echt wel goedkoper, voor de helft van de bedragen die je noemt kun je nog aan goede kwaliteitsproducten komen. Dus dat zou niet zo'n hindernis moeten zijn.

Aan de andere kant ben je pas 21, dus waarom zo'n haast? Het is natuurlijk je eigen keuze, maar ik vind je erg jong. Geniet nog een tijdje en bouw die buffer op. Oh ja, en ga een goed gesprek met je vriend aan, want die angsten moeten ergens vandaan komen.
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Karinmv3  schreef op: 05-12-2012 13:09:52
Zijn begroting klopt van geen kant, maar ik ben het wel mee eens dat je, nu je de mogelijkheid hebt, even een grote buffer op moet bouwen nu het nog kan.
Kinderen zijn duur, je kunt niet in de toekomst kijken en je bent nog maar 21.

Ik werd ook zwanger van mijn oudste toen ik 21 was, dat was wel ongepland. We hebben daarna financieel een paar moeilijke jaren gehad en ik heb zo vaak gewenst dat we wat tijd hadden gehad om iets op te bouwen.

Ergens denk ik ook dat je leeftijd een probleem zou kunnen zijn voor hem, als ik een vriend zou hebben van 21 zou ik daar echt geen kind mee willen. Hoe volwassen je ook denkt te zijn op die leeftijd, dat ben je gewoon niet (is mijn persoonlijke mening). Ik dacht toen ook wel redelijk volwassen en zelfstandig te zijn, woonde samen, werkte, geen uitgaanstype, maar als ik nu terugkijk was ik lang niet wat ik dacht te zijn.

Ik zou eens vragen aan hem om eerlijk te zijn over wanneer wel en dan echt eerlijk en niet alleen maar om het jou naar je zin te maken, maar persoonlijk geef ik hem wel gelijk dat hij er de afgelopen jaren nog niet aan begonnen is.
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Laura73  schreef op: 05-12-2012 13:18:56
er staat flessen fopspenen etc 400 euro,das natuurlijk overdreven maar als je bijv kiest voor een flessensterilisator, 4 flessen inclusief verschillende spenen daarbij paar fopjes, fopjesspenen ketting,flessenborstel zit je al wel aan 150 denk ik.Kinderwagen 2000? das ook wat overdreven maar beetje wagen inclusief reiswieg, maxi cosi en wandelwagen gedeelte met voetenzak, parasol etc ben je wel 800 kwijt.Dus haar partner begroot best fors en dat kan wat minder maar alles kost geld en het zijn juist die extra dingen waar je zo 1 2 3 niet aan denkt dus dat man daar over nadenkt prima! maar denk dat hier iets anders aan ten grondslag ligt en dara zul je achter moeten zien te komen
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Anoniema  schreef op: 05-12-2012 13:28:15
en waarom alles nieuw aanschaffen? lang leve MP !

En als 1 van beiden twijfels heeft, gewoon wachten.

 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Anne Mv 3  schreef op: 05-12-2012 13:33:02

Heel veel mannen hebben er veel moeite mee om een moment aan te geven: nu zijn we er klaar voor.
Er ís ook altijd wel een reden te bedenken...
Vroeger ging je trouwen en dan konden er kinderen komen, logisch gevolg van de sexuele relatie zeg maar. Nu is dat 'los verkrijgbaar' wat veel voordelen maar óók veel nadelen heeft zoals je nu merkt.
In een relatie moet je er allebei achter staan voordat je stopt met het gebruik van voorbehoedsmiddelen maar tegelijkertijd mag je van je partner wél vragen om duidelijkheid.
Benoem het zoals je hier beschrijft: eerst had je deze voorwaarde, toen die... ik krijg nu het gevoel dat er steeds weer dingen zijn waardoor je het uit wilt stellen.

