S@ssefr@s schreef op: 30-11-2012 14:49:52 |
Ik wil komend weekend een pan kippensoep maken, wel simpel uit een zakje. Wat voor vlees doe ik daar
in? Kan ik daar stukjes kipfilet in doen en wordt dat dan wel zacht? |
Quote |
Slabbertje schreef op: 30-11-2012 14:57:36 |
jahoor kan met kipfilet |
Quote |
Angelique schreef op: 30-11-2012 14:58:43 |
je kan zeker kipfilet gebruiken kan zelfs gewoon hele kip in gooien geeft iets meer smaak maar filet
werkt ook prima |
Quote |
Mamavan2boys schreef op: 30-11-2012 14:59:07 |
Ik doe ook altijd stkjes kipfilet in de soep gooien, en is dan wel zacht. |
Quote |
Mama-van-aimy schreef op: 30-11-2012 15:01:39 |
Ik gebruik altijd de zakjes van Honig. Dan een kipfilet erbij. Zakje soepgroenten en klaar! Heerlijk smullen. |
Quote |
Laura73 schreef op: 30-11-2012 15:02:01 |
ik zou er rund in doen! nee gekkie natuurlijk kippenvlees, en kipfilet is heel handig. Ik maak altijd kippensoep met filet, niks geen gedoe met botjes afpulken enzo. Zet pan water op, kruidenbuiltje erin, gesneden kipfilet erin, even laten opstaan, soepmix erin en opt laatst soepgroente, 10 min doorpruttelen op laag en lekker soeppie! |
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 30-11-2012 15:29:37 | ||
Ja nou uuuhm, je hebt ook kippepoten enzo, maar daar houd ik niet van . En verder ben ik geen kookwonder, dacht dat op een andere manier dan met een zakje koken ingewikkelder was, haha. | ||
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 30-11-2012 15:31:41 |
Als ik mijn openingspost terug lees klink ik wel een beetje blond ja, nou ja, dat ben ik ook dus
vooruit . |
Quote |
Made schreef op: 30-11-2012 15:39:15 |
ik doe altijd zo;n kippebout. Die anderhalf a 2uur zachtjes opzetten en dan pluk ik m kaal en gooi t
vlees daarvan weer in de pan en dan de rest erbij |
Quote |
Claudia schreef op: 30-11-2012 15:48:17 |
ja ik zat eig met dezelfde vraag als TO haha..is de kip dan wel gaar als je hem zo rauw in de soep
doet en maar 10 minuten kookt??? |
Quote |
Corine schreef op: 30-11-2012 15:56:45 |
ik doe er kipfilet in in kleine stukjes dat is dan wel gaar, mocht je een hele kip nemen dan moet je
dat lekker lang laten trekken zodat de kip goed gaar is en je soep gaat er lekkerder door smaken |
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 30-11-2012 16:08:00 | ||
Ik had al bedacht om de soep morgen al te maken, dn kan het wat langer opstaan. Anders blijft het vlees wat taai toch? Of niet gaar misschien. | ||
Quote |
Spatje schreef op: 30-11-2012 16:24:58 |
gewoon kipfilet in water met bouillonblokjes laten gaarkoken, als de kipfilet gaar is eruit halen en
in stukjes plukken of snijden, eventueel nog water toevoegen en soepgroenten en klaar |
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 30-11-2012 17:04:53 | ||
Super, dankjewel! | ||
Quote |
Even Zo schreef op: 30-11-2012 18:38:47 |
ja zo doe ik het ook met kipfilet,en daarna lekker met prei wortel en vermicelli,en dan lekker met
een stokbroodje |
Quote |
Claudia schreef op: 30-11-2012 20:34:36 |
oeh heeeerlijk.... mijn mams maakte vroeger als we ziek waren altijd kippensoep met rijst(en wat prei). Dit doe ik nu ook..alleen heb ik dan van die potjes met wat vlees en bouillion, maar daar zit maar weinig kip in hoor. Ga het eens proberen met verse kipfilet, lijkt mij heerlijk!! |
Quote |
Mariel71 schreef op: 01-12-2012 10:25:23 |
Ik doe het ook altijd met kipfilet, ik eet zelf geen vlees maar maak het regelmatig voor man en
kids..... Ik laat de kipfilet altijd echt wel een uur koken of zo hoor, na een poosje doe ik er
verse soepgroente bij en dan tot slot een zakje mix voor kippensoep en dan nog extra
vermicelli...... |
Quote |
Angelique schreef op: 01-12-2012 11:03:36 |
zou minmaal 30 min doen hoor ben sowieso meer van lang koken ik maak soep altijd i de ochtend al
klaar vind veel lekkerder als ie langer op staat en dan is vlees ook echt heeel zacht 10 min vind ik echt veeel te kort |
Quote |
Mus schreef op: 01-12-2012 12:52:54 |
Waarom geen hele kip of kippenpoten in de pan, paar uur laten koken met soepgroente, wat kruiden, en
zout! Daar krijg je een echte kippenbouillon van! Dan de soep vlees en botten eruit, vlees eraf
plukken, klein snijden en voila, zonder al te veel werk een lekkere kippensoep! Ook lekker als je er
nog vermicelli in doet! Maar om op je vraag terug te komen, met kipfilet gaat het ook! |
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 01-12-2012 15:50:00 |
De soep is voor morgen, maar het is perfect gelukt hoor. Ik heb de kipfilet in stukken gesneden en
een tijd op laten staan en het is nu goed uit elkaar gevallen. Ik moest natuurlijk even voorproefen
en het was heerlijk . |
Quote |