Menu
 

Topic:

Ff klagen hoor, rotbaan

Worteltje  schreef op: 03-12-2012 23:38:32
Ik heb het gevoel dat ik niet mag klagen maar moet toch even van mij afschrijven hoor.
2 jaar ben ik thuisgeweest in de ziektewet. Sinds 3 maand zit ik in de ww. Daar wil ik natuurlijk niet inzitten en ben keihard op zoek gegaan. Eerst naar banen die bij mij pasten maar sinds een maand ofzo ook naar nbanen die helemaal niet passen. En nu heb ik dus al een week een nieuwe baan. Heel erg fijn natuurlijk dat ik relatief snel in deze tijden een baan heb gevonden, daarom vind ik ook dat ik niet mag klagen maar pffff het is gewoon echt een klutbaan. Ik bel dus mensen op om energiecontract te verkopen. Maar ik kan helemaal niks verkopen en vind dat ik mensen lastig val. Ik zit bevend aan de lijn, niet wetend hoe ik dat moet doen.
Door mijn cv, waar deze werkervaring veel op staat, (maar dat was niet zo heel erg koud bellen) word ik platgebeld en gemaild door wervingbureaus om mij bij deze werkgever aan het werk te krijgen. Heb al 10 verschillende bureaus gehad. Bij de 1e toegehapt, want ik had toch baan nodig.
Het helpt ook niet dat mijn 1e loon pas 25 januari komt, dus dat geeft ook veel stress. Stoppen kan niet want mag zelf geen ontslag nemen en wil ik ook niet want moet aan mijn kinders denken. Maar ik ga dus vol angst elke dag naar het werk en hoop dat mijn supervisor zegt dat ik het niet kan waardoor ik weg moet, maar dat doet hij steeds maar niet. Dus ga ik morgen maar weer vol goede moed aan de slag en ondertussen solliciteer ik verder in de hoop dat ik binnenkort weer een baan vind bij een klantenservice, waar jijzelf gebeld word.
Ik moest het gewoon even van mij afschrijven, oplossingen zijn er toch niet.
 
Quote
Navigatie
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Liva  schreef op: 03-12-2012 23:43:24
Ik snap je tegenzin volledig... heb er zelf een keer gesolliciteerd, moest gelukkig niet, maar kon het gewoon niet... voelde me zo opdringerig! En was het er niet mee eens... (was ook energie-contracten 'aansmeren'...)

Ik hoop voor je dat je snel een leuke baan mag vinden, en ondertussen... maar even aan je schatjes denken dan maar...
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 03-12-2012 23:54:52
Oh dat heb ik ook gedaan,nooit meer.
Niks voor mijn om mensen lastig tevallen en sago te maken.
Als mensen iets willen hebben,dan bellen ze vanzelf wil,denk ik.
Ik heb het geloof ik toen nog geen 2 maanden volgehouden.
Ik vond ondertussen een baan in de thuiszorg,werk er nu 5 jaar bij de zelfde client.
Zodra ze niet meer zelfstandig kan wonen ga ik wat anders zoeken
Want ben dat ook zo zat ondertussen,(het schoonmaken dan he)
Want zij is super lief en ik heb haar beloofd om haar te blijven helpen
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Liefje  schreef op: 04-12-2012 00:23:25
oh ook gedaan maar nee was meteen nee bij mij....resultaat binnen 1 maand ontslag vond ik ook niet erg hoor
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Boterbloem  schreef op: 04-12-2012 08:45:21

Ik vind je een topper!

Je bent niet mensen aan het lastigvallen, dat is hoe zij het maar net opvatten. Vind dat tegenwoordig mensen behoorlijk aso zijn aan de telefoon op dit vlak. Als mensen zich nou eens normaal konden gedragen kon jij met plezier je geld verdienen.


Vind het eigenlijk wel mooi dat je dit schrijft, maar misschien opent het de ogen van een aantal mensen die dus sjaggo reageren aan de telefoon dat zij iemand, die eerlijk haar geld wil verdienen, zo kunnen laten voelen.

Wees er trots op dat jij je geld verdient. Als ik dit moet doen om rond te komen dan ga ik dit ook doen, simpel genoeg omdat ik wil dat wij zonder uitkering het financieel redden. Laat de mensen die wel naar reageren het ene oor in en het andere oor uitvliegen, wens ze (overigens wel gemeend ;-) ) een prettige dag verder en gewoon weer verder bellen.

