Menu
 

Topic:

rommeldebommel.... wat een gestommel

Anna28  schreef op: 02-12-2012 10:50:05
Rommeldebommel, wat een gestommel, vannacht om half 3 bij ons slaapkamerraam. 
Helaas was het niet de sint met zijn piet... maar 2 inbrekers die onze schijnwerper aan het kapot rammen waren. Die was daar juist neergehangen om ze af te schrikken. 
Schijnwerper hangt aan de muur van ons slaapkamerraam, dus nog geen meter bij mijn man vandaan aan de buitenkant. 
Ze hadden het in eerste instantie op de buren gemunt. Maar omdat we beiden grote bouwlampen aan de gevel hebben die aanspringen bij beweging, zijn ze die eerst gaan slopen. Via de regenpijp, met stokken die dingen stukslaan. 

Dus mn man springt op en ik werd ook wakker (waren allebei ziek, buikgriep) en kijkt door het raam: inbrekers!! Dus ik snel 112 gebeld.
In die tussentijd was onze hond vreselijk aan het blaffen. Hij vloog zowat door het raam heen, wat een agressie! (zo trots op hem!!!) Politie is met 5 wagens en 2 honden de hele wijk uit gaan kammen. Het is namelijk al de 18e of 19e inbraak(poging) in korte tijd in onze straat. 
Daarna zijn ze gekomen bij ons. De buren waren met vakantie dus die heb ik even gebeld. Met de politie gekeken of ze binnen zijn geweest, was niks te zien. 
Wel duidelijke braaksporen aan de achterdeur bij hun. 
Dus rapport opgemaakt en wij rond 4 uur weer naar bed. 
Buurman terug naar huis aan het rijden (1.5 uu rijden)
Hoor ik om kwart over 5 weer wat. Ik het bed uit, komt net de buurman aangereden met de politie erbij. Zijn die rotzakken in de tussentijd nog teruggekomen en hebben ze aan de voorkant geprobeerd er in te komen! Dus voordeur ook nog helemaal ontzet. Politie heeft 2 deuren moeten openbreken. Bij ons is de schade gelukkig beperkt gebleven dankzij onze hond. 

De politie was bang dat de inbrekers bij de buren binnen zaten, dus binnen no-time stond hier de hele straat vol wagens en gingen agenten met honden het huis binnen. Net een film! En wij stonden daar bibberend en misselijk van de buikgriep. 

De schrik zit er weer goed in. Is de tweede keer in 1.5 jaar tijd dat ze in onze tuin en die van de buren zitten. Brrrr. Gelukkig hebben we een heel waakzame hond. Maar om die reden hebben wij een alarmsysteem laten aanleggen afgelopen voorjaar. Aan de meldkamer gekoppeld. Dus als er iets beweegt binnen of binnenkomt worden ze gelijk gewaarschuwd. Geeft wel wat meer rust hoor. 

De deuren zijn zojuist gemaakt en de rust is weergekeerd. Ik net nog even geslapen, wat een nacht! Eerst hele avond ziek en spugen en de nacht wakker. 

Wilde het even van me aftikken, wel even lekker  

Geen idee wat we nog meer kunnen doen om de boel beter te beveiligen. We zijn maar een normale eensgezinswoning en er valt niet veel te halen hier. hebben schuttingen om de tuin met sloten er op, alles is afgesloten. Schijnwerpers aan de gevels, alarmsysteem... moeten we nu ook nog prikkeldraad over de schutting gaan spannen ofzo? Ohnee, om de regenpijp want daar klommen ze in omhoog naar ons raam. 
Rotzakken. 
 
Quote
Navigatie
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Anna28  schreef op: 02-12-2012 19:56:42

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Maar waarom breken zij daar zoveel in. Wat is de reden daarvoor?
Wat doet de politie? Ik zou echt zo bang zijn. Wat schrikken!




ik heb geen idee.... samen met onze wijk is er nog een wijk in de buurt die ze steeds pakken. Ze wisselen af lijkt wel. 
Bij ons in de straat wonen met name mensen van middelbare leeftijd zonder jonge kinderen en echt geen welstandwijk ofzo. Gewoon rijtjeshuizen eengezinswoningen. 

