Menu
 

Topic:

help, weet het niet meer

>monique  schreef op: 30-11-2012 09:37:58
tim is al sinds 2 weken aan het sukkelen, vorige week de hele week hoge koorts, bleek een dubbele oorontsteking te hebben dus antibiotica gekregen.
ook hoeste hij heel erg, volgens de arts vastzittend slijm door een virus op de bovenste luchtwegen.
nu blijft die hoest echt heel erg, hij kan er gewoon niet van slapen, zodra hij gaat liggen dan begint ie steeds erger te hoesten tot spugen aan toe.
gisteren bij de apotheek geweest om te vragen wat ik eraan kon doen, maar door zijn jonge leeftijd kan hij bijna niks gebruiken.
ben naar huis gegaan met luuf baby, dat gisteravond opgesmeert, maar dat deed helemaal niks.
vannacht tot half 1 met hem op de bank gezeten rechtop maar hij kon niet slapen, uiteindelijk is hij in het wippertej van uitputting in slaap gevallen voor een uurtje.
daarna heb ik hem voorzichtig in bed kunnen leggen waar hij ongeveer ieder uur wakker werd van het hoesten, waarna ik hem rustig kreeg door hem aan te leggen  daarna sliep hij weer even verder.
ik merk gewoon aan hem dat hij doodmoe is, hij wil alleen nog maar bv geen fruit of brood meer.
vandaag de vervangende huisarts gebeld, maar die zit zo vol dat ik echt geen afspraak kon krijgen, wel kon de huisarst mnij nog bellen vandaag.

nu mijn vraag aan jullie, hebben jullie nog tips of ideeen waardoor tim weer wat kan slapen???
want ik weet het echt niet meer, en ik denk dat de huisarts ook niks kan doen, of niks gaat doen.
 
Quote
Navigatie
RE: help, weet het niet meer
Slabbertje  schreef op: 30-11-2012 10:16:37
zijn hoofdgedeelte iets omhoog zetten dat hij niet zo plat ligt, gesneden ui onder het bed, stomen misschien in badkamer, ik weet niet hoe oud hij is maar melkprodukten zorgt voor meer slijm in keel
 
Quote
RE: help, weet het niet meer
Ans Mv J.k.d  schreef op: 30-11-2012 10:22:58
ff wat tips van oma's tijd hij is nog geen jaar oud dus honing mag nog niet, maar misschien zit hier wat tussen?

Bij vreselijk hoesten hol ik altijd een ui uit en vul die met bruine suiker. Dat zet ik zo op een kopje en het sap druipt dan in een kopje en werkt goed tegen het hoesten.
Als uw kleinkinderen (of de opa) last hebben van een hardnekkige hoest, vooral 's nachts, snij dan gewoon een grote ui middendoor, steek er een koordje door met een grote naald of maak een insnijding in het midden van de vlakke kant en bind dan het koordje om de uit, hang de twee helften zo dicht mogelijk bij het hoofd van het kind of den opa, en ze zullen voor de rest van de nacht rustig slapen

Doe bruine basterdsuiker in een pannetje en vul het met water tot e cm boven de bruine suiker, gooi er enige anijsdruppels of een anijsblokje in en breng het aan de kook, roeren totdat er een stroperige massa onstaat. Laten afkoelen en uw hoestdrank is klaar. Na enige dagen zal U al het vastzittend slijm ophoesten

Een vochtige doek om de hals bij hoesten is voor de nacht een uitkomst en een middeltje van mijn oma,
 

Dit zijn een paar tips die ik heb gevonden op deze site mocht dit niet helpen kun je zelf nog ff kijken of je iets vind wat misschien helpt http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Hoesten

Beterschap met je kleine mannetje

 
Quote
Navigatie


Reageren op help, weet het niet meer
Naam
Bericht