Echt niet makkelijk ,dat besef ik ook wel (heb het in studententijd ook gehad) maar ik weet zeker dat de meeste mensen ook zeuren over mensen in de bijstand ide een baan hadden kunnen nemen. Voor sommigen is het nooit goed ;-)

Kortom: ik vind je een topper! Soms hebben mensen echt een baan wat ze al niet leuk vinden, doen buitenstaanders nog eens een extra duit in het zakje om het naar te maken, maar ondertussen doe je wel het juiste. Super!

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Jo  schreef op: 04-12-2012 09:10:05
Ik heb 1,5 jaar bij het CBS gewerkt, daar belden we niet om dingen te verkopen maar voor telefonisch onderzoek.
Dan kreeg je een willekeurig nummer op het scherm en die moest je dan bellen.
Deze mensen kregen van de te voren een brief dat er gebeld zou worden.
Nou wat je af en toe naar je hoofd geslingert kreeg.

Maar goed jij moet bellen om mensen klant te laten worden dat is natuurlijk rotwerk.
Ik vind het dapper van je dat je het probeert maar ik zou het niet kunnen.
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Jen9  schreef op: 04-12-2012 09:12:00
Ik vond wel degelijk dat mensen mij lastig vallen als ze me vragen iets af te nemen.. Ik heb daar namelijk niet om gevraagd. Ik blijf altijd beleefd, uiteraard. Tegenwoordig kost t me wel wat meer moeite omdat ik ingeschreven sta bij het bel-me-niet-register... en dan toch bellen, dat vind ik ronduit asociaal.. (van de werkgever wel te verstaam)

Meid, ik heb wel respect voor je, je bikkelt maar door.. ik hoop dat je snel een leuke baan vindt!
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Alice  schreef op: 04-12-2012 09:13:17
Ik ben ooit supervisor geweest van mensen die outbound moesten bellen om een abonnement te verkopen. Poeh, wat een respect had ik voor mijn medewerkers! Vind het echt heel knap als je dit werk kunt en kunt volhouden. 

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Onsjanneke  schreef op: 04-12-2012 09:19:16

Ik vind het ook super dat je dt aanpakt. Ik zou het ook proberen hoor. Ben zelf ok geen held met bellen en zeker niet om dingen aan te smeren.


Ik hoop dat je snel wat leukers mag vinden. Maar ondertussen staat dit toch ook mooi weer op je cv.


Is er ook een mogelijkheid om intern een cursus of workshop oid te krijgen. Dat je daardoor wat meer handvaten krijgt om zo'n gesprek te sturen? Vraag er eens naar bij je supervisor. Neem aan dat hij ook graag mensen heeft die veel kunnen aflsuiten

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Luna-mama  schreef op: 04-12-2012 09:21:25
Ik heb ongeveer dezelfde baan als jij, ik verkoop loten van de v.r.ienden-loterij. In het begin voelde ik me net zo schuldig en opdringerig als jij. Je moet echt een knopje omzetten hoor. Ja ok, jij belt mensen, jij stoort ze in hun bezigheden en dus moet je netjes en beleefd blijven. Dat doe ik ook zeker en ik laat me gerust afzeiken als iemand het nodig vindt te schreeuwen en schelden. Jammer voor hun! In zo'n geval laat ik ze schreeuwen en zeg dan heel liefjes:"Zo, das niet zo heel aardig en ik blijf wel netjes toch? Ik kan begrijpen dat u niet op dit telefoontje zit te wachten, maar dat mag u op een normale manier vertellen en dan kan ik u helpen"(Rvv en BMNR) 
Het enige kunstje is echt om rustig te blijven, maar wel zelfverzekerd. Jij weet waar je over praat, hou een leuk praatje eromheen, niet alleen om de sale te kunnen maken waar je om belt. Ik heb soms hele gesprekken over echtgenoten, kinderen, vakanties, het weer...en na een paar minuten kom ik pas weer toe aan mijn praatje. Maar je zal echt zien, je hebt binnen no-time je eigen riedeltje en dat  maakt het voor jezelf makkelijker. Ik kan dromen wat ik mensen vertel over de vr-loterij. Ik heb een vast verhaaltje, kort maar krachtig en als mensen daarna geen interesse hebben probeer ik ze nog 1x mijn aanbod te doen. Zeggen ze dan nee, is het voor mij nee. Ik dring nooit aan, maar probeer iemand wel om te praten. Echt, je zal er snel genoeg in zitten, heel veel succes!!!

