Spatje schreef op: 29-11-2012 13:57:56 |
normaal gourmetten we, maar aangezien we deze dag lekker alleen voor het gezin hebben wil ik wat
langer in de keuken staan en eens wat aparts maken, wie heeft leuke voor-hoofd en nagerechten? |
Quote |
Kim Mv Sem schreef op: 29-11-2012 14:00:13 |
Ikzelf vind dit erg lekker: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/621224/lentepasteitje-met-kip/?rq=lentepasteitje Maar er staan nog veeeeel meer lekkere recepten op deze site |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 29-11-2012 14:34:40 |
voorgerecht is bij ons meestal een combinatie van vis. gerookte zalm, paling en forel met
sla en een lekkere honing mosterd dressing. als hoofdgerecht, pfoe... heb ooit eens zo'n oven rosbief vn de ah geprobeerd. was erg lekker. of lekkere biefstuk of ik ga voor varkenshaasje met champignons en lekkere mosterdsaus. daarbij dan boontjes, bloemkoos en aardappelkroketjes, frietjes en gebakken aardappeltjes en als toetje vind ik nog altijd de simpele vianetta het lekkerst en voor de kinderen een kerst ijsje. o ja voor de kids aardappeltjes in kerst vorm en misschien een kerst kipschnitsel... maar ik weet nog niet hoe onze kerst gaat gverlopen. wil ook zeker een keertje gourmetten |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 29-11-2012 14:39:01 |
en voor kerstavond vind ik heerlijk om dit te maken. kipfiletblokjes met champignons, ui, prei en rode paprika aanbakken, daarna doe je er knor champignonroomsoep bij, die blikjes waar eigenlijk water bij moet maar dat moet je nu niet doen. en dn smelt je daar nog een pakje boursin doorheen en wat ketjap erdoorheen roeren en dat is heerlijk warmvlees wat wij meestal in pastij bkjes doen.... mmmm smullen! |
Quote |
Ania schreef op: 29-11-2012 14:46:47 |
Google eens op het recept voor Eton Mess, een heerlijk nagerecht, en best makkelijk! 500 gram aardbeien, en 2 pakjes slagroom, van die die nog geklopt moeten worden, en een zak meringues (schuimpjes). Groot gedeelte van de aardbeien prakken met een vork, en in de koelkast zetten. Slagroom opkloppen (en eventueel naar smaak suiker bijvoegen). Geprakte aardbeien door de slagroom spatelen, en op het einde de meringues in stukjes brokkelen en ook doorheen spatelen. De rest van de aardbeien halveren of in partjes snijden en gebruiken als decoratie. |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 29-11-2012 15:11:06 | ||
Klinkt goed, die ga ik eens uitproberen! | ||
Quote |
Ginger schreef op: 29-11-2012 15:14:36 |
Net als KimmvSem een ragout-voorgerecht, maar dan de paddenstoelen-tompouce van de AH, mijn
favoriet http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/680192/paddenstoelen-tompouce/?rq=paddenstoelen-tompouce |
Quote |
Ginger schreef op: 29-11-2012 15:17:14 |
o, en in de nieuwe 'delicious' staat een recept voor een chocoladebrownietaart... dat lijkt me wel
iets als toetje!! (al hou ik ook altijd erg van apple crumble) hoofgerecht nog geen idee... dus ik lees graag even mee |
Quote |
Laura73 schreef op: 29-11-2012 16:17:53 |
Hier gaan we al jaren voor de gevulde kalkoen,dus echt het gehele beest op tafel ook al eten we er
maar met zijn tweetjes van. Ik vul hem met kastanjepuree en spekjes en nog wat ingredienten die ik van recept van appie heijn heb.Ik serveer hem met heerlijke cranberrysaus en boontjes, stoofpeertjes en aardappelrozetjes. |
Quote |