Mar80 schreef op: 02-12-2012 00:08:14 |
Vandaag heb ik verse kippensoep gemaakt waar een stukje verse gember in moest. Nu heb ik nog een
heel stuk over. Wat doe ik daarmee? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 02-12-2012 01:02:43 |
Ik heb een lekker recept met runderlappem.. Runderlappen ( in blokjes ) bruin bakken. Knofllook(2 tenen) erbij en 4 uien in grote stukken erbij. Een paar minuten fruiten. Verse geraspte gember erbij (van 5 cm), en blikje tomaten puree erbij, een schep sambal erbij en een paar eetlepels ketjap. dan aanullen met bouillon (tot vlees onder staat). Dit lekker laten sudderen... Serveren met rijst en sperzieboontjes of broccolie. O ja, vlees eerst zout en peper bestrooen.. suces! |
Quote |
Innie schreef op: 02-12-2012 07:38:44 |
Stukje witte vis in een ovenschaal (geen boter), beleggen met stukjes gember, Spaanse pepertjes in
ringen gesneden, lente-uitjes en eventueel nog andere restjes. Overgieten met wat sojasaus en
rijstazijn. Zilverpapier erop, en laten gaarstomen in de oven' |
Quote |
Innie schreef op: 02-12-2012 07:39:57 |
Oja, als het klaar is, de gember, pepertjes,... niet opeten. Die dienen eigenlijk enkel maar om
smaak te geven aan de vis |
Quote |
Ruud schreef op: 03-12-2012 13:45:35 |
Alles over gember en gezondheid. Ook het bewaren van gember kun je hier terug vinden. http://www.preventievegezondheidszorg.com/gember2.php#bewaren gember |
Quote |
Debbel79 schreef op: 03-12-2012 13:48:36 |
oeh...ik lust eigenlijk alles... behalve 1 ding... en dat is gember... weet niet wat het is, maar ga
daar zo gruwelijk van over mijn nek hahah dus aan mijn tip heb je niks... ik zou zeggen.. in de prullenbak ermee hihi. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 03-12-2012 13:57:06 |
Door de nasi, bami of roerbakgroente met rijst Of spruitjes wokken met spekjes een appel in blokjes en een stukje gember. mmmm, ik mik het bijna overal door. |
Quote |
Laura73 schreef op: 03-12-2012 15:10:07 |
kleine stukjes op blokjes kaas prikken en vanavond bij de buis opeten, heerlijk |
Quote |