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Nala  schreef op: 04-12-2012 09:40:00

Quote jen9:
Ik vond wel degelijk dat mensen mij lastig vallen als ze me vragen iets af te nemen.. Ik heb daar namelijk niet om gevraagd. Ik blijf altijd beleefd, uiteraard. Tegenwoordig kost t me wel wat meer moeite omdat ik ingeschreven sta bij het bel-me-niet-register... en dan toch bellen, dat vind ik ronduit asociaal.. (van de werkgever wel te verstaam)

Meid, ik heb wel respect voor je, je bikkelt maar door.. ik hoop dat je snel een leuke baan vindt!



Hier blijven we ook altijd beleeft,ook al staan we in het bmnr worden we alsnog gebeld en helaas soms ook door agressieve verkopers, dan kan mijn man wel boos worden, zit op zijn werk heeft het druk en de beste verkoper luistert niet als man al 10x aan heeft gegeven geen intresse te hebben en graag weer verder wil met zijn werk, echter moet die verkoper het gesprek stoppen om weer het bmnr te kunnen doen.

Gelukkig zijn niet alle verkopers zo en heb je er ook goede bij zitten die ook gewoon hun werk doen en nee is nee dasn is het ook goed.

Ik denk dat als je dit werk doet, je de middenweg moet zoeken, snap dat ook de verkopers met hun targets zitten, maar de mensen thuis hebben er ook niet omgevraagd nee is nee, dus de managers en werkgevers mogen weleens milder zijn.

Vind het knap dat je het volhoudt puur voor je gezin, geeft maar weer aan hoeveel je om je gezin geeft, dat is toch een fijne gedachte om je werkdag mee te kunnen starten

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Liefje  schreef op: 04-12-2012 09:44:17
Ik vind ook wel degelijk dat mensen mij lastig vallen en blijf bij mij eerste reactie beleefd waarin ik netjes aangeef geen belangstelling te hebben en als ze dan nog door gaan dan blijf ik niet meer beleefd (ach meestal gooi ik gewoon de haak erop want mijn ervaring is dat de meeste mensen doof zijn en/of een plaat voor hun kop hebben want ze verstaan mijn nee gewoonweg meestal niet)
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Anna28  schreef op: 04-12-2012 09:59:36
allereerst een voor jou!

En wat rot dat je het niet naar je zin hebt, dat was vast niet je bedoeling toen je vol goede moed op training ging en aangenomen werd!

Kun je niet een gesprek aangaan met je supervisor om dit te bespreken? Je zult op deze manier ook niet bijdragen aan de targets die ze stellen denk ik, dat zien hun misschien ook wel in? Is er binnen dat bedrijf niet een inbound service waar ze je op kunnen zetten? 

Hoop dat er snel een oplossing komt!! Vind het in elk geval superknap dat je het toch doet en je best doet om er iets van te maken!!
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Jantjemv3  schreef op: 04-12-2012 10:07:07
Ik wil alleen even zeggen dat k het superstoer van je vind dat je dit werk toch doet!!! En weet je, als mensen niet op jouw telefoontje zitten te wachten dan hangen ze maar weer lekker op. Respect hoor meid, en hopelijk komt er snel een nieuwe, leukere baan op je pad.
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Ikke  schreef op: 04-12-2012 10:09:06

Ik vind het ook knap hoor dat je deze baan hebt aangenomen ipv  een uitkering te gaan trekken! Kan me wel voorstellen dat je het moeilijk vind maar ach je moet maar zo denken als mensen niet geinteresseerd zijn dan hangen ze op. Dat doe ik zelf ook altijd , ik sta ten eerste ingeschreven bij het belmenietregister maar als ik dan alsnog gebeld wordt zeg ik meteen nee bedankt niet geinteresseerd , fijne dag nog en hang gelijk op

 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Myself  schreef op: 04-12-2012 10:14:31
Vervelend hè werk doen wat niet naar je zin is?

Heb het zelf ook, tenminste, mijn werk inhoudelijk is me op het lijf geschreven (zorg), maar de onregelmatigheid hakt er bij mij behoorlijk in, ook al is het maar een klein contract.
Toch blijf ik werken, voor mijn toekomst, voor mijn kinderen, ik moet die verantwoording gewoon nemen ivm het financiële plaatje, net zoals ik van jou begrijp.