Politie is er al 2 jaar mee bezig maar ze grijpen steeds mis. Af en toe houden ze een paar jongens aan. Het schijnt een grote groep buitenlandse jongens te zijn, vooral marrokkaans schijnt. 
 
Quote
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Debbel79  schreef op: 02-12-2012 20:00:51
jee dat is schrikken idd.
wij hebben het ook meegemaakt, alleen stonden ze bij ons al binnen. 5 inbrekers gewapend en wel.
ze zijn er vandoor gegaan met wat inboedel als laptop, horloges en zo. en met onze auto.
vanuit ons hebben ze met onze auto de buurtsuper gekraakt. de eigenaren wonen naast de buurtsuper, en vanuit die winkel kun je via een hal naar hun woning.
de man des huizes hoorde wat, rende de trap af en stond oog in oog met een gewapende overvaller/inbreker.
maar omdat de politie onderweg was, moest de inbreker vluchten (in onze auto)
helse achtervolging door het dorp midden in de nacht. ze zijn uit de auto gesprongen en gevlucht rennend een weiland in richting een naast gelegen nieuwbouwwijk. politiehonden erachteraan, maar helaas. nog geen uur later waren de inbrekers terug!
nog ff een auto proberen mee te jatten, die van de buurman dit keer.

ze zijn nooit gepakt, we zijn inmiddels verhuist naar een straat verderop, maar in dit huis hebben ze ook al 3 pogingen gedaan.

wij hebben geen alarminstallatie. wel over nagedacht, maar ik ben bang dat ik daar dan aan ga wennen. ik heb jaren aan vechtsport gedaan, intensief wedstrijdverband.
ipv van angst voel ik woede, en 1 ding weet ik zeker.. als ze binnen komen en beneden blijven is het goed, maar zodra ze 1 stap naar boven komen en richting mijn kinderen gaan... poeh, ze hebben echt een groot probleem!

(mijn vriend heeft jaren aan kempo gedaan, en ik jaren aan jiu jitsu, samen staan we sterk haha!)

sterkte met alles, ik weet helaas wat het is...



 
Quote
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Anna28  schreef op: 03-12-2012 09:50:42
Wat een verhaal joh Debbel! Lijkt me echt erg om mee te maken! 

Wel goed dat jij niet echt bang bent, dat ben ik dus wel. Ben opt moment niet echt fit dus tja. Heb ook wel een handje karate gedaan jaren geleden, maar de angst overheerst, met name als ze gewapend zijn. 

 
Quote
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Nala  schreef op: 03-12-2012 10:02:16
Oh meiden jeetje wat is er bij vele al (of poging tot) ingebroken, schrik ervan.
Lijkt mij echt gigantisch eng als ze (gewapend of niet) in je huis rondlopen aan je spullen zitten
Weet dat er hier in de wijk ook perioden zijn dat er veel inbraken zijn slaap dan ook slecht, wonen op de hoek waar niet veel zicht op is van de buren, stenen schutting kunnen ze zo overheen klimmen, heb man al gevraagt om schrikdraad maar gezien de katten kan dat niet wil er nu graag bakken op met riet ofzo klimt ook niet zo makkelijk
 
Quote
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Mafkees  schreef op: 03-12-2012 10:04:19
ik zou nog een hond nemen. marokkanen schijten in hun broek van honden. ik zou de voordeur zelfs open laten staan..kom maar op...en dan roepen "takkie...pak!"
misschien leert dat ze...
 
Quote
RE: rommeldebommel.... wat een gestommel
Caithy  schreef op: 03-12-2012 10:15:55
Hier is bij de overburen geprobeerd in te breken, toen de bewoners er nog niet woonden, nieuwbouw. Ze hadden alleen schade aan de deur, maar konden niet binnenkomen, het lukte gewoon niet!
(en daar ben ik erg blij om!!)

 
Quote
Navigatie


Reageren op rommeldebommel.... wat een gestommel
Naam
Bericht