Menu
 

Topic:

Kookvraagje

S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2012 14:49:52
Ik wil komend weekend een pan kippensoep maken, wel simpel uit een zakje. Wat voor vlees doe ik daar in? Kan ik daar stukjes kipfilet in doen en wordt dat dan wel zacht?
 
Quote
Navigatie
RE: Kookvraagje
Slabbertje  schreef op: 30-11-2012 14:57:36
jahoor kan met kipfilet
 
Quote
RE: Kookvraagje
Angelique  schreef op: 30-11-2012 14:58:43
je kan zeker kipfilet gebruiken kan zelfs gewoon hele kip in gooien geeft iets meer smaak maar filet werkt ook prima
 
Quote
RE: Kookvraagje
Mamavan2boys  schreef op: 30-11-2012 14:59:07
Ik doe ook altijd stkjes kipfilet in de soep gooien, en is dan wel zacht.
 
Quote
RE: Kookvraagje
Mama-van-aimy  schreef op: 30-11-2012 15:01:39
Ik gebruik altijd de zakjes van Honig.

Dan een kipfilet erbij. Zakje soepgroenten en klaar!

Heerlijk smullen.
 
Quote
RE: Kookvraagje
Laura73  schreef op: 30-11-2012 15:02:01
ik zou er rund in doen! nee gekkie natuurlijk kippenvlees, en kipfilet is heel handig.
Ik maak altijd kippensoep met filet, niks geen gedoe met botjes afpulken enzo.
Zet pan water op, kruidenbuiltje erin, gesneden kipfilet erin, even laten opstaan, soepmix erin en opt laatst soepgroente, 10 min doorpruttelen op laag en lekker soeppie!
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2012 15:29:37

Quote SismvNick:
Hahaha.. wat voor vlees doe je in kippensoep?

Ja tuurlijk kan kipfile. Wat is er trouwens simpel aan een zakje? Is niet simpeler als dat je het gewoon met boullion maakt hoor.



Ja nou uuuhm, je hebt ook kippepoten enzo, maar daar houd ik niet van .
En verder ben ik geen kookwonder, dacht dat op een andere manier dan met een zakje koken ingewikkelder was, haha.
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2012 15:31:41
Als ik mijn openingspost terug lees klink ik wel een beetje blond ja, nou ja, dat ben ik ook dus vooruit .
 
Quote
RE: Kookvraagje
Made  schreef op: 30-11-2012 15:39:15
ik doe altijd zo;n kippebout. Die anderhalf a 2uur zachtjes opzetten en dan pluk ik m kaal en gooi t vlees daarvan weer in de pan en dan de rest erbij
 
Quote
RE: Kookvraagje
Claudia  schreef op: 30-11-2012 15:48:17
ja ik zat eig met dezelfde vraag als TO haha..is de kip dan wel gaar als je hem zo rauw in de soep doet en maar 10 minuten kookt???
 
Quote
RE: Kookvraagje
Corine  schreef op: 30-11-2012 15:56:45
ik doe er kipfilet in in kleine stukjes dat is dan wel gaar, mocht je een hele kip nemen dan moet je dat lekker lang laten trekken zodat de kip goed gaar is en je soep gaat er lekkerder door smaken
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2012 16:08:00

Quote Claudia:
ja ik zat eig met dezelfde vraag als TO haha..is de kip dan wel gaar als je hem zo rauw in de soep doet en maar 10 minuten kookt???



Ik had al bedacht om de soep morgen al te maken, dn kan het wat langer opstaan. Anders blijft het vlees wat taai toch? Of niet gaar misschien.
 
Quote
RE: Kookvraagje
Spatje  schreef op: 30-11-2012 16:24:58
gewoon kipfilet in water met bouillonblokjes laten gaarkoken, als de kipfilet gaar is eruit halen en in stukjes plukken of snijden, eventueel nog water toevoegen en soepgroenten en klaar
 
Quote
RE: Kookvraagje
Minou  schreef op: 30-11-2012 16:26:29
Krijg er trek van!!!!
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2012 17:04:53

Quote spatje:
gewoon kipfilet in water met bouillonblokjes laten gaarkoken, als de kipfilet gaar is eruit halen en in stukjes plukken of snijden, eventueel nog water toevoegen en soepgroenten en klaar



Super, dankjewel!
 
Quote
RE: Kookvraagje
Even Zo  schreef op: 30-11-2012 18:38:47
ja zo doe ik het ook met kipfilet,en daarna lekker met prei wortel en vermicelli,en dan lekker met een stokbroodje
 
Quote
RE: Kookvraagje
Spatje  schreef op: 30-11-2012 18:49:37
ja ik doe ook altijd wat vermecelli erbij
 
Quote
RE: Kookvraagje
Claudia  schreef op: 30-11-2012 20:34:36
oeh heeeerlijk....

mijn mams maakte vroeger als we ziek waren altijd kippensoep met rijst(en wat prei). Dit doe ik nu ook..alleen heb ik dan van die potjes met wat vlees en bouillion, maar daar zit maar weinig kip in hoor.
Ga het eens proberen met verse kipfilet, lijkt mij heerlijk!!

 
Quote
RE: Kookvraagje
Mariel71  schreef op: 01-12-2012 10:25:23
Ik doe het ook altijd met kipfilet, ik eet zelf geen vlees maar maak het regelmatig voor man en kids..... Ik laat de kipfilet altijd echt wel een uur koken of zo hoor, na een poosje doe ik er verse soepgroente bij en dan tot slot een zakje mix voor kippensoep en dan nog extra vermicelli......
 
Quote
RE: Kookvraagje
Angelique  schreef op: 01-12-2012 11:03:36
zou minmaal 30 min doen hoor ben sowieso meer van lang koken ik maak soep altijd i de ochtend al klaar vind veel lekkerder als ie langer op staat en dan is vlees ook echt heeel zacht
10 min vind ik echt veeel te kort
 
Quote
RE: Kookvraagje
Mus  schreef op: 01-12-2012 12:52:54
Waarom geen hele kip of kippenpoten in de pan, paar uur laten koken met soepgroente, wat kruiden, en zout! Daar krijg je een echte kippenbouillon van! Dan de soep vlees en botten eruit, vlees eraf plukken, klein snijden en voila, zonder al te veel werk een lekkere kippensoep! Ook lekker als je er nog vermicelli in doet! 

Maar om op je vraag terug te komen, met kipfilet gaat het ook! 
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 01-12-2012 15:50:00
De soep is voor morgen, maar het is perfect gelukt hoor. Ik heb de kipfilet in stukken gesneden en een tijd op laten staan en het is nu goed uit elkaar gevallen. Ik moest natuurlijk even voorproefen en het was heerlijk .
 
Quote
RE: Kookvraagje
S@ssefr@s  schreef op: 01-12-2012 15:50:49

Voorproeven met een V dus, dommm .

 
Quote
RE: Kookvraagje
Mari  schreef op: 08-03-2020 09:15:40
ja echt dom! Hahaha
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kookvraagje
Naam
Bericht