Ik vind dat we daar soms best even over mogen klagen hoor
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Worteltje  schreef op: 04-12-2012 22:04:42
Dank jullie we lieve meiden, ik lees met tranen in mijn ogen, dit geeft me weer wat moed! Het is niet zozeer dat ik bang ben dat ze boos op mij worden hoor, daar kan ik goed tegen (he, ik heb voor uwv aan de telefoon gezeten, daar belden heel veel boze mensen naar mij ) en tot nu toe heb ik geen boze mense gehad, alleen mensen die meteen ophingen, nee het gaat om het feit dat ik totaal (nog) niet zelfverzekerd ben, zoals Luna-mama al aangaf dat je dat echt nodig hebt, en de supervisiors nog meeluisteren en mij dan soms voorkauwen wat ik moet zeggen en daar sta ik dus niet achter! Ik moest vanmorgen tegen een oude man zeggen, nadat hij aangegeven had dat hij wilde vergelijken, dat ik contract alvast kan opsturen en dat hij dan 7 dagen bedenktijd heeft, hij geeft aan nee, doe ik niet want dat vergeet ik, waarop ik weer moest zeggenn dat ik hem dan zou bellen om hem eraan te herrineren. Pas na 3x zijn nee mocht ik stoppen. Ik moet gewoon mijn verhaaltje krijgen, dan word ik vanzelf zelfverzekerd en niet steeds op mijn vingers getikt worden. Ik was te vrij hoorde ik later, had hem veel eerder moeten stoppen toen hij zijn verhaal vertelde en dan denk ik van jee, altijd maar dat rotgeld waar jullie aan denken, laat die man even zijn verhaal doen, dan heeft hij toch ook het gevoel dat ik luister. Ik blijk op het moeilijkste project te zitten, vorige week is ons verteld dat als het te zwaar is hij ons niet zomaar wegstuurd, want hij heeft toch tijd en geld in ons gestopt maar dan gaan ze kijken of ik op een lichter project kan. Inbound is daar niet jammer genoeg. Ik heb begrepen dat onze nieuwe primark geen personeel kan vinden , dus daar maar proberen en ondertussen maar weer vrolijk verder. Jullie hebben mij weer even moed ingesproken!
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Bepje  schreef op: 05-12-2012 10:12:05
Dat lijkt mij ook een rotbaan eerlijk gezegd. Knap dat je dit doet i.p.v. de ww, petje af. Ik hoop van herte voor je dat je heel snel iets anders vind.
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Luna-mama  schreef op: 05-12-2012 11:52:29
Ja dat 'eigen verhaaltje' is heel belangrijk voor hoe je overkomt. Misschien kun je vragen of ze niet naast je willen meeluisteren, maar op afstand zodat je het wat meer zelf kan doen? Ik kan prima gesprekjes houden met een supervisor naast me, maar krijg ook nooit wat verkocht met iemand die op mn lip zit. Ik ga dan allemaal denken 'doe ik het wel goed, zeg ik alles wat ik moet' en dan kom ik niet meer goed uit mn verhaal. Ik bel het beste alleen en zonder supervisie aan mn bureau...Kun je misschien eens vragen? 
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Worteltje  schreef op: 05-12-2012 22:12:52
Meiden, nog bedankt voor de moed! Ik heb er zowaar 2 gescoord vandaag, en zonder hulp. Dat is best veel op dit project. Er werd heel weinig gescoord. Voelde mij ook meteen een stuk zelfverzekerder en heb nu ook echt een verhaaltje en praat makkelijker. Niet dat ik het meteen leuk vind hoor, was al blij dat ik die mensen kon vertellen dat ze een brief kregen en dan nog anderhalve week bedenktijd hadden, dus dat scheelt enorm. Ze luisteren op afstand mee en dan heb je dat niet door totdat ze ineens vanaf de andere kant van de zaal roepen, Wilma, zeg dit en dit. Vind dat zo vernederend. Heb vandaag ook gehoord en meegemaakt dat als je 5 uur niet scoort, je naar huis wordt gestuurd voor die dag. Sta je dan als kostwinnaar Echt die mentaliteit daar
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Luna-mama  schreef op: 06-12-2012 16:20:58
Dat is bij ons ook zo...even een mindere week en zeg maar dag met je handje! Ik maak me er niet zo heel druk om, maar als het je enige inkomen is, is het wel heel hard natuurlijk!

Maar super dat je er 2 had! Heel goed voor je zelfvertrouwen en laat je niet afzeiken door die opmerkingen die ze door de zaal roepen...Das echt niet nodig, nog een weekje en ze zullen niet meer hoeven meeluisteren als je zo goed blijft scoren!!c Succes!
 
Quote
RE: Ff klagen hoor, rotbaan
Anna28  schreef op: 06-12-2012 16:27:59
lekker verder solliciteren hoor meid! Action, Primark en er zijn nog tig winkels hier in de stad die hulp kunnen gebruiken. Heb je ook niet van die idiote eisen dat als je 5 uur lang niks verkoopt je eruit wordt gezet... 
Succes vanavond weer, je kunt het!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ff klagen hoor, rotbaan
Naam
Bericht