Zoals anderen al zeggen: je bent nog jong genoeg, maar als de wens er is dan is het ook wel zo eerlijk dat je partner niet steeds met aanvullende voorwaarden komt. Je hebt samen een relatie dus je bepaalt ook sámen (!!) wanneer je er klaar voor bent.
Nu lees ik dat je vriend eigenlijk over jou 'vadert' en dat is niet goed, je moet dat echt samen bespreken, samen plannen maken en samen beslissingen nemen!

 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Jess  schreef op: 05-12-2012 14:25:21
nee die begroting slaat nergens op, tenzij hij met diamanten gezetten flessen wil...

zo ie zo als je de basis dingen heb en niet de overbodige luxe is het denk een vierde van wat hij noemt.
oke luiers e.d zijn duur, baby's zijn duur...
maar je kan het zo duur maken als je zelf wil hoor.
kleertjes krijg je vaak in de kraam of je kan om bonnen vragen van de hema, zo kan je zelf iets kopen en bij de hema (of wibra) is het leuk en niet duur.

Als je het mij vraagt stelt je vriend het uit totdat hij zegt; sorry maar ik vind me nu te oud om vader te worden...
ik zou duidelijkheid eisen meid.
natuurlijk is er in het leven altijd wel iets te verzinnen om een kind niet te willen als je er niet helemaal achter staat
succes!



 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Krumelke  schreef op: 05-12-2012 14:25:39
je zult dit samen moeten doen.

er zullen altijd redenen blijven t uit te stellen.

je budget is extreem ruim. onze wandelwagen kostte 50 euro. lang leven 2e hands.
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Troelala Hij  schreef op: 06-12-2012 07:40:26
Bedankt voor de info!

We hebben het der intussen een goed en lang gesprek over gehad.
Ik heb uit gelegt dat ik me een beetje aan een lijntje gehouden voel en dat begrijpt hij ook.
Hij had het der met een coega over gehad en die heeft hem ook uitgelegt ddat het altijd een sprong in het diepe is je weet nooit hoe zo iets zal lopen. Hij is bij het berijf komen werken toen zijn  vrouw 30 weken zwanger was daar voor ook een vaste aanstelling en alles, maar hij ging der toch uit. die heeft mijn vriend zijn ogen doen open, zijn woorden: perfect wordt het nooit. Hij begon der gisteren ook zelf over.

We zijn samen marktplaats afgegaan en hebben nu een wat duidelijker begroting kunnen maken.(waar we uiteingelijk op uit kwamen hebben we al op de spaarreking staan) Over de vaste lasten en dergelijken is hij nu van mening als we de dure maand december kunnen over leven moet het goed komen. We hebben de afspraak gemaakt dat we in  januarie weer gaan kijken naar alles en dat we dan een globale planning gaan maken voor waneer we de pil aan de kant kunnen doen!

Over mijn leefttijd nog iets heel kort, ik weet dat ik jong ben maar ik heb altijd al gezegt dat ik jong moeder wil worden (mins dit haalbaar is) En gezien de leeftijd van mijn vriend wil ik ook niet te lang wacht, maar dat is strik personlijk!

Nog bedankt voor jullie info en adviesen ik het der echt wat aan!!


 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Anne Mv 3  schreef op: 07-12-2012 18:39:57
Fijn dat jullie er zo goed over gesproken hebben!
Heel veel geluk samen
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Lauw  schreef op: 07-12-2012 19:06:11
Kinderen hoeven niet zoveel te kosten.

ik denk dat hij probeert uit te stellen


 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
C@th  schreef op: 07-12-2012 19:06:52

Quote SismvNick:
Kinderen kosten zoveel als jij wilt dat ze kosten hoor.

Wat betreft je leeftijd, ik was 19 toen ik mijn zoon kreeg, en 21 toen ik mijn dochter kreeg. Daar heb ik zelf nog nooit een probleem gezien. Het probleem van zo jong moeder worden is alleen de mensen om je heen die er over oordelen.

