Menu
 

Topic:

Hoe reageer je hierop

Alice  schreef op: 02-12-2012 21:06:51
Ik heb nog geen kindje in deze leeftijd, dus vind het moeilijk inschatten, maar ben 's benieuwd naar hoe jullie het zouden doen. 

Jongetje van bijna 8 krijgt van de Sint een spel waar hij superblij mee is. Echt gillend door de kamer van blijheid. Dan speelt hij 't met zijn vader voor de eerste keer, dus nog tijdens pakjesavond, iets gaat niet helemaal zoals hij wil en hij uit zijn ongenoegen, waardoor het spel een beetje kapot is (kon wel gemaakt worden) 
Wat doe jij dan als ouder? 
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe reageer je hierop
Blauwtje  schreef op: 03-12-2012 14:04:32
ooh, dat vind ik zooo erg Alice..hoe durft ze.. Arm ventje!
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Alice  schreef op: 03-12-2012 14:08:10
Met mijn kind had ze het niet hoeven proberen nee. 
Maar ja.. beide ouders van het jongetje waren erbij en lieten het begaan. 
Ik weet niet wat ze er van vonden. 
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
3muppets  schreef op: 03-12-2012 14:08:35
Aaah, wat erg voor dat mannetje! En niemand die even oma op haar nummer zette?
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Alice  schreef op: 03-12-2012 14:10:31
Maar ik vraag meningen omdat ik zelf vrij begrijpend/mild ben met kindjes. En niet zo dol op de oma in kwestie.. Dus daarom is mijn beeld al wat vertroebeld. 
Een onbevooroordeelde mening kan dan de boel wat meer in perspectief zetten. 
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Minou  schreef op: 03-12-2012 14:11:04
gats wat verdrietig dit...
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Blauwtje  schreef op: 03-12-2012 14:18:56
Ik vind dat het je siert dat je je zo kunt inleven in het ventje.
Het is zo erg, om je zo klein te voelen. En dan nog met allemaal mensen om je heen.
Nee, ik vind dit een gebrek aan fatsoen EN inlevingsvermogen van oma.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Ivy  schreef op: 03-12-2012 14:53:45
Nou, in elk geval een onvergetelijk sinterklaasfeest voor het kleine manneke...

Ik zou het niet leuk vinden als mijn zoontje gefrustreerd reageerde tijdens een spel, maar dat daardoor iets kapot gaat, kan gebeuren.  Op het moment zou ik er niet teveel woorden aan vuil maken, het spel terug in de doos doen en zeggen tegen mijn zoontje dat ik het later wel zal bekijken of het te repareren valt.  Kunnen we het er later nog wel over hebben en kijken of het spel te repareren is.

Vreselijk om op zo'n ''fijne'' avond zo op je nek te krijgen.  Ben al helemaal geen fan van oorvijgen of uitschelden, maar op zo'n avond...

Rare oma-actie trouwens...  Zouden de oma's hier niet hoeven doen, dan zou ik ze even uitleggen dat ik het opvoeden van de kinderen prima zonder hen af kan.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:02:04

Maar waar ben jij in dit geheel dan? 

Ik zou het gewoon op dat moment hebben opgenomen voor het kind. Zoiets van: Tjonge, is dat even schrikken, daar moet later maar even naar gekeken worden. Maakt me weinig uit of het vrienden of familie zijn, een kind is kwetsbaar, daar kom je op dat moment voor op. Kan gebeuren dat papa en oma zo reageren, maar soms moet je die ook even uit de situatie halen.

Vind het te makkelijk om hier allemaal maar negatief over de reactie van vader en oma te praten, wij kunnen zelf ook nog ingrijpen als we het zien gebeuren. Persoonlijk vind ik er dan geen excuus aan zitten of het familie en vrienden zijn of misschien deels onbekenden. Wordt een kind met de grond gelijk gemaakt dan neem je het als volwassene voor het kind op. Dat kan op een heel liefdevolle manier zonder oma of papa af te branden of belachelijk te maken. Als volwassene kun je daar prima even overheen gaan praten.

 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Ivy  schreef op: 03-12-2012 15:08:17
Boterbloem  Ik denk dat situatie tussen Alice en familie iets gecompliceerder ligt dan hier zo kort even geschreven wordt.  Ik denk dat Alice het op dat moment niet als de beste optie zag om er iets van te zeggen.  Ze zou het dan ook erger hebben kunnen maken.

 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:09:43
Dat vind ik persoonlijk te makkelijk. Het kind zou begrip hebben gekregen, nu voelt het zich waarschijnlijk helemaal in de steek gelaten omdat niemand het voor hem opnam. 

 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:10:24
want persoonlijk denk ik dat dit weinig goed doet voor de relatie als iedereen nu gaat vertellen hoe slecht ze het vinden van papa en oma, dan worden die nare gevoelens enkel gevoed.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Ivy  schreef op: 03-12-2012 15:13:42
Boterbloem  Als het gevolg van een opmerking van Alice zou zijn dat ''het vuur'' op haar gericht werd
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Ivy  schreef op: 03-12-2012 15:15:53

(was mijn jongste die iets deed ) en er een enorme familierel ontstaan was, was dit niet alleen voor het betreffende jongetje, maar ook voor het zoontje van Alice traumatisch geweest.  Ik denk dat een buitenstaander niet kan inschatten wat er zou gebeuren, maar ik denk dat Alice er echt wel iets van had gezegd als ze had gedacht dat dat iets positiefs kan bijdragen.

