Menu
 

Topic:

Tassen vol speelgoed

Esther Mv Thomas  schreef op: 04-12-2012 19:13:44
Vandaag eindelijk dat gedaan wat al heel lang nodig was: eens goed al het speelgoed van Thomas (bijna 7 jaar) nagekeken en meteen besloten of het weg kon of niet. En dit dan samen met hem hoor.....
Zo had hij nog een parkeergarage staan, waar hij nooit meer mee speelt (is er echt zo een voor kinderen van een jaar of 3). Of een houten vrachtwagen met dierfiguurtjes, als een vormenstoof. Boeken die hij nooit meer leest of zal gaan lezen, hij loopt met lezen heel erg voor en dan zijn die kinderboekjes gewoon niet meer geschikt. Ik kan zo nog wel even doorgaan, er staan hier dus tassen vol met speelgoed.......Er zit trouwens ook veel gekregen spul van zijn nichtje bij (6 jaar ouder).
En waar gaat dat heen? Naar de speelgoedbank! Op internet zag ik dat er eentje in de buurt is die samenwerkt met de Voedselbank. Het speelgoed wordt schoongemaakt en opgeknapt door mensen met een verstandelijke beperking, dus ook die mensen hebben een nuttig tijdverdrijf.

Ik had overal foto's van kunnen nemen en het zelf proberen te verkopen. Maar dan zit je nog weken of maanden met dat spul en mensen over de vloer etc. Bewaren voor een vrijmarkt? Nee, dan blijft dat spul nog langer hier en het staat echt in de weg. En dan zal je zien dat het heel slecht weer is en er nog niets verkocht wordt......Voorheen brachten wij nog wel eens wat naar het kinderdagverbljif waar hij gezeten heeft, maar die komen inmiddels ook om in het spul.
En toen dacht ik dus aan de Speelgoedbank. We hebben aan hem uitgelegd hoe of wat en hij was het er meteen mee eens dat 'arme kinderen' zijn speelgoed wel mogen hebben.

Morgen gaan we het wegbrengen en misschien dat we nog wel even verder gaan mesten in zijn speelkamer (hoewel daar het meeste vrij nieuw is en daar speelt hij nog mee, dan gaat het om wat kleinere dingen, zoals autootjes).
 
Quote
Navigatie
RE: Tassen vol speelgoed
Jolanda1974  schreef op: 04-12-2012 19:16:54
Wat een mooi initiatief
 
Quote
RE: Tassen vol speelgoed
Karien  schreef op: 04-12-2012 19:23:33
Waar is dat precies in de buurt Esther?
Ik heb ook nog het een en ander staan op zolder en vind dit wel een idee om het dan daar naar toe
te brengen.
 
Quote
RE: Tassen vol speelgoed
Slabbertje  schreef op: 04-12-2012 19:27:27
prachtig iniatief, heb er laatst een topic voor geopend, toets even bij google in speelgoedbank en je ziet waar je terecht kunt
 
Quote
RE: Tassen vol speelgoed
Esther Mv Thomas  schreef op: 04-12-2012 19:53:02
Hier in Middelburg zou er een zijn. Ik moet morgen nog even naar het precieze adres kijken.
 
Quote
RE: Tassen vol speelgoed
Ikee  schreef op: 04-12-2012 19:54:29
ow wauw mooi hoor! En idd op MP krijg je er vaak niet heel veel voor. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Tassen vol speelgoed
Naam
Bericht