Maar goed als hij niet wil wil hij niet. Hij heeft al een kind en weet dus al wat het is. En misschien ziet hij het gewoon niet zitten omdat het hem is tegen gevallen?



ik was 23 toen mijn zoon kwam. en ik werd op het cb aangesproken alsof ik de oppas was van hem.. waar is zijn moeder?? voor je neus muts!! (ik had niet dezelfde achternaam, nu weer niet haha) 

moet zeggen dat jong moeder zijn wel wat heeft. ik ben nu 35 en heb een zoon van 12 jaar. en een dochter van 6 en een kleintje opkomst.. haha
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Mafkees  schreef op: 07-12-2012 19:11:20
je kan uitgeven wat je hebt, je kan keuzes maken.

je moet zeker zijn van de liefde van beide voor een kindje. in principe heb je veel meer niet echt nodig.

hij moet niet zoveel beren op de weg zien, laat hem het boekje van kluun eens lezen, staat deze voorbeelden allemaal in

dan is het kindje er, kun je ook je baan kwijt raken, het kindje kan ook ziek zijn, je kan zelf iets vreselijks overkomen.
als je aan alle ergste momenten blijft denken, zal het leven je nooit verder brengen dan waar je nu staat

zet em op meid!
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
C@th  schreef op: 07-12-2012 19:16:18
sis, dat is toch niet normaal meer... ik vond met mijn 23 me helemaal niet jong. ja als je 16 bent dan ben je jong.... pfffff 
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Macife  schreef op: 07-12-2012 19:21:38
onze babykamer koste maar 400 euro (bedje,comode, plankje)
de kinderwagen was rond de 500

flesjes is lang niet na zo duur...ook de goedkoopste flessen zijn goed.
ik haalde ze in duitsland. en voor 2 euro per fles en had er 3 zijn ze heel lang mee gegaan. en dezelfde met de spenen. ze waren daar ook goedkoop.

kleding...als je niet merk gericht ben valt het ook allemaal mee..

mijn man was ook er soort van tegen...hij had ook ziets van en....dan hoe moeten we het allemaal gaan doen.

maar toen eenmaal de kleine erwas had hij spijt er van dat hij toch niet eerder overstag is gegaan... en kwa finacienen groei je er in
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 07-12-2012 19:24:15
Ik was bij de eerste 19 jaar. Nu 26 en heb er vier.
Ik ben nooit anders aangesproken op het cb. Jammer dat er zoveel vooroordelen zijn.
Tussen nummer 3 en 4 zit bijna vier jaar tussen. Ik sta nu wel heel anders in het leven.

Wat betreft jou vriend. Dumpen die hap. Ik hou niet van dominante mannen.
Wees eerlijk in een relatie.
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Troelala  schreef op: 17-12-2012 10:51:27
We zijn inmiddels wat verder en het gaat nu niet zo goed tussen ons.
Ik ben er te veel mee bezig en wordt er overal mee geconfronteerd, mijn zwager en neefje van 7 maand waren hier gisteren en het gevolg was dat toen ze weg waren en mijn vriend een grapje maakte van lief kindje e en ik een complete huil-bui heb overgehouden daar aan.

Het lijkt wel of hij het leuk vind dat ik zo veel verdriet aan het feit dat hij nog niet aan een kindje wil beginnen, zeker omdat hij er ook echt grapjes overmaakt. Hij voelde zich wel heel schuldig na zijn opmerking en mijn reactie er op maar hij nodig wel mooi vrienden van ons uit die net een kleine hebben gekregen(is nu 4 weken oud) Dan denk ik bij me zelf doe je het allen om me te pesten?? Zijn antwoordt ik dacht dat je het wel leuk zo vinden....... WAT?!?!?!?! Hier nóg een lief kleine schattige babytje die jij voorloping toeg nog niet mag hebben(ff heel kort door de bocht gezegt).