 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Alice  schreef op: 03-12-2012 15:29:35
Hmm.. wel iets om over na te denken, Boterbloem. Wat Ivy zegt, klopt wel. Vermoed dat ik de volle laag had gekregen. Kan ik op zich wel tegen en liever ik dan mijn neefje.. maar ja.. mijn zoontje is er ook bij he.. Maakt het alweer moeilijker. 
Op het moment dat het gebeurde en zijn vader flipte zei ik, dat het vast wel te maken viel en dat het wel goed zou komen. 
Oma nam hem apart in een andere kamer. Dat had ik in eerste instantie niet gezien. Pas daarna zag ik ze daar samen zitten en hoorde ik wat oma zoal tegen hem zei. Maar ja.. zijn ouders zaten er dichterbij (is een ensuite kamer zeg maar) en hoorden het ook. Als zij het niet eens waren met de manier waarop oma hem toesprak, hadden zij er iets van moeten zeggen. Maar omdat het leek alsof zij dat goedkeurden, vond ik het ook mijn plaats niet meer om er wat van te zeggen. (ik heb geen idee wat zijn ouders ervan vonden) 

Later was er nog een incident tussen oma en mn neefje, waarbij ze hem beschuldigde van gehaktballen pakken maar niet opeten. Toen nam ik het voor hem op (want volgens mij had hij dat dus niet gedaan, maar had hij ze van zijn zusje overgenomen omdat zij het niet lekker vond), maar hij was al zo verward dat hij zelf niet meer wist wat hij nu moest zeggen om zo min mogelijk op zijn kop te krijgen.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:36:48
Dat kun je toch verklaren naar je zoontje toe? Of het nou naar je moeder is of een ander kindje... Volgensmij kun je dat prima uitleggen. Dat probleem ligt niet bij jezelf maar bij die ander.

Vind het wel super van je dat je het later voor hem hebt opgenomen. Dat hebben kinderen zo hard nodig!

Maar probeer ook niet je negatieve gevoel te voeden (al is het onbewust) door de reacties hier... Daardoor kunnen dingen zo snel nog negatiever worden. 


 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:37:49
Oh en ik wil er wel bijzeggen: Ik bedoel het niet naar of wat dan ook. Soms is het best moeilijk duidelijk uit te leggen via het internet wat je bedoeld. Bedoel het opbouwend.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Mama_anja  schreef op: 03-12-2012 15:38:56
zou wel zeggen dat hij het niet stuk mag maken 
en als je zeker weet dat het per ongeluk ging moet je dat als ouders ook benoemen als je dat ziet

en het was nieuw voo rhem en ws overdonderd door de cadeaus ik zou het er desnoods de volgdende dag doen dan is hij rustiger 
mar zou zelf nooit gan strraffen of slaan zeker niet op zo;n dag of er moet iets erg niet door de beugel kunnen 
dat was neit het geval
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Alice  schreef op: 03-12-2012 15:41:32
Mijn zoontje is pas 2, die kan ik dat nog niet uitleggen. Hij ziet alleen dan veel boze gezichten en weet niet waarom.. op een avond die eerst zo fijn en gezellig was. 

Maar ik vind het goed dat je een tegenargument geeft hoor. Graag zelfs. 
Ik merk dat als ik hier veel over na denk echt heel boos wordt en dat verbetert de band met mijn moeder natuurlijk helemaal niet. 
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Boterbloem  schreef op: 03-12-2012 15:47:49

Fijn dat je dat doorhebt. Heb het zelf te vaak te laat doorgehad ;-) En kan je eerlijk zeggen dat dat nog nooit positief heeft uitgewerkt 


Succes!

 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Suus  schreef op: 03-12-2012 15:49:08
Ik was er natuurlijk niet bij, in die zin dat ik de spelers niet ken. Ik wilde mijn eerder bericht aanvullen, ik ben namelijk van mening dat "we" tegenwoordig erg zijn. Ik ben niet voor kleineren en slaan maar wat mij betreft mogen kinderen best aangesproken worden op gedrag, zeker op die leeftijd. Daar leren ze nl van. Als ouders het gras voor de voeten wegmaaien leren kinderen niet om dingen zelf te doen, om door te zetten.... oftewel... om verantwoording te nemen.


In zijn algemeenheid vind ik trouwens ook dat anderen een kind niet horen te corrigeren als de ouder er bij is.
 
Quote
RE: Hoe reageer je hierop
Alice  schreef op: 03-12-2012 15:55:16
Maar ja.. in welke zin moet je hier iets positiefs van maken? 
Hoe laat je zoiets los? 
Door dit soort acties, zou ik mijn zoontje daar niet achter laten zonder er zelf bij te zijn. En hoe maak je zo'n band terug positief als iemand steeds zoiets doet? 

Ik denk er wel over om dit nog eens ter sprake te brengen als ik eens alleen met haar ben. Maar eigenlijk.. ze heeft nog nooit geluisterd en vormt in haar hoofd een heel ander gesprek dan wat er heeft plaatsgevonden. Ze kruipt in een slachtofferrol en komt daar niet uit. Ze gaat haar eigen versie ook compleet geloven en vervolgens gaat ze het verkeerde verhaal naar buiten brengen. 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe reageer je hierop
Naam
Bericht