Ik ben me der wel heeel erg van bewust dat ik er gewoon echt te veel mee bezig ben en het ff moet laten rusten toe januarie maar ik kan het bijna niet!

Ik wordt der gewoon zo moedeloos van... En ik heb een uitlaat klep nodig gelukkig zijn er zulke lief meiden die me een hart onder de riem steken, bedankt dat jullie mijn klaagzang aan willen horen!
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Baby2  schreef op: 17-12-2012 11:02:16
Je moet misschien ook niet alles direct negatief opvatten van je vriend. Misschien wil hij eens kijken hoe anderen met een klein kindje omgaan zodat hij vast aan het idee kan wennen van een kleine van jullie twee samen. Door anderen te zien met jonge kinderen maak je je soms een voorstelling van hoe iets kan zijn.
Je geeft zelf al aan dat je er veels te veel mee bezig bent maar waar het hart nou eenmaal vol van is........................... Ik snap dat wel en ik kan nu wel heel makkelijk gaan roepen van laat het los maar daar heb je geen bal aan.
Ik denk dat je er echt samen uit moet gaan komen met je vriend, maar zeg nou zelf, het is toch al bijna januari meid!!!!!!
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Caithy  schreef op: 17-12-2012 11:09:44
Tjee je bent er echt veel te veel mee bezig hoor!!

Daarnaast zou het misschien zo kunnen zijn, dat het nog 4 jaar duurt voordat er een kindje is... Met je partner moet je de rest van je leven door het leven, dus dat moet een goede stabiele basis zijn, want ook als de kids groot zijn, moeten jullie samen verder!!!
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Liefje  schreef op: 17-12-2012 11:10:12
ja het is zo januari maar ik zou nog eens even het gesprek aan gaan en ook zeggen dat je in januari wilt stoppen met de pil (of gaat stoppen)

ik heb toen tegen die van mij gezegd ik stop met de pil en op het moment dat jij nu nog geen kinderen wil zul je condooms moeten gaan halen.

ook gezegd dat als hij er binnen een aantal maanden nog niet uit was het dan voor mij op zou houden dat ik niet van plan was jaren nog eerst samen te zijn en dan dat het vervolgens uit gaat en ik te oud zou zijn (te oud voor mij gevoel dan he!)

ik hou hier niet zo van van mannen die uitstellen in mijn omgeving een paar van die mannen gekend steeds maar uitstellen en vervolgens het uitmaken nieuwe vriendin krijgen die binnen no-time zwanger was
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Liefje  schreef op: 17-12-2012 11:10:44
daarbij als hij het op die leeftijd nog niet weet.....dan zal hij het waarschijnlijk nooit weten
 
Quote
RE: Wanneer is de tijd?
Troelala  schreef op: 17-12-2012 12:40:56
Bedankt voor jullie woorden! 

Ik weet dat ik er te veel mee mee bezig ben en Baby2 je heb waarschijnlijk gelijk dat ik het ook te negatief opvat. Moet ook nog ongi worden vandaag dus daar kan de huil-bui ook vandaan komen maar dat was op het moment ff de druppel.

Mijn vriend is in zijn vorige relatie mede opvoeder geweest van 2 kinderen"(hij was dus niet de biologische vader) de jongste was 2 maand oud toe hij daar in bij kwam wonen. We hebben het der laatst nog over gehad en ik had hem recht uit gevraagt of hij het te zwaar vond of bang was om 'opnieuwe' te doen. Zijn antwoord was ik ben ook een paar jaar ouder geworden ik weet niet of ik de gebroken nachten en alles weer opnieuw wil doen.

Dat antwoordt deed mijn veel verdrient, tot voor heen zijn hij mij altijd dat hij 100% zeker wist dat hij kinderen wou, en dan krijg je opeens dit op je bord.

Ik krijg er opeens zo veel twijfels over, over ons....
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer is de tijd?
Naam
Bericht